Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Отново ще има безплатен топъл обяд за нуждаещите се през зимните месеци в общината
Павел баня
Отново ще има безплатен топъл обяд за нуждаещите се през зимните месеци в общината 
16.10.2015
Община Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu

Заместник кметът на община Павел баня Йордана Енева подписа нов договор за социалната услуга „Обществена трапезария“.

За 5-та поредна година между община Павел баня и фонд „Социална закрила“ на МТСП се подписва такъв договор, като по този начин е осигурен безплатен топъл обяд за зимните месеци за 35 граждани от община Павел баня / град Павел баня, с. Скобелево, с. Асен, с. Горно Сахране и с. Долно Сахране / като в това число са включени и деца.

През изминалия програмен период община Павел баня предоставяше и други социални услуги – „Личен асистент“ и „Домашен помощник“ по ПЕТ проекта от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ на обща стойност 452 011,00лева , а именно:
1. Домашен помощник / от 01.09.2009г. до 30.08.2010г. /;
2. Подкрепа за достоен живот – схема Алтернативи / от 08.11.2010г. до 31.01.2015г./;
3. Помощ в дома / от 01.02.2013 до 31.03.2014г. /;
4. Алтернативи / от 02.02.2015г. до 24.04.2015г./;
5. Схема „Алтернативи“ / от 01.04.2015г. до 17.03.2016г. /.
Екипът от служители в Общинска администрация, който работи по ОП „РЧР“ за новия програмен период е подготвил и внесъл за финансиране НОВ проект по ОП РЧР – Схема „Независим живот“ на стойност 490 000лева, който се очаква да стартира през м. ноември 2015година и ще бъде с продължителност 21 месеца.

view entry ( прегледа: 828 )

Нивото на реките в общината остава нормално за сезона 
16.10.2015г.
Не се е изменило съществено нивото на реките Тунджа, Турийска и река Габровница на територията на община Павел баня.

През изминалите месеци със средства от общински бюджет бяха почистени коритото на река Тунджа в района на с. Александрово и град Павел баня, както и в района на с. Турия беше почистено коритото на р. Турийска. Отпуснатите средства са съвсем недостатъчни. За следващи действия финансовия ресурс ще бъде осигурен от външно финансиране.

Само със сума от 20 000 лева беше реализирано многогодишното искане на жителите на с. Габарево – да се възстанови пешеходен мост над р. Тунджа в района. Доволни са животновъдите и гражданите от село Габарево. Средствата от бюджета бяха изразходвани за изграждане на устоите на моста, като конструкцията беше осигурена от Министерството на отбраната.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 805 )

15 октомври е последен ден на молбите за помощта на първокласниците 
14.10.2015
15 октомври е последният ден, в който ще се приемат молбите за еднократна помощ за първокласниците. Размерът на отпусканите от държавата средства е 250 лева. Право да ги получат имат семействата, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище.
Необходими са служебна бележка от работодател за размера на доходите на родителите и бележка от училището, в което е записано в първи клас детето.
470 молби за отпускане на еднократна целева помощ за първокласници са подадени за Община Казанлък и други 123 от Община Павел баня, по данни на Дирекция „Социално подпомагане”. След крайния срок за подаване на заявленията, ще започнат и проверките, дали децата действително посещават първи клас в съответните училища.

В края на месеца изтича и срокът за подаване на молбите за отпускане на целеви помощи за отопление, припомнят от Дирекцията. За Казанлък до момента са подадени 754 молби, от които 661 за отопление с твърдо гориво и 93 за ел. енергия.
От Община Павел баня до сега са постъпили 494 молби. Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца – 1 ноември 2015 г. до 31 март 2016 г. Месечният размер на помощта е 72.20 лева или общо за петте месеца 361 лева. Изплащането за ноември и декември 2015 г. се извършва не по-късно от края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта, с която е отпусната помощта.
Молбата се подава по постоянен адрес, в нея задължително се заявява видът на ползваното отопление – топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия и топлоенергия се представя за справка актуален клиентски или абонатен номер.

PRESS TV Казанлък

view entry ( прегледа: 878 )

Откраднаха инструменти от строителен обект 
13.10.2015
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 12 октомври, в 11,00ч., в Участък-Павел баня е получено съобщение от охранител за извършена кражба от строителен обект, намиращ се в землището на гр.Павел баня.

Пристигналият на място полицейски екип установил, че за времето от 11,00ч. на 11 октомври до 11,00ч. на 12 октомври неизвестен извършител, след като взломил катинар на вратата на фургон, проникнал в него и извършил кражба на бормашина, три ъглошлайфа, два къртача, три перфоратора, машина за трамбоване и два топа найлон.

Образувано е досъдебно производство.

На 12 октомври, около 10,20ч., по път І-6, от гр.Павел баня за гр.София, се е движел влекач „Волво” с прикачено полуремарке, управляван от 51-годишния В.Д. от гр.Девня. На км.284, преди разклона за с.Тъжа, поради движение с несъобразена с пътните условия (мокро пътно платно и валеж от дъжд) скорост, застига и блъска отзад л.а.”Фиат Пунто”, управляван от 64-годишна жена от гр.Сливен.

В резултат на удара са пострадали пътуващите в лекия автомобил – 79-годишна жена (натъртвания на гръдния кош) и 57-годишна жена (фрактура на пети лумбален прешлен), и двете от гр.Сливен. Пострадалите са откарани във ФСМП-Казанлък, където са обслужени амбулаторно и освободени, без опасност за живота.

Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 836 )

Граждани на Павел баня с призив към кандидатите за кметове и общински съветници 
11.10.2015
Преди време Pavelbanya.eu писа за инициатива, която граждани на курортния град подеха с цел подобряване условията на живот, отдих и почивка в град Павел баня и околностите й.

Тогава представителите на местна инициативна група излязоха пред обществеността със седем предложения, които да станат част от дневния ред на обществото и местната власт.

Днес, две седмици преди изборите за кметове и общински съветници, гражданите-инициатори напомнят на кандидатите за своите седем точки, като призовават независимо от политическата обстановка след вота на 25 октомври, идеите за развитието на Павел баня да бъдат част от стратегията за управление на местната власт.

Припомняме Ви и с какви предложения излезе местната инициативна група.

view entry ( прегледа: 843 )

Станимир Радевски: Умея да влизам в положението на хората 
9.10.2015
"Умея да влизам в положението на хората, защото дълги години съм работил предимно с хора". Това заяви в интервю настоящият кмет на община Павел баня и кандидат за четвърти мандат, Станимир Радевски.

Той подчерта, че се е работело активно през всичките 12 години от неговото управление, а заслугата Павел баня да изглежда като модерна община е не само на европейските проекти и местния бюджет, а преди всичко на експертния екип от Общинската администрация.

Станимир Радевски акцентира върху важни теми като цялостната подмяна на централния водопровод в курорта, изграждането на уличното осветление във всички населени места, рехабилитацията на пътната мрежа, ремонтите по обществени сгради в общината и социалната политика към студенти и пенсионери.

Радевски не скри разочарованието си от общинския съвет на Павел баня, който, по думите му, е спъвал развитието на общината.

Станимир Радевски е кандидат за кмет от местна коалиция "Обединение" с номер 9 в бюлетината.

Вижте какво каза още настоящият кмет на община Павел баня във видеоинтервюто.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
view entry ( прегледа: 833 )

Представят възможностите за финансиране по оперативна програма "Наука и образование" 
8.10.2015
Областен информационен център - Стара Загора стартира цикъл от информационни срещи на тема: Актуални възможности за финансиране по ОП Наука и образование за интелигентен растеж в общините от областта. На срещите екипът на ОИЦ – Стара Загора ще представи условията за кандидатстване по процедури за подбор на проекти Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение.

Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила по ОПНОИР.

За информация за дейност Кариерно консултиране и професионално ориентиране на учениците от етническите малцинства участие в срещите ще вземат представители на Център за кариерно ориентиране Стара Загора.

Училищата, детските градини, НПО, общини ще бъдат запознати с цели, очаквани резултати, индикатори, финансови рамки на проектните предложения, допустими дейности, условия за допустимост на разходите по процедурите за подбор на проекти. Ще бъде представена информация за подготовка, подаване и регистриране на проектните предложения в ИСУН 2020.

Срещата в Павел баня ще бъде на 15.10.2015 г. – 14:00 часа – зала Младост на читалище Напред, гр. Павел баня
view entry ( прегледа: 844 )

Градушка като орех удари село Манолово 
6.10.2015
Силна градушка с големината на орех унищожи вчера реколтата в село Манолово, община Павел Баня. Бедствието е започнало в около 17.00 часа и е продължило около 20 минути, предаде БГНЕС.

Стопани от селото съобщиха, че цялата им продукция, включително орехи и грозде, е тотално унищожена.

До този момент няма данни за нанесени щети по автомобили и недвижимо имущество.

БГНЕС
view entry ( прегледа: 823 )

В Павел баня Михаил Миков и Атанас Пъдев се срещнаха с победителите от параолимпийските игри 
4.10.2015
В Павел баня Михаил Миков и Атанас Пъдев се срещнаха с победителите от параолимпийските игри В Павел баня Михаил Миков и Атанас Пъдев се срещнаха с победителите от параолимпийските игри В Павел баня Михаил Миков и Атанас Пъдев се срещнаха с победителите от параолимпийските игри В Павел баня Михаил Миков и Атанас Пъдев се срещнаха с победителите от параолимпийските игри
В Павел баня Михаил Миков и Атанас Пъдев се срещнаха с победителите от параолимпийските игри

В Павел баня председателят на БСП - Михаил Миков се срещна със състезатели от националния отбор по параолимпийски игри. Преди броени дни олимпийците се завърнаха от Сочи, където спечелиха множество медали.

Състезателите обсъдиха с Миков проблемите с финансирането на техния спорт и необходимостта от добре организирана база за тренировките им в Павел баня. На свой ред председателят на БСП изрази своето дълбоко уважение към тях и усилията им да печелят слава за България въпреки физическите си увреждания.

Посещението на Миков бе организирано от кандидата за кмет на Павел баня - Атанас Пъдев. Гости на работната среща бяха и заместник-председателят на БСП - Драгомир Стойнев, депутатът от левицата Георги Гьоков, областният председател на БСП - Васил Самарски, членът на НС - Асен Димитров, кандидатът за кмет на Казанлък - Николай Терзиев.

На срещата присъстваха всички кандидати за кметове и общински съветници на БСП за населените места от общината. Те имаха възможност да споделят с ръководителите на партията проблеми и опит от предизборната кампания в своите райони.

БСП - Павел баня

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
view entry ( прегледа: 836 )

Младежите от ГЕРБ - Павел баня с поредна инициатива 
4.10.2015
Младежите от ГЕРБ - Павел баня с поредна инициатива Младежите от ГЕРБ - Павел баня с поредна инициатива Младежите от ГЕРБ - Павел баня с поредна инициатива
Младежите от ГЕРБ - Павел баня с поредна инициатива

Днес, 03.10.2015г., по инициатива на младежи ГЕРБ - Павел баня, със съдейсвието на ГЕРБ старейшини и кандидата за кмет на община Павел баня, Христо Чаушев, бе пребоядисана автобусната спирка на разклона за село Долно Съхране, община Павел баня.
Това е поредната инициатива на младежката структура на партията, която се радва на високо обществено одобрение от населението на Павел баня.
В своя публикация младежите споделят: "Нека с общи усилия направим България едно по-добро място за живот!"

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
view entry ( прегледа: 812 )


<< <Предишна | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | Следваща> >>