Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - В Павел баня започва благотворителен коледен базар
Павел баня
В Павел баня започва благотворителен коледен базар 
16.12.2015
В Павел баня започва благотворителен коледен базар Публикувано в Pavelbanya.eu
В Павел баня започва благотворителен коледен базар
В рамките на коледно-новогодишните празници, по инициатива на граждани и със съдействието на общината, в Павел баня започва благотворителен коледен базар.

Събитието стартира от тази събота, 19 декември, и ще продължи до Коледа. Всяка вечер от 17:00 часа на площада пред читалището жителите и гостите на Павел баня ще имат възможност да опитат различни традиционни ястия, вино, коледни вкусотии и да се забавляват сред празнична атмосфера.

Организаторите съобщават, че местният бизнес също ще се включи в базара с кулинарни специалитети и ястия. Те ще бъдат предлагани на симовлични цени, а със събраните средства ще бъдат закупени подаръци на деца сираци от Павел баня.
За радост на най-малките и Дядо Коледа ще бъде на базара и лично ще приема писмата и посланията на най-малките за празниците.

На базара ще има много скара, вино и веселие, като всяка вечер ще има своето посвещение:

19 декември от 17.00 часа - Вечер на народния танц и витата баница;
20 декември от 17.00 часа - Вечер на сърмата;
21 декември от 17.00 часа - Вечер на младите кулинари и творци;
22 декември от 17.00 часа - Вечер на домашното вино в компанията на оркестър "Минерален извор";
23 декември от 17.00 часа - Вечер на местния бизнес;
24 декември от 11.00 часа - Вечер на децата;
25 декември 10.00 часа - Ден на павелбанските коледари;

Желаещите да участват в базара могат да звънят за информация на 0888515158 - Тинка Начева.

На откриването на коледния базар в събота за доброто настроение ще се погрижат танцьори от ансамбъл "Детелини" и танцов клуб "Павелбанци".

Организаторите съобщават, че всеки, който желае да участва в благотворителната инициатива, може да сготви ястие, да произведе артикул, да донесе питие или каквото сметне за подходящо на шандовете на базара. Ще бъдат поставени и урни, в които да се събират средства. Сумата ще отиде при деца сираци и деца в нужда.

Заповядайте на откриването на базара тази събота от 17:00 часа на площада в Павел баня!

По информация на община Павел баня
view entry ( прегледа: 838 )

В Павел баня грейнаха светлините на коледната елха 
15.12.2015
В Павел баня грейнаха светлините на коледната елха Публикувано в Pavelbanya.eu В Павел баня грейнаха светлините на коледната елха Публикувано в Pavelbanya.eu В Павел баня грейнаха светлините на коледната елха Публикувано в Pavelbanya.eu В Павел баня грейнаха светлините на коледната елха Публикувано в Pavelbanya.eu.
В Павел баня грейнаха светлините на коледната елха.
В присъствието на ученици, учители, малчугани, родители и служители на община Павел баня бяха запалени светлините на коледната украса в центъра на града.

Малко по-рано днес през деня децата на Павел баня се включиха в украсяването на елхите на площада.

От днес започват коледно-новогодишните празници в курорта, а пълната програма на събитията ще откриете тук.


view entry ( прегледа: 806 )

Катастрофа за резмина без жертви 
14.12.2015
На 12 декември около 11:49ч. по път І-6 се е движел л.а.”Ровър”, управляван 19-годишния И.А. от с.Осетеново.

На около 600м. след разклона за с. Горно Сахране, поради движение с несъобразена скорост, водачът губи контрол над автомобила, който излиза вляво от пътното платно и се преобръща в крайпътно дере.

В резултат на настъпилото ПТП, И.А. е откаран във ФСМП – Казанлък с травма и болки във врата. Обслужен амбулаторно и освободен, без опасност за живота.

Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила.
view entry ( прегледа: 808 )

Задържаха крадецът на лавандула 
12.12.2015
Задържан от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 10 декември e извършена кражба на лавандулови резници от лавандулов масив, намиращ се в местността „Дойчинова ливада” в землището на с.Турия.

От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 24-годишния Р.Н. от гр.Казанлък.

Същият е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.
view entry ( прегледа: 796 )

Откраднаха лавандула от нива в село Турия 
11.12.2015
На 10 декември в 09,15ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение за кражба на лавандула в с.Турия, общ.Казанлък.

Пристигналият на място полицейски екип установил, че неизвестно лице извършило кражба на лавандулови резници от лавандулов масив, намиращ се в местността „Дойчинова ливада” в землището на селото.

В близост до масива е установен изоставен автомобил, като на земята до багажното отделение са намерени два чувала, с намиращите се в тях 3500бр. лавандулови резници.

Образувано е досъдебно производство.
view entry ( прегледа: 798 )

В Долно Сахране отбелязаха празника на селото 
9.12.2015
В Долно Сахране отбелязаха празника на селото Публикувано в Pavelbanya.eu
В Долно Сахране отбелязаха празника на селото
На 6 декември село Долно Сахране отпразнува Никулден и празник на селото.
Денят започна с тържествена литургия в църквата „Свети Николай”, на която бе осветена рибена чорба за жителите.

По-късно, на празнично украсената сцена започна културно-музикална програма, в която участваха децата от селото. А танците на детско-юношеския танцов ансамбъл „ Детелини” изпълни празника с много радост и настроение. Обща трапеза на центъра с кулинарни изкушения, приготвени от сахранци, обедини всички присъстващи.

Празникът продължи с музика и веселие през целия ден сред близки, роднини и приятели!

Гости на празника бяха кметът, зам.-кметовете, секретарят на община Павел баня и кметове на съседни села.
view entry ( прегледа: 822 )

Граждани връчиха група от предложения на председателя на общинския съвет в Павел баня 
9.12.2015
Граждани връчиха група от предложения на председателя на общинския съвет в Павел баня  Публикувано в Pavelbanya.eu
Граждани връчиха група от предложения на председателя на общинския съвет в Павел баня 
Ползотворна среща, приключила със споразумение за обществен договор

Вчера, 8 декември, 2015 г. се състоя среща на председателя на новоизбрания Общински съвет Павел баня г-н Шендоан Халит с представители на Групата „За прозрачност в управлението на Павел баня” – неполитическа, спонтанно създадена формация на територията на общината, наброяваща 1027 члена.

Администраторът на групата Кольо Кавръков връчи на г-н Халит предложение от 6 точки с пояснението, че в тях са формулирани първите конкретни стъпки за установяването на добронамерено и регулярно взаимодействие на гражданското общество с Общинския съвет.

Като изразиха мнение, че на територията на общината няма условия и причини за конфликти на етническа, верска или политическа основа, представителите на групата споделиха с г-н Халит своите очаквания и надежди, че Общинският съвет ще възприеме качествено нов, съответстващ на европейските управленски стандарти стил на работа и взаимоотношения както с Общинската администрация, така и с гражданското общество.

А това предполага внасяне на прозрачност, диалогичност, воля за постигане на консенсусни решения и на взаимно приемливи компромиси в неговата работа. „Гражданите на общината в никакъв случай не са настроени враждебно към новия общински съвет, но имат опасения да не би той да бъде вкаран в стария сценарий на ескалираща конфронтация, която завърши скандално и увреди чувствително имиджа на Павел баня като балнеолечебна и туристическа дестинация.

Гражданското общество има волята да обедини силите и енергията си в създаването на атмосфера за управленски комфорт, в която Общинският съвет и Общинската администрация да работят задружно и резултатно за просперитета на общината и благоденствието на нейните жители” – бяха категорични представителите на Групата.

Г-н Халит заяви, че предварително се е запознал с внесените предложения и ги намира за полезни. След тяхното обсъждане точка по точка, той благодари за проявената от гражданите готовност да съдействат на Общински съвет в името на общото благо.

На срещата, преминала в дух на толерантност и деловитост бе постигнато съгласие, че предложеният документ придобива значението на обществен договор между двете страни, както и че би било полезно подобни срещи да се провеждат регулярно или при възникнала необходимост да се обсъди важен проблем.

За сведение на гражданите, Групата подготвя подобен документ с предложения до Общинската администрация, който в близко време ще бъде внесен на нейното внимание.

Oт мястото на събитието: Йорданка Трополова

view entry ( прегледа: 816 )

Установиха кражба на ток в село Александрово 
8.12.2015
Елетромер в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 07 декември в РУ – Казанлък е получено съобщение от служител на „ЕВН България”ЕАД за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа в с.Александрово, общ.Павел баня.

На място е установено, че в къща на ул.”Чайка”, обитавана от 24-годишната Д.П., чрез въздействие върху намиращото се в непосредствена близост ел.табло, са създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия.

По случая е образувано бързо полицейско производство.
view entry ( прегледа: 824 )

Съдът: кмет на Павел баня е Станимир Радевски 
7.12.2015
Административният съд в Стара Загора потвърди победата на Радевски.

На основание чл.459, ал.10, изр. първо от Изборния кодекс, Старозагорският административен съд

Р Е Ш И :

ПОТВЪРЖДАВА Решение № 189-МИ/ 02.11.2015г. на Общинска избирателна комисия гр.Павел баня, с което е обявен за избран за Кмет на Община Павел баня на втори тур С.Х.Р., издигнат от обединение ПП „ВМРО-Българско национално движение, Партия Българска социалдемокрация, АБВ /Алтернатива за българско възраждане/ и Реформаторски блок.

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.
view entry ( прегледа: 802 )

Услугата "Личен асистент" в Павел баня продължава 
6.12.2015
Елетромер в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Успешно продължават дейностите по Проект "Нови възможности за грижа", по който продължава своята работа Община Павел баня. В рамките на този проект Общината има сключено Партньорско споразумение с Агенция за социално подпомагане град София. По Проекта се предоставя социалната услуга "Личен асистент" на 18 потребители ма Община Павел баня, чрез 16 лични асистенти.

Целевите групи на потребителите включват хора с увреждания или с невъзможност за самообслужване, хора над 65 години с невъзможност за самообслужване, семейства на деца с увреждания и самотно живеещи тежко болни хора.

Продължителността на проекта е 10 месеца и ще продължи до месец февруари 2016 година.

ДОЛИНА
view entry ( прегледа: 829 )


<< <Предишна | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | Следваща> >>