Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Павел баня ще е домакин на специална туристическа борса за новия летен сезон.
Павел баня
Павел баня ще е домакин на специална туристическа борса за новия летен сезон.  
29.11.2010
През април следващата година град Павел баня ще е домакин на специална туристическа борса за новия летен сезон. Това станя ясно на връчването на деветите годишни награди на туристическа асоциация "Стара планина".

От региона награда получи Етнографският комплекс „Дамасцена" в село Скобелево. Той бе отичен със статуетката за туристическа атракция №1 в регион Централна Стара планина.

На срещата стана ясно още, че 3 милиарда лева е годишният оборот от туристически услуги в България, съобщи на импровизиран брифинг председателят на БХРА Благой Рагин. Като основни проблеми за туризма у нас, той посочи свръх предлагането на легла- 1 милион броя общо за страната, лошата инфраструктура и лошият имидж, създаден на страната.

Рагин е категоричен, че вместо да се мисли за редуциране на леглата в сферата на хотелиерството, е по-добре да се търсят гъвкави форми за пълняемост на базите.

Той колегите му от БХРА ще настояват за промени в Закона за туризма, които трябва да облекчат сега съществуващата Наредба за категоризация на туристическите обекти, хотели и ресторанти. Според Рагин, хотелите в България, категория 2 и 3 звезди, на практика отговарят със звезда повече, съпоставимо с европейските стандарти и тази диспропорция следва да се промени, тъй като това нанася щети на отрасъла.

През 2010 година е отбелязан 5% ръст на туристическите услуги у нас, като месецът пик е август-с над 13% увеличение.
view entry ( прегледа: 830 )

Покана за кастинг 
26.11.2010
Ръководството на Народно читалище „Напред- 1903”г.- Павел баня съобщава, че набира участници (мъже и жени над 17 годишна възраст) за театралния състав „Константин Кисимов” и хористи за хор за школувано пеене „Тодор Мазаров”.

На 10 декември 2010 година в зала „Младост” на читалището ще се проведе кастинг за роли в пиесите „Вражалец” на Ст. Л. Костов и „Вампир” на А. Страшимиров.
Справки и записване при секретаря на читалището.

Заповядайте!

НЧ "Напред 1903" - Павел баняview entry ( прегледа: 841 )

Санкционират родители заради неизвинени отсъствия на децата им от училище  
25.11.2010
28 са санкционираните семейства в община Павел баня за неизвинени отсъствия на децата им от училище през предходния месец октомври. Тези семейства ще са без детски надбавки. Причината е, че децата от семействата са натрупали повече от пет неизвинени отсъствия.

И през тази учебна година, всеки месец директорите на училища предоставят информация на Дирекция „Социално подпомагане" за ученици, направили пет и повече неизвинени отсъствия от училище. При тези условия техните родители не получават семейните помощи за изминалия месец.

По закон, ако след санкцията детето посещава редовно учебните занятия, помощите се възстановяват през следващия месец. Към момента месечната помощ за дете е 35 лева. Новото от тази година при подаване на документите за получаване на детски надбавки е, че родителите представят и бележки за имунизациите и профилактичните прегледи на децата.

Радио Вис Виталис
view entry ( прегледа: 852 )

„История и развитие на телесното възпитание в моя роден край и училище” 
21.11.2010


Спортът е нещо изключително значимо за нашето ежедневие
и правилно физическо развитие. За да докаже това твърдение,
в Павел баня бе проведена изследователска експериментална
задача на тема: „История и развитие на телесното възпитание в
моя роден край и училище”.

Проучването, трябва да отговаря на точно определени критерии,
заложени в статута за неговото осъществяване. Най-важното
условие бе да се представи цялостна оценка на ситуацията и
алтернативите, даващи възможност за развитие на телесно
възпитание, в конкретно разглежданото населено място или
учебно заведение.

Екипът, реализирал видео проекта, благодари за изключителното
съдействие, подкрепа и предоставена информация на
Кольо Кавръков, учител по физическо възпитание и спорт при
СОУ „Христо Ботев”, гр. Павел баня.

Предлагаме Ви да видите част от изследователския експеримент,
който бе заснет под формата на интервю.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 775 )

Арестуваха дъщерята на Радевски за източване на банкови карти 
18.11.2010
Дъщерята на кмета на Павел баня е една от арестуваните при операция “Пластиките” в Стара Загора. Задържани са още 9 души, занимаващи се с източване на банкови карти в Европа и САЩ.

Първоначално в Мъглиж е арестуван Христомир Калчев (38 г.), сочен за мозък на групата. В “БМВ”-то му са намерени 3700 евро, 2000 лв., два компютъра и флаш памет, за които се предполага, че съдържат данни за чужди сметки. По-късно в пловдивското с. Труд е задържан Иван Панев (30 г.), а в Казанлък съпругата му Деница, която е дъщеря на кмета на Павел баня Станимир Радевски. От дома им са иззети 4 скимиращи устройства, 2 компютъра и 50 пластики за карти.

Антимафиотите са прибрали и Йоан Вълканов (48 г.), чийто брат е арестуван във Франция за източване на сметки. Доскоро Вълканов е бил секретар на ГЕРБ в Казанлък, кандидатирал се и за шеф на структурата.

Според ченгета бандата се състои от над 20 души. Част от тях набирали данни за чужди банкови карти, други обработвали информацията, а трети доставяли скиминг устройство. След това изготвяли фалшиви пластики, с които опразвали чужди сметки. Парите са пращани у нас чрез “Уестърн Юнион” по сметки на подставени лица.

Вестник Труд
view entry ( прегледа: 901 ) https://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=680328свързан линк

Павел баня със страница в най-големия български тематичен каталог 
15.11.2010
www.pavelbania.start.bg

Павел баня вече има страница в най-големия български тематичен каталог Start.bg.

Сайтът Start.bg започва дейността си през април 2004 година. Той представлява онлайн каталог с линкове към най-интересните и полезни сайтове в българското и международно интернет пространство, разпределени по теми.

Всяка тема в Start.bg e отделна страница и се поддържа от редактор, който е специалист в съответната област или има голям интерес към нея. Към момента редакторите са над 400 човека. Дневните посещения на каталога са 300 000.

Страницата на Павел баня съдържа връзки към сайтове с полезна информация за града и региона. Съдържанието е подредено в различни категории. В групи са обединени сайтове свързани с администрацията, времето, хотелите с минерална вода, семейните хотели и т.н.

Всеки човек може да предлага нови връзки, които след удобрение се публикуват в съответния раздел на страницата.

Start.bg намира своето място сред най-посещаваните български сайтове.

Адресът на страницата за Павел баня е www.pavelbania.start.bgview entry ( прегледа: 786 ) https://pavelbania.start.bg/свързан линк

Павел баня е готова за зимата 
12.11.2010
Община Павел баня, е една от щесте общини в Старозагорска област, която отчита пълна готовност да посрещне зимата. Това отчетоха от "Национална агенция пътна инфраструктура" - Стара Загора.

Регионалната пътна служба, която има грижата за поддържката на републиканската пътна мрежа, отчита 100% готовност за работа през зимния сезон.

view entry ( прегледа: 819 )

Задържаха павелбанския лихвар  
11.11.2010
Полицейска акция бе проведена на територията на РУ - Казанлък вчера.

В хода на операцията в жилище и магазин, собственост на 62-годишен жител от Павел Баня е извършено претърсване , откъдето са иззети два тефтера с имена на лица и суми срещу тях, свидетелство за регистрация на МПС и други документи на същото, две видеокамери с ръкописно изписани хартиени бележки към тях, две банкоматни карти, разписки от транзакции с ръкописна бележка към тях за съответните дати, суми и имена, нотариален акт за недвижим имот, листове върху които ръкописно са изписани имена на лица и съответните суми, някои от които с надпис «записна заповед», накити и монети от жълт метал с бележки към тях, 8 моторни резачки, леки автомобили Фиат «Купе»,
със старозагорска регистрация, Опел «Кадет», със старозагорска регистрация и Рено «Еспейс», с чуждестранна регистрация.

Установено е, че посочените вещи са послужили като залог срещу дадени от него парични суми в заем. Павелбанецът е задържан за срок до 24 часа в Районно управление «Полиция» - Казанлък.

По случая е образувано досъдебно производство.

Вис Виталис
view entry ( прегледа: 793 )

Отнемат достъп до минерални води заради нарушения 
10.11.2010
Принудително отнемане на достъпа до минерални води е било извършено над няколко собственици през последните месеци, съобщиха за Дарик от Басейнова дирекция - Пловдив. Оттам уточниха, че причините са няколко - нерегламентирано ползване, неплатени такси или изтекъл срок на разрешителните.

В Павел баня са открити нарушения при извора на Теньо Паунов.

С промяната на Закона за водите от август 2010 г. в правомощията на Басейнова дирекция е да издава разрешителни за ползване на минерални извори, обясниха от водното ведомство. Оттам добавиха, че Басейнова дирекция извършва непрекъснат контрол върху ползването на минералните извори в цялата страна.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 786 )

Арестуваха крупен лихвар 
6.11.2010
Казанлъшките криминалисти задържаха един от най-крупните лихвари в района на община Павел баня.

В частно жилище в с. Габарево, общ. Павел баня, обитавано от 52-годишен мъж са открити и иззети 24 банкови карти със съответните пин - кодове; 3 лични карти; едно ксерокопие на лична карта; 8 регистрационни талона на леки автомобили; бижута; преносим компютър, два леки автомобила "БМВ" и "Мерцедес" и 650 лв.

В хода на разследването е установено, че иззетите вещи са свързани с осъществявана от мъжа лихварска дейност.

В продължителен период от време 52-годишният безработен е давал заеми на частни лица срещу високи лихви, като е приемал в залог банкови карти, документи, златни накити, ценни вещи и дори леки автомобили.

С постановление на Окръжна прокуратура е задържан за 72 часа. Образувано е досъдебно производство.

Акцията на РУ "Полиция" - Казанлък е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура - Стара Загора.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 773 )


<< <Предишна | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | Следваща> >>