Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Покана
Павел баня
Покана 
25.11.2014
Община Павел баня,
Българската академия на науките,
Синдикатът на българските учители,
Европейската академия за иновации,
Творческата секция „Наука, образование, култура” при Съюза на българските журналисти,
Сдружение „Обединени българи за устойчив свят”

Ви канят на 03.12.2014 г. от 11.00ч.
в сградата на Община Павел баня на Кръгла маса на тема:
„Професионалното образование, балнеолечението и туризмът в Община Павел баня: опит, проблеми, перспективи“

Добре дошли!

Повече информация может да намерите в подробната покана.

По информация на Община Павел баня


view entry ( прегледа: 432 )

Павелбанец кара с 2,27 промила 
24.11.2014
На 23 ноември в Районно управление Полиция– Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу В.И. на 42 години от Павел Баня. Полицаите установили, че мъжът управлява лек автомобил „Сузуки” след употребата на алкохол – 2,27 промила. Проверката е извършена в 0,10 часа на 23 ноември.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 464 )

Тунелът под „Шипка“ вече не е приоритет на правителството. Строим го от 117 години. 
22.11.2014
Кабинетът на Бойко Борисов официално се е отказал да ползва средства от европейските фондове при строителството на магистрала „Хемус“ и тунел под „Шипка“. Това става ясно от последната версия на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020, която правителството е одобрило на подпис и официално е представило пред Европейската комисия в началото на тази седмица.
Агенция БГНЕС разполага с копие от документа. Спешното одобрение на програмата е направено с надеждата ЕК да я одобри най-късно в началото на 2015 г. Ако това не стане, финализирането на програмата от Брюксел ще се отложи за средата на следващата година.

„Финансирането на изграждането на магистрала „Хемус“ и на тунел под „Шипка“ ще бъдат финансирани от други източници, като държавния бюджет и/или международни финансови институции (заеми-бел.ред.)“, гласи ОПТТИ 2014-2020. В случай, че пари от строителството на магистрала „Струма“ все пак останат, те ще могат да бъдат пренасочени по двата резервни проекта – „Хемус“ и тунел под „Шипка“, но със сигурност няма да са достатъчни за пълното им довършване.

За тунелът под "Шипка" се говори вече цели 117 години. IX-то Народното събрание през 1897 г. одобрява без „въздържали се” и „против” проект за прокарване на тунел под Шипка с железопътна линия през него. Проектът е изосатвен.

Чак през 1970 г., отново се вади в обращение. Но пак е прибран в папка „чакащи”. А последната „първа копка” на строеж на тунела под Балкана правят на 27 август преди 20 години. Церемонията се провежда, след като габровският кмет Иван Ненов реанимира следосвобожденската идея за прокарване на тунела Шипка.

Ангажиментите на правителствата на Любен Беров и Иван Костов останаха на ниво коментари. Премиерът Жан Виденов го замрази. После Бойко Борисов се упражни в приказки като каза: „Ако имаме още един мандат ще направим и тунела под Шипка“.

През 2006 г., предпроектно и проектно проучване със средства по програма ИСПА дадоха надежда, че историческата идея може и да се реализира.

В края на 2007 г. Агенция „Пътна инфаструктура“ (АПИ) обяви, че започват строителните дейности. Но не започнаха.

През октомври 2013г. депутат се развихри и пак удари „първа копка”, но символична.

По информация на ПРЕССтв Казанлък


view entry ( прегледа: 451 )

Язовирът с рекордно количество вода за този период от годината 
20.11.2013

Рекордно пълен за това време на годината е язовир „Копринка“. Към момента той съдържа около 125 мил. куб. метра вода и е далеч от критичните си стойности успокоиха експерти.

На своя максимум работи ВЕЦ-ът на язовира, като за секунда през него преминават 10 кубически метра вода.

Ситуацията не налага източване на води от централните изпускатели на съоражението.

По информация на ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 457 )

Пиян шофьор преспа в ареста, след като бе спрян два пъти от патрул 
19.11.2014
На 19 ноември в Районно управление Полиция – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу А.А. на 25 години от село Александрово. 25-годишният младеж е бил спрян на два пъти от полицейски патрули, които установяват, че е пиян.

Първия път полицаите спират А.А. на 18 ноември около 23:30 на ул. „Шипченска епопея” в Казанлък, като младежът управлявал. „Ауди А4”. При проверката с дрегер е установено, че той шофира след употреба на алкохол 1,38 промила.

40 минути по-късно полицейски патрул отново спира за проверка А.А. на ул. „Кирил и Методий”, при която се установява, че водачът отново шофирал след употребата на алкохол – 1,30 промила. След втората проверка А.А. е задържан за срок до 24 часа в РУП – Казанлък, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР- Стара Загора.

Kazanlak.com

view entry ( прегледа: 436 )

Представят "Работата на моя живот" 
19.11.2014
На 25.11.2014г. от 12.55 часа в Актовата зала на Средно общообразователно училище "Христо Ботев", гр. Павел баня, ще бъдат презентирани Германската програма за професионално обучение, "Работата на моя живот", и Европейската гаранция за младежта.

Събитието е част от седмицата на "Отворени врати за младежи" и е организирано от Дирекция "Бюро по труда" - Казанлък. В дните от 24 до 28 октомври от 10.00 до 16.00 часа от Агенцията по заетостта канят младежи, желаещи да получат повече конкретна и достъпна информация за услугите на Дирекция „Бюро по труда”, за Европейската гаранция за младежта и Националния план за нейното изпълнение, за възможностите на EURES мрежата, както и за германската програма за професионално обучение, „Работата на моя живот".

В град Казанлък инициативите ще се проведат в сградата на Дирекция "Бюро по труда" на булевард "Княз Александър Батенберг" №4, етаж №4, стая №7 в указаните дни и часове.

Седмицата на "Отворени врати за младежи" се провежда във всички бюра по труда в цялата страна. Посетителите ще могат да разговарят със специално обучени трудови посредници, които всекидневно консултират и мотивират младежи до 29-годишна възраст, както и с EURES съветници, предлагащи възможности за реализация в чужбина.

Инициативата „Отворени врати за младежи” се стреми да привлече възможно най-много млади хора, които никога досега не са били регистрирани в бюро по труда – младежи, отпаднали преждевременно от образователната система; ученици, завършващи средно образование, студенти. По време на посещението си те ще получат пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват – консултиране, професионално ориентиране, мотивиране, посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и други насоки.

По информация на Дирекция "Бюро по труда" - Казанлък, филиал Павел баня
view entry ( прегледа: 424 )

Из Архивите: Снимка от центъра на Павел баня 
16.11.2014
Днес в рубриката ни "Из Архивите" Ви връщаме съвсем малко назад.

Снимката е от центъра на Павел баня, заснета през юли 2008г.

Изображението е собственост на www.Pavelbanya.eu.
view entry ( прегледа: 456 )

"Здравословно междучасие" организираха в Професионалната гимназия в Павел баня 
14.11.2014
На 12-ти ноември преподаватели и ученици от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство (ПГ по РХ) в град Павел баня организираха "Здравословно междучасие". Това съобщи за Pavelbanya.еu директорът на професионалното училище, Даниела Андонова. Събитието бе част от Седмицата на здравословното хранене.

На специално приготвена блок-маса бяха представени плодове, зеленчуци и характерни блюда за есенния сезон. Целта на здравословното междучасие бе учители и ученици да поговорят извън класната стая, 'на закуска', за ползите и предимствата от домашно приготвената храна.

Даниела Андонова допълни, че учениците на гимназията са демонстрирали висока хранителна култура и отношение към храненето по време на неформалната дискусия-закуска. Това не е случайно, защото тъкмо 11-ти и 12-ти клас е времето, когато възпитаниците на училището прилагат наученото на практика, готвят здравословно и сервират кулинарни специалитети.

От гимназията допълват, че през цялата учебна година смятат да организират подобни седмици на здравословното хранене с включени в тях различни инициативи.

По информация на ПГ по РХ Павел баня
view entry ( прегледа: 475 )

За втори път ще се реализира съвместен проект между УНИЦЕФ и Община Павел баня 
12.11.2014
Кметът на Община Павел баня е подписал решение за съвместна инициатива на Общината с УНИЦЕФ за втора поредна година.

Проектите на организацията са насочени към целеви групи от ученици, учители и родители.

Настоящият проект носи името "Работилница за родители: да пораснем заедно" и обхваща родители на деца до 4-годишна възраст.

Целта на всяка от 12-те 'работилници', които ще се провеждат поетапно в 12 обучителни кръга, е да насочи вниманието на родителя към специфичните потребности на подрастващото дете, да изгради у възпитаващия умения за разбиране и търпение при всекидневното общуване с малчугана.

В 12-те 'работилници' ще се включат педагози и психолози, предварително обучени от експертите на УНИЦЕФ. Ще бъдат реализирани още 66 подобни проекта в цялата страна.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 394 )

Кметът на Мъглиж с спечели награда „Кмет на гражданите в малка община“ 
12.11.2014
Кметът на община Мъглиж Господин Господинов спечели награда от класацията "Кмет на годината". Той получи приз в категория „Кмет на гражданите в малка община“.

При получаване на своята награда Господин Господинов благодари на организаторите за това, че са допринесли проблемите на малките общини да бъдат с по-висока чуваемост. Той благодари на гражданите за подкрепата, съобщава агенция "Фокус".

„Тази награда не е само за мен. Тя е за всички жители на община Мъглиж. Пожелавам на всички вас да ни посетите и да видите хората, които живеят в общината“, допълни Господинов.

По информация на starazagora.utre
view entry ( прегледа: 423 )


<< <Предишна | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | Следваща> >>