Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Нивото на реките в общината остава нормално за сезона
Павел баня
Нивото на реките в общината остава нормално за сезона 
16.10.2015г.
Не се е изменило съществено нивото на реките Тунджа, Турийска и река Габровница на територията на община Павел баня.

През изминалите месеци със средства от общински бюджет бяха почистени коритото на река Тунджа в района на с. Александрово и град Павел баня, както и в района на с. Турия беше почистено коритото на р. Турийска. Отпуснатите средства са съвсем недостатъчни. За следващи действия финансовия ресурс ще бъде осигурен от външно финансиране.

Само със сума от 20 000 лева беше реализирано многогодишното искане на жителите на с. Габарево – да се възстанови пешеходен мост над р. Тунджа в района. Доволни са животновъдите и гражданите от село Габарево. Средствата от бюджета бяха изразходвани за изграждане на устоите на моста, като конструкцията беше осигурена от Министерството на отбраната.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 779 )

15 октомври е последен ден на молбите за помощта на първокласниците 
14.10.2015
15 октомври е последният ден, в който ще се приемат молбите за еднократна помощ за първокласниците. Размерът на отпусканите от държавата средства е 250 лева. Право да ги получат имат семействата, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище.
Необходими са служебна бележка от работодател за размера на доходите на родителите и бележка от училището, в което е записано в първи клас детето.
470 молби за отпускане на еднократна целева помощ за първокласници са подадени за Община Казанлък и други 123 от Община Павел баня, по данни на Дирекция „Социално подпомагане”. След крайния срок за подаване на заявленията, ще започнат и проверките, дали децата действително посещават първи клас в съответните училища.

В края на месеца изтича и срокът за подаване на молбите за отпускане на целеви помощи за отопление, припомнят от Дирекцията. За Казанлък до момента са подадени 754 молби, от които 661 за отопление с твърдо гориво и 93 за ел. енергия.
От Община Павел баня до сега са постъпили 494 молби. Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца – 1 ноември 2015 г. до 31 март 2016 г. Месечният размер на помощта е 72.20 лева или общо за петте месеца 361 лева. Изплащането за ноември и декември 2015 г. се извършва не по-късно от края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта, с която е отпусната помощта.
Молбата се подава по постоянен адрес, в нея задължително се заявява видът на ползваното отопление – топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия и топлоенергия се представя за справка актуален клиентски или абонатен номер.

PRESS TV Казанлък

view entry ( прегледа: 849 )

Откраднаха инструменти от строителен обект 
13.10.2015
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 12 октомври, в 11,00ч., в Участък-Павел баня е получено съобщение от охранител за извършена кражба от строителен обект, намиращ се в землището на гр.Павел баня.

Пристигналият на място полицейски екип установил, че за времето от 11,00ч. на 11 октомври до 11,00ч. на 12 октомври неизвестен извършител, след като взломил катинар на вратата на фургон, проникнал в него и извършил кражба на бормашина, три ъглошлайфа, два къртача, три перфоратора, машина за трамбоване и два топа найлон.

Образувано е досъдебно производство.

На 12 октомври, около 10,20ч., по път І-6, от гр.Павел баня за гр.София, се е движел влекач „Волво” с прикачено полуремарке, управляван от 51-годишния В.Д. от гр.Девня. На км.284, преди разклона за с.Тъжа, поради движение с несъобразена с пътните условия (мокро пътно платно и валеж от дъжд) скорост, застига и блъска отзад л.а.”Фиат Пунто”, управляван от 64-годишна жена от гр.Сливен.

В резултат на удара са пострадали пътуващите в лекия автомобил – 79-годишна жена (натъртвания на гръдния кош) и 57-годишна жена (фрактура на пети лумбален прешлен), и двете от гр.Сливен. Пострадалите са откарани във ФСМП-Казанлък, където са обслужени амбулаторно и освободени, без опасност за живота.

Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 809 )

Граждани на Павел баня с призив към кандидатите за кметове и общински съветници 
11.10.2015
Преди време Pavelbanya.eu писа за инициатива, която граждани на курортния град подеха с цел подобряване условията на живот, отдих и почивка в град Павел баня и околностите й.

Тогава представителите на местна инициативна група излязоха пред обществеността със седем предложения, които да станат част от дневния ред на обществото и местната власт.

Днес, две седмици преди изборите за кметове и общински съветници, гражданите-инициатори напомнят на кандидатите за своите седем точки, като призовават независимо от политическата обстановка след вота на 25 октомври, идеите за развитието на Павел баня да бъдат част от стратегията за управление на местната власт.

Припомняме Ви и с какви предложения излезе местната инициативна група.

view entry ( прегледа: 819 )

Станимир Радевски: Умея да влизам в положението на хората 
9.10.2015
"Умея да влизам в положението на хората, защото дълги години съм работил предимно с хора". Това заяви в интервю настоящият кмет на община Павел баня и кандидат за четвърти мандат, Станимир Радевски.

Той подчерта, че се е работело активно през всичките 12 години от неговото управление, а заслугата Павел баня да изглежда като модерна община е не само на европейските проекти и местния бюджет, а преди всичко на експертния екип от Общинската администрация.

Станимир Радевски акцентира върху важни теми като цялостната подмяна на централния водопровод в курорта, изграждането на уличното осветление във всички населени места, рехабилитацията на пътната мрежа, ремонтите по обществени сгради в общината и социалната политика към студенти и пенсионери.

Радевски не скри разочарованието си от общинския съвет на Павел баня, който, по думите му, е спъвал развитието на общината.

Станимир Радевски е кандидат за кмет от местна коалиция "Обединение" с номер 9 в бюлетината.

Вижте какво каза още настоящият кмет на община Павел баня във видеоинтервюто.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
view entry ( прегледа: 809 )

Представят възможностите за финансиране по оперативна програма "Наука и образование" 
8.10.2015
Областен информационен център - Стара Загора стартира цикъл от информационни срещи на тема: Актуални възможности за финансиране по ОП Наука и образование за интелигентен растеж в общините от областта. На срещите екипът на ОИЦ – Стара Загора ще представи условията за кандидатстване по процедури за подбор на проекти Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение.

Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила по ОПНОИР.

За информация за дейност Кариерно консултиране и професионално ориентиране на учениците от етническите малцинства участие в срещите ще вземат представители на Център за кариерно ориентиране Стара Загора.

Училищата, детските градини, НПО, общини ще бъдат запознати с цели, очаквани резултати, индикатори, финансови рамки на проектните предложения, допустими дейности, условия за допустимост на разходите по процедурите за подбор на проекти. Ще бъде представена информация за подготовка, подаване и регистриране на проектните предложения в ИСУН 2020.

Срещата в Павел баня ще бъде на 15.10.2015 г. – 14:00 часа – зала Младост на читалище Напред, гр. Павел баня
view entry ( прегледа: 820 )

Градушка като орех удари село Манолово 
6.10.2015
Силна градушка с големината на орех унищожи вчера реколтата в село Манолово, община Павел Баня. Бедствието е започнало в около 17.00 часа и е продължило около 20 минути, предаде БГНЕС.

Стопани от селото съобщиха, че цялата им продукция, включително орехи и грозде, е тотално унищожена.

До този момент няма данни за нанесени щети по автомобили и недвижимо имущество.

БГНЕС
view entry ( прегледа: 797 )

В Павел баня Михаил Миков и Атанас Пъдев се срещнаха с победителите от параолимпийските игри 
4.10.2015
В Павел баня Михаил Миков и Атанас Пъдев се срещнаха с победителите от параолимпийските игри В Павел баня Михаил Миков и Атанас Пъдев се срещнаха с победителите от параолимпийските игри В Павел баня Михаил Миков и Атанас Пъдев се срещнаха с победителите от параолимпийските игри В Павел баня Михаил Миков и Атанас Пъдев се срещнаха с победителите от параолимпийските игри
В Павел баня Михаил Миков и Атанас Пъдев се срещнаха с победителите от параолимпийските игри

В Павел баня председателят на БСП - Михаил Миков се срещна със състезатели от националния отбор по параолимпийски игри. Преди броени дни олимпийците се завърнаха от Сочи, където спечелиха множество медали.

Състезателите обсъдиха с Миков проблемите с финансирането на техния спорт и необходимостта от добре организирана база за тренировките им в Павел баня. На свой ред председателят на БСП изрази своето дълбоко уважение към тях и усилията им да печелят слава за България въпреки физическите си увреждания.

Посещението на Миков бе организирано от кандидата за кмет на Павел баня - Атанас Пъдев. Гости на работната среща бяха и заместник-председателят на БСП - Драгомир Стойнев, депутатът от левицата Георги Гьоков, областният председател на БСП - Васил Самарски, членът на НС - Асен Димитров, кандидатът за кмет на Казанлък - Николай Терзиев.

На срещата присъстваха всички кандидати за кметове и общински съветници на БСП за населените места от общината. Те имаха възможност да споделят с ръководителите на партията проблеми и опит от предизборната кампания в своите райони.

БСП - Павел баня

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
view entry ( прегледа: 806 )

Младежите от ГЕРБ - Павел баня с поредна инициатива 
4.10.2015
Младежите от ГЕРБ - Павел баня с поредна инициатива Младежите от ГЕРБ - Павел баня с поредна инициатива Младежите от ГЕРБ - Павел баня с поредна инициатива
Младежите от ГЕРБ - Павел баня с поредна инициатива

Днес, 03.10.2015г., по инициатива на младежи ГЕРБ - Павел баня, със съдейсвието на ГЕРБ старейшини и кандидата за кмет на община Павел баня, Христо Чаушев, бе пребоядисана автобусната спирка на разклона за село Долно Съхране, община Павел баня.
Това е поредната инициатива на младежката структура на партията, която се радва на високо обществено одобрение от населението на Павел баня.
В своя публикация младежите споделят: "Нека с общи усилия направим България едно по-добро място за живот!"

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
view entry ( прегледа: 786 )

Копиехвъргачът, който мяташе камъни  
2.10.2015
Всяка победа обикновено е последица от редица поражения. Мисълта е на испанския драматург Александър Касон, но не е известно вдъхновението, довело го до това заключение. За да се убедим в думите на испанеца, неминуемо трябва да се поровим зад кулисите на успеха, като забравим поне за миг бляскавата му страна. Откъде черпят сили ощетените от съдбата? И наистина ли успехът започва винаги с думата решителност? "Стандарт" ще търси отговорите на тези въпроси в рубриката си "Воля", в която ще ви представи параолимпийците, които намират сили да прославят България по света. Днес ще ви разкажем историята на Дечко Овчаров, копиехвъргача, който във вторник донесе бронз на Световните игри в Сочи.

Момчето с протезата, което обичаше да мята камъни в Павел баня, не е допускало, че точно хвърлянето ще промени живота му. Съдбата обаче имала такива планове и станало, както тя решила. Днес мъжът с протезата е един от изявените ни параолимпийци, който носи на България слава и медали с хвърляне копие, тласкане на диск и мятане на гюле. Само преди два дни Дечко Овчаров донесе пореден успех за България. Той спечели бронзов медал при хвърлянето на копие на Световните игри на Международната федерация на спортистите с ампутации и инвалидни колички в Сочи. Признава, че детският спомен за мятането на камъни по време на състезание му дава сила и дори е променял хода на надпреварата. Зад успехите му обаче стои много труд.
Дечко носи надколянна бедрена протеза от дете.

Бях на 8 г., когато семейството ми попадна в катастрофа

Най-много пострадах аз", казва без драматизъм той. Детството му обаче не минало лесно. Не искал да бъде различен и затова се опитвал в игрите да прави всичко като здравите деца. "В един момент обаче си дадох сметка, че умея неща, които са трудни за деца с моя проблем", спомня си Дечко.

За спорта го открива преди 20 г. председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов, който го забелязва, докато плува в басейн в Павел баня. "Преди да се срещнем, не бях спортувал нищо. Можех да плувам и правех всичко, само и само да приличам на здрав човек", връща лентата назад параолимпиецът. В големия спорт обаче го вкарва треньорката Божидара Гулева през 2002 г. Тогава е първото му състезание извън България. На Световното първенство във Франция става 7-ми на хвърлянето на копие. От Олимпиадата в Атина две години по-късно му става ясно какво значи голям спортен форум. "Страхотно беше. Повиших си личния резултат на копие. Класирах се девети на копие и диск, осми бях на гюлето, но конкуренцията беше голяма", казва той.

2005 г. Дечко определя като възход на спортния му живот. Началото дава Европейското първенство и "Оупън турнир" във Финландия, където печели и най-ценните си медали.

Тогава победих олимпийския шампион

от Олимпиадата в Атина. Най-запомнящото ми състезание. До последно ме водеха, а аз победих от последния опит - шестия. Имаше съспенс. Гордея се с този медал. Всъщност дадоха ми два медала за една дисциплина. Единият за "Оупън турнира", а другият - за Европейското", уточнява параолимпиецът с вълнение в гласа и блясък в очите.

От 10 г. почти от всяко международно състезание Дечко се връща с медали. Със световни титли се е връщал от Индия, Нова Зеландия и ОАЕ. На олимпиадите обаче нещата не вървят по план. "На Олимпиадата в Пекин през 2008 г. бях подготвен за златен медал, но ни обединиха в една група с подколенните протези. Останах на 7-о място. Ако бяха само моята група, щях да съм първи. Много бях разочарован", споделя Дечко. "Олимпиадата в Лондон през 2012 г. беше следващото голямо разочарование.

Имам чувството, че съм прокълнат на олимпиади

Тогава можех да стана трети на диск", продължава той. Оттогава Дечко Овчаров тренира при професор Стефан Стойков, на когото казва, че дължи много. Покриването на квота за Олимпиадата в Рио догодина е сред приоритетите му. Въпреки това за състезание Дечко не тръгва с голямата кошница, за да не дърпа дявола за опашката. "Покрия ли квота за олимпиадата обаче, ще се боря за медал", казва той, макар че вече е разочарован от предстоящия спортен форум догодина, тъй като на него хвърляне на диск няма да има. "Трудно понасям несправедливостите. Тренирал съм три години за диска и изведнъж ти казват, че няма да има такава дисциплина", пали се той.

Дечко е посветил живота си изцяло на спорта. В момента учи за треньор по лека атлетика в НСА, но е наясно, че невинаги от добрите състезатели излизат добри треньори. "Времето ще покаже", казва смирено той. Той е с амбицията да помогне на спорта в курортното градче.

Казва, че семейството е неговият допинг

Женен е и има двама синове, за които таи някакви надежди да тръгнат по неговите стъпки. Дори и да не постигна нищо в живота, аз съм постигнал много, като съм създал тези красиви деца. Искам да ги зарадвам на Олимпиадата в Рио", казва той. Дечко признава, че е човек на действието. "Не си ли упорит, няма как да постигнеш целта си. Винаги съм се опитвал да приличам на здравите, защото не съм искал да ме гледат с друго око", добавя той. По думите му българите като че ли не са свикнали още с хората с увреждания. "Заглеждат се повече. Като си различен, те гледат по друг начин. Може би точно затова пък ние, параолимпийците, не се отказваме и искаме да направим нещо, което да остане във времето. Искаме с нашия спорт да покажем, че сме силни хора и да се докажем", обобщава той.

Стандарт Нюз
view entry ( прегледа: 816 )


<< <Предишна | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | Следваща> >>