Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Кметът и общинските съветници полагат клетва в понеделник
Павел баня
Кметът и общинските съветници полагат клетва в понеделник 
4.11.2015
Новоизбраните общински съвети и кметове полагат клетва по график в присъствието на старозагорския областен управител. За понеделник 9 ноември от 12:00 е насрочена церемонията в Павел баня.

Първото заседание на новия павелбански местен парламент ще председателства най-възрастният от избраните съветници. Това е Димитър Калинков от БСП. „Заклех се!“ след него ще повторят преизбраният за 4-и път за кмет на Павел баня Станимир Радевски и новоизбраните 17 общински съветници, сред които е и главният му опонент за кметския стол – Иса Бесоолу от ДПС.

Досегашната председателка на Общинския съвет в Павел баня Христина Петрова не е сред новоизбраните старейшини. Така в понеделник павелбанските местни депутати ще имат за задача да изберат нов председател на Общинския съвет. По правилник това ще стане с тайно гласуване, като за избран ще бъде определен кандидата събрал поне 9 гласа - обикновено мнозинство. За нов председател на Общинският съвет на Павел баня ще гласуват 8 съветника от ДПС, 4-ма от коалицията на Радевски, 3-ма от ГЕРБ и 2-ма от БСП.

Иса Бесоолу загуби изборите от Станимир Радевски с едва 39 гласа разлика. След като ОИК отхвърли жалбите на ДПС за повторно преброяване на бюлетините в нощта на изборите, днес партията внася чрез ОИК в Административния съд в Стара Загора искането си за преглеждане една по една на 8-те хиляди получени бюлетини за двамата кандидати и отчетените като недействителни гласове. Според ДПС застъпници при броенето в секциите някои бюлетини са били неправилно отчитани като недействителни , а други пък, неотговарящи на правилата били зачетени за действителни. ОИК има тридневен срок да изпрати жалбата до Административния съд, като той трябва да насрочи открито заседание по нея в 7-дневен срок и до 14 дни да се произнесе окончателно.

Така в близките две - три седмици павелбанци ще са в очакване да разберат дали няма да настъпят промени в градоначалника на курортния град за следващите 4 години. През това време, още този понеделник Станимир Радевски ще положи клетва и ще встъпи в длъжност кмет. И в същото заседание Общинският съвет е вероятно да избере за свой председател Иса Бесоолу. Но ако АС реши да има повторно преброяване и то докаже повече гласове за Иса Бесоолу, то той ще трябва да се оттегли от ОбС, за да стане кмет.

Kazanlak.com

view entry ( прегледа: 831 )

Одобрен е първият проект на Община Павел баня за новия програмен период 
4.11.2015
Община Павел баня има одобрено проектно предложение по ОП „РЧР“ 2014-2020 по процедура BG05M90P001-2.002 „Независим живот“ . Наименование на проекта е „Съпричастност“ по него ще се предоставя комплекс от социални услуги в домашна среда на лица с тежки здравословни проблеми и лица с увреждания. Размер на безвъзмездната финансова помощ 488 841,84 лв. Продължителност на проекта 22 месеца. Предстои сключване на договор с МТСП.

Целевите групи са:

1.Хора с увреждания и техните семейства – в тази целева група ще попаднат лица и деца с трайни увреждания , които се нуждаят от чужда подкрепа в ежедневието си поради настъпили тежки заболявания.

2.Хора над 65г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване – в тази целева група ще попаднат самотно живеещи възрастни лица с ограничения и невъзможност за самообслужване и/или такива, които имат близки, но по обективни причини те не са в състояние да полагат грижи за тях постоянно.

Проектът ще включва дейности подкрепящи устойчивото развитие в социален аспект- намаляване на бедността, създаване на равностойни стандарти за качество на живот, задоволяване на основни потребности на лица изпаднали в риск , поради различни причини.

Проектът ще осигури пълна заетост на безработни лица в трудоспособна възраст, които полагат грижи за своите болни близки, което ще даде възможност за намаляване броя на хората в риск от бедност.

Информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 797 )

ДПС обжалва вота в Павел баня 
2.11.2015
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
ДПС ще обжалва вота в Павел баня, съобщи областният председател на партията Халил Летифов.

Големият брой невалидни бюлетини и такива, които са броени за валидни, са основните причини за жалбата.

Станимир Радевски бе избран за кмет на Павел Баня на втория тур на местните избори с 50,24%. Втори остана опонентът му Иса Бесоолу с 49,76%.

На първия тур кандидатът на ДПС Иса Бесоолу спечели с 44,05%. Станимир Радевски, който е подкрепен от ВМРО-БНД, АБВ, Реформаторския блок и ПП "Българска социалдемокрация", остана втори с 34.49%.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 828 )

Станимир Радевски започва четвърти мандат в община Павел баня 
2.11.2015
Станимир Радевски e кмет на Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Станимир Радевски e кмет на Павел баня
В община Павел баня Станимир Радевски започва четвърти мандат на управление след трудни два тура на местните избори.

Радевски спечели балотажа в Деня на народните будители с 50.24% (4070 гласа) от опонента си Иса Бесоолу, който събра 49.76% (4031 гласа) от действителните гласове. Това сочат данните при 100% обработени протоколи от секционните избирателни комисии на територията на общината.

Изборният ден в павелбанско приключи с 69.16% избирателна активност. Към 19:00 часа снощи бяха гласували общо 8329 от 12 033 имащи право на вот.

Изборите в община Павел баня бяха белязани от множество нарушения, сигнали за купуване на гласове, заплахи, десетки жалби и нарушаване на закона.

Снощи веднага след като бе обявена изборната победа, между 150 и 200 привърженици на Станимир Радевски се събраха на площада в курортния град, където под звуците на народна музика започнаха празнични хора. Появи се и кукер, който благослови новия-стар градоначалник и всички жители на общината.

Станимир Радевски даде заявка пред съгражданите си, че от тук насетне ще работи още по-активно с младите хора в община Павел баня.

Припомняме, че Станимир Радевски бе настоящият кмет на община Павел баня и спечели четвърти пореден мандат. Той бе подкрепен от Местна коалиция "Обединение", включваща: ПП “ВМРО-Българско национално движение“, партия Българска социалдемокрация, АБВ и Реформаторския блок".

Опонентът му, Иса Бесоолу, бе кандидатът на ДПС за община Павел баня.

По данни на ЦИК
view entry ( прегледа: 841 )

Ахмед Ходжа печели в Търничени, Шукри Юсеин - в Габарево 
2.11.2015
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
На втория тур в община Павел баня бяха избрани и двама кметове на села. В Търничени Ахмед Ходжа (58,85%) от коалиция "Обединение" победи своя опонент - Ерден Мехмед (41,15%) от ДПС.

Село Габарево запазва своя досегашен кмет - Шукри Юсен (64.36%) от ГЕРБ. Той пребори кандидата на ДПС - Ахмед Контилев (35.64%).

По данни на ЦИК
view entry ( прегледа: 890 )

Новият кмет на Павел баня е Станимир Радевски 
1.11.2015
Станимир Радевски кмет на Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Станимир Радевски кмет на Павел баня
Според предварителните резултати новият кмет на община Павел баня е Станимир Радевски.

Резултатите са съответно:
8.Иса Бесоолу - 4015 гласа
9. Станимир Радевски - 4071
56 гласа разлика
view entry ( прегледа: 866 )

С 69.16% избирателна активност приключва изборният ден в общината 
1.11.2015
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
С 69.16% избирателна активност приключва изборният ден в общината

Изборният ден е приключил във всички секции на територията на община Павел баня, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 8329 са общо гласувалите в общината, което прави 69.16% избирателна активност.

Миналата седмица на първи тур изборният ден приключи с 69.57% активност.
Започна броенето на бюлетините в секциите в общината.

Очаквайте първите резултати по-късно тази вечер!
view entry ( прегледа: 836 )

61% е избирателната активност в община Павел баня, напрежение и нарушения в изборния ден 
01.11.2015
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
61% е избирателната активност в общината към 17.00 часа. 7364 от общо 12 033 души са упражнили правото си на глас в общината. Приблизително по 200 души в трите секции в Павел баня все още не са гласували, информира ОИК.

Най-висока е избирателната активност в село Александрово, родното място на един от кандидатите за кмет на общината, допълват още от Общинската избирателна комисия в Павел баня.

Избирателният ден е белязан от напрежение по места в избирателните секции. По-рано днес от ОИК - Павел баня информираха, че представители на една политическа сила са се опитвали да влязат нерегламентирано в секционните помещения.

Освен това за село Горно Сахране са получени сигнали за заплахи към жители на селото, а в село Александрово - към председател на секция, научи Pavelbanya.eu от свои източници.

Припомняме, че на първия тур на местните избори в община Павел баня активността към 17.00 часа беше 56.10%.

www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 811 )

Близо 50% е избирателната активност в град Павел баня към 13.00 часа 
1.11.2015
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
49.50% е избирателната активност в курорта към 13.00 часа, стана ясно от източници на Pavelbanya.eu.

В първа секция към 13.00 часа в Павел баня са гласували 47%, във втора секция - 53% и в трета секция процентите са 49%.

За цялата община Павел баня избирателната активност след последните изчисления към 13.00 часа е 42%.

Очаквайте нови данни за избирателната активност в общината след 17.00 часа.

www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 860 )

42% е избирателната активност към 13:00 часа 
1.11.2015
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
42% е избирателната активност в община Павел баня към 13.00 часа, съобщиха за Pavelbanya.eu от Общинската избирателна комисия. 5083 са общо избирателите, които до този момент са упражнили правото си на глас.

От Общинската избирателна комисия добавиха също така, че има напрежение пред някои от избирателните секции в общината, където представители на една политическа сила са се опитвали да влязат нерегламентирано в секционните помещения. Освен това за село Горно Сахране са получени сигнали за заплахи към жители на селото.

Припомняме, че на първия тур за местни избори миналата неделя избирателната активност към 13.00 часа в общината беше 30.57%.

www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 806 )


<< <Предишна | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | Следваща> >>