Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - ​Коледарите на Павел баня дариха събраните пари за добри каузи
Павел баня
​Коледарите на Павел баня дариха събраните пари за добри каузи 
27.12.2016
Почти всички коледарски групи навръх Рождество Христово, вече по традиция, обявиха, че даряват събраните средства за благотворителност.
В специално обръщение към тях отец Иван Тотунов от храм "Рождество Богородично" благодари, че и тази година коледарите не са забравили за църквата и са оставили своя дар в храма.

Средства за помощ на децата с различни заболявания от община Павел баня бяха събрани и от традиционния коледен базар, който се провеждаше всяка вечер на площада в дните преди Коледа.

В своя Facebook профил заместник-кметът на община Павел баня Йордана Енева лично благодари за поредицата от благотворителни инициативи:
"Благодаря за прекрасната "Павелбанска Коледа".

Благодаря - на семействата на Галин, Христо и Станислав и техните приятели, които подържаха "огъня" в центъра на Павел баня и независимо от студа и понякога безразличието / да се бориш с безразличието е по-трудно, отколкото със студа / донесоха празничност и съпричастност към ближния на своите съграждани и гостите на Павел баня.

Благодаря - на Мариана Кънчева и нейните приятели, които организираха невероятния "кол" от малките коледари.

Благодаря - на Николай Христов и неговите коледари, които просълзиха стария ни свещеник като го поздравиха с Рождество Христово в църквата и дариха събраните пари за църквата.

Благодаря - на всички млади Павелбанци, които в коледната нощ коледуваха и със своите песни благославяха и улиците на Павел бяха същите каквито са били преди 20, 40, 80 години.

Тези млади хора направиха празника незабравим и прекрасен и ми дадоха надежда, че те ще пренесат през нашите дни традициите и обичаите и онези качества като благородство и доброта, които трябва да пазим и продължаваме", отбеляза още Йордана Енева.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 775 )

От Канада помогнаха на децата сираци в Павел баня 
23.12.2016
И тази година в рамките на Коледния базар се събират пари за децата сираци и децата с увреждания от Павел баня. Тази година кампанията бе подкрепена и от наши сънародници в Канада. Инициатор за дарението е Мария Зашова, родом от Павел баня. Тя е ръководител на ансамбъла за роден фолклор "Златна Тракия".

Сънародниците ни са изпратили 778,05 канадски долари, които са равни на 1033,52лв. Сумата е разделена за инициативите на сдружение "Гаврош" и кампанията за децата от Павел баня.

Коледният базар в Павел баня продължава до 25 декември, като утре се очаква Дядо Коледа да пристигне и да раздаде подаръци на децата от Павел баня.

Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 731 )

Дядо Коледа тръгва с препълнен чувал към децата в риск от региона 
22.12.2016
Най-успешната от старта си преди четири години коледна акция за добрини към казанлъшките дечица с увреждания, сираци и в риск направи тази година сдружение „Бъдеще за децата“.

"Акция Дядо Коледа" и събирането на подаръците от коледните дръвчета с историите на децата приключи снощи. Събрани са 167 подаръка за деца в риск от общините Казанлък и Павел баня и днес доброволците на сдружението започват да ги раздават на децата, влизайки в ролята на добрия старец.

С много любов, грижа и всеотдайност стотици казанлъчани, павелбанци, родители, фирми, обществени организации се включиха в дарителската кампания, като избраха и опаковаха специален подарък за всяко едно от 130-те деца, чиито писма споделяха детските им истории в елхите на „Акция Дядо Коледа“.

Специална благодарност към всички тях изрази пред камерата ни Мария Гинева – председател на Сдружение „Бъдеще за децата“ в Казанлък.

Kazanlak.com​
view entry ( прегледа: 744 )

Кметът на Павел баня пръв посреща новия митрополит Киприян 
17.12.2016
Станимир Радевски и представители на общината в Павел баня, заедно с духовници от старозагорската епархия и граждани ще посрещнат в събота първи новият митрополит Киприян. Церемонията по посрещането започва от 15:30 край с. Осетеново. Киприян е ръкоположен за йеродякон тъкмо в Павел баня през 1996г.

Митрополитът се отправя към родния Казанлък, където от 16:00 часа ще бъде отслужена кратка служба в катедралния храм „Успение на Пресвета Богородица“. Очаква се там да бъде посрещнат от стотици миряни, всички свещеници от региона, представители на общината.

За 17 часа е предвидено посрещането му в Стара Загора.

Пресс ТВ Казанлък, БНР

view entry ( прегледа: 784 )

ЗА ЧЕТВЪРТА ГОДИНА СТАРТИРА АКЦИЯ „ДЯДО КОЛЕДА“ 
12.12.2016
За четвърта поредна година, сдружение „Бъдеще за децата“ стартира инициатива „Акция Дядо Коледа” в подкрепа на деца от социално слаби семейства, деца с увреждания, деца настанени в Центровете за настаняване от семеен тип.

Чрез кампанията се опитваме да направим съпричастни към децата в риск и техните семейства граждани, приятели и съмишленици, които могат да направят щастливо едно дете като му осигурят подарък за Коледа. Всички, желаещи да станат част от новите помощници на Дядо Коледа могат да го направят като посетят един от обектите, в които сме сложили наши елхи и прочетат една от многото истории на деца, имащи нужда подкрепа, пишат организаторите.

Във всички пликове, гражданите, желаещи да помогнат, ще могат да намерят: историята на детето, номерче на историята и инструкция за това по какъв начин можете да осигурите подарък за това дете. След като подаръкът е подготвен е необходимо да се постави отново под елхата, от която е взета историята със залепено номерче на него. Чрез номерирането ние успяваме да запазим личните данни на всички деца.

През тази година ще поставим две елхи в град Казанлък, които ще се намират в магазин „Вимакс” и Информационния център на ул. „Искра №4. За първи път към кампанията се присъединяват и вече поставихме елхи в два обекта в град Павел баня:
Балнеохотел „ДианаМар” Павел баня и
комплекс „Профилактика, рехабилитация и отдих” ЕАД гр.Павел баня.

В тазгодишното издание на инициативата сме включили рекореден брой деца, нуждаещи се от Вашата подкрепа над 100 за територията на Община Казанлък и 20 за територията на Община Павел баня.

Всички истории са реални и са взети от случаите на Центъра за обществена подкрепа и Центъра за социална рехабилитация и интеграция към СНЦ „Бъдеще за децата”, Отдел Закрила на Детето гр. Казанлък към Дирекция „Социално подпомагане“ и Дневния цетър за деца с увреждания и Центровете за настаняване от семеен тип към фондация „Сийдър“.

Информацията е на Сдружение "Бъдеще за децата" ​
view entry ( прегледа: 821 )

Променят разписанието на микробусите до ЖП спирка Павел баня 
10.12.2016
Разписание на заминаващите автобуси от автогара ПАВЕЛ БАНЯ:

РАЗПИСАНИЕ НА АВТОБУСИТЕ от транспортната схема на община Павел баня
Заради промени в разписанието на влаковете, се променя и разписанието на микорбусите до ЖП спирка Павел баня.

Актуалното разписание можете да видите в прикачения файл.

По информация на Община Павел баня

view entry ( прегледа: 778 )

Програма за Коледно-Новогодишните празници в Павел баня 
7.12.2016
Програма за Коледно-Новогодишните празници в Павел баня
view entry ( прегледа: 772 )

Бригада ЕООД Павел баня празнува 10 години 
6.12.2016
Фирма Бригада ЕООД Павел баня днес отбелязва 10 години от началото на дейността си.

Фирмата стартира с техника в областта на механизацията на строителните дейности. Днес Бригада ЕООД разполага с два бетонови центрове - в Павел баня и в Казанлък, специализирала се е в извършване на товарни превози и услуги със строителна механизация, производство на бетонови разтвори, пътно строителство, производство и доставка на всички видове скални и речни инертни материали, изграждане на инфраструктура, изграждане на канализационни и ВиК мрежи.

Управителят на фирмата - Николай Христов споделя: "ползваме се с доверието на своите клиенти, благодарение на качеството на предлаганите услуги, изпълнението на поетите ангажименти - в срок и с коректно отношение."

Повече за Бригада ЕООД Павел баня

Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 792 )

Хванаха крадците на рози 
5.12.2016
На 30.11.2016 г. бе огласена кражба на 8000 корена разсад от маслодайна роза, извършена в землището на с. Габарево, общ. Павел баня, за което в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на участък - Павел баня и РУ – Казанлък е установено, че извършители на деянието са М. П., на 30 г., от с. Габарево и А. Ф., на 43 г., от гр. Казанлък.

При извършено претърсване на обитавана от А. Ф. къща в с. Габарево са открити части от разсад от маслодайна роза и 234,9 грама наркотично вещество - марихуана. При последвало претърсване в дома на брата на А. Ф. – М. Ф., на 47 г., от гр. Карлово, са открити 2020 бр. корени от маслодайна роза, предмет на престъплението.

Същите са предадени доброволно и са върнати на собственика им. М. П. и А. Ф. са задържани първоначално за срок до 24 часа в РУ – Казанлък, а на 01.12.2016 г. А. Ф. е привлечен, като обвиняем и е задържан за срок от 72 ч. с постановление на РП - Казанлък.

view entry ( прегледа: 736 )

Репортерът на Pavelbanya.eu Румен Скрински се дипломира 
1.12.2016
На специална церемония днес, Румен Скрински - репортер на Pavelbanya.eu получи своята диплома. Тържеството се състоя в централната аула на Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Дипломата му за успешно завършване на бакалавърска степен по "Културология и медии" му бе връчена лично от заместник-ректора на университетa. Тя поздрави Румен и му отправи пожелания и за успешно завършване на магистърска и докторска степени.

Пожелаваме на Румен много успехи в образованието и приложението му в кариерното развитие!

www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 787 )


<< <Предишна | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | Следваща> >>