Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Отбелязват 70 години от смъртта на Ботевия четник от Павел баня
Павел баня
Отбелязват 70 години от смъртта на Ботевия четник от Павел баня 
4.10.2014
Наследници от рода на Цанко Минков – Комитата ще отбележат годишнина от смъртта му. На 5-и октомври 1944г. умира един от най-младите Ботеви четници, родом от село Турия. Цанко Минков – Комитата е участвал в боевете за национално освобождение. След 1878г. той се заселва в Павел баня, където доживява дълбоки старини. По-късно е обявен за почетен гражданин.

Възпоменателната церемония ще се състои в църквата „Рождество Богородично” - Павел баня, където ще бъде отслужена Света литургия. По-късно ще бъдат поднесени цветя на гроба и на паметника на Цанко - Комитата в центъра на града.

Румен Скрински, Недялко Несторов
view entry ( прегледа: 1100 )

12 охранители започнаха служба в павелбанско 
3.10.2014
Със среща между назначените охранители в селата Александрово, Горно Сахране и Тъжа, началника на Полицейския участък в Павел баня, директора на Бюрото по труда в Казанлък, зам. кмета на община Павел баня и кметовете на кметствата стартира Национална програма „Сигурност“ в община Павел баня. По програмата са назначени 12 безработни от трите населени места. Охранителите ще изпълняват важни функции по опазване на обществения ред. Те ще сигнализират органите на МВР при риск от извършване на престъпления, настъпване на бедствия, аварии и др.

В рамките на своите правомощия ще съдействат за недопускане на кражби, злоупотреби и противозаконни посегателства, като при констатиране на такива случаи ще уведомяват органите на МВР. Реализацията на Програмата от една страна ще осигури работа и доходи от труд на безработни лица, а от друга – ще допринесе за подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в кметствата на община Павел баня.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1135 )

ДЕН НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР 
3.10.2014
Екипът на Pavelbanya.eu изказва искрени съболезнования на близките на жертвите от трагедията в завода край село Горни Лом.

Присъединяваме се към общата скръб и се надяваме, че в кратки срокове компетентните органи ще открият причините за това поредно нещастие.

Нека бъдем съпричастни!
view entry ( прегледа: 1091 )

СЪБИТИЕ НА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ Е..? 
02.10.2014г.

С 78% от гласовете в анкетата на сайта, "Събитие на месец септември" е транспортната криза в община Павел баня и нейното овладяване. На второ място с 7% сте класирали началото на учебната година в общината, която започна с общо 1246 ученици в класните стаи. С 6% на трето място остава строежът на православен храм в село Скобелево.
Благодарим Ви, че няколко дни преди големия вот бяхте активни и обективни! :)
view entry ( прегледа: 1081 )

В 10:30 часа ще има автобус от Казанлък за Павел баня 
2.10.2014
Разписание на автобусите в община Павел баня
Разписание на автобусите в община Павел баня
От Общинска администрация съобщиха, че автобусът от Казанлък за Павел баня с начален час 09:10ч. се отменя за сметка на автобус с начален час на тръгване 10:30ч.

Целта на промяната е свързана със струпването на по-голям пътникопоток с наближаването на обедните часове. Следете Pavelbanya.eu за актуалното автобусно разписание на новата фирма превозвач.

view entry ( прегледа: 1083 )

Автобус за Казанлък вече ще има и в 11:40 часа 
2.10.2014
Разписание на автобусите в община Павел баня
Разписание на автобусите в община Павел баня
Преди минути от Общинска администрация съобщиха за Pavelbanya.eu, че автобусен превоз на новата фирма превозвач от Павел баня за град Казанлък с досегашен начален час 09:40ч. се премества с начален час 11:40ч.

Целта е да се отговори адекватно на обществената потребност от транспорт в обедния час. Другата причина за промяната е в това, че по този начин учащите в град Казанлък ще пъуват в по-удобно време за втората смяна на учебните занятия.


view entry ( прегледа: 1026 )

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2014: КАКВО ДА ПРАВИМ? 
1.10.2014
На 05. октомври България гласува. Предстоят предсрочни парламентарни избори за народни представители, които ще решат състава на 43-то Народно събрание.

Централната избирателна комисия проведе разяснителна кампания по повод предстоящия вот. В сайта на ЦИК са достъпни информационни материали, които дават яснота около важни въпроси, касаещи избирателите.

Бюлетината, която ще използваме на тези избори, не се различава съществено от тази, с която гласувахме за европейски депутати.

От ЦИК напомнят, че за да е валиден гласът, избирателите трябва да са отбелязали своето предпочитание с химикал, пишещ в син цвят, и с позволените знаци, съгласно Изборния кодекс – „х“ или „v”. Отбелязването трябва да е направено по начин, който не засяга съседно квадратче или кръгче.
За партии, коалиции и независими кандидати гласуването става в лявата част на бюлетината. Там се намират квадратчетата, в които се маркира гласът за листа или независим кандидат.

Предпочитанията, преференциите се отбелязват в дясната част на бюлетината. Там са разположени кръгчетата, които съдържат номерата на кандидатите в съответната листа. С тях всеки избирател може да отбележи своето предпочитание за своя избраник.

"За да се зачете преференцията, трябва да има едно отбелязване за кандидат", допълниха още от ЦИК. Важно уточнение е, че бюлетината има фабричен номер, който трябва да се откъсне след като избирателят е гласувал. Има текст при преференцията, който е за улеснение на избирателя, за да не се обърка в избора на номер на партия и преференция.

На интернет сайта на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) избирателите могат да проверят местоположението и номера на секцията, в която ще гласуват. За целта трябва да въведат своето ЕГН и малко име. Услугата е достъпна и чрез SMS съобщение.

Достъпна е и онлайн платформата www.vremezaizbor.com, в която след попълването на кратка анкетна карта, избирателят получава адекватна информация за позиционирането на политическите му предпочитания.

В деня на вота на 05. октомври ще е активно и безплатно приложение за Android, "Парламентарни избори 2014", от което ще имате възможност да научавате първите прогнозни резултати и резултатите от така наречените "екзит полове".

Pavelbanya.eu ще следи изборния ден в Павел баня. Очаквайте периодично обновяване на информацията на сайта ни.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 1109 )

33 килограмова тиква порасна в Турия 
30.9.2014

Огромна тиква отгледа Митьо Скришния от село Турия. Повече в репортажа на ПРЕСС ТВ Казанлък.
view entry ( прегледа: 1066 )

Добре дошли на театър в читалището 
29.9.2014
Читалище "Напред - 1903" град Павел баня кани почитателите на театъра на комедийния моноспектакъл "Лалугер" със специалното участие на Николай Урумов.

Представлението ще започне от 18:00 часа на 1-ви октомври /сряда/ в салона на читалището.

Входът е свободен. Добре дошли!
view entry ( прегледа: 1095 )

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СЪБИТИЕ НА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 
28.9.2014
Скъпи читатели на Pavelbanya.eu, дойде време и за нашата традиционна класация "Събитие на месеца". Отново в анкетата Ви очакват шест предложения, а Вашият вот може да дадете първо при нас - седмица преди големите избори. :)

Eто ги и номинациите:
survey services

view entry ( прегледа: 1079 )


<< <Предишна | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | Следваща> >>