Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Из Архивите: Снимка от центъра на Павел баня
Павел баня
Из Архивите: Снимка от центъра на Павел баня 
16.11.2014
Днес в рубриката ни "Из Архивите" Ви връщаме съвсем малко назад.

Снимката е от центъра на Павел баня, заснета през юли 2008г.

Изображението е собственост на www.Pavelbanya.eu.
view entry ( прегледа: 1191 )

"Здравословно междучасие" организираха в Професионалната гимназия в Павел баня 
14.11.2014
На 12-ти ноември преподаватели и ученици от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство (ПГ по РХ) в град Павел баня организираха "Здравословно междучасие". Това съобщи за Pavelbanya.еu директорът на професионалното училище, Даниела Андонова. Събитието бе част от Седмицата на здравословното хранене.

На специално приготвена блок-маса бяха представени плодове, зеленчуци и характерни блюда за есенния сезон. Целта на здравословното междучасие бе учители и ученици да поговорят извън класната стая, 'на закуска', за ползите и предимствата от домашно приготвената храна.

Даниела Андонова допълни, че учениците на гимназията са демонстрирали висока хранителна култура и отношение към храненето по време на неформалната дискусия-закуска. Това не е случайно, защото тъкмо 11-ти и 12-ти клас е времето, когато възпитаниците на училището прилагат наученото на практика, готвят здравословно и сервират кулинарни специалитети.

От гимназията допълват, че през цялата учебна година смятат да организират подобни седмици на здравословното хранене с включени в тях различни инициативи.

По информация на ПГ по РХ Павел баня
view entry ( прегледа: 1223 )

За втори път ще се реализира съвместен проект между УНИЦЕФ и Община Павел баня 
12.11.2014
Кметът на Община Павел баня е подписал решение за съвместна инициатива на Общината с УНИЦЕФ за втора поредна година.

Проектите на организацията са насочени към целеви групи от ученици, учители и родители.

Настоящият проект носи името "Работилница за родители: да пораснем заедно" и обхваща родители на деца до 4-годишна възраст.

Целта на всяка от 12-те 'работилници', които ще се провеждат поетапно в 12 обучителни кръга, е да насочи вниманието на родителя към специфичните потребности на подрастващото дете, да изгради у възпитаващия умения за разбиране и търпение при всекидневното общуване с малчугана.

В 12-те 'работилници' ще се включат педагози и психолози, предварително обучени от експертите на УНИЦЕФ. Ще бъдат реализирани още 66 подобни проекта в цялата страна.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1150 )

Кметът на Мъглиж с спечели награда „Кмет на гражданите в малка община“ 
12.11.2014
Кметът на община Мъглиж Господин Господинов спечели награда от класацията "Кмет на годината". Той получи приз в категория „Кмет на гражданите в малка община“.

При получаване на своята награда Господин Господинов благодари на организаторите за това, че са допринесли проблемите на малките общини да бъдат с по-висока чуваемост. Той благодари на гражданите за подкрепата, съобщава агенция "Фокус".

„Тази награда не е само за мен. Тя е за всички жители на община Мъглиж. Пожелавам на всички вас да ни посетите и да видите хората, които живеят в общината“, допълни Господинов.

По информация на starazagora.utre
view entry ( прегледа: 1149 )

Разкрита е кражба на автомобил в Павел Баня 
12.11.2014
Полицията в Павел Баня е установила, че двама младежи са откраднали колата на жена от село Александрово. Те са нейни съселяни на 19 и 29 години. Единият е задържан, а другият се издирва.

Полицията се намесила, когато 30-годишната жена подала жалба, че автомобилът й е изчезнал. Той бил паркиран пред дома и улица „Ален Мак“ в Александрово.

Zarata.bg
view entry ( прегледа: 1182 )

Събитие на месец октомври е..? 
7.11.2014
Инициираната от турийци протестна следизборна подписка във връзка с гласоподавателите в селото за ДПС е събитие на месеца. Гражданската инициатива е събрала 32% от Вашите гласове.

На второ място с 25% в анкетата се нарежда финансирането от Община Павел баня на школи по интереси в населените места.

Третото място с 23% е за отбелязаната 70-та годишнина от смъртта на Ботевия четник и наш съгражданин - Цанко Минков - Комитата.

Благодарим за мнението Ви!
view entry ( прегледа: 1150 )

ПОЗИЦИИ НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ПО ТЕКУЩИ ВЪПРОСИ 
6.11.2014
Уважаеми читатели, на редакционната ни електронна поща пристигнаха следните две позиции по текущи проблеми. Публикуваме в оригинал.
Приложение 1 към писмо 1
Приложение 1 към писмо 2
Приложение 2 към писмо 2
Приложение 3 към писмо 2
Приложение 4 към писмо 2
view entry ( прегледа: 1167 )

Откраднаха аудио уредбата на автомобил 
6.11.2014
На 5 ноември в Управление Полиция – Павел Баня е получен сигнал от
20-годишен жител на село Габарево за кражба от автомобил.

Мъжът е заявил, че от паркирания на ул. „Стефана Джинанова” в Габарево лек автомобил „Фолксваген Голф” неизвестно лице е отнело авто CD, две музикални стъпала и усилвател.

От пресцентъра на ОД на МВР – Стара Загора съобщават още, че за последното денонощие е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити две престъпления.

Kazanlak.com

view entry ( прегледа: 1140 )

Ученически поздрав за пенсионерите от Павел баня 
4.11.2014
Вчера група ученици от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство Павел баня, изнесоха кратка програма пред пенсионерите от клуб "Напредък". Събитието бе инициатива на павелбанските пенсионери по повод Деня на будителите.

Гимназистите рецитираха стихотворения от български автори. Проявата бе една запомняща се емоционална среща на поколенията.

По информация на ПГРХ Павел баня
view entry ( прегледа: 1200 )

Седмица на здравословното хранене в СОУ „Христо Ботев” - Павел баня 
4.11.2014
За пета поредна година в СОУ „Христо Ботев” град Павел баня от 27 до 30 октомври 2014 г. се проведе седмица на здравословното хранене. Мотото на организираните прояви беше „Да бъдем здрави и да се храним здравословно.” Проявите се проведоха с любезното съдействие на Училищното настоятелство към СОУ „Христо Ботев”, които осигуриха наградите за победителите в различните състезания. Основната цел на различните инициативи беше да се повиши информираността на учениците за здравословното хранене и за ползата от него. Храненето е в основата на здравето.

Бащата на съвременната медицина – древногръцкият лекар Хипократ още в древни времена е казал „Нека храната бъде вашето лекарство и лекарството – вашата храна”. Самата природа ни осигурява храни с жизненоважни и здравословни свойства, като ни дава възможност да надвиваме болестите и да бъдем здрави. Всичко е в нашите ръце. Ние можем да променим начина, по който се храним и да живеем здрави и щастливи.

Седмицата бе открита с изложба на детска рисунка и викторина на тема „Аз се храня здравословно” за ученици от I – IV клас, а учениците от III а клас ни поздравиха със стихчета за плодовете и зеленчуците. Учениците от V – XII клас имаха възможността да гледат филма „Внимание храна” на руската национална телевизия, които представя храните, които са вредни за нас и болестите, които причиняват тези храни.

Следващото събитие, в което се включиха много участници и бяха представени разнообразни здравословни ястия беше кулинарната изложба. Седмицата беше закрита със състезание на тема „Аз се храня здравословно”, в което ученици от VII – XII клас имаха възможност да покажат знанията си за здравословното хранене и уменията си да приготвят здравословна храна, която би била подходяща за училище.

СОУ „Христо Ботев” Павел баня
view entry ( прегледа: 1258 )


<< <Предишна | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | Следваща> >>