Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Павел баня отказа участие в сдружение за отпадъци
Павел баня
Павел баня отказа участие в сдружение за отпадъци 
06.11.2008
В Стара Загора беше създадено регионално сдружение за управление на отпадъците.

В него участват 10 общини от старозагорска област и сливенската Община Твърдица.

Членство в сдружението са отказват общините Павел баня и Раднево.

Учредяването на сдружението е едно от условията за усвояването на 38 млн. лв. евро от парите по ИСПА, заложени в европейската оперативна програма 2007-2013 г. за изграждане на регионалното съоръжение за третиране на отпадъците.

Програмата предвижда и закриването на сегашните общински сметища до средата на 2009 година.

Първата фаза на проекта включва институционален анализ. Следваща изготвянето на технически проект за изграждането на депото.

Две алтернативни площадки са определени за регионалното съоръжение за третирането на отпадъци.

Едната е до старозагорското село Ракитница, а другата е на сегашното сметище на Стара загора - "Мандра баир".

view entry ( прегледа: 1226 ) https://news.ibox.bg/news/id_377676501свързан линк

Нова Година в Павел баня 

Новогодишни предложения:

Комплекс АСО

Балнео хотел Маркони
view entry ( прегледа: 1218 )

Камион с 8 тона сода бикарбонат се запали 
02.11.2008
Товарен автомобил “Щаер”, натоварен с 8 тона сода бикарбонат, се запали на бензиностанция край Казанлък, съобщиха от областната дирекция на полицията в Стара Загора.
Инцидентът е станал на 31 октомври около 02.00 ч. Шофьорът на автомобила спрял за почивка на паркинга на бензиностанция “Гердеме ойл“ на път І-6. Водачът Р.И. (35 години) от Русе пуснал нафтова печка за отпление на кабината и след около 5 мин видял дим. Излязъл от кабината и забелязал пламъци под нея.

В гасителните действия са участвали двама огнеборци от РС ПБС - Павел баня с един противопожарен автомобил. Пожарът е ликвидиран в 03.10 ч. Кабината и двигателя са унищожени. По-голямата част от товара е спасен. Пожарът е причинен от техническа неизправност. Щетите са в процес на изясняване. По случая работи РУ на МВР - Казанлък.
view entry ( прегледа: 1243 ) https://www.blitz.bg/свързан линк

Първа копка по проект за 14 млн. лева  
29.10.2008
Първа копка на пътя Шипка - Горно Сахране - Павел баня - Турия направиха кметът на община Казанлък Стефан Дамянов, административният директор на фирмата - изпълнител Илия Златев и кметът на община Павел баня Станимир Радевски.

Стойността на проекта е 14 000 000 лева и се реализира по линия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От фирмата изпълнител на проекта съобщиха, че дължината на трасето е 35.8 км., като включва път от първокласната и второкласната пътна мрежа.

"За по-голямата безопасност на движението по пътя ще има трето платно в последните три километра на трасето", информира Илия Златев.

Пътят е част от проекта за трасе Северна - Южна България през Павел баня и Брезово.
view entry ( прегледа: 1270 )

Над 150 са свободните работни места в Казанлъшко 
28.10.2008

Над 150 са свободните работни места, обявени от дирекция „Бюро по труда"- Казанлък, обслужваща петте общини: Казанлък, Николаево, Павел баня, Мъглиж и Гурково, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

Най-голям е броят на свободните работни места за монтажници на топлоизолация, които трябва да имат завършено основно образование. 25 са местата за общи работници в производството. Дирекцията е обявила и свободни работни места за оператор на машина за производство на дозатори – 23, за шлосери – 21. С осем по-малко са местата за заварчици, а 10 са за машинен оператор в производство. От всички кандидати се изисква да имат основно образование и стаж за нужната позиция.

Много по-малко са обявените свободни работни места за лица, завършили висше образование. По едно са мястото за: системен администратор, конструктор, инженер ОТК, инженер производство, строителен техник, технолог пластмасови изделия, организатор производство, лаборант.

Дирекция "Бюро по труда"- град Казанлък обявява и две трайно незаети работни места. Това са за свободните работни места за машинни оператори и кабелна инсталация. Изисква се минимум начално образование, а работодателят предлага обучение, работи се на две смени, трудовият договор е със срок за изпитване, заплащането е по договаряне.
view entry ( прегледа: 1242 ) https://www.focus-radio.net/?s=5свързан линк

Отново стипендии за студентите от Павел баня 
20.10.2008
Община Павел баня, отново отпуска средства за стипендии на студенти с постоянен адрес в общината за учебната 2008/2009г. по програма “Стипендии за студентите".

Подкрепят се студенти които са приключили успешно поне първата година от следването си и имат успех от предходната година по-висок от мн. добър 5.00

Кандидатите трябва да подготвят разработка на тема: “Общински план за развитие на община Павел баня 2007-2013г. – моето становище и предложения за допълнение“

Избора се извършва от комисия, определена със Заповед на Кмета на общината.

Срок за подаване на документите - 14.11.2008г. в деловодството на общинската администрация.

Формуляр за кандидатстване и планът за развитие на Павел баня можете да намерите на страницата на общината.

Повече информация...

view entry ( прегледа: 1268 ) https://pavelbanya.bg/modules/news/article.php?storyid=221свързан линк

Квартири Славей ще работят и през зимата. 
13.10.2008
Собствениците на Квартири Славей** обявиха, че ще работят и през тази зима. Те са от малкото къщи които предлагат места извън летния сезон.

"На разположение сме на хората които искат да посетят Павел баня през зимните месеци" разказват домакините.
Като уверяват, че всички стаи са добре отоплени.

Гостите на Квартити Славей, отскоро могат да ползват безплатно интернет.

Цените за зимния период остават непроменени:
Стаи със самостоятелен санитарен възел - 25лв./стая/вечер
Стая с общ санитарен възел 8лв./легло/вечр.


Повече информация...
view entry ( прегледа: 1231 ) https://pavelbanya.eu/static.php?page=KvartiriSlaveiсвързан линк

Най-новият балнеоложки център в Павел бная вече работи 
10.10.2008Комплекс Маркони вече работи с пълен капацитет, съобщиха собствениците. Най-новата балнеолечебница е единствената построена през последните 25 години. Комплексът разполага с 24 двойни стаи и 5 апартамента.

Разположен в абсолютния център на Павел баня, го прави лесно достъпен за хора с увреждания.

Балнеолечебница "Маркони" предлага най-модерни процедури с минерална вода подходящи както за лечение, така и за почивка.

В балнеохотела работи специално подбран лекарски екип, който е на разположение на всички гости.


за повече информация...
view entry ( прегледа: 1253 ) https://markoni.eu/content/view/17/30/свързан линк

Продават ниви заради дърва за огрев 
09.10.2008
Резкият скок на цените, очакваната инфлация, предстоящата зима и липса на средства принуждават хората да продават земите си. Предимно това са възрастни хора, които ги продават, за да си купят дърва за зимата. Това установи репортерска проверка на вестник "Старозагорски новини" в агенции за недвижими имоти и земеделски земи в Казанлък, цитирана от Икономически портал на регион Стара Загора.

Ниските доходи и информациите в пресата за предстоящото облагане с данък на необработваемите земи е друг мотив хора с имоти да се разделят с наследството си.

В момента в агенциите се предлагат земи всякакви и се търсят също всякакви. Цената се определя в зависимост от категорията, документацията и дали е в регулация.

Най-скъпите земи в района на Казанлъшко са в Крън и Енина, около Павел баня и Овощник. Търсят и земи в индустриалната зона на Казанлък.

Доскорошният интерес на купувачи от Турция и Израел към земи в района вече е позатихнал. За сметка на това руснаци трайно се интересуват и търсят земи в индустриалната част на Казанлък или в близост до пътища.

Масово се предлагат земи от изселници от Тополовградско и Свиленградско, чиято цена за декар варира от 200 до 350 лева в зависимост от категорията.

Брокерите на недвижими имоти в Казанлъшко пък на свой ред твърдят, че към момента няма промяна в търсенето и предлагането на жилища на пазара. 100% от сделките, които се извършват с имоти, са с пари от ипотечен кредит.

view entry ( прегледа: 1244 )

Тежка катастрофа край Павел баня 
30.09.2008
Около 3 километра опашка от чакащи автомобили, се образува днес, по пътя Казанлък - Павел баня, предаде кореспондентът на БГНЕС. По пътя тежко катастрофираха два леки автомобила и един камион с ремарке.

Причина за катастрофата е шофьорът, управлявал автомобил БМВ по посока Казанлък - Павел баня. Той е предприел неправилно изпреварване. Камионът, за да избегне удара, е навлязъл в банкета. Въпреки това не е успял да избегне катастрофата и с ремаркето си е ударил изпреварващото БМВ, като почти е отнесъл задната част на автомобила. БМВ-то е почти разцепено.

След удара камионът загубва управление и навлиза в крайпътната нива, при което удря и Фолксваген Голф с бургаска регистрация. Движението е отклонено през съседната нива и маршрута Дунавци-Шейново-Хаджи Димитрово-Казанлък. Кореспондентът на БГНЕС уточнява, че 3-километровата опашка е предизвикана от това, че Пътна полиция пропуска през нивите само леките автомобили. За да не затънат в рохката почва, не се пропускат камиони. При катастрофата са пострадали трима души и те са само от БВМ-то. В най-тежко състояние е пътник, който се е возил на задната седалка на БМВ-то и който е изхвърчал от колата при удара. /БГНЕС


view entry ( прегледа: 1227 ) https://www.bgnes.com/index.php?o=view&m=news_rub&rubid=14&id=621826свързан линк


<< <Предишна | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | Следваща> >>