Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Отец Иван Тотунов: Ще продължавам да служа на вярата, докато стигат силите ми
Павел баня
Отец Иван Тотунов: Ще продължавам да служа на вярата, докато стигат силите ми 
1.11.2016
По случай 80-годишнината и празника на Народните будители, Кметът на община Павел баня Станимир Радевски награди свещеноиконом Иван Тотунов с Почетен знак "Павел баня". Отличието е за изключителни заслуги и отдаденост на духовните дела в Павел баня и Светата църква и активната гражданска позиция в обществения живот на града.

Радевски изказва своята почит и уважение към достойния житейски път на отец Иван Тотунов, отдаден на Българската православна църква, на семейството и на обществото.

”Вие повече от 50 години сте неизменно с нас, с нашите радости и с нашите болки. Вие носите в себе си духа на православното християнство и го предавате на Вашите миряни. Църквата „Рождество Богородично” в гр. Павел баня е образцова благодарение на Вашите грижи. Надявам се и вярвам, че ще продължите с добро физическо здраве, висок дух и оптимизъм по пътя на вярата, по пътя на просвещението в Светото Православие”, пише още в поздравителния адрес до юбиляря.

От Старо загорска митрополия бяха организирали специална служба в неделя за отбелязване на празника. На празничната церемония в храм "Рождество Богородично" отец Иван Тотунов заяви, че ще продължава да служи на светата църква, докато позволяват силите му.

view entry ( прегледа: 666 )

Отец Иван Тотунов навърши 80 години 
28.10.2016
Днес отец Иван Тотунов от Павел баня навършва 80 години. Той е символ на Християнството в града. От 53 години служи в храм Рождество Богородично в Павел баня.

През годините на своята служба той "посреща" и "изпраща" много хора от Павел баня. Службата му не е лесна - въпреки ограниченията и гоненията срещу Хриситянството, чрез силната си вяра той устоява и води църковните ритуали всяка неделя и на всеки празник.

По данни от летописната книга на храма, откакто е създадено селището, отец Тотунов е най-дълго служещия свещеник в Павел баня.

През тази година инициативен комитет предложи на Общински съвет Павел баня да удостои отец Тотунов със званието "Почетен гражданин на Павел баня".

От старо загорска митрополия са организирали специална служба в неделя за отбелязване на празника.

Ние от екипа на Pavelbanya.eu желаем на отец Иван Тотунов - устойчиво здраве, много сили и дълголетие!

Повече за отец Иван Тотунов

view entry ( прегледа: 641 )

Осъдиха кмета на Павел баня на пробация 
26.10.2016
Окръжният съд в Стара Загора осъди кмета на Павел баня Станимир Радевски за убийство по непредпазливост.

Радевски е признат за виновен, че при управление на лек автомобил „Лада Нива“ е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на Георги Георгиев, като след деянието е направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на пострадалия..
Съдът наложи наказание „Пробация“, изразяващо се в следните пробационни мерки: Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и шест месеца при периодичност два пъти седмично и задължителни пробационни срещи с пробационен служител за същия срок.

Съдът лишава Радевски от право да управлява моторно превозно средство за срок от година и половина, след влизане в сила на присъдата. Съдът потвърждава и мярката за неотклонение „подписка“.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 659 )

Уведомление до работодателите от Бюрото по труда 
26.10.2016
Дирекция "Бюро по труда" - Казанлък уведомява работодателите от общините Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта през месец октомври 2016 г.

Повече информация ще намерите в прикачените файлове.
1 2
view entry ( прегледа: 596 )

Красимир Каракачанов идва в Павел баня 
26.10.2016
Кандидатът за президент на Обединените патриоти Красимир Каракачанов ще посети Павел баня на 29 октомври (събота).

Срещата с граждани ще се състои от 15.00 часа на площада в Павел баня, информират още от ПП ВМРО.
view entry ( прегледа: 631 )

​Братята Виктор и Ивайло Тисови от Габарево със златен и два бронзови медала по карате ​ 
20.10.2016
​Братята Виктор и Ивайло Тисови от Габарево със златен и два бронзови медала по карате ​ 
​Братята Виктор и Ивайло Тисови от Габарево със златен и два бронзови медала по карате
Kметът на община Павел баня Станимир Радевски посрещна и поздрави изявените каратисти от с.Габарево, братята Виктор и Ивайло Тисови, които спечелиха един златен и два бронзови медала в началото на месеца на Световно първенство, проведено в гр.​ ​Бургас.

Виктор стана световен шампион в категория до 45 кг. и във втората си категория спечели бронзов медал, а Ивайло се закичи с бронзово отличие, от 1500 участника от 45 държави от 4 континента.

Г-н Радевски сподели за ролята на спорта в неговото развитие като личност, поздрави момчетата за високите отличия и им пожела бъдещи успехи и сбъдване на мечтите им. Той подчерта, че това е радост и гордост за всички жители на община Павел баня.

Виктор и Ивайло тисови тренират само от 2 години, а вече са носители на 26 медала и 5 купи. Това е чест и достойнство и на техния треньор Драгомил Иванов

По информация на Община Павел баня​
view entry ( прегледа: 611 )

371 човека от Павел баня кандидатстват за енергийна помощ 
19.10.2016
До 31 октомври продължава приемът на на документи за целева енергийна помощ за новия отоплителен сезон 2016-2017 г., който Агенцията за социално подпомагане започна от 1 юли т.г.

До момента в община Павел баня са подадени 371 молби, съобщи Мими Орачева, директор на „Социално подпомагане” – Казанлък. В Павел баня всички лица и семейства, които ще получат средства за зимния сезон, ще се топлят на дърва и въглища. За целия отоплителен сезон от 1 ноември 2016 до 31 март 2017 г. общата сума, която ще получат одобрените за подпомагане лица и семейства е 362, 30 лева.

view entry ( прегледа: 601 )

Осветиха параклиса "Света Петка" в Павел баня 
14.10.2016
Осветиха параклиса
Параклис "Света Петка" в Павел баня
Със специална церемония на Петковден в Павел баня бе осветен параклиса "Света Петка". Група свещенници от Старозагорска епархия отслужиха тържествен водосвет за здраве и сполука на всички вярващи.

Свещенниците поздравиха гражданите на Павел баня с новия символ на Християнството в града и пожелаха както в Евангелието пише, че в Йерусалимската къпалня Христос е раздвижил водата и е излекувал всички болни, така и хората в Павел баня да намират лек за болестите си.

Тържеството по случай освещаването на параклиса продължи с празничен курбан и почерпка за присъстващите.

Параклисът е изграден до Балнеохотел Дианамар със средства на семейство Събчеви.
view entry ( прегледа: 595 )

Връчиха петата награда „Стефан Фурнаджиев”  
12.10.2016
На 6 октомври 2016г. беше връчена литературната награда „Стефан Фурнаджиев”. Церемонията се състоя в с.Габарево – родното място на поета.

Организатори на тържеството бяха Община Павел баня и читалище „Обнова 1869” с.Габарево, които с топли встъпителни думи и стихове на поета Стефан Фурнаджиев приветстваха присъстващите творци и общественици.

Кметът на община Павел баня Станимир Радевски връчи петата награда „Стефан Фурнаджиев” 2016г. на лекаря, твореца и общественик Д-Р ДИМИТЪР НЯГОЛОВ за цялостно творчество.

Наградата е акт на признание и почит към приноса на Стефан Фурнаджиев за развитието на българската литература, по време на честване на годишнината от рождението на поета – 02 октомври.

Д-р Няголов благодари за наградата и обяви, че паричното й изражение в размер на 1000 лева ще дари на читалището и къщата-музей „Джананова къща”.
view entry ( прегледа: 645 )

Задържаха пиян водач 
9.10.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 09.10.2016 г. в РУ - Казанлък е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК срещу Е. Е., на 41 г., от с. Скобелево, общ. Павел баня, затова че около 02.40 ч. на 09.10.2016 г., по първокласен път І-6 от с. Габарево за с. Скобелево, общ. Павел баня, е управлявал л.а. "Рено Меган" след употреба на алкохол с концентрация 1.87 промила в издишания въздух.

Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Казанлък.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 584 )


<< <Предишна | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | Следваща> >>