Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Стари срещу нови тетрадки
Павел баня
Стари срещу нови тетрадки 
Под ръководството на Кмета на Община Павел баня Станимир Радевски, кампанията на ЕКОБУЛПАК АД “Стара за Нова тетрадка” е в последния си, финален етап. Вече всички училища от община Павел баня получиха новите тетрадки, доставени от Екобулпак. Тетрадките са със специално оформление на кориците и имат притурка, в която се разяснява ползата от разделното събиране на отпадъците.

Броят на тетрадките осигурени от Екобулпак за кампанията в десетте училища в общината са общо 3900 броя, като за малките ученици 1-4 клас са предвидени 1860 бр., а за големите ученици 5-12 клас - 2040 бр.

Кметът на Павел баня се надява, че тази съвместна инициатива ще доведе до повишаване на екологичното образование на подрастващите, за един по-чист и приветлив град.

В рамките на кампанията общинското ръководство със съдействието на Екобулпак изгради и детска площадка. Там са поставени и съдове за разделно сметосъбиране, което позволява на място да бъдат разяснявани на децата правилата за събирането на отпадъци по видове.

view entry ( прегледа: 911 )

Наводнения в община Павел баня 
В следствие от продължилите 3 дена проливни дъждове на територията на Община Павел баня се повиши дебита и нивото на реките Тунджа, Габровница, Турийска и Тъжа.

Водите напуснаха коритата на реките и заляха, в с.Скобелево, част от домакинствата, намиращи се в непосредствена близост до реката. Съборен е и мостът пред етнографски комплекс “Дамасцена”.

В Турия са наводнени част от къщите и десетки дворове.

Река Тъжа заплаши от заливане западната част на с.Търничене, но бързото действие на жителите на селото, които чрез чували с пясък запушиха пробойната в дигата на реката, предотвратиха наводняването на селото.

Обстановката в община Павел баня е тежка.

Кметът на общината и в момента е сред жителите на наводнените места.

Информация от Ст.сп. Стефан Ангелов - Гражданска защита.
view entry ( прегледа: 907 )

www.PavelBanya.EU стартира официално днес... 
Интернет портал за Павел Баня стартира официално днес. Градът на розите и минералната вода вече присъства във виртуалното пространство с традициите си и възможностите за туризъм. Страницата е създадена от 21-годишния Недялко Несторов с амбицията да се утвърди като електронната визитна картичка на заслужаващия по-широка популярност край.

Освен да запазят стая в някой от многобройните семейни хотели или балнеологични комплекси, посетителите на www.Pavelbanya.eu могат да планират активна почивка с посещения на културни забележителности и атрактивни събития.

Градът е удобна отправна точка за еднодневна обиколка на Долината на тракийските царе. По-малко известна атракция е разходката с лодка над потъналия древен тракийски град Севтополис. Не бива да се пропуска и пресният див шаран в ресторанта до стената на язовира, който по-запалените риболовци могат да опитат да си уловят и сами. За любителите на планинския туризъм се изработва секция с множество туристически маршрути в Стара планина и Средна гора.

Павел Баня вече десетилетия наред е сред най-известните балнео-курорти у нас. Интернет порталът се опитва да разчупи наложилия се стереотип, свързващ града основно с рехабилитационните процедури, като отделя специално място на традициите и социалния живот. „Дори и да са затворени магазините” – перифразира Недялко, студент в Икономическия университет във Варна, една известна сентенция на Оскар Уайлд – „Павел Баня може да изненада преситения турист с интересни събития.” Сред най-впечатляващите са Празникът на розата и карнавалът, който се провежда всеки февруари на Сирни Заговезни. Старци с огромни звънци на кръста гонят почернени със сажди и маскирани по всевъзможен начин мъже-плашилки, олицетворяващи злите духове. Накрая шествието се изсипва на площада, където плашилките нагазват да се къпят в ледените води на фонтана.

„Опитах се и аз да дам нещо на града в който израстнах”, споделя авторът. „Надявам се начинанието ми да бъде полезно за всички които имат нужда от тази информация”. Има всички изгледи това да се случи. Всички хотели и и над 20 къщи за гости вече са регистрирани в портала, а до официалната си премиера той е посетен повече от 11 000 пъти.

12.11.2007
view entry ( прегледа: 971 )

Ден на народните будители... 
На 1 ноември от 17.00 ч. по случай Деня на народните будители в Читалище “Напред” гр. Павел баня бе представена стихосбирката “Под знака на Овена” на журналистката Йорданка Трополова.

Денят, посветен на делото на книжовниците, просветителите, на хората, съхранили духовните ценности и морал на българската нация през вековете бe отбелязан и в с.Габарево. С участието на фолклорен танцов състав към читалището с ръководители Донка и Стоян Илински. Това ще бъде първият концерт на състава, който се сформира през лятото на тази година.
view entry ( прегледа: 921 )

Станимир Радевски ще е още четири години кмет 
Станимир Радевски, печели изборите за кмет на община Павел баня с 70.60% - 5 154 гласа от всички действителни 7 300.

Разпределението на седемнайсетте места в общинския съвет са както следва:

Политическа партия “Движение за права и свободи” - 6 бр.
Политическа партия “Българска социалистическа партия” - 4бр.
Политическа партия “ГЕРБ” - 4 бр.
Политическа партия “Зелена партия” - 2 бр.


Избирателна активност за местни избори 2007г. за община Павел баня - 61.88%

Информация за кандидатите по кметства...
view entry ( прегледа: 966 ) https://www.pavelbanya.eu/static.php?page=izbori2007свързан линк

НАТУРА 2000 
На 10.Октомври, жителите на Община Павел баня имаха възможността да задават въпроси относно НАТУРА 2000. Срещата се осъществи в рамките на проект на Асоциацията на парковете в България с финансовата подкрепа на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа. Целта е да бъдат информирани собствениците на земи в България относно същността и значението на Европейската екологична мрежа НАТУРА 2000.
Повече информация...

Всеки четвъртък в “Джанановата къща” Габарево се организират срещи на различни теми.
“Жените на Габарево- в миналото и днес” бе темата в началото на септември, когато присъстващите си спомниха за организацията на жените в миналото на селото “Траен мир”, за възникването първия родилен дом, за първата акушерка- изобщо за жената на Габарево, майката, съпругата, работничката.
Повече информация...
view entry ( прегледа: 930 ) https://www.pavelbanya.eu/static.php?page=news-171007свързан линк

Нов Балнеолечебен Център в Павел баня  

Нов балнеолечебен център ще заработи в Павел баня през Март 2008г, съобщиха инвеститирите на новото лечебно и SPA заведение.


Най-новият център за
балнеолечение и рахабилитация се казва „Маркони” и разполага с:

24 двойни стаи

5 апартамента

Добър медицински екип

Най-модерни процедури с минерална вода

Открит и закрит басейн

Лоби бар

Ресторант
view entry ( прегледа: 936 ) https://pavelbanya.eu/static.php?page=HotelMarkoniBCсвързан линк

Соня Фурнаджиева 
В гр. Павел баня за първи път беше представено творчеството на Соня Фурнаджиева, дъщеря на един от големите поети родени и творили в Габарево, община Павел баня, Стефан Фурнаджиев.

Представянето беше направено от Венелин Георгиев- член на съюза на българските писатели, а срещата води Ваня Попова- филолог.

Соня Фурнаджиева е родена на 27 декември в Карлово, но израства в Габарево. Завършва педагогика във Великотърновският университет “Св. Кирил и Методий”. Майка е на три деца и автор на две книги. Живее в Казанлък.

За себе си поетесата казва, че е майка, жена, любима, слугиня, учителка, артистка... просто жена. Приятелите й споделят: от горе до долу емоция- и в стихове, и в картини. Чуденка, питанка, за която препятствия няма, раждаща отговори в нощта. Една магьосница, която вярва в чудеса.

Стиховете на Соня Фурнаджиева- лирични, тъжни, пропити със самота и сълзи, но и с надеждата, която ни води към белите знаци на деня, към онези нощи, в които изгрява жива луна- пеперудена, към новите мечти на утрото... Такива, какъвто е и самият живот – музика от черно- бели клавиши.

Синя луна
изгря в моята нощ.
Синя луна ме целуна.
Синя луна,
синият сняг,
очите ти светят в синьо.

После всичко
изведнъж побеля.
Изгорях в голотата ти бяла.
За да изгрее
синя луна,
трябваше
да те целуна.

view entry ( прегледа: 934 )

Детелини в Македония 

След турнетата си в Кипър и Русия, Фолклорен танцов ансамбъл „Детелини” гр.Павел баня , с хореограф Недка Кавръкова , се завърна от Република Македония, където представя България и Павел баня на XXII Международения фолклорен фестивал „Истибанско здраво- живо”.
В него участват 12 класни ансамбъла от 9 държави.

„Детелини” , ансамбълът на турското радио „Никара” и танцьорите от Украйна са сред най-добре представилите се участници, които заслужено получават признанието и овациите на многобройната публика.

По време на Гала- концерта кукерският състав от Павел баня внaся допълнителна атрактивност на празника и впечатлява публиката със своите кукерски маски, звъна на хлопките и спецефичните кукерски стъпки.

Първото турне на състава извън границите на България е през 1992 г. Така постепенно с всяка изминала година танцьорите, под ръководството на своята Недка Кавръкова ,постепенно израстват професионално, добиват самочувствие, създават приятелски взаимоотношения с изпълнители от други страни.

Богат е репертоарът на „Детелини” , в който са включени всички етнографски области на страната ни.

Когато танцьорите заиграят под ритъма на тъпана, пред публиката се раждат танците на мъдрите тракийци, изпълнените с настроение Добруджански хора. Когато се чуе писъкът на родопската гайда и в очите на играещите заблестява силата, топлината, но и тъгата на Родопа плнина, тогава всеки зрител усеща туптящото сърце на България.

Посетите концертите на „Детелини” в Павел баня, на различните фестивали в страната, на турнетата им в чужбина и се докоснете до таланта на танцьорите, които ежедневно претворяват българската душевност, в едно единство, в едно цяло изкуство – българските народни песни и танци.

www.Detelini.Pavelbanya.EU
view entry ( прегледа: 905 ) https://pavelbanya.eu/static.php?page=Detelini свързан линк

Тържествен камбанен звън огласи Павел баня на празника й 
Тържествен камбанен звън огласи Павел баня сутринта на 8 Септември - Рождество Богородично. Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Галактион отслужи Света литургия за празника. След службата кметът на Общината дари на храма икона от кована мед.
По-късно от църквата към центъра на града тръгна литийно шествие. Пред сградата на Общината негово Високопреосвещенство старозагорски митрополит Галактион отслужи водосвет за здраве на всички гости и жители на Община Павел баня и освети празничния курбан.
В приветствието си към жителите и гостите на града, кметът пожела на всички крепко здраве, благоденствие в домовете и с всеки изминал ден все по-осезаемо да бъде усетена промяната към един по-добър живот, достоен за всеки българин.
Същият ден Станимир Радевски връчи и Годишна награда за принос в развитието на дребния и среден бизнес в областта на туризма. Тази година неин носител станва Петър Григоров Христов. Той получи диплом и почетен знак - един от символите на общината.
С голям концерт завърши празникът в Павел баня. Вечерта на 8 септември състави и индивидуални изпълнители от общината изнесоха концертна програма. За жителите и гостите на града пя и Николина Чакърдъкова, Празничната вечер завърши с кръшно българско хоро, а небето беше осветено от празнични фойерверки.
Поздравителни адреси за празника изпратиха - Георги Първанов Президент на Република България, Асен Гагаузов Министър на регионалното развитие и благоустройството, Петър Мутафчиев Министър на транспорта, доц. Д-р Иван Върляков Изпълнителен директор на Регионална Асоциация на Общините "Тракия", Янка Такева Председател на синдиката на българските учители, Пенка Начева Директор на РИОСВ Стара Загора, Д-р Евгени Желев Кмет на Община Стара Загора, Инж. Диимтър Хаджииванов кмет на община Димитровград, Васил Донев Кмет на Община Чирпан, Николай Тонев Кмет на Община Гълъбово.

Вестник Долина

view entry ( прегледа: 948 ) https://dolina.kazanlak.comсвързан линк


<< <Предишна | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | Следваща> >>