Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Разкрито престъпление
Павел баня
Разкрито престъпление 
16.11.2011
На 15.11.т.г. в РУ “Полиция”-Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу 41 год. Р.А. от с.Горно Сахране, общ. Павел баня, за това че на същата дата около 12.00 ч. по път ІІ-56, е транспортирал с товарен автомобил “Рено Трафик” със старозагорска регистрация, три кубика дърва за огрев /дъб/ без превозен билет и без контролна горска марка.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 792 )

Одължават сроковете за стипендии 
10.11.2011
До 15 ноември се удължава срокът за подаване на заявления за стипендии.

Тази година кандидат-стипендиантите трябва да направят разработка на тема: Общинска програма за управление на отпадъците 2012-2017г.

Повече информация за програмата за стипендии.

По информация на община Павел баня
view entry ( прегледа: 803 )

Момиче от Казанлък на финала на „Safer roads in Europe. Yes we care!" 
9.11.2011
Казанлъчанката Йоана Станева е сред десетте финалисти в конкурса „Safer roads in Europe. Yes we care!", организиран от MOVE - Генералната дирекция „Мобилност и транспорт" на Европейската комисия.

Конкурсът е он-лайн и е за създаване на плакат, който да достигне до съзнанието на младите европейски шофьори и да ги накара да мислят за безопасността на движението по пътищата.

Десетте финалиста са избрани в периода 21 и 28 октомври, а чрез публичното онлайн гласуване до 18 ноември ще бъде определен и най-добрият плакат.

Йоана е на 21 години, завършила през 2009 Художествената гимназия в родния Казанлък, сега е студентка по специалността "Графичен дизайн и визуални изкуства" във Велико Търново.
В момента за плаката на Йоана има 3891 гласували. С този рейтинг тя се нарежда на трето място. Гласуването продължава още 9 дни.

Постижението на Йоана стана повод общинската библиотека „Искра" в Казанлък да разпространи апел към казанлъчани да дадат гласа си за творбата на Йоана. Всеки, който желае да подкрепи казанлъшкия талант, може да го гласува.

Гласува се като влачите значка "3-точки" към най-харесвания от Вас плакат, съответно "2 точки" и "1точка" към други плакати които харесвате по-малко. Системата ще Ви подкани да запишете своя е-мейл адрес, а след това трябва да потвърдите своя глас като отворите писмо в своятя пощенска кутия и натиснете активационния линк.

Към сайтът за гласуване - youngartists4roadsafety.eu


По информация на Дарик нюз
view entry ( прегледа: 796 )

Кражба 
8.11.2011 На 07.11.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение от 82 годишен мъж от с. Тъжа, общ. Павел баня, за това че от навес, разположен в двора на къщата му, е извършена кражба на 8 чувала с жито – констатирано е, че извършител на кражбата е 35 годишния М.О. от същото село, който към момента се издирва от полицейските служители. Работата по случая продължава.
view entry ( прегледа: 806 )

Кметът и общинските съветници положиха клетва 
7.11.2011
На тържествено заседание днес, кметът, кметовете на кметства и общинските съветници положиха клетва.

На заседанието бе избран и председател на местния парламент - Недка Кавръкова.

Очаква се първото работно заседание да бъде насрочно за началото на декември.
view entry ( прегледа: 779 )

Искрите на будителството… 
6.11.2011
Историята пази в своята хилядолетна летопис творческото начало и славните възходи на духа на Онези, пред чийто подвиг се прекланяме днес. Историята помни вековете на безпросветност, ала и тези, на културен подем. Историята съхранява имената на Първоучителите, създатели и крепители на националните устои и единство. Историята пише по страниците си и делата на съвременните будни люде, родени от огъня на просвещението, за да бъдат искрите на познанието за „бъдещото бодро поколенье”…

Ден след един от най-духовните и изпълнени с признание към делото на предтечите празник- 1-ви ноември, бе представена стихосбирката на журналистката Йорданка Трополова- „Феникс”. Събитието се случи в зала „Младост” в гр. Павел баня. То бе организирано от Община Павел баня и читалище „Напред”. Потърсили глътка въздух след отегчителния изборен маратон, павелбанци изпълниха залата. Присъства публика и от съседните села Габарево, Виден и Долно Сахране.

Тържеството бе открито от председателя на читалищното настоятелство Донка Иванова, която поздрави публиката за празника, който ни напомня за българското и поражда чувството на гордост и дълбоко уважение към подвига на Народните будители. Тя обяви и победителя в литературния конкурс „Стефан Фурнаджиев” в раздела „творби- стихотворение, есе, разказ”- Тотка Динева. Младата авторка спечели първото място с есето си „Подарявам ти думите”, посветено на Стефан Фурнаджиев и получи грамота от Настоятелството при Народно читалище „ Напред”, гр. Павел баня.

Представянето на стихосбирката започна с прожекция на атрактивния клип „Феникс”, представящ визуалния образ на птицата, възкръсваща от пепелта, според митологемите на различни народи и култури. Литераторът Димитър Милчев бе подготвил творчески портрет на авторката Йорданка Трополова, в който той проследява изявите й в пресата като социолог и журналист, акцентирайки на лириката й, включена в стихосбирката „Феникс”. Поради отсъствието по здравословни причини на г-н Милчев обаче, неговият млад колега Николай Чакъров представи на публиката рецензията.

Вълнуващ рецитал със стихове от „Феникс” изпълниха Милка Тодорова и Тотка Бичева. Последваха спонтанни изказвания и приветствия към авторката от клуб „Литературен глас”, културен клуб на пенсионерите от Павел баня, поздравления на Полина Христова и Мариела Ройлева както и от присъстващите гости. Г-жа Трополова получи цветя и поздравления и от СБУ – гр. Павел баня, поднесени от Иван Поров- председател на СБУ – Стара Загора. Пенсионираният следовател от с. Габарево Благой Емануилов сравни стиховете от раздела на „Феникс” „Памет” с най- добрите образци на „пролетарската поезия” , заради звучащата в тях обич, загриженост и болка към тягостното положение, в което битуват обикновените трудови хора в България днес. Читалищното настоятелство поднесе на Йорданка Трополова поздрави за прекрастните стихове и благодарност за помощта , която тя оказва при много от изявите на Читалището и й пожела много емоции, които да се превърнат във вдъхновение за нови творби.

В самия края на наситената с духовност и празничност вечер Йорданка Трополова взе думата. Тя заяви, че за нея е огромна чест представянето на стихосбирката й да бъде свързано с Деня на народните будители. Трополова благодари сърдечно на Община Павел баня и нейното ръководство за това, че обича, уважава и подкрепя местните творци както морално, така и със средства за издаване на книгите им. „Стиховете ми от т.н. „гражданска поезия” наистина са пристрастни към съдбата на трудовите хора. В най-ранната си младост имах късмета да попадна сред такива работливи, честни и достойни люде. Те с чист ентусиазъм „наливаха основите” на големи национални обекти, които днес са разграбени и продадени, а строителите им, заедно с по-голямата част от народа ни живеят в мизерия. Затова гневният протест на моята поезия е в защита на тези хора и е искрен, понеже извира от сърцето ми”- сподели авторката…

…”Защото Денят на будителите не е просто поредният официален празник, а ден за преклонение пред онези, дарили ни с достойнство и самоличност! Те имат своите верни продължители, които от де, що минат, разпалват искрите на будителството за свобода, виталност и хармония… Подобно на Феникса, възкръсващ от пепелта за нов Живот…!”

По информация на организаторите
Румен Скрински

view entry ( прегледа: 798 )

Новият общински съвет полага клетва в понеделник 
4.11.2011
Новоизбраните общински съветници в местния парламент на Павел баня, ще положат клетва в понеделник, съобщават от областна администрация Стара Загора.

На тържественото мероприятие ще присъства областният управител или неговият заместник. Събитието е насрочено за 15:00 часа.

Очаква се след полагането на клетвата, местните депутати да организират първото си заседание и да изберат председател на общинския съвет.

По информация на областна администрация Стара Загора
view entry ( прегледа: 800 )

Отново цигари без бандерол 
2.11.2011
На 31.10.т.г. служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък са извършили проверка в магазин за хранителни стоки в с. Горно Съхране, общ. Павел Баня, стопанисван от 71 годишна жена от същото село, откъдето са иззети 46 кутии цигари, без акцизен бандерол.

Работата по случая продължава.

ОДМВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 774 )

Обръщение по случай 1 Ноември - денят на народните будители 
1.11.2011
Уважаеми учители,
Уважаеми културни дейци,
Уважаеми съграждани!


Днес е Първи ноември - ден на Народните будители. Днес почитаме онези българи – родолюбци, събудили патриотизма на нашия народ и му вдъхнали увереност в собствените сили и възможности.

Черноризец Храбър, Паисий Хилендарски, Неофит Бозвели, Неофит Рилски, д-р Петър Берон, Васил Априлов, Йоаким Груев, Христо Данов, Петко и Пенчо Славейкови и много, много други. Дълъг е списъкът на народните будители - възрожденци и родолюбци, вградили своя дух в темелите на съвременна България.

Сега е момента да споменем за приноса в утвърждаване на българския дух, който дават и десетките съвременни будители в община Павел баня - творци, талантливи педагози, самодейци и художници, обществени дейци, които макар и неизвестни за широката общественост, допринасят с делото си за духовното израстване на българина. Човек въпреки трудностите, които среща в ежедневието си трябва да е малко ентусиаст и мечтател, за да си представи поне за миг как би изглеждало българското общество, ако имаше повече осъзнати хора сред нас.

Нека в ден като този да отправим нашите най-искрени пожелания за здраве и благополучие към всички българи, които с всеотдайната си работа в полза на обществото се превърнаха в неговите истински будители.

Да не ги забравяме, ние и следващите поколения!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЙОРДАНА ЕНЕВА
Вр.И.Д. Кмет на община Павел баня
view entry ( прегледа: 779 )

Новият кмет е Станимир Радевски 
30.10.2011
Павел баня поръча „още от същото, моля”, с което преизбра за трети пореден мандат своя дългогодишен кмет Станимир Радевски. Окончателно и при 100% обработени протоколи, Централната избирателна комисия оповести крайните резултати от оспорвания балотаж за кмет на Община Павел баня.

Станимир Радевски, издигнат от Коалиция „Обединение”, печели с 3879 гласа или 52.76% пред опонента си Петър Бояджиев, издигнат от Местна коалиция „Балкан”, който събра 3473 гласа или 47.24%.

Веднага след оповестяването на междинните резултати небето над Павел баня бе озарено от фойерверки и заря в чест на победата на новия стар кмет. Негови избиратели, въпреки студа, се събраха на площада, за да го приветстват за резултата. Станимир Радевски пожела на съгражданите си заедно да продължат да работят във вярната посока за благото и просперитета на Павел баня.

Кметове на кметства са съответно:
с. Александрово (на I тур) Мехмед Емин Бесоолу - ДПС
с. Асен - Недялко Петков Петков - ГЕРБ
с. Габарево - Шукри Мустафа Юсеин - ГЕРБ
с. Горно Сахране - Кръстьо Рачев Захариев - к. Балкан
с. Долно Сахране (на I тур) Дешка Колева Ганева - ИК
с. Манолово (на I тур) Мурад Касим Моллаахмед - ДПС
с. Осетеново - Петър Колев Райчинов - ИК
с. Скобелево (на I тур) Николай Христов Лесов - ИК
с. Тъжа (на I тур) Стефан Христов Чернев - ИК
с. Търничене (на I тур) Ахмед Ибрям Ходжа - к. Обединение

В община Павел баня убедително печели и тази седмица кандидатпрезидентската двойка Ивайло Георгиев Калфин- Стефан Ламбов Данаилов от БСП с 4440 гласа или 58.92%. Росен Асенов Плевнелиев и Маргарита Стефанова Попова събират 3096 гласа или 41.08% от подкрепата на изберателите.

По данни на Централната избирателна комисия
view entry ( прегледа: 774 )


<< <Предишна | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | Следваща> >>