Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Разкрита е кражба на автомобил в Павел Баня
Павел баня
Разкрита е кражба на автомобил в Павел Баня 
12.11.2014
Полицията в Павел Баня е установила, че двама младежи са откраднали колата на жена от село Александрово. Те са нейни съселяни на 19 и 29 години. Единият е задържан, а другият се издирва.

Полицията се намесила, когато 30-годишната жена подала жалба, че автомобилът й е изчезнал. Той бил паркиран пред дома и улица „Ален Мак“ в Александрово.

Zarata.bg
view entry ( прегледа: 441 )

Събитие на месец октомври е..? 
7.11.2014
Инициираната от турийци протестна следизборна подписка във връзка с гласоподавателите в селото за ДПС е събитие на месеца. Гражданската инициатива е събрала 32% от Вашите гласове.

На второ място с 25% в анкетата се нарежда финансирането от Община Павел баня на школи по интереси в населените места.

Третото място с 23% е за отбелязаната 70-та годишнина от смъртта на Ботевия четник и наш съгражданин - Цанко Минков - Комитата.

Благодарим за мнението Ви!
view entry ( прегледа: 412 )

ПОЗИЦИИ НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ПО ТЕКУЩИ ВЪПРОСИ 
6.11.2014
Уважаеми читатели, на редакционната ни електронна поща пристигнаха следните две позиции по текущи проблеми. Публикуваме в оригинал.
Приложение 1 към писмо 1
Приложение 1 към писмо 2
Приложение 2 към писмо 2
Приложение 3 към писмо 2
Приложение 4 към писмо 2
view entry ( прегледа: 431 )

Откраднаха аудио уредбата на автомобил 
6.11.2014
На 5 ноември в Управление Полиция – Павел Баня е получен сигнал от
20-годишен жител на село Габарево за кражба от автомобил.

Мъжът е заявил, че от паркирания на ул. „Стефана Джинанова” в Габарево лек автомобил „Фолксваген Голф” неизвестно лице е отнело авто CD, две музикални стъпала и усилвател.

От пресцентъра на ОД на МВР – Стара Загора съобщават още, че за последното денонощие е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити две престъпления.

Kazanlak.com

view entry ( прегледа: 414 )

Ученически поздрав за пенсионерите от Павел баня 
4.11.2014
Вчера група ученици от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство Павел баня, изнесоха кратка програма пред пенсионерите от клуб "Напредък". Събитието бе инициатива на павелбанските пенсионери по повод Деня на будителите.

Гимназистите рецитираха стихотворения от български автори. Проявата бе една запомняща се емоционална среща на поколенията.

По информация на ПГРХ Павел баня
view entry ( прегледа: 460 )

Седмица на здравословното хранене в СОУ „Христо Ботев” - Павел баня 
4.11.2014
За пета поредна година в СОУ „Христо Ботев” град Павел баня от 27 до 30 октомври 2014 г. се проведе седмица на здравословното хранене. Мотото на организираните прояви беше „Да бъдем здрави и да се храним здравословно.” Проявите се проведоха с любезното съдействие на Училищното настоятелство към СОУ „Христо Ботев”, които осигуриха наградите за победителите в различните състезания. Основната цел на различните инициативи беше да се повиши информираността на учениците за здравословното хранене и за ползата от него. Храненето е в основата на здравето.

Бащата на съвременната медицина – древногръцкият лекар Хипократ още в древни времена е казал „Нека храната бъде вашето лекарство и лекарството – вашата храна”. Самата природа ни осигурява храни с жизненоважни и здравословни свойства, като ни дава възможност да надвиваме болестите и да бъдем здрави. Всичко е в нашите ръце. Ние можем да променим начина, по който се храним и да живеем здрави и щастливи.

Седмицата бе открита с изложба на детска рисунка и викторина на тема „Аз се храня здравословно” за ученици от I – IV клас, а учениците от III а клас ни поздравиха със стихчета за плодовете и зеленчуците. Учениците от V – XII клас имаха възможността да гледат филма „Внимание храна” на руската национална телевизия, които представя храните, които са вредни за нас и болестите, които причиняват тези храни.

Следващото събитие, в което се включиха много участници и бяха представени разнообразни здравословни ястия беше кулинарната изложба. Седмицата беше закрита със състезание на тема „Аз се храня здравословно”, в което ученици от VII – XII клас имаха възможност да покажат знанията си за здравословното хранене и уменията си да приготвят здравословна храна, която би била подходяща за училище.

СОУ „Христо Ботев” Павел баня
view entry ( прегледа: 497 )

ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ 
1.11.2014
Да будиш, означава да виждаш!
Да виждаш, означава да разбираш!
Да разбираш, означава да живееш!


В Деня на народните будители възхвалните думи сякаш остават малки и безсилни пред делата на онези, които чрез слово и просвета показаха на един народ пътя към духовната свобода!
В Деня на народните будители мислим с почит за "нашето А, Б..", "История славянобългарска", "Рибния буквар"..!
В Деня на народните будители се вглеждаме с признание в живите носители на българското знание, "на наший говор мил.."!

Затова честит празник, скъпи настоящи будители! Които и да сте Вие, както и да изглеждате, каквато и вяра да изповядвате, каквото и добро да носите в сърцата си..! Благодарим Ви, че живеете, защото разбирате! Благодарим Ви, че разбирате, защото виждате! Благодарим Ви, че виждате, защото будите!

Недялко Несторов, Румен Скрински
www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 446 )

Павел баня бе представена на "Краеведски четения" - Казанлък 
31.10.2014
Йорданка Трополва и Недялко Несторов взеха участие в традиционните Краеведски четения в Исторически музей "Искра" - Казанлък.

Четенията се организират в навечерието на Деня на будителите в Казанлък. Организатори на 19-тото издание са Община Казанлък, Исторически музей „Искра”, Общинска библиотека „Искра” и Краеведско дружество „Иван Енчев – Видьо”.

Йорданка Трополова представи доклад на тема "Реквием върху снопче пожълтели писма". В него писателката-журналистка описва писмата-рекикви получени от фронта на Първата световна война. Те са изпратени от дядо й Къню Трополов, загинал геройски във войната, при преминаването на река Черна. По време на четенията авторката подари на ИМ „Искра“ свитък със събрани статии и проучвания от последните 10 години за историята и живота в Павел баня.

Недялко Несторов представи парадоксите в живота на Ботевия четник от Павел баня - Цанко Минков - Комитата. Повод за доклада стана 70 годишнината от смъртта на четника.

view entry ( прегледа: 446 )

Поздравителен адрес 
30.10.2014
Поздравителен адрес по случай 1-ви ноември - Ден на Народните будители.

view entry ( прегледа: 450 )

Време е за "събитие на месец октомври" 
29.10.2014
Традиционната ни анкета, която проучва общественото мнение в павелбанско, е отново активна. Предлагаме Ви да избирате от ТОП 5 събития на отминаващия месец.
surveys

view entry ( прегледа: 421 )


<< <Предишна | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | Следваща> >>