Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Оспорвана борба за кметския пост според читателите на www.Pavelbanya.eu
Павел баня
Оспорвана борба за кметския пост според читателите на www.Pavelbanya.eu 
23.10.2015
Уважаеми читатели, точно преди месец стартирахме онлайн проучване, което имаше за цел да провери нагласите на читателите на www.Pavelbanya.eu по отношение на предстоящите в неделя местни избори за кметове и общински съветници на община Павел баня. В днешния ден, който слага край на предизборната кампания, Ви представяме резултатите от анкетата.

Гласуванията са общо 1770. Всеки кандидат за кмет е получил гласове. В скобите виждате броя гласувания за съответния човек. Тримата кандидати с най-много гласове са и с много малки разлики помежду си:


Имайте предвид, че анкетата не е представително проучване и не следва да се разглежда като прогноза за изборните резултати!

Благодарим Ви, че бяхте активни и гласувахте в сайта! Направете го и на 25 октомври, както за местен вот, така и за националния референдум.

Гласуването прави всички нас свободни граждани!

Екипът на Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 785 )

Йорданка Трополова получи наградата за цялостно творчество в конкурса "Стефан Фурнаджиев" 
23.10.2015
По традиция на празнична церемония в "Джанановата къща" в село Габарево бе връчена традиционната литературна награда на името на поета Стефан Фурнаджиев.

Тази година призът за цялостно творчество в областта на поезията и прозата получи журналистът и общественик, Йорданка Трополова.

Тя бе наградена в присъствието на представители на Общинската администрация, граждани и гости на село Габарево.

За Pavelbanya.eu Йорданка Трополова обяви, че дарява сумата към полученото престижно отличие за издаването на книгата, която подготвя в момента, за историята на старата и новата църква в село Виден, община Павел баня.

Тя сподели, че има два мотива, които я подтикват, да вземе такова решение. От една страна, разрушената църква в селото Трополова свързва с детска емоция и мил спомен, защото в този храм се е състояла венчавката на нейните родители. От друга страна, тя посочи, че в цяла Европа в момента православната вяра е подложена на изпитание.
"Всяка църква е всъщност запазване на българщината и православието", допълни още г-жа Трополова.

Стана ясно също така, че предложението Йорданка Трополова да получи наградата за цялостно творчество е инициирано от ръководството на читалище "Напред - 1903".

Припомняме Ви, че тази година Йорданка Трополова отпразнува 80-годишен юбилей на
специална литературна вечер, организирана от Община Павел баня и читалище “Напред – 1903″.

Тогава представители на Съюза на българските журналисти наградиха г-жа Трополова с най-високото отличие в българската журналистика - "Златното перо".

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 819 )

До края на месеца окончателно ще завърши асфалтирането 
22.10.2015
Започна изпълнение на договорите по процедурата за асфалтиране на улици в община Павел баня. Процедурата беше открита на 14 април 2015г., но обжалване в Комисия за защита на конкуренцията забави сключване на договорите по осемте позиции.

На 5 октомври 2015 година са сключени осем договора по всичките позиции. Започна ремонта на улица Чудомир в град Павел баня, до края на м. октомври ще бъдат завършени улици в с. Горно Сахране / окончателно ще бъде ремонтирана ул. Васил Левски / , с. Тъжа, две кръстовища в град Павел баня, с. Турия, тротоари в с. Търничене и с. Долно Сахране.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 783 )

Отново отлично представяне на ученици от с. Габарево 
22.10.2015
На 17 и 18 октомври 2015 година отборът на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“–с. Габарево достойно представи област Стара Загора на XIV Национално състезание по природни науки и екология в град Варна.

Състезанието се провежда в два етапа: постерна сесия и публична защита на проектите с презентации пред комисия.

Проекта на тема „Чешмите, които дават живот. Да ги опазим!“ беше представен с постер, брошури и други рекламни материали, които удивиха ученици, ръководители на проекти и комисия.
view entry ( прегледа: 811 )

Официално: Сметище на теририторията на Община Павел баня - НЯМА да има 
20.10.2015
Местност Бонон дол - Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Местност Бонон дол - Павел баня
Във връзка с разпространена информация за строеж на сметище на територията на Павел баня, получихме позиция на община Павел баня.

Ново сметище няма да се строи. Боклукът ще се извозва до Казанлък, където се претоварва към сметището край Стара Загора. За съществуващото сметище "Бонин дол" е предвидено зариване, затревяване и залесяване. Тиражирането на друга информация е неистина.

"1. Община Павел баня е бенефициент по проект по ОП Околна среда "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Стара Загора", който предвижда изгражадане на Депо - клетка 1, Сепарираща инсталация, Компостираща инсталация и Център за рециклиране на територията на община Стара Загора , Претоварна станция Казанлък (вкл. център за рециклиране, площадки за шредиране и временно съхранение на "зелени" и ЕГО) и претоварни станции в Гълъбово и Твърдица. Битовите отпадъци на община Павел баня ще бъдат извозвани до Претоварна станция Казанлък, след което депонирани на депото край Стара Загора.

2. За сметището в местността „Бонин дол“ в град Павел баня община Павел баня е подготвила проект „ЗАКРИВАНЕ НА СТАРО ДЕПО ЗА ТВЪРДИ БИТОВИ ОТПАДЪЦИ (ТБО) НА ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ, ОБЛАСТ СТАРА ЗАГОРА“ на стойност 840 000лвеа, който е внесен за финансиране през м. август 2015година. Внасянето на проекта се забави, поради причината, че част от сметището в местността“Бонин дол“ беше държавна собственост – горски фонд. С решение на Министерския съвет от 11 май имота, частна държавна собственост, е прехвърлен безвъзмездно на Община Павел баня. Имотът се намира в местността Бонин дол и е с площ от 16 430 кв.м. Областният управител инж. Георги Ранов сключи договор с кмета на Павел баня Станимир Радевски за безвъзмездното прехвърляне на имота, което вече разреши проекта за закриване на депото да бъде внесен в МОСВ. Изготвя се тръжна документация за възлагане на СМР за закриване на старото депо."

Община Павел баня

view entry ( прегледа: 823 )

Бюлетините в Габарево били за чернова, ЦИК още не са сезирани. 
19.10.2015
/КРОСС/Схема за "подсказване" за кого да гласуват малограмотните избиратели от селата в община Павел баня се разкри заради грешка на куриер. Той разнасял пликовете с ксерографирани образци на бюлетини, с отбелязано име на правилния кандидат, съобщи БНР. Вместо на кандидат-кмета, който трябвало да бъде облагодетелстван от схемата, разносвачът предал една от пратките на сегашния кмет на село Габарево.

В плика имало 278 образци на попълнени бюлетини. Идеята е гласоподавателите да влязат с тях в тъмната стаичка и там "да препишат" от копието. За случая е подаден сигнал в полицията, има и образувано досъдебно производство.

При разпитите куриерът признал, че са отпечатани хиляди подобни образци на бюлетини, които да се разнесат до всички села в община Павел баня.

Говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев заяви, че в ЦИК все още не е постъпил сигнал за бюлетини за "подсказване" в село Габарево. Ако ние бъдем сигнализирани, че това са изборни книжа, ЦИК, която днес и утре има заседание, ще се произнесе, каза Андреев.

Кроссview entry ( прегледа: 781 )

Откриха тютюн без бандерол в Горно Сахране 
19.10.2015
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 16 октомври от служители на РУ-Казанлък е извършена проверка в частен дом, намиращ се в с.Горно Сахране и обитаван от 61-годишния Р.Ю.

В хода на същата в една от стаите са намерени 1,620кг нарязан тютюн, машинка за пълнене на цигари и 16бр. кутии с празни филтри за цигари.

Работата по случая продължава.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 822 )

Местни избори и национален референдум: какво да правим? 
18.10.2015
На 25 октомври 2015 година ще се проведат местни избори за кметове на общини, кметове на кметства и общински съветници.

Тази година заедно с местния вот ще се проведе и национален референдум по въпрос: „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?“

От Централната избирателна комисия (ЦИК) проведоха разяснителна кампания, която дава информация на избирителите за гласуването в деня на вота.

При гласуване за кмет и/или кмет на кметство, в бюлетината с химикал, пишещ в син цвят, се поставя знак X или знак V в квадратчето с избрания от Вас кандидат.

При гласуване за общински съветници, в бюлетината отново с химикал, пишещ в син цвят, се поставя знак Х или V в квадратчето с избраната от Вас партия или коалиция, или местна коалиция, или независим кандидат. Имате възможност да се възползвате от преференциален вот при гласуване за общински съветници, като изберете номера на предпочитания от Вас кандидат и отбележите в кръгчето отново със знак Х или V.

С имената на кандидатите за общински съветници може да се запознаете предварително пред изборното помещение.

Гласуването за националния референдум става с една бюлетина. В квадратчетата с "Да" или "Не" гласувате, като отбелязвате с химикал, пишещ в син цвят, със знак Х или V Вашето предпочитание за отговор на въпроса на националния референдум.

На сайта на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) имате възможност да направите справка чрез ЕГН за номера ва Вашата избирателна секция и мястото на гласуване.

В прикачените разяснителни видеоклипове ще се запознаете и с подробностите относно гласуването на 25 октомври.

Бъдете с Pavelbanya.eu в изборния ден. Ще следим за Вас всичко ннтересно в община Павел баня при провеждането на местните избори и националния референдум.
view entry ( прегледа: 807 )

ОИК определи жалба на ДПС като неоснователна. 
18.10.2015г.
С вх.№139/16.10.2015г. в Общинска избирателна комисия Павел баня е постъпила Жалба от Райчо Кръстев Юлиянов, председател на Предизборния щаб на ПП „ДПС” гр.Павел баня, в която се твърди, че държавни служители от администрацията на Община Павел баня заплашват служителите в детските градини и училищата на територията на Общината, че при спечелване на изборите от кандидата на ПП „ДПС”, същите ще останат без работа.

След като се запозна със съдържанието на жалбата, ОИК Павел баня намира за установено следното:

В жалбата не се конкретизират лицата, за които се твърди, че са отправяли заплахи към служители на детски градини и учебни заведения в Община Павел баня, както и не са конкретизирани лицата, спрямо които са отправяни сочените заплахи.

В жалбата не се сочат и конкретните обстоятелства, при които е било извършено твърдяното заплашване.

При тези данни, комисията счита, че не са налице доказателства за извършена предизборна агитация или нарушение на Изборния кодекс.

Предвид гореизложеното, и на основание на чл. 85, ал.4 във връзка с чл.87, ал.1, т.22 от ИК, ОИК Павел баня

Р Е Ш И:

ОТХВЪРЛЯ жалбата на Райчо Кръстев Юлиянов, председател на Предизборния щаб на ПП „ДПС” гр. Павел баня като НЕОСНОВАТЕЛНА и недоказана.
Настоящото решение е обявено по реда на чл.87, ал. 2 от Изборния Кодекс и подлежи на обжалване пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му.


Председател: Цанка Неделчева Христова

Секретар: Йонка Христова КавръковаИнформация на Централната избирателна комисия

view entry ( прегледа: 793 )

Откриха образци на бюлетини за местните избори в село Габарево 
17.10.2015г.
На 16.10.2015 г., в 10:50 ч., в Участък - Павел баня на РУ - Казанлък е получен сигнал от секретаря на община Павел баня за това, че в кметство в с. Габарево, общ. Павел баня, са установени образци на бюлетини за предстоящия местен вот.
На място е установено, че служителка в кметството на с .Габарево, общ. Павел баня е намерила запечатан бял хартиен плик и след като го е отворила е установила множество образци на бюлетини за предстоящите избори за местна власт.
Извършен е оглед на местопроизшествие, при който са фиксирани 278 бр. образци на бюлетини. Същите са иззети по надлежен ред, след което са проведени разпити на множество свидетели.
Незабавно е уведомена Районна прокуратура - Казанлък.
По случая в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.168а, ал.2, вр. ал.1 от НК.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 807 )


<< <Предишна | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | Следваща> >>