Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - На Фокус - Даниела Карастоянова - Царица Роза Павел баня 2011
Павел баня
На Фокус - Даниела Карастоянова - Царица Роза Павел баня 2011 
20.06.2011
И тази година „Избор на Царица Роза - Павел баня” бе едно от най-коментираните събития в рамките на седмия празник на Розата и Минералната вода - Павел баня 2011. С много емоции, срасти и положителност беше наситен той по време на четирите дни от провеждането му. Миналогодишната „Роза” на Павел баня - Ния Бошнакова, тържествено предаде царската корона на новата Царица - Даниела Карастоянова. В грандиозния спектакъл взеха участие седем претендентки за титлата. В самата кулминация на вечерта, под звуците на „Една българска роза”, Павел баня бе окъпана с блясъка и очарованието на младото цвете, което цяла година ще бъде представително лице на община Павел баня.

Предлагаме на Вашето внимание едно интервю с „Царица Роза - Павел баня 2011” - Даниела Карастоянова.

Здравей, Даниела. Много се радвам, че имам възможността още веднъж да те поздравя за достойното представяне на конкурса. Какво бе за теб участието ти в „Избор на Царица Роза”?
Даниела: От една страна, за мен участието беше начин да се изявя пред всички като човек, а от друга, че емоцията в един такъв конкурс е незабравима и забавна.

Ти си танцьор от представителения фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, гр. Павел баня. Сцената не ти е чужда, ала различно ли е усещането, когато си на нея, за да танцуваш, и когато се налага да печелиш симпатиите на публиката, както бе необходимо за конкурса?
Даниела: Различно е усещането разбира се. Когато бях на сцената за конкурса се валнувах много повече. Тогава представях самата себе си. Когато си на сцената и танцуваш, всъщност представяш самия танц.

Доколкото споделиха близките и приятелите ти, разбрах, че си борбен човек. На какво заложи в участието си на спектакъла?
Даниела: Заложих на силната си амбиция, която винаги ми е помагала, както и на огромното желание да се забавлявам. Аз възприех спектакъла като едно голямо шоу. За щастие станах главен герой в него.

Разкажи ни как преминаваше една репетиция за конкурса. Кои са акцентите, на които наблягахте с останалите претендентки?
Даниела: Репетирахме основно първият кръг от представянето ни на конкурса - този с народните носии. Аз като танцьор се вълнувах особено за него. Впоследствие уточнявахме подробности по излизането на сцената, маниери, обноски, поведение - все неща, които ще ни бъдат от полза, когато заставаме пред хората.

Публиката гласува доверие тази година на теб. Коя твоя отличителна черта на характера смяташ, че ти помогна да спечелиш?
Даниела: Добротата и естественноста.

В Анкетната карта за конкурса, която всички участнички попълват, са изброени „хоби”, „занимания”, „интереси”. Но разкажи ни нещо повече за теб. Коя е всъщност Даниела Карастоянова?
Даниела: Аз съм си АЗ. Стремя се винаги да бъда себе си и да показвам на хората истинската си същност. Аз съм такъв човек, който винаги се опитва да помогне на другите , било то на приятелите или на напълно непознати. Аз съм също човек, който уважава, за да бъде уважаван.

Ти живееш в Павел баня. Как изглежда родният град през твоите очи? Намираш ли го променен по един, или по друг начин?
Даниела: За мен родният град е място, в което винаги ще се връщам, където и да съм, знаейки, че тук са всички мои близки и приятели. Павел баня е град, в който винаги ще намирам утеха.
Промяната е видима за всички.

Вече повече от седмица след коронясването, как възприемаш онова, което ти се случи?
Даниела: Още не мога да осъзная напълно какво се случи. Наистина неочаквах да ме изберат и останах много изненадана като разбрах, че съм аз Царица Роза. Много съм развълнувана и щастлива, че съм символ на този прекрасен празник.

Оттук нататък какво ти предстои? С какво желаеш да се занимаваш? В коя сфера се виждаш преуспял човек?
Даниела: Оттук нататък ми предстои да следвам целите си, за да бъда един от успелите личности на Павел баня. С много неща искам да се занимавам, едно от които е да продължа обучението си в университет.

Вярна ли си на максимата, че силен е онзи, чиито мечти са неуловими?
Даниела:Да, според мен човек има нагласата да мечтае и да си представя бъдещето, а така постепенно трупа силата и опита към постигането му. Впоследствие идват борбата и желанието да устояваш завоюваните позиции, защото те са отражение на недосегаемите мечти. Това е израз на силния човек за мен.

И за финал, няколко думи към близки, приятели, познати и жителите на Павел баня:
Даниела: Искам да благодаря на всички близки и приятели, които са винаги до мен и ме подкрепят във всичко. Желая на всички жители на Павел баня, да бъдат живи и здрави и да се гордеят,че живеят в този прекрасен град.

Интервюто взе: Румен Скрински
Интернет вестник Павел баня

view entry ( прегледа: 1530 )

Редят кръгла маса за черешите 
17.06.2011
Традиционният празник на череша ще се проведе през уикенда в село Габарево, община Павел баня.

Тук се намира най-големия у нас черешов масив – около 2 хил. декара, посочи едно от основанията да почитат тук черешата зам.-кметът на общината Йордана Енева. Освен това ниската амплитуда между дневна и нощна температура, характерна за този край, предпазва плодовете от измръзване. Слънцето пък ги прави едри, вкусни и сладки.

И тазгодишния празник на черешата местните хората съчетават полезното с приятното. Освен празничния черешобер е предвидена и кръгла маса с производители на вкусния плод. Във възрожденската Джананова къща пък ще се проведе творческа среща на писатели и поети от региона. Друга сладка раздумка пък е наречена "На черешово сладко".

Вечерта местните хора ще се веселят заедно с музикантите и певците от оркестър "Калофер".

Матей Бонев
Стандарт нюз

view entry ( прегледа: 1449 )

Пиян шофьор се преобърна в канавка и се укри 
14.6.2011
Пиян шофьор се преобърна в крайпътна канавка и избяга от мястото на катастрофата. В колата са се возили още двама души, които са без опасност за живота. Инцидентът е станал по път І-6, където в посока запад се е движел лек автомобил "Фолксваген Джета". Зад волана е бил 22-годишен млад мъж от с. Александрово, общ. Павел баня.

На около 70 м след разклона за с.Осетеново, общ. Павел баня, при движение с несъобразена скорост, водачът изгубил контрол над автомобила. Колата излязла извън пътното платно и се преобърнала в крайпътна канавка. След инцидента водачът напуснал местопроизшествието. Два часа по-късно е издирен. При направената проверка техническото средство е отчело наличие на алкохол в дъха му, с концентрация 1.90 промила.

При катастрофата 20-годишната жена, която се возела в колата, е получила натъртване в областта на гръдния кош и е настанена е за наблюдение в МБАЛ - Казанлък, без опасност за живота. В същата болница е настанени другият пътник - 23-годишен мъж от същото село. Той е с комоцио и разкъсно контузна рана на лявото рамо, също без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ "Полиция" - Казанлък.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 1511 )

Розата и Минералната вода - Павел баня 2011 
12.06.2011
Вчера на плувен комплекс „Плажът” в град Павел баня, бе избран и Царят на Минералната вода. По традиция претендентките за титлата „Царица Роза” присъстваха през целия ден на откриването на „Плувно лято 2011”, което се проведе с много състезания, игри, добро настроение и награди. В следобедните часове „розите”, след дълга дискусия и преценяване, взеха единодушно решение в избора на Царя. Името на победителя е Юксел Христов от Павел баня.

По късно през деня на импровизирана сцена на алеята пред сградата на общината се събраха представителни групи на всички населени места от района. Те взеха участие в изложба – базар на местни традиционни ястия, облекла и картини, като всяко едно от селата представи характерното от своята самобитност. Жители и гости на Павел баня имаха уникалната възможност за опитат вкусотии по оригинална стародавна рецепта. Особено атрактивни в участието бяха и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, Павел баня. Те предложиха „готвене на живо” на площада, с което и събраха погледите на посетилите техните маси.

В 19.00 часа започна и дефилето с песни и танци на участниците в Международния фолклорен фестивал както и всички кукерски състави на общината. Площад „Освобождение” събра жителите и гости на Павел баня дошли да се порадват на автентичността, окъпала с блясъка си този празничен ден. Народното веселие продължи с оркестър „Асеница” от Асеновград, който забавлява обичащите родния фолклор.

Тази вечер е последна за седмия празник на Розата и Минералната вода. В 19.00 часа на лятната сцена ще се състоят концертни изяви на участниците от Международния фолклорен фестивал, както и връчването на наградите. А кметът на община Павел баня - Станимир Радевски тържествено ще закрие четирите дни, на които си дадоха среща младостта, приятелството и гостоприемността.

Честит празник на Розата и Минералната вода - Павел баня 2011.

Румен Скрински
Интернет вестник Павел баня

view entry ( прегледа: 1488 )

Даниела Карастоянова е Царица Роза Павел баня 2011  
9.6.2011
„Избор на Царица Роза - Павел баня 2011” се проведе на лятната сцена на площад „Освобождение” в град Павел баня. В грандиозния спектакъл, организиран от община Павел баня, взеха участие общо 10 претендентки за титлата. След повече от 2 часа емоции, дойде кулминацията на вечерта, когато миналогодишната „Царица Роза 2010”- Ния Бошнакова предаде короната на Даниела Карастоянова- новата царица на Павел баня.

Кандидатките се представиха в три кръга, съобразно статута на конкурса. Национални носии, спортно- елегантни костюми и вечерно-официални бални рокли бяха акцентите на визията на претендентките и тази година. Райко Кирилов изпя обичани популярни български песни, както и съвсем нови в неговото творчество, а Драго Драганов, по традиция водещ на конкурса, също забавлява хилядите жители и гости на гр. Павел баня, събрали се на централния площад, за да разберат коя е новата им Царица. Специална комисия, определена със заповед на кмета на общината, се погрижи за напълно коректното преброяване на гласовете. Това стана пред очите на публиката, за да бъдат изключени всякакви съмнения за спекулации.

Новата Царица Роза, съгласно статута залегнал в избора, става представително лице на община Павел баня и може да придружава кмета на официални визити в страната и чужбина. Тя ще е част от предстоящия Празник на Розата и Минералната вода - Павел баня 2011, който стартира на 10 юни от 19.00 часа на Лятната сцена на площад „Освобождение” с Международния фолклорен фестивал 2011.

Румен Скрински
Интернет Вестник Павел баня

view entry ( прегледа: 1651 )

Oранжев код - вероятност за мощна купесто-дъждовна облачност с валежи, бури и градушки 
9.6.2011
За цяла Централна и Източна България е обявен оранжев код заради лошото време, а за останалата част на страната – жълт код. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

В районите с оранжев код се очаква да се развие мощна купесто-дъждовна облачност с краткотрайни интензивни валежи с гръмотевични бури и локални градушки. Ще има краткотрайни силни пориви на вятъра, които представляват опасност.

В момента над по-голямата част от Западна България вали дъжд, без крайните югозападни райони. До няколко часа се очаква дъждът в София да спре, но в Централна и Източна България ще има мощни бури.

ИА Фокус
view entry ( прегледа: 1486 ) https://www.focus-news.net/?id=n1533324свързан линк

Задържани са трима непълнолетни, извършили серия кражби 
9.6.2011
Задържани са трима непълнолетни, извършили серия кражби от търговски обекти в Павел баня. От полицията информират, че неизвестно лице е разбило входната врата и е проникнало в магазин за хранителни стоки на ул. "Пенчо Славейков" в Павел баня. От там са изчезнали 400 лева, ваучери за мобилни телефони на стойност 200 лв., мобилен телефон и хранителни продукти и цигари на стойност 410 лв.

Служителите на участък "Полиция" - Павел баня са установили, че кражбата е извършена от четири момчета на 14, 15 и 17 години от същия град. В хода на разследването е станало ясно, че четиримата непълнолетни са извършили още две кражби в други магазини. На 21 май младежите са отмъкнали 300 лева от търговски обект на ул."Тодор Мазаров", в който проникнали чрез отключване на входната врата. На 28-ми срещу 29 май задържаните са счупили стъкло на хранителен стоки на ул. "Л. Каравелов" и са откраднали продукти от там.

Четиримата са задържани за срок до 24 часа.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 1500 )

Кюстендил е "най-бързо развиваща се СПА дестинация" 
8.6.2011
Радвам се, че нашите усилия в областта на СПА туризма са забелязани. Това каза пред радио „Фокус” – Кюстендил кметът на общината Петър Паунов в коментар на присъдената награда за най-бързо развиваща се СПА дестинация.

Той посочи, че по време на награждаването е имал възможност да види интересни нововъведения в бранша. "Вълнуваща церемония, изключително високо ниво и европейско представителство. За нас е важно, че отново се завръщаме сред балнеоложкия и СПА елит в България”, каза Петър Паунов.

Според него занапред трябва да се работи за доразвиване на проектите, които ще доведат и до европейско признание.

За наградата „Най-динамично развиваща се СПА дестинация" Кюстендил се е съревновавал с още три града – Вършец, Павел баня и Девин.

Според Петър Паунов подобна награда не е била връчвана на Кюстендил за последните 30 години.

Венцеслав ИЛЧЕВ
ИА Фокус

view entry ( прегледа: 1503 ) https://www.focus-news.net/?id=n1533134свързан линк

Розоберът тръгна със закъснение и по-високи изкупни цени 
6.6.2011
Около 1.5 тона розово масло се очаква да бъде прoизведено през тази година, съобщиха от министерството на земеделието и храните. Количеството е сходно с миналата година, въпреки че розоберът през тази закъсня с около 10 дни.

В момента средната изкупна цена на килограм маслодайна роза е между 1.50 и 1.80 лв. в зависимост от сорта, а собствениците на розоварни очакват да постигнат цена от около 4500 евро за килограм розово масло на световните пазари.

"Розоберът през тази година започна малко по-късно заради валежите и хладното време", съобщи Ангел Токмакчиев, управител на дружеството "Роза Етерна", което има розови масиви и розоварна край казанлъшкото село Ясеново. По думите му в момента беритбата набира скорост.

По данни на земеделското министерство прибирането на реколтата е започнало най-рано в казанлъшките села Кънчево и Розово - на 26 май. Впоследствие кампаниите започват и във всички друга села в региона, а постепенно започват да набират скорост и в района на Павел баня, Калофер и Карлово.

В страната са засети около 35 хил. дка с рози, а очакваният среден добив е 300 килограма от декар. Розопроизводители от Карловско също съобщиха, че беритбата е закъсняла най-вече заради хладното време. Оттам допълниха още, че се готвят за допълнително наемане на берачи заради прогнозите за горещо време, което предопределя и по-бързото прецъфтяване на розите.

И в Казанлък, и в Карлово изкупната цена на килограм рози е по-висока от миналата година - между 1.50 и 1.80 лв. в зависимост от сорта. През 2010 г., която беше най-тежката за сектора за последното десетилетие, тя беше 1.10-1.20 лв. на килограм. Увеличението през тази година се дължи на измръзване на част от посевите най-вече в района на Павел баня, коментира Кремена Коева, производител в казанлъшкото село Долно Сахране.

Берачите пък получават около 50 стотинки за килограм. Розопроизводителите казват, че през последните две години заради кризата е "изчезнал" проблемът с липсата на работна ръка и по-голямата част от заетите са от региона.

Според прогнозата на земеделското министерство през тази година в страната се очаква да бъдат произведени около 1.5 тона розово масло. Те се реализират изцяло на международните пазари. "Цената на розовото масло е сравнително константна - около 4400 - 4500 евро за килограм, очакваме да бъде същата и през тази година", коментира Ангел Токмакчиев. По думите му няма да има сериозна промяна и на пазарите, на които ще бъде реализирана продукцията.

По-голямото част от розоварните имат сключени дългосрочни договори с различни партньори, а голяма част от сделките са "на зелено". И през тази година се очаква най-много розово масло да се изнесе за Франция. Другите големи пазари за българския продукт, който се използва в парфюмерията и козметиката, са САЩ, Япония и държавите от Близкия изток, чиито поръчки се увеличават с всяка година.

Деница Ватева
Вестник Дневник

view entry ( прегледа: 1488 ) https://www.dnevnik.bg/pazari/2011/06/05/1100942_rozoberut_trugna_sus_zakusnenie_i_po-visoki_izkupni/свързан линк

Втори годишни СПА награди 
1.6.2011
За втора поредна година на 06 юни 2011г. в Кемпински Хотел Зографски в столицата, ще се проведе церемонията по връчване на Годишните СПА награди.

Организатори на събитието са Сдружение СПА номинации, лицензираната агенция RD Partners, Български съюз по балнеология, Международна асоциация за СПА и туризъм и СПА Ивент.

Те целят не само да утвърдят инициативата като традиция, но и да популяризират страната като туристически, икономически, културен, спортен и социален център на Балканския регион. Идеята е да се постави фокуса на общественото внимание върху конкретни обекти със здравна, културно-историческа и географска стойност, фирми в областта на СПА изграждане, оборудване, дизайн, козметични продукти, както и природни забележителности и дестинации в България.

Номинациите се определят от инициативен комитет, който включва представители на браншови организации, ангажирани със СПА и уелнес туризма, както и кметове на населени места с потенциал за развитие в съответната област.

На официалната гала церемония с водещ Мира Добрева ще присъстват както представители на всички браншови организации в СПА и уелнес индустрията, така и на политическия, бизнес и светски елит в страната.

Вършец, Кюстендил, Девин, Старозагорски мин. Бани, Павел баня ще се борят за отличието СПА дестинация. Ще бъдат връчени награди и за 4 и 5 – звездни СПА хотели, както и комплекси и центрове, които предлагат релаксиращи процедури.

Козметиката.com
view entry ( прегледа: 1514 )


<< <Предишна | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | Следваща> >>