Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - В Павел баня започнахме 2014-та...
Павел баня
В Павел баня започнахме 2014-та... 

Скъпи читатели на www.Pavelbanya.eu,
Поздравяваме Ви с настъпването на Новата година!
Нека си пожелаем тя да бъде по-благодатна, по-мирна, по-успешна и по-мъдра от предходната!
Нека си пожелаем здраве, духовност и вяра!
Нека си пожелаем повече мигове на радост и смисъл!

Благодарим Ви за доверието и подкрепата!
Благодарим Ви за това, че сме заедно!
Благодарим Ви, че продължаваме!

Честита Нова година! :)

Недялко Несторов, Румен Скрински
www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 937 )

Кола и къща изгоряха в Павелбанско  
30.12.2013
Вчера/29 декември/ в 18:24 часа в Районно управление Полиция – Казанлък е получен сигнал за горящ автомобил в село Манолово.

На мястото е извършен оглед, при който е установено, че неизвестно лице е запалило лек автомобил „Опел Астра”. В резултат на пожара са обгорели предната лява част на автомобила и задният ляв стоп. Пострадали няма. По случая е образувано досъдебно производство.

В събота /28 декември/ в 06:10 часа е получен сигнал за възникнал пожар във вила, намираща се в село Габарево. На мястото е изпратен екип, който установява, че в резултат на пожара е изгорял вторият етаж и покривната конструкция на двуетажна къща с размери около 250 кв. м. Причините за възникването на пожара в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 929 )

Новогодишно обръщение на кмета на Павел баня 
29.12.2013

view entry ( прегледа: 910 )

СЪБИТИЕ НА 2013-та ГОДИНА Е… 
28.12.2013

На концерт спектакъл тази вечер в Павел баня бяха съобщени резултатите от анкетата, проведена на сайта www.pavelbanya.eu, посветена на добрата новина за изминалата 2013-та година на общината.

Третото място според гласовете на потребителите си поделят две събития: 110-та годишнина на читалище „Напред -1903“ и победителите в литературния конкурс на името на Стефан Фурнаджиев, организиран от Община Павел баня – Соня Фурнаджиева и Йорданка Трополова.

Второто място отиде при една млада фолклорна надежда на градчето – Ивайло Стефанов – спечелил престижното надсвирване с гайди, което се проведе в местността „Паниците“ край Калофер.

Златото грабнаха танцьорите от ансамбъл „Детелини“. За тях бяха и 43% от гласовете в интернет допитването. Те са „Добрата новина на Павел баня“ за 2013-та година, защото завоюваха престижно място сред ТОП 5 на най-добрите фолклорни състави по света. Признанието дойде през лятото, когато танцьорите взеха участие в Международния фолклорен форум, „Алтън карагьоз“, в Бурса, Турция.

А иначе тази вечер „Детелини“ закриха сезона с концертните участия за отминаващата година със спектакъл на павелбанска сцена, продължил близо два часа. В самия финал те получиха специални поздравления от ръководителя на ансамбъл „Загоре“, формация „Танца на вятъра“ и един от създателите на шедьоври в българската народна хореография – Васил Герлимов – голям приятел на Павел баня.

Кметът на общината, Станимир Радевски, също поздрави присъстващите и в своето новогодишно слово отправи пожелания за здраве и благоденствие през новата 2014-та година.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 955 )

"СТАВАЙ, СТАВАЙ, ЧЕ СЕ СЪМНА..." 
25.12.2013

В днешния светъл Рождествен ден, Павел баня бе в очакване на своите коледари. След като те през цялата Бъдна нощ обикаляха домовете на хората и прославяха стопаните, в ранното утро на Коледа се надпяваха на централния площад в града.

Оркестър "Минерален извор" се погрижи за доброто настроение на всички присъстващи, а кметът на общината раздаде празнична почерпка. Много гости на курорта се снимаха за спомен с коледарите, които въпреки умората от прекараната нощ, останаха до края на веселието.

Екипът на Pavelbanya.eu Ви поздравява с Рождество Христово, като Ви пожелаваме здраве, мир, радост и благоденствие!


view entry ( прегледа: 923 )

Четири часа "На живо" от Павел баня! 
23.12.2013
Ден след като Българското национално радио излъчи 4-часовото предаване, "Рано в неделя", посветено на Павел баня, то вече е достъпно като звуков файл на нашия сайт.

В изданието стана дума за обичаите, традициите, културата, поминъка на село Тъжа, село Габарево, село Турия и град Павел баня.

Ще чуете интересни разказвачи и несподеляни истории. Pavelbanya.eu благодари на екипа на "Хоризонт" за предоставения материал.
view entry ( прегледа: 938 )

Хоризонт в Павел баня 
21.12.2013
Утре сутрин от 05:05 часа по програма "Хоризонт" на Българското национално радио ще започне 4-часовото предаване на живо от Павел баня, посветено на общината.

Ще стане въпрос за културата, традициите, балнеологията и характерните особености на региона. Очакват Ви интересни включвания и автентични разкази.

След излъчването на предаването, екипът на "Хоризонт" обеща да го предостави на Pavelbanya.eu . Така че онези от Вас, които желаят, ще имат възможност да го чуят на нашия сайт.

Слушайте на честотите на "Хоризонт" утре, "Рано в неделя".

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 954 )

Гласувайте за "Добрата Новина" на 2013г. 
Избрахме 13 добри новини от 2013г.

Предлагаме Ви да посочите тази, която е най-важна за Вас!
Благодарим Ви!

В края на Декември заедно ще обявим новината, с която ще запомним 2013г!
Та ето ги и предложенията ни:
survey service

view entry ( прегледа: 915 )

Горя къща в Горно Сахране 
15.12.2013
На 11 декември около 23:45 ч в РУП – Казанлък е получен сигнал за горяща къща в с. Горно Сахране. Информацията бе разпространена едва днес. От извършения на място оглед е установено, че в резултат на възникналия пожар са изгорели покривната конструкция, пристройка към къщата и намиращата се в нея покъщнина., собственост на 46-годишен жител на селото.

Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване.

По информация на ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 930 )

Да проправиш пъртина - 70 години от смъртта на Марко Чернев (Петър)  
Марко Чернев (Петър)
Марко Чернев (Петър)
1891-1943
Готови пътища за бунтовници няма. Този, който е решил да става бунтовник в защита на род и родина, сам си проправя мъченическия път към безсмъртието – за себе си и за ония, които ще тръгнат след него. Тъй, както се проправя пъртина в дълбоки преспи, сред виеща глутница вълци. Такива хора народът ни е нарекъл „първопроходци” заради дързостта първи да отъпчат пътека на другите към един по-хубав свят. Такъв човек е бил Марко Стефанов Чернев от с. Голямо село (сега с. Тъжа) – един от героите на антифашистката съпротива в България в първата половина на отминалия двадесети век, чиито имена за съжаление или са вече забравени, или поругани от нихилизма на съвременни доморасли „демократи”. Създател е на легендарната „Голямоселска чета”, а по-късно политкомисар на Първа дружина и член на ръководството на втория по големина в страната партизански отряд „Васил Левски”.

Приближаващата 70 годишнина от гибелта на Марко Чернев е повод да бъдат припомнени неговия борчески път и саможертва. Но успоредно с героичната му политическа биография, предлагам на читателите и чисто човешките измерения на неговата личност като съпруг и баща, приятел и боен другар, оценени през погледа на най-малкия му син подполковник о.з. Христо Чернев и на партизани от Първа дружина.

Цялата статия
view entry ( прегледа: 958 )


<< <Предишна | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | Следваща> >>