Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Открит е болен от туберкулоза в село Александрово
Павел баня
Открит е болен от туберкулоза в село Александрово 
3.12.2014
Епидемичната обстановка в Старозагорска област през 48-та седмица на 2014 г. е спокойна, съобщава Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Регистрирани са общо 181 случая на остри респираторни заболявания при 198 за предходната седмица.

Леко повишаване има при заразните болести. В Казанлък са установени пациенти с варицела, ентероколит и вирусен хепатит. Един заболял от туберколоза е изолиран в павелбанското село Александрово.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 978 )

От „Spirit of freedom“ избраха Габарево, за да се погледнат зад огледалото 
2.12.2014

Да погледнеш на себе си зад огледалото е напълно възможно, твърдят млади хора от неправителствената организация „Spirit of freedom“. 30 младежи и девойки събира темата за личностното саморазвитие и предприемачество на едноседмичен тренинг. От пет европейски държави младежи дойдоха в павелбанското село Габарево, където се обучават да извличат най-доброто от себе си, както и да преодоляват страховете си, под вещото ръководство на тренера от Белгия-Стив и казанлъчанина Георги Григоров.

„Много говорим за безработицата сред младите хора, а малко за това как да бъдем успешни, как да целеполагаме и последователно да постигаме целите, на този тренинг даваме техниките за това“, поясни Григоров.

Стив много харесва Габарево заради спокойствието и природата, затова и селото било нарочно избрано за втория модул на тренинга за личностно самоусъвършенствене. Първият премина като поглед върху себе си в огледалото, сега младите хора опитват да се погледнат от друг ракурс.

Срещите, дискусиите и упражненията ще приключат в края на седмицата, преди това групата ще се качи за два дни и до хижа Соколна.

Гостите от Италия, Белгия, Румъния и Грузия ги чака интересна изненада, подготвена от българските домакини, но засега е тайна, предупреждава Георги Григоров. Той кани всички казанлъшки млади хора в събота, 6 декември, в 14:00 часа в Младежкия дом, където проектът ще бъде финализиран. Всеки желаещ е добре дошъл да се включи в интерактивната програма, подготвена от „Spirit of freedom“.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 972 )

Гласувайте за събитие на месец Ноември 
29.11.2014
Скъпи читатели, дойде време за нашата традиционна анкета, посветена на най-важните събития от месеца за района на Павел баня. Ето ги и предложенията ни за ноември.
surveys

view entry ( прегледа: 1000 )

Георги Ранов е новият областен управител на Стара Загора 
26.11.2014
Георги Ранов е новият областен управител на Старозагорска област.

Пред Радио Стара Загора Ранов заяви, че за да няма задкулисие е необходимо да сподели информацията в медийното пространство, но все пак е важно тя да бъде обнародвана в Държавен вестник и решението на министър - председателя Бойко Борисов да влезе в сила.

Не крия, че с мен са водени преговори за поста, изтъкна Ранов.

Общинският лидер на СДС Стара Загора поясни, че е получил подкрепата на останалите членове на Реформаторския блок на регионално и национално ниво.

Радио Стара Загора
view entry ( прегледа: 1071 )

Покана 
25.11.2014
Община Павел баня,
Българската академия на науките,
Синдикатът на българските учители,
Европейската академия за иновации,
Творческата секция „Наука, образование, култура” при Съюза на българските журналисти,
Сдружение „Обединени българи за устойчив свят”

Ви канят на 03.12.2014 г. от 11.00ч.
в сградата на Община Павел баня на Кръгла маса на тема:
„Професионалното образование, балнеолечението и туризмът в Община Павел баня: опит, проблеми, перспективи“

Добре дошли!

Повече информация может да намерите в подробната покана.

По информация на Община Павел баня


view entry ( прегледа: 1016 )

Павелбанец кара с 2,27 промила 
24.11.2014
На 23 ноември в Районно управление Полиция– Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу В.И. на 42 години от Павел Баня. Полицаите установили, че мъжът управлява лек автомобил „Сузуки” след употребата на алкохол – 2,27 промила. Проверката е извършена в 0,10 часа на 23 ноември.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 1034 )

Тунелът под „Шипка“ вече не е приоритет на правителството. Строим го от 117 години. 
22.11.2014
Кабинетът на Бойко Борисов официално се е отказал да ползва средства от европейските фондове при строителството на магистрала „Хемус“ и тунел под „Шипка“. Това става ясно от последната версия на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020, която правителството е одобрило на подпис и официално е представило пред Европейската комисия в началото на тази седмица.
Агенция БГНЕС разполага с копие от документа. Спешното одобрение на програмата е направено с надеждата ЕК да я одобри най-късно в началото на 2015 г. Ако това не стане, финализирането на програмата от Брюксел ще се отложи за средата на следващата година.

„Финансирането на изграждането на магистрала „Хемус“ и на тунел под „Шипка“ ще бъдат финансирани от други източници, като държавния бюджет и/или международни финансови институции (заеми-бел.ред.)“, гласи ОПТТИ 2014-2020. В случай, че пари от строителството на магистрала „Струма“ все пак останат, те ще могат да бъдат пренасочени по двата резервни проекта – „Хемус“ и тунел под „Шипка“, но със сигурност няма да са достатъчни за пълното им довършване.

За тунелът под "Шипка" се говори вече цели 117 години. IX-то Народното събрание през 1897 г. одобрява без „въздържали се” и „против” проект за прокарване на тунел под Шипка с железопътна линия през него. Проектът е изосатвен.

Чак през 1970 г., отново се вади в обращение. Но пак е прибран в папка „чакащи”. А последната „първа копка” на строеж на тунела под Балкана правят на 27 август преди 20 години. Церемонията се провежда, след като габровският кмет Иван Ненов реанимира следосвобожденската идея за прокарване на тунела Шипка.

Ангажиментите на правителствата на Любен Беров и Иван Костов останаха на ниво коментари. Премиерът Жан Виденов го замрази. После Бойко Борисов се упражни в приказки като каза: „Ако имаме още един мандат ще направим и тунела под Шипка“.

През 2006 г., предпроектно и проектно проучване със средства по програма ИСПА дадоха надежда, че историческата идея може и да се реализира.

В края на 2007 г. Агенция „Пътна инфаструктура“ (АПИ) обяви, че започват строителните дейности. Но не започнаха.

През октомври 2013г. депутат се развихри и пак удари „първа копка”, но символична.

По информация на ПРЕССтв Казанлък


view entry ( прегледа: 1014 )

Язовирът с рекордно количество вода за този период от годината 
20.11.2013

Рекордно пълен за това време на годината е язовир „Копринка“. Към момента той съдържа около 125 мил. куб. метра вода и е далеч от критичните си стойности успокоиха експерти.

На своя максимум работи ВЕЦ-ът на язовира, като за секунда през него преминават 10 кубически метра вода.

Ситуацията не налага източване на води от централните изпускатели на съоражението.

По информация на ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1025 )

Пиян шофьор преспа в ареста, след като бе спрян два пъти от патрул 
19.11.2014
На 19 ноември в Районно управление Полиция – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу А.А. на 25 години от село Александрово. 25-годишният младеж е бил спрян на два пъти от полицейски патрули, които установяват, че е пиян.

Първия път полицаите спират А.А. на 18 ноември около 23:30 на ул. „Шипченска епопея” в Казанлък, като младежът управлявал. „Ауди А4”. При проверката с дрегер е установено, че той шофира след употреба на алкохол 1,38 промила.

40 минути по-късно полицейски патрул отново спира за проверка А.А. на ул. „Кирил и Методий”, при която се установява, че водачът отново шофирал след употребата на алкохол – 1,30 промила. След втората проверка А.А. е задържан за срок до 24 часа в РУП – Казанлък, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР- Стара Загора.

Kazanlak.com

view entry ( прегледа: 1013 )

Представят "Работата на моя живот" 
19.11.2014
На 25.11.2014г. от 12.55 часа в Актовата зала на Средно общообразователно училище "Христо Ботев", гр. Павел баня, ще бъдат презентирани Германската програма за професионално обучение, "Работата на моя живот", и Европейската гаранция за младежта.

Събитието е част от седмицата на "Отворени врати за младежи" и е организирано от Дирекция "Бюро по труда" - Казанлък. В дните от 24 до 28 октомври от 10.00 до 16.00 часа от Агенцията по заетостта канят младежи, желаещи да получат повече конкретна и достъпна информация за услугите на Дирекция „Бюро по труда”, за Европейската гаранция за младежта и Националния план за нейното изпълнение, за възможностите на EURES мрежата, както и за германската програма за професионално обучение, „Работата на моя живот".

В град Казанлък инициативите ще се проведат в сградата на Дирекция "Бюро по труда" на булевард "Княз Александър Батенберг" №4, етаж №4, стая №7 в указаните дни и часове.

Седмицата на "Отворени врати за младежи" се провежда във всички бюра по труда в цялата страна. Посетителите ще могат да разговарят със специално обучени трудови посредници, които всекидневно консултират и мотивират младежи до 29-годишна възраст, както и с EURES съветници, предлагащи възможности за реализация в чужбина.

Инициативата „Отворени врати за младежи” се стреми да привлече възможно най-много млади хора, които никога досега не са били регистрирани в бюро по труда – младежи, отпаднали преждевременно от образователната система; ученици, завършващи средно образование, студенти. По време на посещението си те ще получат пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват – консултиране, професионално ориентиране, мотивиране, посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и други насоки.

По информация на Дирекция "Бюро по труда" - Казанлък, филиал Павел баня
view entry ( прегледа: 988 )


<< <Предишна | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | Следваща> >>