Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - ПТП
Павел баня
ПТП 
9.12.2011
На 09.12.2011г. около 01:50 ч. по общински път с.Габарево - гр. Павел баня се е движил л.а. "Опел Тигра" със старозагорска регистрация, управляван от С.С. /26 г./ от гр. Павел баня, при което поради движение с несъобразена скорост е изгубил управлението над автомобила и излязъл извън пътя по посоката на движение.

Автомобилът се е преобърнал неколкократно, а водача е получил натъртвания по тялото и разкъсно - контузна рана на главата.

Оставен е за лечение в хирургично отделение на МБАЛ - Казанлък, без опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство в РУП – Казанлък. ОДМВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 820 )

Обявиха жълт код за 8 декември 
7.12.2011

Жълт код е обявен за 8 декември за Северна, Източна и Централна България.

В 16 области на страната ще духа силен и бурен вятър. Жълтият код се отнася за областите - Видинска, Монтана, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Пловдивска, Старозагорска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска, Шуменска, Добричка, Варненска, Бургаска.

Времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.


view entry ( прегледа: 808 )

Блъснаха пешеходец 
5.12.2011
На 03.12.2011 г. около 11:00 ч. в двора на фирма "Маджик мултисервиз", находяща се в с. Габарево, общ. Павел баня, се е движил л.а. "БМВ" с италианска регистрация, управляван от италиански гражданин.

При извършване маневра "движение на заден ход", удря преминаващият зад автомобила пешеходец М.М. /44г./ от гр.Казанлък.

Водачът на автомобила е откарал пострадалия във ФСМП-Казанлък, където е обслужен амбулаторно и освободен без опасност за живота.

Двамата са тествани за употреба на алкохол с Дрегер, който отчел 0.00 промила.

ОДМВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 817 )

"Още един ден в Павел баня..." 
30.11.2011 Квартири Амброзия с нова политика по отстъпките

"Искаме хората да имат повече време да опознаят Павел баня", споделят собствениците на стаи за гости Амброзия.

Домакините ще се опитат да Ви задържат още ден в Павел баня, чрез своята нова политика на отстъпките.

Специалният пакет "Още един ден в Павел баня" Ви дарява с безплатна шеста или десета нощувка.

Повече информaция - стаи за гости Амброзия


view entry ( прегледа: 789 )

Над 500 души от Старозагорско ще участват в националните протести 
30.11.2011
Над 500 души от Старозагорско ще участват в националната протестна демонстрация срещу вдигането на пенсионната възраст и отнемането на допълнителното възнаграждение „клас прослужено време".

Протестът се организира от КНСБ и КТ „Подкрепа".

Миньори, енергетици, лекари, служители в бюджетната сфера, работници излизат на протест срещу внесеното в парламента предложение за вдигане на възрастта за пенсиониране с една година за всички категории на труд, което ще стане от 1 януари.

Протестното шествие ще върви по два лъча, които ще се съберат пред парламента в 13:00 часа.

От рано тази сутрин преди началото на работния ден на депутатите, около парламента се забелязва засилено полицейско присъствие. Полицаи усилено разполагат метални заграждения около сградата, където заседават народните представители.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 811 )

Мъж е с опасност за живота след пожар в дома му 
29.11.2011
На 29.11.2011 г. в 01:55 ч. в участък “Полиция” - Павел баня е получен сигнал от 38 год. П. Г. от с.Долно Сахране, общ. Павел баня за възникнал пожар в дома на 32 год. С. Г. от същото село.

Пожарът е възникнал от необезопасена електрическа печка, която е била в близост до дивана, на който П. Г. е спял. Същият е успял да се изгаси с вода от чешмата на двора, но е получил около 60 процента изгаряния, откаран е във ФСМП-Казанлък с опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.
view entry ( прегледа: 827 )

Зимата няма да ни изненада 
24.11.2011 Обсъдиха съвместните действия при кризи през зимата в област Стара Загора
Осъществяването на координация между отговорните институции за преодоляване на кризисни ситуации при усложнена зимна обстановка в област Стара Загора беше обсъдено на среща на ВрИД областен управител Димитър Драчев с командирите на поделения в региона, директора на Областно пътно управление – Стара Загора Петър Николов и заместник-началника на Областно управление Пожарна безопасност и защита на населението – Стара Загора Румен Тодоров.

Участниците в срещата уточниха задачите за реагиране на екипите от Единната спасителна система и взаимодействието им с модулите за действие при бедствени ситуации от Българската армия. Веднъж месечно ще се провежда тренировка с органите за управление на екипите от Единната спасителна система и модулите от Въоръжените сили. Като проблем беше определено осигуряването на 40-тонен кран, за отстраняване от пътя на катастрофирали тежкотонажни камиони. Този въпрос все още не е уреден в нормативната уредба. Тъй като Агенция „Пътна инфраструктура” е собственик на пътя, при нужда осигуряването и заплащането на тази услуга се извършва чрез нея, коментираха специалистите.

При усложняване на зимната обстановка по Републиканската пътна мрежа, ръководството на ОПУ – Стара Загора, чрез оперативния център към ОУ ПБЗН, ще извършва взаимодействие с модулите за реагиране при бедствени ситуации от Българската армия, с цел осигуряване на специализирана техника (роторни снегорини) за своевременно овладяване при усложнена зимна обстановка на пътната мрежа.

Областна администрация Стара Загора
view entry ( прегледа: 786 )

Влаковете спират от утре 
23.11.2011
Синдикатите в БДЖ обявиха, че на 24 ноември ще започне стачка. Тя ще е безсрочна и това ще доведе до спиране на влакове всеки ден в интервала между 8 и 16 часа.

Старозагорските железничари ще бъдат на работните си места, но няма да изпълняват своите трудови задължения, коментира председателят на местното КНСБ в железниците Димитър Динев.

Над 800 са синдикалните членове в Старозагорски регион, каза и председателят на регионалната структура на КНСБ Иванка Данаилова. Тя припомни, че заради предстоящото закриване на 12-те старозагорски линии без работа първоначално ще останат 180 души, а в Казанлък, където се готви спирането на пет линии, 60 работници ще бъдат съкратени. Нашите юристи са категорични, че намеренията за национален протест са законни, защото те са естествено продължение на действията ни от месец март.Подписахме меморандум, който обаче не се изпълнява и сегашните безсрочни стачни действия са следствие от неизпълнението му, допълни Данаилова.

Председателят на Борда на директорите на БДЖ Владимир Владимиров съобщи, че спирането на влаковете би коствало 600 000 лв. загуби на превозвача дневно. Ако протестът продължи пет дни, банките кредитори идват, каза Владимиров.

От думите му стана известно, че БДЖ няма да успее да се справи с превозването на пътници на 24-ти ноември, когато ще започне ефективният протест на железничарите. От ръководството на превозвача съобщиха още, че около 27 000 души биха били засегнати от спирането на влакове. За тях трябва да бъдат осигурени 540 автобуса, а БДЖ не може да го направи.

Мениджмънтът на компанията още веднъж предупреди, че стачката е незаконна и всеки, който се включи в протеста, може да очаква парична глоба или уволнение.
Всеки решава сам за себе си дали да участва в националната стачка или не, добави старозагорският синдикалист Димитър Динев.

Синдикатите от своя страна увериха, че стачката е законна. За провеждането й в БДЖ са събрани над 7000 подписа или нужните над 50 процента от служителите в железницата, обясни лидерът на синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев. По думите му стачката е съобразена с решението на арбитражния институт, което определя интервала между 8 и 16 часа за провеждане на стачни действия. Железничари от цялата страна са готови да спрат работа, очаква се включване и на техни колеги от Национална компания „Железопътна инфраструктура", заяви още Бунев.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 807 )

Павел баня срещу спирането на влакове 
19.11.2011
Председателите на общинските съвети на Павел баня, Мъглиж, Гурково, Николаево и Казанлък приеха декларация, в която настояват да не се спират влакове заради предстоящата реформа в БДЖ. Съкращаването на петте влака, които преминават през общините им, ще доведе до транспортен хаос в Розовата долина, е записано в документа, който е адресиран до министъра на транспорта и парламента.

Два от предвидените за спиране влакове са по маршрут Варна - София, а останалите Зимница - Казанлък, Карлово - Сливен и Сливен - Казанлък. 26 желизничари от общини с висока безработица ще останат без препитание, а хората, които имат карти за пътуване с БДЖ ще бъдат принудени да използавт автобусния транспорт.

Само за един ден над 300 души от село Тулово са подкрепили подписка с искане да се отмени решението.

Ефективната национална стачка на работещите в БДЖ е предиведна за 24 ноември.

Дарик нюз

view entry ( прегледа: 833 )

ПТП 
18.11.2011
На 17.11.2011 г. около 11:10 часа в община Павел баня по път І-6 л.а. “Опел Астра” със Старозагорска регистрация, управляван от 35 год. А.А. от с. Габарево, общ. Павел баня, поради движение с несъобразена скорост и неспазване на дистанция, застига и удря отзад намаляващият скоростта на движение т.а. “Ситроен Джъмпер” със старозагорска регистрация, управляван от 42 год. А.Ч. от с. Ясеново, общ. Казанлък.

Водачът на л.а. “Опел Астра” е откаран във ФСМП-Казанлък, прегледан и освободен със счупени два предни зъба, контузия на носа и гръден кош, без опасност за живота.

Водачите са тествани за алкохол с "Дрегер", който не е отчел наличие на алкохол и на двамата водачи. А.А. не е използвал обезопасителен колан.

По случая е образувано досъдебно производство в РУП-Казанлък.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 816 )


<< <Предишна | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | Следваща> >>