Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Откраднаха розови насаждения
Павел баня
Откраднаха розови насаждения 
21.11.2016
На 20 ноември в РУ - Казанлък е получено съобщение от 49-годишен мъж от гр. Казанлък, затова че от 17.00ч. на 19 ноември до 12.00ч. на 20 ноември неизвестен извършител е отнел 4000 броя розови насаждения, от местността "Овчарниците" в землището на с.Долно Сахране, общ.Павел Баня.

Образувано е досъдебно производство по описа на РУ-Казанлък за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 1661 )

Резултати от балотажа в Павел баня 
14.11.2016
На втори тур на президентските избори в град Павел баня гласуваха 1513 човека от 2597 имащи право на глас. Това прави 57,7% избирателна активност. За Румен Радев са гласували 967 човека, а за Цецка Цачева 431 човека. Не подкрепящите никого са 81 човека.

Ситауацията за всички населени места в община Павел баня е аналогична. Общо гласувалите са 6553 от 13965 човека - 47,4%. Подкрепилите Румен Радев са 4087(62%), а Цецка Цачева - 1966 човека (30%). А 228 избиратели не подкрепят никого.

По данни на ЦИК
view entry ( прегледа: 1637 )

Павел баня избра Красимир Каракачанов за президент 
8.11.2016
След обработени 100% от протоколите с резултатите от изборите в неделя става ясно, че павел банци категорично подкрепят Красимир Каракачанов за президент. Общо имащите право на глас в града са 2597. Гласувалите са 1664 или 64,07%.

За Каракачанов в Павел баня са гласували 410 човека. На второ място в града е Румен Радев с 386 гласа. Цецка Цачева е с 295 гласа, а Пламен Орешарски с 176 бюлетини.

Никой не подкрепящите павел банци са 81, а невалидните бюлетини са 82.

По отношение на всички секции в общината на първо място е Цецка Цачева с 1840 гласа срещу Радев с 1691, Каракачанов 1266 и Орешарски с 1143 гласа. Общо имащите право на глас са 14'031, а гласувалите - 7'428 човека. Това прави 52,93% избирателна активност за цялата община Павел баня.

view entry ( прегледа: 1650 )

БНР: В Павел баня няма къде да гласуват около 400 души, които са на лечение 
6.11.2016
В Павел баня избухна скандал в изборния ден. Причината - около 400 души, които са на лечение в базата за рехабилитация и отдих към Министерството на труда, няма къде да гласуват.

Пребиваващите в базата искат обяснение от Община Павел баня, защо са лишени от конституционното си право на глас. Заместник-кметът Йорданка Енева заяви, че общината няма никакви пълномощия да реши проблема и посочи, че през август кметът е назначил секционна комисия в базата, но след категоричен отказ от страна на директора Петър Бояджиев, тя е била разпусната. Това потвърди за "Хоризонт" и Теодора Крумова, председател на РИК в Стара Загора.
Има писмо изрично. Пускаха писма до ЦИК и до кмета на община Павел баня.
Потърсен за отговор Петър Бояджиев обясни, че стопанисваната база от него е хотел, а не санаториум или болница, затова той е отказал да има секция там, за да не се политизира отдихът на гражданите.

БНР, Венелина Попова
view entry ( прегледа: 1577 )

Изборите започват в 7:00 часа в неделя 
4.11.2016
В неделя, 6 ноември, България гласува за президент и вицепрезидент на Републиката. Заедно с вота за държавен глава ще се проведе и националният референдум, иницииран от екипа на Слави Трифонов.

Ето защо направихме справка в сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК), от която става ясно, че изборният ден ще започне в 07.00 часа на 6 ноември и ще приключи в 20.00 часа. Гласуването по места може да бъде удължено не по-късно от 21.00 часа, ако все още пред секциите има хора, които желаят да упражнят правото си на вот.

Оповестяването на резултати от социологически проучвания може да започне след 20.00 часа на 6 ноември.

Важно да знаем

За първи път гласуването на изборите у нас е задължително, като право да гласуват имат гражданите, които са навършили 18 години, не са поставени под запрещение и не изтърпяват наказание лишаване от свобода. Заявилите в срок да гласуват по настоящ адрес, могат да го направят срещу документ за самоличност. Учениците и студентите редовно обучение могат да гласуват в секция по избор в населеното място, където учат, ако то е различно от постоянния им адрес.

Проверка на секцията, в която се гласува, може да се направи и в интернет на сайта на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО).

За ден на размисъл е определен 5 ноември (събота). Веднага след приключване на изборите Секционните избирателни комисии преброяват гласовете за кандидатските листи и изготвят протокол с резултата от гласуването, който предават на Районните избирателни комисии. СИК имат ангажимент да обявят на общодостъпно място пред избирателната секция резултатите от гласуването чрез поставяне на копие от подписания протокол, веднага след изготвянето на документа за проведения избор и за референдума, отбелязва БНТ.

До 20.00 часа на 8 ноември ЦИК трябва да обяви резултатите от гласуването и да обяви имената на избраните президент и вицепрезидент. Обявяването на резултатите от референдума е със срок до 5 дни след приключване на гласуването.

Как изглежда бюлетината?

Бюлетините за президентския вот са с номер, за референдума - в плик. Всяка бюлетина за президентските избори и за частичните местни избори е отпечатана на бяла и непрозрачна хартия. На гърба й има място за два печата на секционната избирателна комисия (СИК). В долния й десен ъгъл има осемцифрен номер, който се откъсва по перфорирана линия от член на СИК след гласуването, пише Dnevnik.bg.
От лявата страна на бюлетината за президентския вот са вписани наименованията на всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати, а от дясната - имената на кандидатите, които са общо 21. Номерата са по средата, като от бюлетината липсват номер 1 и номер 8, които са на отпаднали кандидати. Има и опция "Не подкрепям никого".

Бюлетините за гласуване в националния референдум съдържат и трите въпроса, като срещу всеки от тях има опция "да" или "не". Гласува се само в тъмната стаичка. Не се показва вотът, защото в противен случай гласът ще бъде недействителен и няма да се брои.

Как гласуваме?

След като вземе бюлетините, избирателят влиза в кабината за гласуване. Той отбелязва вота за президент и вицепрезидент като поставя знак "Х" или "V" в квадратчето с номера на избрания от него кандидат. Отбелязването с тези знаци е действително, само ако е с химикал, пишещ със син цвят. Бюлетината се сгъва така, че да не се вижда отбелязването. За националния референдум се гласува отново със знак "Х" или "V" с химикал, пишещ със син цвят, върху квадратчето с избрания отговор на въпроса – "ДА" или "НЕ". Избирателят поставя бюлетината в плика. Не е задължително да се отговаря на всички въпроси в допитването. Избирателят излиза от кабината за гласуване, подава сгъната бюлетина с вота за президент на член на СИК и следи за точното сверяване дали номера върху нея съответства на номера върху кочана, от който е откъсната. Ако това е така, номерът се откъсва и се поставя в прозрачна кутия, а върху бюлетината се поставя втори печат. След това се пуска в прозрачната урна. Ако избирателят е гласувал и в националния референдум пуска плика в друга урна. За да е действителен вотът, бюлетината не трябва да се пуска в урната без плик. По броя на намерените в изборните кутии пликове се определя и броят на гласувалите, съответно прагът на валидност на допитването. Едва след това се полага подпис в избирателния списък и в списъка за гласуване в националния референдум, получава обратно документите си и напуска помещението.

Ако допуснем грешка...

Ако избирателят допусне грешка при гласуване, той връща сгъната сгрешената бюлетина на СИК и получава нова за същия вид избор. Това право се предоставя на избирателя само веднъж. Избирателят трябва да проследи, че сгрешената бюлетина, без да се разгъва, се унищожава с надпис "Сгрешена", подпечатва се с печата на СИК и се подписва от председателя, секретаря и член на СИК, предложени от различни партии и коалиции. Сгрешените бюлетини се описват в протокола на СИК. При несъответствие на номера на сгрешената бюлетина с номера от кочана, тя се обявява за недействителна. Това обстоятелство се отбелязва върху бюлетината и в графа "Забележки" на избирателния списък, а избирателят не се допуска повторно до гласуване.

Вписването в бюлетината на специални символи като букви, цифри или други знаци прави гласа недействителен. В 500 секции ще се гласува с машини.

През целия изборен ден на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) гражданите имат възможност да следят регулярното обновяване на избирателната активност.
view entry ( прегледа: 1616 )

Отец Иван Тотунов: Ще продължавам да служа на вярата, докато стигат силите ми 
1.11.2016
По случай 80-годишнината и празника на Народните будители, Кметът на община Павел баня Станимир Радевски награди свещеноиконом Иван Тотунов с Почетен знак "Павел баня". Отличието е за изключителни заслуги и отдаденост на духовните дела в Павел баня и Светата църква и активната гражданска позиция в обществения живот на града.

Радевски изказва своята почит и уважение към достойния житейски път на отец Иван Тотунов, отдаден на Българската православна църква, на семейството и на обществото.

”Вие повече от 50 години сте неизменно с нас, с нашите радости и с нашите болки. Вие носите в себе си духа на православното християнство и го предавате на Вашите миряни. Църквата „Рождество Богородично” в гр. Павел баня е образцова благодарение на Вашите грижи. Надявам се и вярвам, че ще продължите с добро физическо здраве, висок дух и оптимизъм по пътя на вярата, по пътя на просвещението в Светото Православие”, пише още в поздравителния адрес до юбиляря.

От Старо загорска митрополия бяха организирали специална служба в неделя за отбелязване на празника. На празничната церемония в храм "Рождество Богородично" отец Иван Тотунов заяви, че ще продължава да служи на светата църква, докато позволяват силите му.

view entry ( прегледа: 1635 )

Отец Иван Тотунов навърши 80 години 
28.10.2016
Днес отец Иван Тотунов от Павел баня навършва 80 години. Той е символ на Християнството в града. От 53 години служи в храм Рождество Богородично в Павел баня.

През годините на своята служба той "посреща" и "изпраща" много хора от Павел баня. Службата му не е лесна - въпреки ограниченията и гоненията срещу Хриситянството, чрез силната си вяра той устоява и води църковните ритуали всяка неделя и на всеки празник.

По данни от летописната книга на храма, откакто е създадено селището, отец Тотунов е най-дълго служещия свещеник в Павел баня.

През тази година инициативен комитет предложи на Общински съвет Павел баня да удостои отец Тотунов със званието "Почетен гражданин на Павел баня".

От старо загорска митрополия са организирали специална служба в неделя за отбелязване на празника.

Ние от екипа на Pavelbanya.eu желаем на отец Иван Тотунов - устойчиво здраве, много сили и дълголетие!

Повече за отец Иван Тотунов

view entry ( прегледа: 1632 )

Осъдиха кмета на Павел баня на пробация 
26.10.2016
Окръжният съд в Стара Загора осъди кмета на Павел баня Станимир Радевски за убийство по непредпазливост.

Радевски е признат за виновен, че при управление на лек автомобил „Лада Нива“ е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на Георги Георгиев, като след деянието е направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на пострадалия..
Съдът наложи наказание „Пробация“, изразяващо се в следните пробационни мерки: Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и шест месеца при периодичност два пъти седмично и задължителни пробационни срещи с пробационен служител за същия срок.

Съдът лишава Радевски от право да управлява моторно превозно средство за срок от година и половина, след влизане в сила на присъдата. Съдът потвърждава и мярката за неотклонение „подписка“.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 1638 )

Уведомление до работодателите от Бюрото по труда 
26.10.2016
Дирекция "Бюро по труда" - Казанлък уведомява работодателите от общините Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта през месец октомври 2016 г.

Повече информация ще намерите в прикачените файлове.
1 2
view entry ( прегледа: 1590 )

Красимир Каракачанов идва в Павел баня 
26.10.2016
Кандидатът за президент на Обединените патриоти Красимир Каракачанов ще посети Павел баня на 29 октомври (събота).

Срещата с граждани ще се състои от 15.00 часа на площада в Павел баня, информират още от ПП ВМРО.
view entry ( прегледа: 1627 )


<< <Предишна | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | Следваща> >>