Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - В Павел баня грейнаха празничните светлини
Павел баня
В Павел баня грейнаха празничните светлини 
15.12.2014
Тази вечер в Павел баня грейнаха празничните светлини, а актьорът Николай Урумов представя своя моноспектакъл.

Програмата за коледно-новогодишните събития можете да проследите в нашия сайт.
view entry ( прегледа: 985 )

Община Павел баня доизплаща стипендиите на студентите си 
12.12.2014
Oт Община Павел баня съобщиха, че започва доизплащането на стипендии на студенти по социалната програма на Общината. Това ще се случи в дните от 16-и до 23-и декември в работно време в сградата на Община Павел баня.

Припомняме, че право на стипендия в рамките на една учебна година имат студенти (от 2 и по-висок курс) с успех много добър и отличен и подготвили разработка по актуална тема, свързана с развитието на региона. На първокурсниците се полага еднократна стипендия от 300 лева.

От 16-и до 23-и декември ще се доизплащат стипендиите за предходната учебна година. От Община Павел баня уточниха, че подготвят и новата процедура по кандидатстване за стипендиантската програма с финансовия ресурс от бюджета за новата календарна година.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1009 )

Разбиха група за продажба на крадени коли 
12.11.2014
Полицията задържа 3-ма мъже, занимавали се с кражба на скъпи коли.

В понеделник по време на проведената специализирана полицейска операция на територията на Карлово, Сопот, Павел Баня и Пловдив били намерени и иззети 5 леки автомобила, обявени за откраднати. Колите били със заличени или подправени идентификационни номера, като в последствие били регистрирани.

В ареста за 72 часа сазадържани карловец, 33-годишен пловдивчанин и 32-годишен казанлъчанин. Повдигнати са им обвинения за подправяне на идентификационни номера на автомобили и укриване на крадени коли.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 977 )

Червен код за Тунджа при горното й течение 
11.12.2014
По данни и прогнози на НИМХ през изминалото денонощие преобладаващата част от реките в страната са с отток над праговете за високи води, посочва прессекретариатът на Министерството на околната среда и водите.

През следващите два дни, в резултат на регистрираните и прогнозирани валежи от дъжд и сняг и високата почвена влага, се очакват известни повишения на нивата на река Тунджа – горно течение, преди язовир „Копринка“, и на притоците-реките Гурля, Турийска, Саплама, Акдере, Лешница.

Критичните нива във водосбора на Тунджа след язовир „Жребчево“ ще се задържат до края на седмицата. В сила е червен код за тунджа при горното й течение, предупреждава МОСВ.

Пресс ТВ Казанлък

view entry ( прегледа: 988 )

Разкриха нова група в детската градина на Осетеново 
10.12.2014
От 01 декември в ЦДГ “Радост“ в село Осетеново работят вече две целодневни групи. Благодарение на разкриването на новата група отделно ще се занимават децата на 5 и 6 години, които се подготвят за училище.

Учителите в детската градина работят по проект „С грижа за всеки ученик – Модул 2 – Осигуряване на допълнително обучение на деца от подготвителни групи“. Предстои основен ремонт на сградата на детската градина, като ще се приложат енергийно ефективни мерки – нов покрив, топлоизолация на покрив и външни стени, отоплителна инсталация.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 981 )

Забраниха приближаването до реките 
10.12.2014
Забрана за приближаване на хора до речни легла, водни басейни и водоеми въведоха в цялата област Стара Загора.

Във връзка с обилните валежи в областта и продължаващата усложнена обстановка по поречията на реките и водоемите на територията на област Стара Загора е установена трайна тенденция на поддържане високо критично ниво на водните обеми. В тази връзка, Областният управител на област Стара Загора инж. Георги Ранов, изисква, с цел опазване сигурността и живота на населението следното:

Да не се допуска приближаване на хора до речни легла, водни басейни и водоеми с изключение на инструктирани екипи, работещи по ограничаване последствията от бедствената ситуация и възстановяване нормални условия за живот и дейност.

Проява на изострено внимание при движение по пътищата за недопускане на изненадващо навлизане в залети участъци от пътните платна.
Преминаването през мостове, пътни съоръжения и водостоци да се извършва с повишено внимание, ниска скорост, с цел своевременно установяване евентуално наличие на преливаща водна маса.

Щабът за изпълнение на Областния план за защита при бедствия продължава да работи в непрекъснат режим.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 1042 )

Съвети за Коледните празници от МВР 
6.12.2014
В края на 2014 година предстоят мероприятия за чествания на празниците със събиране на големи групи хора в увеселителни заведения, туристически и културни обекти и други места. Често организаторите в стремежа си да отговорят на очакванията и да не разочароват клиентите си, допускат надвишаване на максималния капацитет в обектите, което при липса на допълнителни мерки би затруднило успешната евакуация на хората при инциденти.

В тази връзка от ГДПБЗН – МВР е разпоредено извършването на проверки в цялата страна в обектите, в които ще се провеждат тържества, както и на организираните с разрешение на общините временни базари и щандове за храни и напитки. Такива тематични проверки за спазване на противопожарните режими се извършват ежегодно на територията на Старозагорска област от служителите на РДПБЗН – Стара Загора

Проверките акцентират върху създадената организация за пожарна безопасност, състоянието на отоплителните съоръжения, електрически уреди, вентилационни инсталации, наличие и изправност на противопожарни уреди и съоръжения. Освен съществуващите обекти, на проверка ще подлежат и временните базари и щандове за продажба на храни и напитки, дрехи и други. Глобите за нарушители на противопожарните изисквания са от 50 до 2000 лева!

ПРОТИВОПОЖАРНИ ПРАВИЛА ВКЪЩИ

КАКВО ДА ПРАВИМ ?
Поставете елхата далеч от пердетата и други горими материали. Не бива да се допуска децата сами да палят бенгалски огън и да играят с него около елхата. Ако използвате електрическа украса проверете добре техническото и състояние и изправността на електрическото захранване.
Пиротехническите изделия /фойерверки, пиратки, сигнални ракети и др./ са предназначени за използване НА ОТКРИТО!
Отстранете складираните горими вещи и хартии от балкона – те са опасни при попадане на фойерверки и сигнални ракети върху тях. Същото важи и за съдове с бензин, спирт и други леснозапалими течности, особено ако не са добре затворени.
Грижете се за изправността на готварските и отоплителни уреди!
Разяснете на децата ползата от огъня и вредата от пожар.
Не бива да се поставят в близост или върху нагревателни уреди книги, играчки и други горими материали!
Проверете изправността на електрическата инсталация и ел предпазители!
При посещение в църковните храмове паленето на свещи да става само на определените за това места /свещници/, а изгарянето им в специално приготвените за това съдове /кофи с вода и сандъци с пясък/.

КАКВО НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИМ ВКЪЩИ?
Не отрупвайте елхата с хартиени гирлянди и памук!
Не оставяйте елхата със запалени бенгалски огън без наблюдение!
Не хвърляйте безразборно фойерверки , ракети , бенгалски огън.!
Не оставяйте включени домакински уреди продължително време без наблюдение!
Не разрешавайте на деца да си играят с кибрит и запалки,ракети, пиратки!
На големите деца разяснете опасностите от пиратки и други пиротехнически изделия!
Не оставяйте децата сами в къщи!

ПРИ ПОЖАР ТЕЛ.112

Пресцентър на МВР
view entry ( прегледа: 951 )

СЕДМИЦАТА НА ЗДРАВЕТО В СОУ "ХРИСТО БОТЕВ" Е "СЪБИТИЕ НА МЕСЕЦА" 
4.12.2014
С 32% от гласовете в анкетата на нашия сайт, "Събитие на месеца" печели Седмицата на здравословното хранене в средно общообразователно училище "Христо Ботев", гр. Павел баня. На второ място с 21% се нарежда провелото се "Здравословно междучасие" в Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство.

Очаквайте в края на декември обзор на 2014 година в снимки. Ще Ви покажем как ние видяхме събитията за отминалите 12 месеца в община Павел баня. Освен това отново ще имате възможност да гласувате за "Добрата новина на Павел баня за 2014".

Благодарим Ви, че отново бяхте активни и обективни!
view entry ( прегледа: 970 )

Мариана Кръстева ще отговаря за общините Казанлък, Мъглиж, Павел баня, Николаево 
4.12.2014
Със Заповед от 04.12.2014 г. областният управител на област Стара Загора инж. Георги Ранов определя ресорите на двамата си заместници, съобщи днес пресцентърът на Областната админострация.

Мариана Кръстева ще отговаря за следните сфери на управление и провеждане на държавната политика на регионално ниво: Устройство на територията, Регионално развитие, Здравеопазване, Информационни и комуникационни технологии и Електронно управление, Образование, Култура и Туризъм.

Кръстева ще отговаря за провеждане на държавната политика в общините Казанлък, Мъглиж, Павел баня, Николаево и Раднево, както и за контрола по законосъобразност на актовете и дейността на органите на местното самоуправление и местната администрация в посочените по-горе общини.

Мариана Кръстева е завършила Българска филология и Планиране на регионалното развитие и евроинтеграция. Специализирала е Европейска административна практика и Връзки с обществеността и е преминала курс на обучение за водене на преговори с институциите на Европейския съюз.

От 2002 до 2013 г. е работила в Областна администрация Стара Загора, последователно като гл.експерт, началник Отдел и гл.секретар. От 2009 г. досега е била общински съветник. От 2013 г. до момента е била помощник-директор на IV ОУ „Кирил Христов”.

Владее английски, испански, руски и френски език. Омъжена, с 2 деца.
Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 1001 )

Открит е болен от туберкулоза в село Александрово 
3.12.2014
Епидемичната обстановка в Старозагорска област през 48-та седмица на 2014 г. е спокойна, съобщава Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Регистрирани са общо 181 случая на остри респираторни заболявания при 198 за предходната седмица.

Леко повишаване има при заразните болести. В Казанлък са установени пациенти с варицела, ентероколит и вирусен хепатит. Един заболял от туберколоза е изолиран в павелбанското село Александрово.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 950 )


<< <Предишна | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | Следваща> >>