Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Пребиха 53г. мъж в Габарево
Павел баня
Пребиха 53г. мъж в Габарево 
22.11.2009
На 21.11 в Полицейския участък на Павел Баня е получено съобщение за пострадал от побой мъж в с. Габарево.

След направената проверка е установено, че четирима млади мъже са нанесли побой на 53 - годишния си съселянин.

Пострадалият е настанен за лечение в казанлъшката болица със счупена дясна ръка и охлузни рани по главата и тялото, без опасност за живота.

Причините за инцидента са в процес на установяване от служители на Районно управление на МВР Казанлък.
view entry ( прегледа: 923 ) www.dariknews.bgсвързан линк

Пуснаха под гаранция от 5000лв. управителите на ПРО ЕАД - Павел баня 
21.11.2009

Никола Колев на влизане в съдебната зала в Районния съд в Казанлък ©Д.Бобева

Старозагорският Окръжен съд пусна под гаранция от по 5 хиляди лева директора на Оздравителния балнеолечебен комплекс в Павел баня - 56 годишният Никола Иванов Колев и на управителката на стола и ресторанта към комплекса- 47 годишната Нели Петрова Гезенчова.

Мотивът на Окръжния съд за освобождаването на двамата задържани днес е, че няма опасност те да се укрият.

С решение на Районния съд в Казанлък от края на миналата седмица Никола Колев и Нели Гезенчова са отстранени от длъжностите, които заемат до края на разследването срещу тях.
view entry ( прегледа: 1006 ) www.dariknews.bgсвързан линк

Още няма отговор за боклука 
17.11.2009
На заседанието си днес, постоянната комисия по устройство на територията към общински съвет Казанлък, реши отново да отправи покана към казанлъшкия градоначалник да иззготви становище по искането на кмета на Павел баня.

Станимир Радевски се обръща с молба към местната власт в Казанлък за вземане на решение относно временно приемане на битовите отпадъци в казанлъшкото депо.

На 16.7 бе преустановена експлоатацията на общинските депа за отпадъци, които не съответстват на евронормите. В изпълнение на изискванията на Европейската директива за управление на отпадъците страната ни е поела ангажимент да организира третирането на битовите отпадъци в съответствие с всички европейски екологични изисквания, като изгради система от 55 регионални депа, които да поемат отпадъците от всички населени места в страната.

В момента обаче, в страната има готови 34 регионални депа, изградени по критериите на ЕС.

Дано разминаванията между общиският съвет и кметската администрация на Казанлък, не доведат до проблеми в околните общини.
view entry ( прегледа: 884 ) www.vvitalis.comсвързан линк

Съдът остави в ареста шефовете на комплекса в Павел баня 
15.11.2009

Никола Колев на влизане в съдебната зала в Районния съд в Казанлък ©Д.Бобева

Районният съв в Казанлък постанови постоянна мярка за неотклонениe „ задържане под стража" на директора на Оздравителния балнеолечебен комплекс в Павел баня (ПРО ЕАД) - 56 годишният Никола Иванов Колев и на управителката на стола и ресторанта към комплекса- 47 годишната Нели Петрова Гезенчова.

Мярката им бе гледана днес в продължение на три часа, в две отделни закрити заседания на Съда.

Гезенчова и Колев бяха задържани в четвъртък след обед, при проведена специална полицейска операция.

На двамата задържани е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в големи размери, престъпление по чл.202, ал.2, т.1 от НК, за което е предвидено лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Прокурорът по делото потвърди и информации за сигнали от страна на почиващи в комплекса, по програмата на НОИ за стомашно-чревни проблеми.

Близо месец е продължило наблюдението на работата на двамата задържани от Оздравителния комплекс в Павел баня. В хода на събирането на доказателства е установена съпричастност и на други лица към престъпната дейност на задържаните.

Предстои събирането на нови доказателства за изясняване и уточняване тежестта на престъплението.

Съдия Михаил Михайлов уважи искането на прокуратурата и отстрани от длъжност двамата задържани.

При евентуален протест на новата мярка спрямо задържаните, съответната жалба или искане, ще се гледат в ново съдебно заседание на 20-ти ноември в Окръжен съд- Стара Загора.

Според запознати Никола Колев и Нели Гезенчова поемат ръководството на комплекса в Павел баня преди половин година.
За този период, почти изцяло са подменени фирмите- доставчици на продукти за настанените по програмите на НОИ.

Защитниците и на двамата задържани са софийски адвокати.
view entry ( прегледа: 1066 ) https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=434046свързан линк

Управителите на ПРО ЕАД Павел баня са арестувани 
13.11.2009

Част от спипаните негодни хранителни продукти. Снимка: МВР-Стара Загора

Управителите на оздравителен комплекс и ресторант в Павел баня са задържани за длъжностно присвояване. Съобщават от ОДП Стара Загора.

На 12.11.2009 г. от 12.00 ч в оздравителен балнеолечебен комплекс в Павел баня е проведена полицейска операция на група “Икономическа полиция” и сектор “Борба с организираната престъпност”. В акцията, ръководена от Районна прокуратура – Казанлък, са участвали и представитела но РИОКОЗ, ДОИТ, РД КЗП, РВМС и ТД НАП – Стара Загора.

При проверка в кухнята и складовите помещения на ресторанта към комплекса са намерени и бракувани големи количества (около 100 кг) храни – месо, риба и колбаси - с изтекъл срок на годност. Продуктите се били предназначени и използвани за консумация от граждани, настанени по програми на НОИ, както и за клиенти на ресторанта на свободна консумация.

В заключено помещение в складовата база към ресторанта е намерено допълнително голямо количество хранителни продукти – консерви, подправки, брашно, олио и др. с неустановен произход, производител и срок на годност.

При извършена проверка на рецепцията в хотелската част на комплекса е констатирано, че в него са настанявани лица, без да заплащат за ползваните услуги - нощувки и медицински процедури.

Вследствие на извършените процесуално - следствени действия по образуваното досъдебно производство са събрани данни, че директорът на комплекса Н.И. (56) от Самоков и управителката на ресторанта Н.П. (47) от Велико Търново многократно са присвоявали пари и вещи, държавна собственост – връчени им да ги пазят и управляват.

Двамата са задържани с постановление на РП – Казанлък за 72 часа и им е повдигнато обвинение за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

За констатираните нарушения са съставени актове от РИОКОЗ и РВМС. На дружеството е наложена и глоба в размер на 25 000 лв. от РУСО – Стара Загора за установени в предходен период нарушения на рамковия договор с НОИ.

Събрани са и данни, че е налице опасност двамата задържани да извършат и други престъпления, включително такива, които биха осуетили изясняване на обективната истина, поради което ще бъде внесено искане за взимане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

Работата по случая продължава.
view entry ( прегледа: 1390 ) https://news.stara-zagora.org/index.php?page=news&c1=2&newsid=9130свързан линк

Информационният сайт за Павел баня стана на 2 години 
12.11.2009
На 12 Ноември 2007 година официално стартира сайтът за Пaвел баня - www.Pavelbanya.EU.

Днес, 2 години по-късно, екипът който се грижи за сайта споделя своята радост, че порталът успява да съдържа най-много информация на едно място за града и региона.

По независима оценка, сайтът посещават повече от 870 различни читaтели, всяка седмица.

Недялко Несторов, ръководител на екипа на сайта, изказва благодарността си към всички читатели за техния интерес и най-вече на всички които подкрепят и подпомагат утвърждаването и разширяването на страницата.

"Работим, за да успеем в бъдеще да предоставяме повече и по-полезна информация на читателите ни", споделят още от екипът на информационния сайт.
view entry ( прегледа: 953 )

ЕПИДЕМИЯ ОТ ЗАУШКА В РОМСКАТА МАХАЛА НА СЕЛО ТЪЖА 
10.11.2009

37 случая на заразени с паротит (заушка) в община Павел баня са регистрирали органите на РИОКОЗ – Стара Загора.

Заболелите са от ромската махала на село Тъжа. Епидемията е възникнала в края на октомври и началото на ноември като най-много случаи има във възрастовата група от 6 до 18 години,
съобщи на пресконференция д-р Таня Перчемлиева – началник отдел ”Противоепидемичен контрол".

99 процента от заболелите са от ромски произход, живеещи на една и съща улица при изключително лоши битови и хигиенни условия. Контактите между заболелите са неконтролируеми.

На общопрактикуващия лекар са дадени съответните указания за изолиране на болните, допълни д-р Перчемлиева.
view entry ( прегледа: 918 ) https://www.radio-sz.net/rsz/index.php?option=com_content&view=article&id=223:2009-11-10-14-18-26&catid=34:2009-08-18-11-59-41свързан линк

Откраднаха 200 кг медни бобини и проводници  
10.11.2009
Откраднаха около 200 кг медни бобини и проводници в с. Тъжа, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Стара Загора.

Около 9.30 часа на 09.11 в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на прозорец и три врати, проникнало в склад към цех за лодки в с. Тъжа, общ. Павел баня, и извършило кражба на около 200 кг медни бобини и проводници.

По случая е образувано досъдебно производство.
view entry ( прегледа: 894 ) https://www.focus-news.net/?id=n1294939свързан линк

Нов социален проект за Павел баня 
На 10 Ноември 2009 г. кметът на община Павел баня г-н Станимир Радевски подписа договор с Министерството на труда и социалната политика- „Агенция за социално подпомагане” за откриване на обществена трапезария. В изпълнение на проекта за зимните месеци ще бъде осигурена безплатна храна за 35 предимно възрастни хора и такива на социално подпомагане. От началото на 2009г. Община Павел баня е подготвила и подала 41 проекта. От тях 16 вече са изпълнени, а само 4 не са одобрени. Останалите са в процес на изпълнение или на оценка.

Повече информация...
view entry ( прегледа: 886 ) https://pavelbanya.bg/свързан линк

Мъж е с опасност за живота след катастрофа на пътя за с. Скобелево 
05.11.2009
Мъж е с опасност за живота след катастрофа на пътя за с. Скобелево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.


На 4.11, около 9:10ч. от с. Асен за с. Скобелево, общ. Павел баня се е движел лек автомобил “ВАЗ 21061”, управляван от И.Г. на 54 години от с. Асен. Предприемайки маневра завой наляво, отнел предимството и се сблъскал движещия се срещу него товарен автомобил “Ситроен Джъмпер”, управляван от Р.А. на 36 години също от с. Асен.

В резултат на удара, возещият се на предна дясна седалка в лекия автомобил 54-годишен мъж от с. Асен е получил черепно-мозъчна травма. Настанен е за лечение в МБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите.
view entry ( прегледа: 895 ) https://www.focus-news.net/?id=n1292021свързан линк


<< <Предишна | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | Следваща> >>