Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - ​Братята Виктор и Ивайло Тисови от Габарево със златен и два бронзови медала по карате ​
Павел баня
​Братята Виктор и Ивайло Тисови от Габарево със златен и два бронзови медала по карате ​ 
20.10.2016
​Братята Виктор и Ивайло Тисови от Габарево със златен и два бронзови медала по карате ​ 
​Братята Виктор и Ивайло Тисови от Габарево със златен и два бронзови медала по карате
Kметът на община Павел баня Станимир Радевски посрещна и поздрави изявените каратисти от с.Габарево, братята Виктор и Ивайло Тисови, които спечелиха един златен и два бронзови медала в началото на месеца на Световно първенство, проведено в гр.​ ​Бургас.

Виктор стана световен шампион в категория до 45 кг. и във втората си категория спечели бронзов медал, а Ивайло се закичи с бронзово отличие, от 1500 участника от 45 държави от 4 континента.

Г-н Радевски сподели за ролята на спорта в неговото развитие като личност, поздрави момчетата за високите отличия и им пожела бъдещи успехи и сбъдване на мечтите им. Той подчерта, че това е радост и гордост за всички жители на община Павел баня.

Виктор и Ивайло тисови тренират само от 2 години, а вече са носители на 26 медала и 5 купи. Това е чест и достойнство и на техния треньор Драгомил Иванов

По информация на Община Павел баня​
view entry ( прегледа: 1596 )

371 човека от Павел баня кандидатстват за енергийна помощ 
19.10.2016
До 31 октомври продължава приемът на на документи за целева енергийна помощ за новия отоплителен сезон 2016-2017 г., който Агенцията за социално подпомагане започна от 1 юли т.г.

До момента в община Павел баня са подадени 371 молби, съобщи Мими Орачева, директор на „Социално подпомагане” – Казанлък. В Павел баня всички лица и семейства, които ще получат средства за зимния сезон, ще се топлят на дърва и въглища. За целия отоплителен сезон от 1 ноември 2016 до 31 март 2017 г. общата сума, която ще получат одобрените за подпомагане лица и семейства е 362, 30 лева.

view entry ( прегледа: 1625 )

Осветиха параклиса "Света Петка" в Павел баня 
14.10.2016
Осветиха параклиса
Параклис "Света Петка" в Павел баня
Със специална церемония на Петковден в Павел баня бе осветен параклиса "Света Петка". Група свещенници от Старозагорска епархия отслужиха тържествен водосвет за здраве и сполука на всички вярващи.

Свещенниците поздравиха гражданите на Павел баня с новия символ на Християнството в града и пожелаха както в Евангелието пише, че в Йерусалимската къпалня Христос е раздвижил водата и е излекувал всички болни, така и хората в Павел баня да намират лек за болестите си.

Тържеството по случай освещаването на параклиса продължи с празничен курбан и почерпка за присъстващите.

Параклисът е изграден до Балнеохотел Дианамар със средства на семейство Събчеви.
view entry ( прегледа: 1642 )

Връчиха петата награда „Стефан Фурнаджиев”  
12.10.2016
На 6 октомври 2016г. беше връчена литературната награда „Стефан Фурнаджиев”. Церемонията се състоя в с.Габарево – родното място на поета.

Организатори на тържеството бяха Община Павел баня и читалище „Обнова 1869” с.Габарево, които с топли встъпителни думи и стихове на поета Стефан Фурнаджиев приветстваха присъстващите творци и общественици.

Кметът на община Павел баня Станимир Радевски връчи петата награда „Стефан Фурнаджиев” 2016г. на лекаря, твореца и общественик Д-Р ДИМИТЪР НЯГОЛОВ за цялостно творчество.

Наградата е акт на признание и почит към приноса на Стефан Фурнаджиев за развитието на българската литература, по време на честване на годишнината от рождението на поета – 02 октомври.

Д-р Няголов благодари за наградата и обяви, че паричното й изражение в размер на 1000 лева ще дари на читалището и къщата-музей „Джананова къща”.
view entry ( прегледа: 1628 )

Задържаха пиян водач 
9.10.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 09.10.2016 г. в РУ - Казанлък е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК срещу Е. Е., на 41 г., от с. Скобелево, общ. Павел баня, затова че около 02.40 ч. на 09.10.2016 г., по първокласен път І-6 от с. Габарево за с. Скобелево, общ. Павел баня, е управлявал л.а. "Рено Меган" след употреба на алкохол с концентрация 1.87 промила в издишания въздух.

Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Казанлък.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 1578 )

Собственик откри коня си разфасован 
2.10.2016
На 01.10.2016 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение от 38 годишен жител на с. Габарево, общ. Павел баня, че в местността "Елака", намираща се в землището на с. Габарево, е намерил умъртвен коня си, като липсват двата задни бута и едната предна плешка на животното. Извършен е оглед на местопроизшествието.

В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325"б", ал.1 от НК.

ОД на МВР
view entry ( прегледа: 1554 )

Административният съд отхвърли решение на Общински съвет Павел баня 
28.9.2016
Административен съд Стара Загора отмени като НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО Решението на Общински съвет Павел баня, с което Общински съвет се определя като второстепенен разпоредител независимо от Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за публичните финанси.

Припомняме, че по-рано през годината Общински съвет Павел баня взе решение да отнеме функциите на кмет на общината и да ги принесе върху съветниците.

view entry ( прегледа: 1580 )

Честит първи учебен ден! 
15.9.2016
Честит първи учебен ден! Павел баняПубликувано в Pavelbanya.eu
Честит първи учебен ден! Снимки: Община Павел баня
Честит първи учебен ден! Павел баняПубликувано в Pavelbanya.eu
В Павел баня бе даден стартът на новата учебна година в Средно училище "Христо Ботев" и Профилираната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство.

Тази година у нас общо 66 611 деца за първи път ще чуят училищния звънец на 15 септември. По прогнозни данни общо в училищата ще влязат близо 720 000 ученици, около 1000 по-малко от м.г. Поради демографската криза са закрити 27 училища. Най-много са основните школа - 12, следвани от началните училища и професионалните гимназии.

view entry ( прегледа: 1521 )

Бойко Борисов: Всеки от жителите на общината днес е горд, че живее в този райски кът на България! 
8.9.2016
Павел баня празнува Павел баня празнува Павел баня празнува
Павел баня празнува Павел баня празнува Павел баня празнува
Павел баня празнува Павел баня празнува Павел баня празнува
Павел баня празнува Павел баня празнува Павел баня празнува
Павел баня празнува Павел баня празнува Павел баня празнува
Павел баня празнува

"Споделям радостта ви и се възползвам от повода да ви пожелая да бъдете здрави, позитивно настроени и да постигате с по-голяма лекота и успех начинанията си", това стана ясно от поздравителния адрес, изпратен от Министър-председателя Бойко Борисов по случай празника на град и община Павел баня - 8-ми септември.

"Вярвам, че имате воля и потенциал да продължите развитието на вашата община и да работите за бъдещето , което гарантира условия за реазлизация на младите хора тук!", се посочва още в съобщението на премиера Бойко Борисов.

Поздравителният адрес бе прочетен на тържествена церемония, с която бе отбелязана и "Малка Богородица" - храмов празник на църквата "Рождество Богородично" в курортния град.

На събитието присъстваха духовници от Старозагорска епархия, които отслужиха Тържествена света литургия и водосвет за здраве на жителите и гостите на община Павел баня.

Събитието продължи с връчването на Тринайстата годишна награда на кмета на общината - "Павел баня 2016". Тя се дава за принос в развитието на туристическия бизнес. Неин носител стана доктор Йордан Гечев. Той е дългогодишен ръководител на СБР-НК клон Павел баня, лекар-терапевт и общественик. Станимир Радевски връчи почетен плакет, диплом и картина на местен художник на носителя на награда.

След официалната част празникът продължи с хоро, поведено от танцьорите на фолклорен ансамбъл "Детелини".

Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 1611 )

Честит празник, Павел баня! 
8.9.2016
Днес честваме рождество на Пресвета Богородица!
Отбелязваме и храмовия празник на църквата "Рождество Богородично", който е и съборен ден на град и община Павел баня!

След Освобождението на България през 1878 г. нашите прадеди, решителни и прозорливи турийци, изоставят своето опожарено село Турия и се заселват около минералните извори. Изграждат за кратко време ново селище на мястото на запуснатото турско Лъджакьой с цели 132 къщи, което нарекли Павел.

И в ден като днешния - празник на града и храмов празник на църквата “Рождество Богородично” - сме длъжни да си спомним и да разкажем за възторга на тези деятелни хора и за усилията им през зимата и пролетта на 1879 г., когато на гола поляна и церова Кория поставят началото на Павел баня.

Честит празник, скъпи съграждани!
Pavelbanya.eu


view entry ( прегледа: 1578 )


<< <Предишна | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | Следваща> >>