Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - СЛАВА ГЕОРГИЕВА Е НОВАТА ЦАРИЦА РОЗА НА ПАВЕЛ БАНЯ
Павел баня
СЛАВА ГЕОРГИЕВА Е НОВАТА ЦАРИЦА РОЗА НА ПАВЕЛ БАНЯ 
11.6.2014
Слава Георгиева е Царица Роза - Павел баня 2014. Тя бе избрана с гласовете на публиката от общо десет претендентки за царската корона на грандиозен спектакъл с водещ Драгомир Драганов.

Съгласно статута, залегнал в избора, Царица Роза става представително лице на Община Павел баня да следващия Празник на розата и минералната вода през 2015 година и придружава кмета на официални срещи и делегации в страната и чужбина.

По време на спектакъла участничките дефилираха с народни носии, спортно-елегантни облекла и вечерно-официални тоалети. Те имаха възможност да се представят пред публиката, като отговаряха на различни въпроси на водещия за своите любими занимания и бъдещи планове за развитие. Гост-изпълнители на "Избор на Царица роза - Павел баня 2014" бяха танцьорите на ансамбъл "Фантазия" от град Лиски, Русия.

Спектакълът бе организиран от представители на Общинска администрация и фолклорен ансамбъл "Детелини".

Празникът днес продължава с "Руска фолклорна вечер", а в следващите дни - със спортен празник, избор на Цар на минералната вода, кулинарно шоу на площада в Павел баня, дефиле с песни и танци на участниците в Международния фолклорен фестивал и други.

Румен Скрински


view entry ( прегледа: 1551 )

УСЕЩАНЕ ЗА ПРАЗНИК 
10.6.2014
Седмица след Фестивала на розата, който се проведе в град Казанлък, стартира и Празникът на розата и минералната вода в град Павел баня. Избор на Царица роза, Цар на минералната вода, руска фолклорна вечер, 25-годишен юбилей на Представителния фолклорен танцов ансамбъл "Детелини", Павел баня, и гостуващи музиканти от Берлин са само част от акцентите на пъстрия празник.

Проявите започват от тази сряда - 11.06. -, когато за пореден път павелбанци ще изберат своята Царица роза на грандиозен спектакъл с водещ Драгомир Драганов. Четвъртък - 12.06. - е ден, посветен на гостите на Международния фолклорен фестивал - танцьорите и певците на ансамбъл "Фантазия" от побратимения с Павел баня град Лиски, Воронежка област, Русия. На лятната сцена ще се проведат "Руско утро" и "Руска вечер", а руснаците по традиция идват със серия от изненади за зрителите на фестивала. Читалище "Напред - 1903", гр. Павел баня, ще бъде домакин през този ден на традиционни изложби и представяния на произведения на местни творци.

В петък - 13.06. - ще бъде дадено официално начало на Празника на розата и минералната вода от кмета на общината и новоизбраната Царица роза. По-рано ще започне и дефилето на участниците в Международния фолклорен фестивал по улиците на града, а веселието впоследствие се пренася на лятната сцена.

В съботния ден на 14.06. е време за спорт. На плажния комплекс в Павел баня ще бъде открито "Плувно лято 2014" с много състезания, конкурси, игри и добро настроение. Претендентките за царската корона, участвали в "Избор на Царица роза - Павел баня 2014", ще имат възможност да посочат и Царя на минералната вода.

Привечер на площада в курорта ще се разрази кулинарното шоу "Селски дворове" с представяне на вкусотии от всички населени места на общината. По-късно предстои шествие с песни и танци на участващите състави в празника, както и на всички кукерски колективи. Вечерта е запазена за концерт-спектакъла на ансамбъл "Детелини" - "25 години на сцената".

В неделния ден на 15.06. на розовите масиви около Павел баня ще бъде представен ритуалът "Розобер" с участието на фолклорни състави. По-късно гостите на празника могат да наблюдават розоварене по традиционни и съвременни методи.

На читалище "Напред - 1903" за пръв път ще гостуват млади акордеонисти от Берлин, Германия, които ще изнесат концерт в късния следобед. Празникът на розата и минералната вода ще бъде тържествено закрит с галаконцерт на участниците в Международния фолклорен фестивал и връчване на наградите от кмета на общината.

ПРОГРАМА НА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА И МИНЕРАЛНАТА ВОДА – ПАВЕЛ БАНЯ 31.05.-15.06.2014г.
view entry ( прегледа: 1504 )

ХОР "ТОДОР МАЗАРОВ" С ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ОДРИН 
8.6.2014
Хор „Тодор Мазаров” при читалище „Напред – 1903г.” Павел баня представи достойно нашия град пред българската общност в гр. Одрин. На „Черешова задушница” след църковната служба хористите изнесоха кратък концерт в българския храм „Св. Георги”.

Освен песни от класиката на хоровото изкуство, те изпълниха и нови творби от своя репертоар. Отец Александър Чъкърък, който беше гост на гр. Павел баня преди няколко години, благодари на хористите, че уважиха своите съграждани зад граница, а те от своя страна му поднесоха скромен подарък за гостоприемството и отзивчивостта.

Тази изява на Хор „Тодор Мазаров” е част от събитията, свързани с 50-годишния му юбилей, който ще бъде отбелязан през месец декември тази година.

По информация на Свилен Белчев
читалище "Напред - 1903", гр. Павел баня

view entry ( прегледа: 1565 )

ИВАЙЛО СТЕФАНОВ - ОТНОВО С ПЪРВО МЯСТО 
7.6.2014
Ивайло Стефанов от Павел баня спечели първото място в своята възрастова категория - 15-19 години - в Националния детски фолклорен събор "Върбова свирка свири" в град Болярово, Ямболска област, който приключи преди минути.

Ивайло е впечатлил журито с бавна ръченична мелодия на гайда. Той сподели, че в съвместно представяне със свой приятел е отнесъл и Специалната награда на фестивала. "Журито се разплака след нашето изпълнение", допълва още павелбанецът.

Организатори на "Върбова свирка свири" са Регионалната асоциация на общините "Тракия", Общество за фолклор, гр. Стара Загора, Община Болярово, читалище "Възраждане", гр. Болярово и Дружество "Тракия".

Ивайло Стефанов е възпитаник на Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев", град Котел и е лауреат на редица престижни фолклорни конкурси. Следващата седмица той ще участва като гост-изпълнител и в спектакъла по случай 25-годишния юбилей на ансамбъл "Детелини", Павел баня.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 1583 )

Започва саниране на училищата в Павел баня 
6.6.2014
Стартират дейностите по саниране на сградите на двете училища в Павел баня.

В СОУ Христо Ботев е предвидена подмяна на вратите на класните стаи, изолация на сградата, ремонт на покрива и физкултурния салон.

В професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство се предвижда подмяна на дограмата и саниране.

Изпълнителите гарантират, че ремонтите ще приключат преди 15 септември и новата учебна година ще започне в обновените класни стаи.

По проекта са предвидени и ремонтни дейности в детски ясли - Павел баня и училищата в селата Габарево, Горно Сахране и Скобелево.
Средствата за ремонтните дейности са осигурени от „Национален доверителен фонд”. Общата стойност на проекта е 1 048 792,57лв.
view entry ( прегледа: 1621 )

Събитие на месец май 
5.6.2014
Международното земетресение, което бе усетено и в община Павел баня, е "Събитие на месец май". То е събрало 31% от гласовете Ви.

На второ място с 28% остава 20-годишнината, която отпразнува Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство. Бронзът отива при абитуриентите на Павел баня, които дефилираха в деня на изборите за Европейски парламент.

Благодарим Ви отново за проявената активност!
view entry ( прегледа: 1559 )

Красива розоберачка от Габарево ни рекламирала в Либия през 60-те 
4.6.2014
72 годишната днес Вълкана Колева от Павелбанското село Габарево, в средата на миналия век, била един от най-популярните модели за рекламни снимки и календари, прославящи Розовата долина по света и у нас.

Първите снимки на красивата розоберачка направил столичен фотограф сред розовите масиви на родното село на Вълкана, карловското Каравелово. После майсторът на обектива участвал с фотосите в конкурс и спечелил първата награда.

В началото на 60-те години Вълкана била нарочно поканена да участва в „кастинг“ за фотомодел, но вече в розовите градини на Габарево, където се задомила. Цял екип от аранжьори и фотографи правили пробни снимки на 20 хубавици и измежду всички избрали Вълкана Колева.

Така образът на усмихната мома, беряща гюл, започнал да шества у нас и по света. Нейното лице украсило корицата на списание „Славяни“, после ликът й поставили върху рекламни пана и ги изложили в Либийската столица-Триполи.

Последвали фотосесии за календари и пощенски картички. Апетитните предложения за заснемане на още фотографии по Черноморието и български исторически забележителности, Вълкана отхвърлила. Въпреки атрактивните възможности, тя избрала семейството и дома си в Габарево, където живее и до днес като щастлива майка на две дъщери и баба на четирима внуци.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1478 )

Покана - 25 години ДЕТЕЛИНИ 
4.6.2014

view entry ( прегледа: 1580 )

ОТБЕЛЯЗАХМЕ ДЕНЯ НА БОТЕВ 
2.5.2014
В Деня на всенародно поклонение в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, в Павел баня бе проведена традиционната тържествена проверка заря.

Официални гости на ритуалната церемония бяха:
1. Бригаден генерал Димитър Шивиков - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада;
2. Полк. Христо Андреев -зам.-командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада;
3. Полк. Иван Иванов - зам.-командир по логистичното осигуряване;
4. Полк. Неделчо Неделчев - Национално движение "Справедливост";
5. Радион Попов - бивш зам.-министър на външните работи;
6. Румен Стоянов - кмет на град Калофер.

По време на церемонията кметът на община Павел баня, Станимир Радевски, припомни в своето слово достойното дело на загиналите за свободата и независимостта на родината. След това официални лица, жители и гости на Павел баня поднесоха венци и цветя пред паметника на един от най-младите Ботеви четници - Цанко Минков - Комитата. В края на вечерта фойерверки озариха небето над курортния град.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 1441 )

Пиян зад волана 
2.6.2014
На 1 юни в 22.50 часа полицейски патрул на Управление Полиция – Павел Баня спира за проверка в село Тъжа лек автомобил „Рено Клио”, управляван от Л.С. на 31 години от с. Манолово.

В хода на проверката водачът е тестван за употребата на алкохол с дрегер и техническото средство е отчело 2,95 промила.
view entry ( прегледа: 1486 )


<< <Предишна | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | Следваща> >>