Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Неправоспособен моторист загина след удар в трактор
Павел баня
Неправоспособен моторист загина след удар в трактор 
27.10.2015
На 26 октомври в 17,47ч., по път І-6, се е движел мотоциклет „Хонда”, управляван от неправоспособен 47-годишен мъж от с.Манолово, общ.Павел баня. На около 800м. преди разклона за с.Осетеново, поради движение с несъобразена скорост и неспазване на дистанция, застига и се блъска в сеялка, теглена от трактор, управляван от 37-годишния И.С. от с.Осетеново, непритежаващ необходимата категория.

В резултат на настъпилото ПТП, мотоциклетистът е починал. Същият е бил без защитна каска. Образувано е досъдебно производство.

ОД на МВР
view entry ( прегледа: 807 )

Павел баня ще има шарен Общински съвет 
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
Току-що Общинската избирателна комисия приключи работа по обработка на протоколите за разпределението на мандати в Общинския съвет на Павел баня.
Утре ще бъдат оповестени и резултатите в проценти и гласове, но до момента знаем следното:
ДПС влиза в Общинския съвет с 8 съветници.
Местна коалиция "Обединение" на Станимир Радевски - 4-ма съветници.
ГЕРБ ще имат 3-ма съветници.
БСП - Лява България имат 2 мандата.


Останалите политически формации не получават мандати в новия Общински съвет, допълниха още от Общинската избирателна комисия.

Балотажът между Станимир Радевски и Иса Бесоолу остава. Предстои гласуване за общински кмет в неделя на 1 ноември.

Очаквайте информация в цифри и проценти утре!

www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 822 )

Павел баня на балотаж: 43% за Иса Бесоолу срещу 32% за Станимир Радевски 
25.10.2015
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
Изключително оспорвана битка за кметския пост в община Павел баня. Общината отива на балотаж между настоящия кмет и кандидат за четвърти мандат, Станимир Радевски, и издигнатият от ДПС - Иса Бесоолу.
По предварителни данни Издигнатият от ДПС кандидат, Иса Бесоолу, получава 3251 от общо 7392 действителните гласове. 2406 са гласовете за настоящия кмет и кандидат за четвърти мандат от Местна коалиция "Обединение", Станимир Радевски. 43% от гласовете отиват при Иса Бесоолу, а 32% за Станимир Радевски.

860 гласа отиват за Атанас Пъдев, издигнат от БСП - Лява България, 648 за Христо Чаушев от ПП ГЕРБ и 138 гласа за Величка Тодорова, издигната от инициативен комитет.

www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 777 )

54% е избирателната активност в общината към 17:00 часа 
25.10.2015
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
54% е избирателната активност за местен вот в общината към 17.00 часа и 14% за националния референдум. Общо 6754 души са дали своя вот за местните избори, а 3841 са пуснали бюлетина за референдума.Това съобщиха от Общинската избирателна комисия за Pavelbanya.eu.

По случая със село Александрово, където през деня жители на селото сигнализираха, че вотът на избирателите става явен, ОИК е взела решение и е разпоредила на Секционната комисия стриктно да спазва правилата.

"Жалбите валят една след друга. В момента членове на ОИК са в село Габарево по сигнал за купуване на гласове", коментира председателят на ОИК - Павел баня, Цанка Христова. Тя прогнозира също така, че в някои секции на община Павел баня изборният ден може да бъде удължен и след 19.00 часа.

Първите прогнозни резултати за развръзката на изборите в община Павел баня ще станат ясни към 22.00 часа, допълниха още от ОИК.

А иначе, знаете, 3680 души бяха гласували за местните избори и 2038 за националния референдум в община Павел баня към 13.00 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК), Цанка Христова.
Активността в проценти тогава бе съответно - 31% за местен вот и 15% за национален референдум.

Припомняме Ви, че груби нарушения на изборния закон бяха отчетени още в началото на изборния ден в селата Осетеново, Търничени, Александрово, а по-късно и в село Габарево, които бяха свързани с неправомерна агитация, раздаване на бюлетини с предварително откъснати серийни номера, както и със струпване на хора по секциите.

За известно време Общинската избирателна комисия в Павел баня нямаше връзка с ГРАО и ЦИК заради срив в системата.
view entry ( прегледа: 786 )

Сигнал за купуване на гласове в Манолово, опити за контрол на вота в Осетеново 
25.10.2015
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
Раздаване на бюлетини с предварително откъснати серийни номера, агитация пред секциите и струпване на хора в тях има в село Осетеново, където според председателката на ОИК Цанка Христова има и опити за контролиране на вота, съобщава "Хоризонт".

В село Габарево кандидат за кмет е отбелязвал по списък кой е гласувал за него, а в село Александрово - кандидат за кмет на община Павел баня беше спрял луксозния си автомобил пред училището за респект.

В Александрово се очаква да пристигне и представител на ОИК от Павел баня, който да установи защо, когато избирателите пускат своите бюлетини за кмет на кметство и община, както и за общински съветници, бюлетините се разтварят и техният вот става видим.

В с. Манолово е подаден сигнал за купуване на гласове. След като журналисти отидоха да проверят на място за какво става дума, бяха пропъдени с викове, предаде БГНЕС. При проверка обаче, компетентните органи не са установили нарушение.

От общинската избирателна комисия заявиха, че имат срив в системата, която не им позволява връзка със служба ГРАО и ЦИК.

По информация на "Хоризонт" и "БГНЕС"
view entry ( прегледа: 802 )

Масово се разкрива тайната на вота в село Александрово 
25.10.2015
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
3680 души са гласували за местните избори и 2038 за националния референдум в община Павел баня към 13.00 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК), Цанка Христова.
Активността в проценти е съответно - 31% за местен вот и 15% за национален референдум.

До този момент няма подадени нови жалби за нарушения на изборния закон в общината. Вотът протича спокойно в 13-те населени места с изключение на село Александрово.

Стана ясно, че там масово се разкрива тайната на вота след като гласоподавателите си пуснат бюлетините в прозрачната урна. За това се оплакват жители в селото, предаде БГНЕС.
Членовете на избирателната комисия дават бюлетините на гласоподавателите леко прегънати и след като те упражнят правото си на глас в тъмната стаичка, пускайки бюлетината в прозрачната урна, в 90% от случаите бюлетината се разтваря и тайната на вота се разкрива. Така всички наблюдатели могат да видят кой за кого е гласувал.


Село Александрово е родното място на един от кандидатите за кмет на община Павел баня.

От ОД на МВР - Стара Загора, напомнят: В период от 20.10.2015 г. до 25.10.2015 г. звената за български документи за самоличност в ОДМВР – Стара Загора са издали на граждани общо 100 удостоверения за изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. С издадените удостоверения гражданите могат да упражнят правото си на глас.

Освен това, удостоверения, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборния ден и за провеждания национален референдум, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

В случай на подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта по постоянен адрес, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Документ за постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи пред СИК и е валидно за изборния ден. Същото се прилага към избирателния списък за гласуване в изборите за кметове и общински съветници.

Искания за издаване на такива удостоверения ще могат да бъдат подавани до 18.00 ч. на 25.10.2015 г.
Припомняме Ви, че 14% бе избирателната активност за местния вот и близо 1% за националния референдум в община към 10.00 часа.

Както Pavelbanya.eu вече писа, сутринта изборният ден в село Осетеново започна с грубо нарушение на изборния закон.

Председателят на ОИК в Павел баня съобщи, че членове на 21-ва секция в селото, в присъствието на 6-ма представители на една политическа сила в стаята, са откъснали предварително 34 бюлетини за кмет на общината и 11 за общински съветници и са премахнали номерата им с цел да облекчат гласуването, допълва БГНЕС. Общинската избирателна комисия бе прекъснала за час гласуването и бе анулирала въпросните бюлетини.

Освен това в село Търничени също бяха констатирани нарушения, където пред една от секциите са поставени на по-малко от 50 метра плакати на две политически партии.

Това е към момента актуалната информация! Очаквайте подробности!

Румен Скрински, Недялко Несторов
www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 816 )

14% е избирателната активност за местен вот в общината към 10:00 часа 
25.10.2015
Местни избори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местни избори в Павел баня
14% е избирателната активност за местния вот и близо 1% за националния референдум в община Павел баня към 10.00 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия, Цанка Христова.

За общински кметове, кметове на кметства и общински съветници са гласували общо 2075 души, а за референдума - 1209. Към този момент изборният процес в 13-те населени места в община Павел баня протича нормално, допълниха още от ОИК.

Наша проверка установи, че пред две от секциите в Павел баня са се образували опашки от желаещи да дадат своя вот. Въпреки това гласуването, протича безпроблемно и е създадена организация от членовете на секционните комисии.

Припомняме Ви, че сутринта изборният ден в село Осетеново, започна с грубо нарушение на изборния закон.

Председателят на ОИК в Павел баня съобщи, че членове на 21-ва секция в селото, в присъствието на 6-ма представители на една политическа сила в стаята, са откъснали предварително 34 бюлетини за кмет на общината и 11 за общински съветници и са премахнали номерата им с цел да облекчат гласуването, допълва БГНЕС. Общинската избирателна комисия е прекъснала за час гласуването и е анулирала въпросните бюлетини.

Освен това в село Търничени също бяха констатирани нарушения, където пред една от секциите са поставени на по-малко от 50 метра плакати на две политически партии.

Това е до този момент информацията! Очаквайте подробности!

Румен Скрински, Недялко Несторов
www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 821 )

Две нарушения от начало на изборния ден в община Павел баня 
25.10.2015г.
Две жалби са постъпили към Общинската избирателна комисия (ОИК) в началото на изборния ден, научи Pavelbanya.eu.

"В село Осетеново за един час е прекратен изборният процес, тъй като се оказа, че Секционната комисията предварително е накъсала бюлетините, махнала е отрязъците, за да било по-лесно да гласуват избирателите. Освен това са допуснати повече хора - представители на една политическа партия в секцията", коментира председателят на ОИК - Цанка Христова.

Другата жалба е за село Търничени, където пред една от секциите са поставени на по-малко от 50 метра плакати на две политически партии.
В останалите населени места на общината изборният ден е започнал нормално, допълват още от ОИК.

Това е информацията към този момент. Очаквайте подробности!
www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 817 )

Гласуваме и на национален референдум 
25.10.2015г.
Българите се изправят пред втори избор на национален референдум на днешния 25 октомври, информира БГНЕС. Въпросът на референдума е „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?”.

Изборният ден започва в 6 часа и приключва в 19 часа на 25 октомври, като ако има още желаещи да гласуват, изборният ден може да бъде удължен до 20 часа. Право да гласуват в националния референдум имат само българските граждани, които са навършили 18 години към деня на националния референдум включително, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода и имат постоянен адрес на територията на България към 10 август 2015 г. включително.

24 са регистрираните партии с позиция „ДА" на въпроса в националния референдум на 25 октомври 2015 г. С позиция „ДА” на въпроса в референдума са 1 коалиция и 6 инициативни комитета.

6 са регистрираните партии с позиция „НЕ" на въпроса в националния референдум. С позиция „НЕ” на въпроса в референдума са 10 инициативни комитета.

Българите в САЩ са на първо място по потвърдени заявления за гласуване извън страната в секциите за националния референдум. На второ място са българите в Германия – с 399 заявления, трети са българите във Великобритания – с 396 заявления. Следват българите в Гърция – с подадени 256 заявления, Испания – 224 заявления.

БГНЕС припомня, че на 27 януари 2013 г. се проведе първият национален референдум в България. Той бе с въпрос: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?". Броят на участвалите в гласуването в националния референдум на 27 януари 2013 г. граждани според броя на намерените в урните пликове бе 1 405 463 по данни на ЦИК.

Гражданите с избирателни права в националния референдум са били 6 950 900. В националния референдум са гласували 1 405 463 гласоподаватели, представляващи 20.22 на сто от гражданите с избирателни права, от които с отговор „да" са гласували 851 757 граждани, което е повече от половината от броя на участвалите в националния референдум.
view entry ( прегледа: 785 )

Изборният ден в община Павел баня започна нормално 
25.10.2015

Изборният ден за всички 21 секции в 13-те населени места на община Павел баня започна нормално.
Секциите са отворили врати навреме, а през нощта охраната на изборните помещения протече без инциденти, съобщават от ОД на МВР - Стара Загора.

За осигуряване на охраната на изборните секции в Област – Стара Загора работят над 500 служители на полицията.

Броят на избирателите в община Павел баня е 11 702.

В Общината настоящият кмет Станимир Радевски ще се бори за четвърти мандат, издигнат от Местна коалиция „Обединение”. В кметската надпревара за курортното градче се включват Христо Чаушев - ГЕРБ, Атанас Пъдев, подкрепен от БСП, Иса Бесоолу - ДПС и Величка Тодорова, издигната от Инициативен комитет, допълва БГНЕС.

Бъдете с www.Pavelbanya.eu през изборния ден! Ще следим за Вас всичко интересно около местния вот и националния референдум на територията на община Павел баня.
view entry ( прегледа: 794 )


<< <Предишна | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | Следваща> >>