Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Павел баня бе представена на "Краеведски четения" - Казанлък
Павел баня
Павел баня бе представена на "Краеведски четения" - Казанлък 
31.10.2014
Йорданка Трополва и Недялко Несторов взеха участие в традиционните Краеведски четения в Исторически музей "Искра" - Казанлък.

Четенията се организират в навечерието на Деня на будителите в Казанлък. Организатори на 19-тото издание са Община Казанлък, Исторически музей „Искра”, Общинска библиотека „Искра” и Краеведско дружество „Иван Енчев – Видьо”.

Йорданка Трополова представи доклад на тема "Реквием върху снопче пожълтели писма". В него писателката-журналистка описва писмата-рекикви получени от фронта на Първата световна война. Те са изпратени от дядо й Къню Трополов, загинал геройски във войната, при преминаването на река Черна. По време на четенията авторката подари на ИМ „Искра“ свитък със събрани статии и проучвания от последните 10 години за историята и живота в Павел баня.

Недялко Несторов представи парадоксите в живота на Ботевия четник от Павел баня - Цанко Минков - Комитата. Повод за доклада стана 70 годишнината от смъртта на четника.

view entry ( прегледа: 1166 )

Поздравителен адрес 
30.10.2014
Поздравителен адрес по случай 1-ви ноември - Ден на Народните будители.

view entry ( прегледа: 1194 )

Време е за "събитие на месец октомври" 
29.10.2014
Традиционната ни анкета, която проучва общественото мнение в павелбанско, е отново активна. Предлагаме Ви да избирате от ТОП 5 събития на отминаващия месец.
surveys

view entry ( прегледа: 1090 )

Заловиха крадец-гастрольор в санаториум в Павел баня 
27.10.2014

На 24 октомври в УП – Павел Баня е получен сигнал за кражба от стая в клиника по рехабилитация в Павел Баня.

От незаключената стая неизвестно лице е отнело дамски портфейл със 154 лв., личи документи, дебитни карти и др. В резултат на бързите оперативни мероприятия извършителят на кражбата е установен.

Това е И.Н. на 45 години от с. Бресник, общ. Перник. Същият е задържан за срок до 24 часа.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 1088 )

Тази неделя преминаваме към зимно часово време 
25.10.2014
В 4 часа сутринта на 26-и октомври стрелките на часовниците трябва да бъдат преместени с един час назад.

Смята се, че първият човек, който е предложил лятното часово време, е Бенджамин Франклин със свое писмо до редактор на вестник „Парижки журнал“ през 1784 г, но то е било направено на шега.

За пръв път сериозно е предложено от Уилям Уилет в „Пилеене на дневна светлина“, публикувана през 1907 г., но и той не успява да прокара идеята си.

Идеята за лятно часово време за пръв път се осъществява на практика от правителството на Германия по време на Първата световна война в периода 30 април - 1 октомври 1916 г. Скоро след това Великобритания последва примера, като отначало въвежда лятно време от 21 май до 1 октомври 1916 г. На 10 март 1918 г. Конгресът на САЩ установява няколко часови зони и официално въвежда лятното часово време, но законът не намира отзвук и скоро е отменен.

Лятното часово време е въведено в България на 1 април 1979 година.

От 1999 година лятното време започва в 03:00 часа на последната неделя на март и продължава до 04:00 часа на последната неделя на октомври, когато часовникът се връща с 1 час назад - т.е. до 3 часа астрономическо време.

OFFnews.bg
view entry ( прегледа: 1140 )

Турия празнува на Димитровден 
24.10.2014
На 26. октомври /Димитровден/ в селото на Чудомир - Турия се провежда традиционният събор. Турийци канят жителите и гостите на община Павел баня на народното веселие.

Музика, местна кухня и добро настроение ще съпътства атмосферата на централния площад в селото.

Заповядайте!
view entry ( прегледа: 1095 )

EМОЦИОНАЛНА СРЕЩА НА "ЩАСТЛИВИЯ ЗАЛИВ" 
24.10.2014
Седмица след като Община Павел баня връчи (посмъртно) Годишната литературна награда за стихосбирката "Отплаване към щастливия залив" на поета Чони Чонев, вчера в село Габарево се състоя представяне на отличената книга.

Мария Куцарова, секретар на читалище "Обнова", откри литературната среща, на която бяха поканени общественици, писатели и любители на писаното слово. Дона Чонова, съпруга на поета, представи неговата стихосбирка, като разказа подробности около подбора на текстовете и емоционални случки от живота на Чони Чонев.

"Срещата продължи около два часа, като се получи диалог с присъстващите, които вече се бяха запознали с книгата от минала седмица, когато тя бе отличена за годишната награда", допълва Тотка Бичева, уредник на "Джанановата къща" в селото. Тя допълни, че гостите на събитието са прочели избрани стихове от "Отплаване към щастливия залив" и са си тръгнали емоционално заредени от представянето на творбите на местния поет.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1127 )

Полицаи изловиха местни крадци на битова техника 
23.10.2014
На 21 октомври в УП – Павел Баня е получен сигнал от 74-годишен жител на с. Горно Сахране, който заявил, че от дома му е извършена кражба на моторен трион. Бързо след подаването на сигнала, извършителят е задържан. Това е Д.Я. на 41 години от с. Манолово. Работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

На 21 октомври в УП – Павел Баня е получен сигнал от 24-годишен жител на с. Търничени, който заявил, че за времето от 08.45 ч. до 09.15 ч. неизвестно лице му е отнело монитор за компютър, музикална уредба, клавиатура и мишка за компютър, както и музикално устройство. При проведените незабавни оперативни мероприятия в момент на предаване в заложна къща в Казанлък на отнетите вещи са задържани: К.М. на 36 години и М.М. на 45 години и двамата от Казанлък. Работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 1158 )

Община Павел баня финансира школи по интереси за учащите 
22.10.2014
Община Павел баня ще финансира през учебната 2014/2015 год. Школа по изкуства /интереси/ в следните извънучилищни форми:

1. Извънучилищна форма “Театър” – гр. Павел баня

2. Извънучилищна форма “Изобразително и приложно изкуство” – гр. Павел баня

3. Извънучилищна форма “Фолклор” – с. Габарево и с. Търничени

4. Извънучилищна форма “Акордеонен и вокален състав” – с. Скобелево

5. Извънучилищна форма „Таекуондо”, гр. Павел баня

Желаещите да подадат в канцелариите на училищата Заявление по образец в срок до 28.10.2014 год. Могат да участват ученици от 1. до 12. клас.Всички форми са безплатни за обучаваните.

По информация на община Павел баня

view entry ( прегледа: 1137 )

Самостоятелни стаи Ина посрещат зимата с най-модерна отоплителна инсталация 
22.10.2014
Самостоятелни стаи Ина посрещат зимния сезон с нова отоплителна инсталация. Парното се захранва от най-модерната в момента отоплителна технология – котел на пелети.

Всички стаи и барбекюто са с парно отопление захранващо се с котел на пилети, гарантиращ за топлината през зимния сезон!

„Новата система гарантира приятна обстановка за всички наши гости. Котелът на пелети оптимизира горенето на дървесните частици и гарантира повече топлина” споделят собствениците Ина и Станислав.

Самостоятелни стаи Ина – Павел баня – гарантираме Ви Топло посрещане :)

Повече информация...
view entry ( прегледа: 1152 )


<< <Предишна | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | Следваща> >>