Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - След тежко боледуване почина Недка Кавръкова
Павел баня
След тежко боледуване почина Недка Кавръкова 
20.10.2017


 Публикувано в Pavelbanya.eu
След тежко боледуване почина Недка Кавръкова.

Тя бе хореограф на Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" от самото му създаване. Като главен художествен ръководител на ансамбъла Кавръкова създаде сплотен и силен танцов екип, издигнал авторитета и престижа на Павел баня и България по целия свят.

Недка Кавръкова бе общественик с кауза, общински съветник и непримирим борец с несправедливостта.

Погребението ще бъде в събота по обед, съобщават близките й.
Светла й памет!
view entry ( прегледа: 998 )

Ансамбъл "Детелини" с блестящо представяне в Лиски, Русия 
18.9.2017

Ансамбъл 'Детелини' с блестящо представяне в Лиски, Русия 
 Публикувано в Pavelbanya.eu
Ансамбъл "Детелини" с блестящо представяне в Лиски, Русия

Ансамбъл 'Детелини' с блестящо представяне в Лиски, Русия 
 Публикувано в Pavelbanya.eu
Ансамбъл "Детелини" с блестящо представяне в Лиски, РусияПреди броени дни Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" се завърна от побратимения с Павел баня град Лиски, Воронежка област, Русия.
Нашите танцьори и делегация от представители на Общината гостуваха на приятелите от Лиски и бяха посрещнати по традиция радушно и топло.

Ансамбъл "Детелини" впечатли руската публика с едни от най-големите танцови шедьоври в българската хореография, а през свободното време павелбанци се разходиха из забележителностите на областта.

При пристигането си на родна земя, танцьорите споделиха, че винаги се радват, когато се задава пътуване към Лиски, тъй като времето, прекарано в Русия, е пълно с много забавления и добро настроение.

Припомняме, че това лято на база побратимените отношения отново танцьори и делегация от Лиски гостува в Павел баня в рамките на Празника на розата и минералната вода.

Снимки: Христо Христов
view entry ( прегледа: 972 )

Близо 1 млн. лв. допълнително за асфалт в Казанлък и Павел баня отпусна Правителството 
9.8.2017
В последни дни преди парламентарната ваканция, усилията ни бяха концентрирани към включването на Казанлък и по-специално селата, както и на Павел баня в допълнителното разпределение на целевите средства за асфалтиране – сподели за kazanlak.com народният представител Халил Летифов, председател на ПК по транспорт и зам.-председател на ПГ на ДПС.

Със съдействието и на кметовете, които са посочили нуждаещите се улици, към региона са привлечени допълнително 800 000 лв. от общо 36,6 млн. лв., които Правителството разпредели за по-малките общини, предимно от смесените райони.
С ПМС № 153 от 28 юли 2017 са определени трансфери за допълнително асфалтиране на улици в Казанлък и Павел баня, като са посочени и конкретните улици.

По бюджета на Община Павел баня целевата субсидия за асфалт, осигурена в края на юли ще бъде 300 000 лв. Сумата ще послужи за ремонт и рехабилитация на улица „Роза“ в гр. Павел баня и кръстовище на ул. „Н. Вапцаров“ и ул. „Шипка“. За нов асфалт в Габарево е планирана ул. „Ген. Габарев“ и в Манолово - ул. „Ст. Стамболов“.

По бюджета на Община Казанлък ще пристигнат допълнително половин милион лева. Те ще се вложат в асфалтиране на ул. "Козлодуй" и междублокови пространства в кв. "Васил Левски", и ж.к. "Изток" в Казанлък.

За асфалт от тази целева субсидия се набляга повече на нуждите по селата. Планирани са две улици в Крън: ул. „Бузлуджански конгрес“ и ул. „Работническа“. В Хаджидимитрово - ул. „Беласица“, а в Ясеново - ул. „Митко Палаузов“. В Шейново улиците за асфалтиране от този трансфер ще бъдат „Генерал Симеонов“, и „Ломска“. Осигурените общо за казанлъшка община са 500 000 лв.

www.Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 979 )

Къща за гости "Стаси" Павел баня приема гости 
1.8.2017
Къща за гости "Стаси" Павел баня отвори врати за своите гости. Къщата разполага с три стаи за гости, всяка с по две легла и обща баня и тоалетна.

Стаите се предлагат целогодишно. Има изграден навес за отдих сред градината.

Повече информация...
view entry ( прегледа: 856 )

Хотел "Соня" отвори врати в Павел баня 
28.7.2017
Хотел "Соня" отвори врати в Павел баня.

Хотелът разполага с множество двойни и тройни стаи. "Соня" разполагат с външен басейн, както и възможности за приготвяне на храна.

Хотел "Соня" разполага с голмяма зала, подходяща за конференции и групови събития.

Хотелът се намира в перспективната курортна зона на града.


Повече информация...

view entry ( прегледа: 854 )

Стаи за гости "При шейха" отвориха врати в Павел баня 
24.7.2017
Стаи за гости "При шейха" отвориха врати в Павел баня тези дни. Мястото за настаняване се намира на централната улица в Павел баня и е току що завършено от строеж.

"При шейха" предлагат двойни и тройни стаи със самостоятелен санитарен възел и всики удобства - климатик, кабелна телевизия, веранда, кът за хранене. Цените са по 15лв. на човек на вечер.

"При шейха" е закачка с образа на собственика, който той изпълнява на кукерския празник в Павел баня.

Повече информация...
view entry ( прегледа: 827 )

Oткриха Православна библиотека в Павел баня 
23.7.2017
Днес в Павел баня се откри Православна библиотека. Книгите се помещават на етажерка в параклис "Света Петка" - Павел баня. Библиотеката съдържа десетки Православни книги на български и на руски език от различни издателства, включително българския манастир в Атон, Калоферския манастир, Видинска митрополия и др.

Инициативата е осъществена от Събин и Петя Събчеви и младежите от Pavelbanya.eu.

"Радваме се, че допринасме за гостите и жителите на града ни" споделя Петя Събчева.

Всеки човек може свободно да вземе кинга и да я прочете. Като се разчита на добродетелта на самите хора да върнат кнгите в параклиса.

view entry ( прегледа: 785 )

Почина отец Иван Тотунов 
20.7.2017
На 80-годишна възраст почина отец Иван Тотунов.

Той бе дългогодишен свещеник в храм "Рождество Богородично" в Павел баня и служи в църквата почти до самия край на земния си път!

От 14 октомври 1968 г. отец Иван отговаряше за храм „Рождество Богородично”- Павел баня.

Свещеноиконом Иван Тотунов бе дългогодишен член на читалищното настоятелство на читалище „Напред - 1903”. Певец и в хор "Тодор Мазаров".

Вечна му памет!
view entry ( прегледа: 779 )

Идеологията и делото на Васил Левски са били реална заплаха за статуквото на Балканите 
17.7.2017
Интервю с Благой Емануилов: Революционната идеология и дело на Васил Левски са били реална заплаха за статуквото на Балканите през втората половина на XIX век

- Г-н Емануилов, известен сте с умението да се ровите и разбулвате загадки, които дълго време са оставали неразрешими. Какви факти и събития от живота и дейността на Апостола провокираха следователския ви нюх и желанието да предложите своя гледна точка и своя истина за тях?

- Васил Левски безспорно е най-обичаният български национален герой. Интересът към него и делото му не само не стихва, но се възпроизвежда във всяко ново поколение. Това явление е особено ярко в родния му град Карлово, където дълги години работих като следовател. У мен също се породи желание да издиря и да прочета всичко, написано и издадено за Левски. Но със задълбочаването в тази литература в съзнанието ми се натрупваха все повече съмнения, разочарования и много въпроси. Защото наред със сериозните изследвания на авторитетни историци и художествени интерпретации на писатели, се натъкнах и на произведения, съдържащи много измислици, непотвърдени слухове, безотговорни и разминаващи се писания, твърдения, лишени от логика и изпълнени с противоречия и дори на откровени фалшификации. Донякъде това е обяснимо, като се има предвид конспиративния характер на дейността, свързана със създаването на местни тайни революционни комитети на българска територия. Затова, опирайки се на подходи и методики от дългогодишната си професионална практика на следовател, се опитах да се добера до някои истини и да изложа в книгите си обяснение поне за основни загадки и неизяснени досега обстоятелства, свързани със залавянето и гибелта на Васил Левски.

- В последната ви книга изключителен интерес представляват две тези: първата – че идеята и практиката на Левски за създаване на вътрешна революционна организация застрашават не само Османската империя, но в периода 1860-80 г. те не са в интерес и на Великите сили. И втората: че като последица от това Левски още от началото на дейността си е в полезрението на няколко тайни шпионски централи. Бихте ли споделили подробности с нашите читатели?

- Преобладаващата част от авторите на книги, посветени на Левски, изхождат от презумцията, че неговата революционна дейност засяга само Османската империя и България. Но всъщност, тази дейност има пряко отношение към геополитическата ситуация и интересите на Великите сили към Балканския полуостров и по-специално – към решаването на тъй наречения „Източен въпрос“. А той има доминиращо положение във външната политика и на Запада, и на Изтока. От едната му страна стоят Англия, Франция и Австрия (Австро-Унгария), от другата – Русия, а по средата е Турция, с Цариград и двата стратегически пролива Босфора и Дарданелите. Макар и ръководени от различни цели и мотиви, през 60-те години на 19 век и едните, и другите, и третите са единодушни в едно – че е необходимо да се запази на всяка цена статуквото на Балканите.

И точно тогава се появява личността на Васил Левски с неговото прозрение, че освобождението на България трябва да бъде дело на самите българи чрез създаването на мощна вътрешна революционна организация. Това прозрение е изстрадано и произтича от личното му участие в неуспешните опити на легиите на Раковски в Сърбия и четите на Панайот Хитов, Хаджи Димитър и Стефан Караджа в България да „внесат“ национално-освободителна революция отвън. Но избухването на такава революция в България би разрушило така желаното и ревниво крепено статукво на Балканския полуостров.
Русия, която се отнася със симпатия и съпричастие към българските пориви и надежди за свобода, не е готова да ги поощри и подкрепи, защото е победена и разгромена от турците в Кримската война. Тоест, предприемането на нова война в помощ на въстаналия български народ в онзи момент не е в неин интерес и тя предпочита бунтарските намерения и действия на местното население да бъдат наблюдавани и „дозирани“. Една успешна революция в България не устройва нито Англия, нито Австро-Унгария. Това би означавало възраждането на голяма и свободна славянска държава, чрез която ще се засили влиянието на Русия на Балканите и достъпът й до Босфора, Дарданелите и Средиземноморието. Но най-пряко заплашена е Турция, която след приемането на реформаторските укази Гюлханскияхатишериф (1839 г.) и Хатихумаюнът (1856 г.) на султан Абдул Меджид – живее с мисълта, че е дала някакви права и свободи на поробената рая и очаква от нея да се „кротне“.
Затова са обясними бързите мерки, предприети и от Турция, и от Русия, Англия и Австро-Унгария да поставят под контрол Българския таен революционен комитет в Румъния, вътрешната революционна мрежа в България и нейния вдъхновител и организатор „баш комитата“ Левски. За целта в началото на 1867 г. европейските тайни служби създават в Цариград австро-унгарски шпионски център, с участието на Англия, Франция и Австрия, в който са завербувани местни турци и българи. Дори в революционните среди са внедрени успешно агенти на тайните служби, а в Румъния се ползват шпиони от средите на полската емиграция. С подобна задача е ангажирана и турската полиция. Що се отнася до Русия, чрез своя вицеконсул Найден Геров в Пловдив, с когото Левски поддържа тесни връзки, и руския посланик в Цариград граф Игнатиев, императорският дворец е редовно информиран за дейността на Апостола…

... Цялата статия - сп. Дипломатически спектър ...

Йорданка Трополова, сп. Дипломатически спектър

view entry ( прегледа: 965 )

Рокери се венчаха на мотосъбора в Павел баня 
25.6.2017
Менделсон в рок вариант! „Да" пред приятели от цяла България, под мощния рев на мотори и пред закона си казаха двама рокери. Това се случи по време на мотосъбора „Змейовете” в Павел баня в събота вечерта.

Първият тост беше с бира, а първата брачна целувка, вместо след виковете „Горчиво", бе сред шума на моторите.

Гостите пожелаха на младоженците Камелия и Николай щастлив семеен живот и дълги години на моторите.

Още за вълнуващото събитие вижте във видеото

Nova.bg

view entry ( прегледа: 749 )


<< <Предишна | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Следваща> >>