Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Пет училища в областта са в грипна ваканция
Павел баня
Пет училища в областта са в грипна ваканция 
02.11.2009
Учениците от пет училища в Старозагорска област са в грипна ваканция.

От утре до 8 ноември няма да има занятия в Спортното училище, в Основните училища в селата Тъжа, Тулово, Зимница и ПГ по селско стопанство в гр.Мъглиж.

По данни на РИО Стара Загора най-голям брой отсъстващи ученици поради заболяване има в гимназия "Христо Ботев" в Стара Загора, в с.Манолово, в ПГБТХ "Д.Менделеев, Стара Загора, във ВПУ"Поп Минчо Кънчев", в гимназия "Акад.П.Стайнов" в Казанлък и в ХГ "Св.Св.Кирил и Методий" в Казанлък.

Броят на болните в тези училища надхвърля 22 %
view entry ( прегледа: 906 ) https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=426722свързан линк

130 години образование в Павел баня 
Празничният концерт по повод 130 годишнината от основаването на училище ”Христо Ботев” в Павел баня се превърна в едно мило тържество на духа и красотата. В петък се събраха три поколения на едно място - сегашните ученици, техните учители и учителите пенсионери.

Големия читалищен салон се оказа тесен за многобройната публика дошла да окаже уважение както към основателите на родното образование, така и към настоящите продължители на тяхното дело.

За особени заслуги в просветното дело училището бе наградено от общинското ръководство с почетния знак на Павел баня.
view entry ( прегледа: 886 )

130 години СОУ "Христо Ботев" - Павел баня 
Ръководството на СОУ Христо Ботев Павел баня
и учителският колектив Ви канят на
30.10.2009г. на празничен концерт по случай

130 годишнината на училището.

Начало 12:30 в салона на читалище "НАПРЕД"
view entry ( прегледа: 914 )

Скандал с овошки 
На 26.10.2009 г. в 9.00 ч в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение, че в местността “Над лозята” в землището на с. Габарево, са изкоренени 69 черешови дървета от частна черешова градина.

Овошките са изкоренени и унищожени с булдозер от 68-годишен работник в частна фирма, притежаваща съседен имот. Действията на работника били разпоредени от управителя на фирмата.

Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.
view entry ( прегледа: 907 )

10.6 млн. лв. влизат в областта за развитие на селските райони 
Кметовете на общините Павел баня, Николаево, Гурково, Мъглиж и Братя Даскалови подписаха в петък първите проекти по Програмата за развитие на селските райони с обща стойност на субсидията 10.6 млн. лв. Те са по мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" и мярка 322 "Обновяване и развитие на населените места". За община Павел баня са одобрени 3 проекта, а за останалите общини от областта - по един.
На церемонията по подписването на договорите присъстваха премиерът Бойко Борисов, аграрният министър д-р Мирослав Найденов и изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Калинка Илиева.
Проектите са приети в ДФ "Земеделие" преди година и са одобрени от предишното ръководство. През последните два месеца по тях са извършени редица допълнителни проверки, след което са били одобрени от Дирекция "Развитие на селските райони" в Министерството на земеделието и храните.
За да не бъдат допуснати досегашните нарушения по програма САПАРД, фонд "Земеделие" е разработил нова допълнителна процедура за проверка на процедурите по Закона за обществените поръчки.
view entry ( прегледа: 933 ) https://news.stara-zagora.org/index.php?page=news&c1=4&newsid=8814свързан линк

Мъж е в болница след сбиване, побойникът се укрива 
25.10.2009г.
Пиянски скандал в кръчмата на с. Търничане е прераснал в масов побой. Сигналът за побоя е бил получен в полицейския участък в Павел баня снощи около 23,10 ч., съобщиха тази сутрин от полицията.

При извършената проверка на място е установено, че 58-годишният Ф.А. от с. Търничане е нанесъл побой на 51-годишен съселянин.

Пострадалият е настанен в казанлъшката болница с три счупени ребра и в безсъзнание, но според лекарите вече нямало опасност за живота му.

Побойникът Ф.А. е избягал и все още издирвал от полицията.view entry ( прегледа: 899 )

Сменяме времето! 
Тази нощ сменяме времето.
В 3:00 часа сутринта на 25 Октомври
ще бъде 2:00 часа.
view entry ( прегледа: 919 )

чуждестранни делегации в Павел баня 
От 21 до 25 октомври в гр. Павел баня гостуват делегации от побратимените общини Курти - Италия и Кипрана - Испания. Визитата е в изпълнение на етап от проект по програма Европа за гражданите. Дейностите по проекта стартират в края на 2008 година. Очаква се подписването на тристранна декларация за сътрудничество. Проектът, ще продължи с посещение в община Кипрана, от български и италиански представители в началото на 2010г.

view entry ( прегледа: 906 ) pavelbanya.bgсвързан линк

ОТКРИТА Е ВОЛИЕРА ЗА АДАПТАЦИЯ НА БЕЛОГЛАВИЯ ЛЕШОЯД 
Дружеството за защита на хищните птици и партньорски организации откриха близо до с. Манолово, община Павел баня, волиера за адаптация на белоглавия лешояд – вид, застрашен от изчезване в България. Благодарение на проекта, през следващите пет години в Централен Балкан се очаква да бъдат внесени 30 белоглави лешояда.
Във волиерата лешоядите ще престояват до съзряването им и адаптирането им към района, в който ще бъдат заселени отново. Съоръжението е монтирано и в него вече са настанени първите два лешояда, които идват от Испания. Италианската енергийна компания Enel осигурява основната част от финансирането на проекта. Волиерата беше открита в присъствието на областния управител на Стара Загора Йордан Николов, мениджъра на Еnel за България Джон Кларк и представители на всички организации, подкрепили изграждането на съоръжението.
view entry ( прегледа: 925 ) https://www.radio-sz.net/rsz/index.php?option=com_content&view=article&id=162:2009-10-22-06-52-58&catid=34:2009-08-18-11-59-41свързан линк

Радио Вис Виталис и в Павел баня 
Вече можете да слушате Радио ВИС ВИТАЛИС - Казанлък по интернет и от сайта за Павел баня - www.Pavelbanya.EU. Това е част от постигнатото споразумение за сътрудничество между регионалните медии.

По този начин Казанлъшкото радиото затвърждава регионалния си обхват. Сигналите на радиото не се приемали в Павел баня, поради географската особенност на региона, посочва се още в съобщението.

Вис Виталис е едно от първите частни радио станции в страната ни и е с най-висок рейтинг сред слушателите в региона.
view entry ( прегледа: 909 )


<< <Предишна | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | Следваща> >>