Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Отново отложиха делото за местния вот в Павел баня, ще се разпитват застъпници
Павел баня
Отново отложиха делото за местния вот в Павел баня, ще се разпитват застъпници 
13.11.2015 г.

Административният съд в Стара Загора отново отложи делото за местния вот в Павел баня, този път за сряда, 18.11.2015 г. от 14.30 часа. Мотивът е, че трябва да бъдат разпитани свидетели, които са участвали в изборния процес. Pavelbanya.eu научи, че ще се изслушват застъпниците, които са били част от двата тура на местните избори в общината, но за тях се твърди, че не са били допускани при броенето на бюлетините. Става дума предимно за застъпници от ДПС.

Адвокатите на жалбоподателите от ДПС заявиха, че има съществени нарушения на изборния процес и при броене на бюлетините, информира още Радио Стара Загора.
Мотив за това е, че протоколът на ОИК е подписан с особено мнение от секретаря и от двама членове на комисията, както и че в края на изборния ден са подадени 10 жалби в няколко изборни секции. На това основание жалбоподателите настояха пред съда да се открие производство за оспорване на всички протоколи от СИК в Павел баня, както и на крайния протокол на ОИК, да се назначи съдебна експертиза за повторно броене и да се явят свидетели.
Ответните страни обориха твърденията.

Въпреки това не става ясно защо ще бъдат разпитвани застъпниците, при положение че всеки един от тях е подписал протокол към съответната секционна комисия, с което удостоверява съгласието си с изброените бюлетини и отразяването на броя на гласовете в официалния документ.
Делото в Административния съд в Стара Загора започна и с час по-късно от предвиденото - в 15.00 часа.

Още в самото начало то бе насрочено за сряда, 11.11.2015 г., но тогава в съда постъпи нова жалба от общинския председател на ДПС-Павел баня - Мурад Моллаахмед. Тя бе подписана с пълномощно и от лидера на ДПС - Лютви Местан.
Ето защо ответниците от Общинската избирателна комисия - Павел баня поискаха време да се запознаят с допълнително внесената жалба и това наложи отлагането на делото за днешния ден.

Припомняме, че на 1-и ноември Иса Бесоолу загуби изборите с 39 гласа от досегашния кмет на Павел баня Станимир Радевски, който встъпи отново в длъжност този понеделник. Възраженията на Бесоолу са относно нарушения в отразяването на вота от секционните избирателни комисии.

Тази седмица започна отново с патова ситуация в Павел баня. В понеделник, 09.10.2015 г., с 8 гласа за кандидатурата на ДПС, Шендоан Халит, с 4 гласа за Недка Кавръкова от коалиция "Обединение" и с 5 празни плика, в които не бе записно нито едно име, Павел баня остана без председател на Общинския съвет по време на тържествената церемония, на която полагаха клетва общинските съветници, кметът и кметовете на кметства в присъствието на областния управител на област Стара Загора, Георги Ранов, и зам.-областния, Мариана Кръстева.

Следващата сесия на общинския съвет, на която се очаква да се избере председател, е насрочена за 17 ноември.

Знаете, и двата тура на местните избори в Община Павел баня бяха белязани с редица нарушения на изборния процес, свързани с неправомерна агитация, раздаване на бюлетини с предварително откъснати серийни номера, струпване на хора по секциите, заплахи срещу граждани и журналисти, както и множество скандали.

www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 848 )

Задържаха две каруци с незаконни дърва в Габарево 
12.11.2015
На 10 ноември около 19,00ч., при проведени съвместни действия на служители от Участък – Павел баня и служители на ДЛС „Мазалат” – с.Горно сахране, на ул.”Соколна” в с.Габарево е извършена проверка на две ППС с животинска тяга, управлявани от 29-годишната П.Й. и 36-годишната З.П., и двете от с.Габарево. В хода на проверката е установено, че лицата превозват по 1м³ дърва за огрев (елша), без редовно подволително и без контролна горска марка.

По случаите са образувани бързи полицейски производства.

ОД на МВР
view entry ( прегледа: 812 )

Позиция на ГЕРБ - Павел баня във връзка с избора за председател на Общински съвет - Павел баня 
12.11.2015
На Фейсбук страницата ни - Pavelbanya.eu получихме следния текст от ПП ГЕРБ - Павел баня по отношение на избора на председател на Общинския съвет Павел баня на 09.10.1015г.
Публикуваме без редакция:

Кметът и общиснките съветници в Павел баня положиха клетва."Във връзка с гласуването за Прeдседател на общински съвет и за начина на гласуване на съветниците от ПП ГЕРБ искаме да уведомим избирателите си и гражданите на община Павел баня, че не е постъпвало НИКАКВО предложение и не са провеждани консултации с нито една от водещите партии и сдружения! Не е искана подкрепа за излъчване на председател на общински съвет. Партия ГЕРБ е готова да подкрепи ВСЕКИ един кандидат с ясно изразено виждане и план за работата на общинския съвет в следващите четири години, но такъв не беше излъчен. Призоваваме водещите партии и сдружения да поемат отговорността, която им е дадена от суверена и да не повтарят грешките от предходни мандати. Да представят точен и ясен план за работа на общинския съвет. Нека не се крият зад по-слабо изразените партии, а да работят конструктивно и в синхрон с тях. Искаме да напомним, че приоритет на всички общини, в това число и община Павел баня, е усвояването на така важните за малките населени места Европейски фондове и призоваваме да не се губи ценно време в излишни спорове и оправдания. ПП ГЕРБ поема отговорност да информира избирателите си и всички жители на община Павел баня за всяко свое решение."

ПП ГЕРБ - Павел баня
view entry ( прегледа: 814 )

Отложиха делото за изборите в Павел баня, в съда постъпи жалба от името на Лютви Местан 
11.11.2015
Отложиха делото за местните избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Отложиха делото за местните избори в Павел баня
На фаталния петък 13-и ноември от 14 часа Административният съд Стара Загора ще разгледа делото по искане на кандидата за кмет на Павел баня Иса Бесоолу за повторно преброяване на бюлетините от балотажа, съобщава Kazanlak.com.

Днес от 10 часа административният съд заседава в присъствието на ответника – председателя на ОИК Цанка Христова и кмета Станимир Радевски. Иса Бесоолу беше представляван от адвокати, които представиха допълнително внесена жалба от общинския председател на ДПС Павел баня Мурад Моллаахмед. Източници на Pavelbanya.eu потвърдиха, че жалбата е подписана с пълномощно и от лидера на ДПС - Лютви Местан.

Ответниците от Общинската избирателна комисия - Павел баня поискаха време да се запознаят с допълнително внесената жалба и това наложи отлагането на делото.

Тази седмица започна отново с патова ситуация в Павел баня. В понеделник, 09.10.2015 г., с 8 гласа за кандидатурата на ДПС, Шендоан Халит, с 4 гласа за Недка Кавръкова от коалиция "Обединение" и с 5 празни плика, в които не бе записно нито едно име, Павел баня остана без председател на Общинския съвет по време на тържествената церемония, на която полагаха клетва общинските съветници, кметът и кметовете на кметства в присъствието на областния управител на област Стара Загора, Георги Ранов, и зам.-областния, Мариана Кръстева.

Следващата сесия на общинския съвет, на която се очаква да се избере председател, е насрочена за 17 ноември.

Pavelbanya.eu
Kazanlak.comview entry ( прегледа: 872 )

ЦИК оневини журналист на БНР по случая Павел баня 
10.11.2015
Централната избирателна комисия (ЦИК) остави без уважение жалбата на председател на предизборния щаб на ДПС в Павел баня срещу нашия кореспондент в Стара Загора Венелина Попова, съобщи БНР.

Райчо Юлиянов твърди, че в ефира на Българското национално радио (БНР) Венелина Попова е направила внушения, засягащи интересите на Иса Бесоолу, кандидат за кмет на Павел баня. След като изслуша запис от предаването, Комисията постанови, че няма данни за нарушения.

BNR.bg
view entry ( прегледа: 835 )

Хванаха каруца с незаконни дърва 
10.11.2015
На 09 ноември в Участък – Павел баня е започнато бързо полицейско производство срещу 31-годишния О.Ч. от с.Търничени, затова че в землището на с.Габарево превозва с каруцата си 1м³ дърва за огрев (елша) без контролна горска марка и без превозен билет.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 813 )

Общинските съветници не избраха председател на съвета 
9.11.2015
С 8 гласа за кандидатурата на ДПС, Шендоан Халит, с 4 гласа за Недка Кавръкова от коалиция "Обединение" и с 5 празни плика, в които не бе записно нито едно име, Павел баня остана без председател на Общинския съвет по време на тържествената церемония в присъствието на областния управител, Георги Ранов, и зам.-областния, Мариана Кръстева.

На първата общинска сесия председателят на ОИК - Павел баня, Цанка Христова, връчи удостоверенията на кметовете на населените места, кметските наместници и общинските съветници.

Областният управител Георги Ранов поздрави новоизбрания кмет на община Павел баня, Станимир Радевски, и призова местните старейшини и общинската администрация да работят в полза на суверена и отвъд партийните различия.

Станимир Радевски, кметовете на кметства, кметските наместници и общинските съветници положиха клетва пред гражданите, които бяха изпълнили зала "Младост" на читалище "Напред-1903".

Следващата сесия на общинския съвет, на която се очаква да се избере председател, е насрочена за 17 ноември. Настоящото заседание на съвета пък бе водено от най-възрастния общински съветник от БСП - Димитър Калинков.

Припомняме Ви, че за сряда, 11 ноември, е насрочено дело в Административния съд в Стара Загора по жалба от ДПС - Павел баня с искане за повторно броене на бюлетините от местния вот.


www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 826 )

Кметът и общинските съветници в Павел баня положиха клетва 
9.11.2015
Кметът и общиснките съветници в Павел баня положиха клетва. Кметът и общиснките съветници в Павел баня положиха клетва. Кметът и общиснките съветници в Павел баня положиха клетва.
Кметът и общиснките съветници в Павел баня положиха клетва. Кметът и общиснките съветници в Павел баня положиха клетва. Кметът и общиснките съветници в Павел баня положиха клетва.
Кметът и общиснките съветници в Павел баня положиха клетва. Кметът и общиснките съветници в Павел баня положиха клетва. Кметът и общиснките съветници в Павел баня положиха клетва.
Кметът и общиснките съветници в Павел баня положиха клетва.С 8 гласа за кандидатурата на ДПС, Шендоан Халит, с 4 гласа за Недка Кавръкова от коалиция "Обединение" и с 5 празни плика, в които не бе записно нито едно име, Павел баня остана без председател на Общинския съвет по време на тържествената церемония в присъствието на областния управител, Георги Ранов, и зам.-областния, Мариана Кръстева.

На първата общинска сесия председателят на ОИК - Павел баня, Цанка Христова, връчи удостоверенията на кметовете на населените места, кметските наместници и общинските съветници.

Областният управител Георги Ранов поздрави новоизбрания кмет на община Павел баня, Станимир Радевски, и призова местните старейшини и общинската администрация да работят в полза на суверена и отвъд партийните различия.

Станимир Радевски, кметовете на кметства, кметските наместници и общинските съветници положиха клетва пред гражданите, които бяха изпълнили зала "Младост" на читалище "Напред-1903".

Следващата сесия на общинския съвет, на която се очаква да се избере председател, е насрочена за 17 ноември. Настоящото заседание на съвета пък бе водено от най-възрастния общински съветник от БСП - Димитър Калинков.

Припомняме Ви, че за сряда, 11 ноември, е насрочено дело в Административния съд в Стара Загора по жалба от ДПС - Павел баня с искане за повторно броене на бюлетините от местния вот.

view entry ( прегледа: 833 )

Пияни роми предизвикаха жестока катастрофа, трима загинаха  
7.11.2015
Тежко пътно-транспортно произшествие стана в района на село Осетеново, намиращо се на 5 км след Калофер по пътя София - Бургас, предава кореспондентът на БГНЕС за региона. Инцидентът стана около 23:00 часа. Сблъскали са се челно два леки коли, мерцедес и ауди "яйце".

При тежки я инцидент са загинали 3-ма души - водачът на мерцедеса и двама от аудито, а други двама са откарани в тежко състояние в болницата в Казанлък. Мерцедесът е смачкан до неузнаваемост.

Водачът му е пътувал сам в посока Пловдив. В аудито са пътували 4-ма роми към село Тъжа, където живеят, близо до Осетеново. По първоначални данни катастрофата е станала по вина на водача на аудито. В колата, която се е обърнала по таван, се открити няколко бутилки с концентрат.

Засега няма официално потвърждение, че водачът на аудито е бил пиян. По сведения на очевидци обаче, преди да седнат в аудито, четиримата роми са пирували в заведението "Бялата река" край Калофер.

Заради инцидента Подбалканският път беше затворен. В резултат се бяха образували километрични автомобилни колони и в двете посоки - София-Бургас и Бургас-София.

БГНЕС

view entry ( прегледа: 841 )

Съобщение за спиране на водата в Павел баня 
6.11.2015
Поради извършване на ремонтни дейности във виденския квартал в
гр. Павел баня ще бъде спирано водозахранването в часовете
от 9:00 до 16:00 на 7 и 8 ноември 2015г. /събота и неделя/, съобщават от Община Павел баня.
view entry ( прегледа: 805 )


<< <Предишна | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | Следваща> >>