Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Иззеха над 5 килограма тютюн от частен дом в Габарево
Павел баня
Иззеха над 5 килограма тютюн от частен дом в Габарево 
20.11.2015г.
На 19 ноември от служители на Участък – Павел баня е извършена проверка в частен дом, намиращ се на ул.”Тинтява” в с.Габарево. В хода на проверката 24-годишната Ф.Ч. доброволно е предала 5,2 кг. ситно нарязан тютюн. По случая се извършва проверка.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 850 )

Повторното броене на бюлетините ще е в Павел баня, а не в Стара Загора 
19.11.2015
Другата седмица ще бъдат назначени вещи лица, коит ще извършат повторното преброяване на бюлетините за кмет в община Павел баня. След вчерашното решение на Административен съд Стара Загора за това се очаква сформирането на съдебно- статистическа експертиза, тя ще проверява всички намерени в урните гласове.

В десетдневен срок от три вещи лица в присъствието на представители на страните-подалият жалбата срещу изборния резултат Иса Бесоолу, кандидат за кмет на Община Павел баня, изгубил с 39 гласа вота от другия кандидат Станимир Радевски и страната на спечелелия. Бюлетините ще бъдат броени в Павел баня, а не в Стара Загора, както поискаха адвокатите на Бесоолу, но съдът не уважи искането.

Вчера на заседание съдът изслуша показанията на десет свидетели, на жалбоподателите и на ответните страни. На заседанието не присъства Станимир Радевски. Срещу него от вчера се води досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС.

Следващото заседание по делото е насрочено за 30 ноември от 10:30 часа.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 816 )

Всички места за настаняване ще бъдат свързани с МВР и НАП 
19.11.2015
От края на следващата година всички места за настаняване ще бъдат свързани с МВР и НАП. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде репортер на БГНЕС.

Това е елемент, свързан и със сигурността, а и с изсветляването на доходите. Изискванията ще бъдат за всички места за настаняване като в момента софтуерът се разработва от специалисти, а от министерството подготвят промени в закона, за да бъде това изискване описано, посочи тя.

ДАНС вече обявиха обществена поръчка за закупуване на сървърите и подобни неща за тази система. Навсякъде изискванията ще бъдат за всички места за настаняване. След промените в Закона за туризма, ще бъде променена и Наредбата за единна система за туристическа информация, която ще регламентира детайлно и самото свързване на тези регистри.

Законопроектът е готов, предстои да го обявим за обществено обсъждане, така че до края на годината да можем да го внесем в МС и следващата година да стартираме процедурата в НС. Относно това каква информация предвижда да подават хотелите към МВР и ДАНС във връзка с антитерористичните мерки, Ангелкова заяви, че се предвижда абсолютно цялата информация, която хотелите изискват – имената, откъде идват хората, адресите с каква цел идват в нашата страна, дали са сами или със семейството си – абсолютно всичко, което е свързано с тях и целта на тяхното пътуване, като разбира се данните, които се взимат ще бъдат защитени по Закона за личните данни.

Сигурността е преди всичко. Ще се съобразим с изискванията на МВР, посочи тя. Идеята е данните да се представят в реално време. Това ще е онлайн система по защитени канали, така че автоматично в момента, в който туристът пристигне и се регистрира, данните вече ще са постъпили в системата на МВР и НАП. Това е идеята на тази система, защото в момента няма такава онлайн система за автоматична връзка в реално време и се получава забавяне.

Регистрирането в момента е задължително, но не е в реално време и става забавяне на подаваната информация и затова задължително ще създадем тази система, затова сме я кръстили онлайн система по защитени канали и свързване на регистрите между хотелите с НАП и МВР, така че да бъде в реално време. Санкции – глоба и съответно при неспазване предвиждаме и преустановяване и забраняване на дейността за известно време.

Стойността, която е заложена за проекта е 800 000 лева в бюджета на министерството, като разбира се ако друга институция стартира неговото разработване автоматично, това ще намали бюджета и то финансите, които чрез НАП участват.

В момента в хотелите попълват анкетни карти и съответно носят тази информация в МВР, което означава, че те невинаги я получават веднага, има забавяне. Към днешна дата е изключително важно всичко да е онлайн и максимално бързо, сега и веднага, за да може информацията да постъпва към органите.

В края на следващата година се очаква да имаме вече реално тестване и на самата система, като ако може да стане по-бързо, ще бъде най-добре за нас, но най важното е първо да минат промените в Закона за туризма, за да имаме правно основание това да се случи, подчерта Ангелкова.

За Нова година – на първо място е да се осигури сигурността на всички и всъщност това е най-важното и това правим съвместно с всички колеги и с МВР, и с МВнР да се гарантира сигурността на всеки един турист. Местата по Нова година и Коледа бяха запълнени много преди да се случи трагичният инцидент в Париж. Очаква се ръст между 5 и 7%, така че всичките ни зимни курорти и хотели да бъдат пълни не само по празниците, а и по време на целия зимен сезон, като на първо място е сигурността на всички, уточни още Ангелкова.

БГНЕС
view entry ( прегледа: 843 )

Кръвната проба на Радевски е отрицателна 
18.11.2015г.
Станимир Радевски Публикувано в Pavelbanya.eu
Станимир Радевски
Физико-химичният анализ на кръвната проба на павелбанския кмет Станимир Радевски, взета веднага след катастрофата, предизвикана от него в понеделник вечерта, показва, че няма наличие на алкохол, споделиха за Пресс ТВ отлично информирани източници.

Припомняме, че на пътя между Павел баня и село Виден около 18:30 часа на 16 ноември Радевски блъсна 64-годишния пешеходец Георги Георгиев, който почина на път болницата. След инцидента пътни полицаи тестваха с дрегер Радевски, но полевият тест отчете 0,00 промила алкохол в кръвта му.


view entry ( прегледа: 880 )

Съветниците от ГЕРБ - Павел баня са гласували за Недка Кавръкова 
18.11.2015
Съветниците от ГЕРБ - Павел баня са гласували за Недка Кавръкова  Публикувано в Pavelbanya.eu
Съветниците от ГЕРБ - Павел баня са гласували за Недка Кавръкова 
В разпространено съобщение от Младежката структура на ПП ГЕРБ - Павел баня става ясно, че общинските съветници от партията са гласували за кандидатурата на Недка Кавръкова за председател на Общинския съвет в Павел баня. Припомняме Ви, че за такъв с 10 гласа "За" бе избран Шендоан Халит от ДПС.

Публикуваме без редакция информацията от ПП ГЕРБ - Павел баня.

"ПП "ГЕРБ" уведомява избирателите си и жителите на община Павел баня, че въпреки апела за консултации, който отправи към другите партии и сдружения, за избиране на председател на Общински съвет, такива не бяха осъществени.

Отново не бе излъчена подходяща кандидатура от нито една от водещите партии и сдружения. Въпреки това след проведени срещи с граждани от Павел баня и поради липсата на друга адекватна кандидатура общинсите съветници от ПП "ГЕРБ" гласуваха за г-жа Недка Кавръкова, издигната от местна коалиция Обединение.

Въпреки подкрепата на ПП "ГЕРБ" за г-жа Недка Кавръкова, за председател на Общинския съвет бе избран г-н Шендоан Халит издигнат от ПП ДПС и подкрепен от останалата част от Общинския съвет. ПП "ГЕРБ" поздравява новия председател на Общинския съвет и призовава за открито и прозрачно управление.

Благодарим на жителите, които бяха на сесиите и ги призоваваме за още по-масово присъствие", завършва съобщението.
view entry ( прегледа: 833 )

Административният съд ще брои бюлетините от вота в Павел баня (ОБНОВЕНА) 
18.11.2015
Административния съд ще брои бюлетините от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Административният съд ще брои бюлетините от Павел баня
Преди минути стана ясно, че Административният съд в Стара Загора ще брои повторно бюлетините от местния вот в община Павел баня.

За целта бе назначена съдебно-статистическа експертиза, която ще провери всички намерени в урните гласове. Преброяването ще бъде извършено в десетдневен срок от 3 вещи лица в присъствието на представители на страните.

Днес следобед се проведе третото заседание по делото, в което се оспорва кметското място в община Павел баня. Там след балотаж между Станимир Радевски и Иса Бесоолу с 39 гласа повече беше избран Радевски. Делото е образувано по 2 жалби- на ПП ДПС и на кандидата за кмет от ДПС – Иса Бесоолу. По време на днешното заседание съдът изслуша показанията на 10 свидетели, посочени от страна на жалбоподателите и на ответните страни.

На заседанието не присъства Станимир Радевски. Срещу него от вчера се води досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС.

Следващото заседание по делото е насрочено за 30 ноември от 10:30 часа.


Информация на Радио Стара Загора и www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 826 )

Радевски: Съкрушен съм. Съжалявам много. 


ПРЕСС ТВ Казанлък

view entry ( прегледа: 832 )

Шендоан Халит е новият председател на Общинския съвет 
17.11.2015
Шендоан Халит е новият председател на Общинския съвет Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu   height=
Шендоан Халит е новият председател на Общинския съвет Павел баня
С 7 гласа за Недка Кавръкова от коалиция "Обединиение" и с 10 гласа за кандидатурата на ДПС, Шендоан Халит е новият председател на Общинския съвет на Павел баня.

Припомняме Ви, че до сегашната извънредна сесия се стигна след като миналата седмица съветниците не събраха кворум при избора на председател.
view entry ( прегледа: 826 )

Повече информация по инцидента с кмета Радевски 
17.11.2015
Репортаж на bTV Публикувано в Pavelbanya.eu
Репортаж на bTV

Полицейският бюлетин съдържа официалната информация по случая с катастрофата:

"На 16 ноември около 18,20ч. по път, от гр.Павел баня за с.Виден, се е движел л.а.”Лада”, управляван от 63-годишния С.Р. от гр. Павел баня. На около 600м от гр.Павел баня, застига и блъска движещият се в същата посока 64-годишен пешеходец, който е бутал велосипед.

В резултат на удара, пешеходецът е починал на време на транспортирането му към ФСМП – Казанлък.

Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила. Взета е кръвна проба за анализ.

Образувано е досъдебно производство."

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 855 )

Станимир Радевски е блъснал мъж с велосипед тази вечер – мъжът е починал 
16.11.2015
Репортаж на bTV Публикувано в Pavelbanya.eu
Репортаж на bTV
Около 19 ч. тази вечер по пътя между село Виден и град Павел баня кметът на Павел баня Станимир Радевски е блъснал с колата си велосипедист, който е починал в катастрофата. Това потвърди за Kazanlak.com началникът на РУ Полиция в Казанлък Стойчо Крачолов.

Възрастният мъж с колело е возел внучето си, което за щастие не е тежко пострадало, но велосипедистът е починал. В момента екипите на Пътна полиция изясняват на място причините за инцидента, нека колегите да си свършат работата и тогава можем да съобщим причините, каза Крачолов. На въпрос на kazanlak.com тестван ли е Радевски за алкохол, шефът на Полицията заяви – тестването с дрегер не покзва алкохол.

За случая е уведомена и Окръжната прокуратура, добави Стойчо Крачолов.

view entry ( прегледа: 864 )


<< <Предишна | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | Следваща> >>