Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Съдът: кмет на Павел баня е Станимир Радевски
Павел баня
Съдът: кмет на Павел баня е Станимир Радевски 
7.12.2015
Административният съд в Стара Загора потвърди победата на Радевски.

На основание чл.459, ал.10, изр. първо от Изборния кодекс, Старозагорският административен съд

Р Е Ш И :

ПОТВЪРЖДАВА Решение № 189-МИ/ 02.11.2015г. на Общинска избирателна комисия гр.Павел баня, с което е обявен за избран за Кмет на Община Павел баня на втори тур С.Х.Р., издигнат от обединение ПП „ВМРО-Българско национално движение, Партия Българска социалдемокрация, АБВ /Алтернатива за българско възраждане/ и Реформаторски блок.

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.
view entry ( прегледа: 843 )

Услугата "Личен асистент" в Павел баня продължава 
6.12.2015
Елетромер в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Успешно продължават дейностите по Проект "Нови възможности за грижа", по който продължава своята работа Община Павел баня. В рамките на този проект Общината има сключено Партньорско споразумение с Агенция за социално подпомагане град София. По Проекта се предоставя социалната услуга "Личен асистент" на 18 потребители ма Община Павел баня, чрез 16 лични асистенти.

Целевите групи на потребителите включват хора с увреждания или с невъзможност за самообслужване, хора над 65 години с невъзможност за самообслужване, семейства на деца с увреждания и самотно живеещи тежко болни хора.

Продължителността на проекта е 10 месеца и ще продължи до месец февруари 2016 година.

ДОЛИНА
view entry ( прегледа: 868 )

Разкриха кражба на ток в село Габарево 
4.12.2015
Елетромер в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 03 декември на територията на Участък – Павел баня е проведена специализирана полицейска операция, съвместно със служители на „ЕВН България” ЕАД.

При извършена проверка на ел.табло, намиращо се на ул.”Беласица” в с.Габаревож общ. Павел баня, е установено, че 27-годишната М.Д. е осъществила неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел.енергия.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 834 )

Прeдложенията от подписката на павелбанци залегнаха в бюджет 2016 
2.12.2015
На 30 ноември в зала "Младост" в град Павел баня беше представен проекта за Бюджет 2016 на общината. Присъстваха представители на местната общност от Павел баня, Горно Сахране, Габарево. Представеното на проекта за Бюджет беше уважено и от общински съветници от всички представени в местния парламент групи.

Предложенията на местна инициативна група, която по-рано през годината внесе подписка с над 430 подписа, намериха място в бюджета. Идеите са за подобряване на условията на живот, отдих и почивка в град Павел баня. Сред тях – нова детска площадка, многофункционална спортна площадка, параклис в парковата зона, зона за отдих край река Тунджа, организиране на детска лятна занималня.

Зам.- кметът на общината Йордана Енева разясни периодите и продължителността на бюджетната процедура. Кметът на общината ще внесе проекта за бюджет в Общински съвет и след разглеждане от всички постоянни комисии проекта се представя за разглеждане и окончателно гласуване от общинските съветници.

Директорът на Дирекция ФСД Лилия Рачева представи проекта в частта държавни приходи и разходи за делегирани от държавата дейности. Държавните стандарти за един ученик са увеличени на 1720лева за един ученик. Капиталовата субсидия от държавния бюджет е увеличена от 254 700лв. на 310 900лева.

Бюджетната прогноза за местите приходи беше представена от Йордана Енева. За 2016 година ще се увеличат приходите от туристически данък / 170 000лева /, от наеми и аренда на земя / 55 000лева /, от административни и технически услуги. Приходите от такса в детски градини и детски ясли остават същата сума /81 000 /, като такса за детска градина остава 25 лева месечно. Останалата част от издръжката на детските градини, която е сумата от 241 700 лева ще бъде от други местни приходи.

Подробно бяха представени мотивите за предложение за увеличаване на такса битови отпадъци от 4 промила на 5 промила. Промените през 2016г. при планирани 3200тона битови отпадъци от община Павел баня са следните:
1. Отчисленията за всеки тон по чл. 64 от ЗУО се увеличават от 28 на 36 лева/тон, което е общо с 25 600лева;
2. Обезщетенията по чл. 60 от ЗУО се увеличават от 20 лв. на 31лева/тон, което е общо с 35 200лева;
3. Увеличава се минималната работна заплата;
4. През 2015година са закупени само 53 варела за сумата от 2500. По заявка от м. ноември 2015година на кметовете на кметства е необходимо да се закупят 1038 кофи и 205контейнера!, което представлява увеличение с около 150 000лева.

Заложените в бюджета за 2015г. 475 000 лева през 2016 година ще бъдат крайно недостатъчни. Предложената план сметка за дейностите по сметосъбиране, сметоизвозване и др. възлиза на 568 100 лева.
Главният инженер на община Павел баня инж. Кирил Христов представи и проект за Инвестиционна програма по предложение на кметовете на кметства. Предвидени са средства за кандидатстване през 2015 по Програма за развитие на селските райони, Националния доверителен екофонд, Програма Красива България на МТСП.

След представяне на основните числа и принципи за Бюджет 2016г. от присъстващите в залата бяха направени допълнителни предложения. Сред тях: да се предвиди субсидия за Клуба на инвалида в с. Габарево и танцова формация „Павелбанци".
view entry ( прегледа: 826 )

Съдът отхвърли искането за трето броене на бюлетините в Павел баня 
1.12.2015
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
Вчера бе поредното заседание по делото, образувано по жалба на Иса Бесоолу, кандидат за кмет на община Павел баня от ДПС, против решение на Общинската избирателна комисия на Павел баня от 2 ноември.

Кандидатът на ДПС загуби балотажа от Станимир Радевски, кандидат на местна коалиция, само с 39 гласа, несъгласен с резултата Бесоолу заведе делото.

Съдът вчера изслуша вещите лица, които бяха назначени да извършат повторното броене на бюлетините в павелбанско. Експертите заявиха пред съдебния състав единодушие, за това че при второто контролно броене са открили 64 гласа повече за Радевски. Новият резултат е 3 948 гласа за Бесоолу, а за Радевски 4 012.

Защитата на Иса Бесоолу поиска нови вещи лица за трето преброяване. Тя оспори резултатите в седем секции като заяви, че в някои случаи бюлетина с определен знак е била считана за валидна, а в други за невалидна.

Председателят на съдебния състав - съдия Бойка Табакова не уважи искането и прие заключението на текущите вещи лица.

По информация на ПРЕСС ТВ Казанлък


view entry ( прегледа: 836 )

И в Павел баня вече може да се подпишете за референдума на "Шоуто на Слави" 
29.11.2015
Референдума на ''Шоуто на Слави'' в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Референдумът на ''Шоуто на Слави'' в Павел баня
От утре, 30.11.2015г., и в град Павел баня започва събирането на подписи за националния референдум, обявен от "Шоуто на Слави".

Инициативата става възможна благодарение на подкрепата на Балнеохотел "Маркони", гражданско движение "ДНЕС" и www.Pavelbanya.eu.

Подписката се намира на рецепцията на Балнеохотел "Маркони" и всеки, който желае, може да се разпише в нея.

Важно е да знаете, че за да бъде легитимно Вашето участие в подписката, освен подпис, необходимо е да предоставите три имена, ЕГН и точен адрес по лична карта. От Инициативния комитет уверяват, че личните данни ще бъда използвани само за целите на националния референдум.

Пълномощник на Инициативния комитет на Шоуто за Стара Загора е представителят на ГД "ДНЕС", Жоро Христов Христакиев.

В Инициативния комитет под номер едно е името на Слави Трифонов (Станислав Тодоров Трифонов), последван от екипа сценаристи на шоуто.

Въпросите, които се предлагат за референдума, са:
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

view entry ( прегледа: 829 )

Пешеходец загина в катастрофа на Гердеме 
29.11.2015
Загина пешеходец на пътя София-Бургас на разклона за Павел баня. Той е 69-годишен мъж - Анастас И. Той е шофирал „Рено Туинго“ с бургаска регистрация от курортния град към главния път, но не могъл да вземе завоя към Казанлък и се блъснал в островчето на разклона.

Съборил пътния знак и вероятно е решил да потърси съдействие от служителите на бензиностанцията на Гердеме, както е известно мястото. Мъжът тръгнал да пресича главния път, но пътуващ в посока София „Мерцедес“ го блъснал фатално.

Екип на ПРЕСС ТВ Казанлък от мястото на катастрофата разказа, че Анастас И. е починал на място. Твърде възможно е загиналият да е употребил алкохол, допуснаха служители на реда и дошлите на произшествието медици.

Шофьорът на „Мерцедеса“ е казанлъчанин. Младият мъж явно не е успял в неосветения участък на пътя да забележи пресичащият платното.

ПРЕССТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 879 )

Няма щети след покачването на нивото на Турийската река 
28.11.2015
Павел баня с формирование от доброволци  Публикувано в Pavelbanya.eu
село Турия 
След като снощи турийци съобщиха във Фейсбук, че река Турийска е преляла, тази сутрин те пишат, че обстановката е спокойна и няма поражения след минималното излизане на водите от коритото.

Знаете, за 26 и 27 ноември бе обявен код "Жълто" за интензивни валежи в област Стара Загора.
view entry ( прегледа: 829 )

Непотвърдено: Турийската река преляла отново 
27.11.2015
Турийската река Публикувано в Pavelbanya.eu
Турийската река
Във Фейсбук страницата на село Турия са публикувани снимки на Турийската река от тази вечер.

Турийци съобщават, че заради обилните валежи реката отново е преляла.

Информацията не е потвърдена.

Очаквайте подробности!

Източник...
view entry ( прегледа: 837 )

В Професионалната гимназия отново се проведе "Здравословно междучасие" 
27.11.2015
Павел баня с Здравословно междучасие Публикувано в Pavelbanya.eu
Здравословно междучасие в Павел баня
Традиционно, в края на месец ноември и тази година в ПГ по ресторантьорство и хотелиерство гр. Павел баня се проведе „ Здравословно междучасие” – дейност в рамките на Седмицата на здравословното хранене. Специален гост беше г-жа Захариева - първият директор на училището, съобщават от гимназията.

Възпитаниците на ПГ по РХ имат добри познания и култура по отношение на храненето. В 9. клас. те изучават предмета Материалознание на хранителните продукти, в 10. клас. – Хигиена на хранене и хранително законодателство, Микробиология на храни и напитки, в 11. и 12. клас прилагат наученото в часовете по практика, приготвят и сервират кулинарни продукти.


"При нас е весело и вкусно! За „Здравословно междучасие” си аранжирахме блок-маса с топлите багри и изобилието на есента, апетитни и свежи храни, плодове и зеленчуци. В подготовката се включиха ученици и учители. Всички закусихме заедно и поговорихме за ползите и предимствата на домашно приготвената храна!

Хубаво е всеки ученик да тръгва за училище с домашно приготвена закуска и пресен плод според сезона. Надяваме се на помощта и разбирането от страна на родителите.

Мероприятието не е задължително , но с всяка изминала година последователите на здравословното хранене стават все повече.

Седмицата за здравословно хранене в Професионалната гимназия ще се превърне в добра практика през цялата учебна година", добавят още от професионалното училище.
view entry ( прегледа: 833 )


<< <Предишна | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | Следваща> >>