Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - ПТП
Павел баня
ПТП 
21.10.2011
На 20.10.т.г. около 09.35 ч. по казанлъшката улица «Никола Петков», л.а. Фолксваген «Голф», със старозагорска регистрация, управляван от 20 год. И.Ю. от с. Осетеново, общ. Павел Баня, поради неспазване на дистанция, застигнал и ударил отзад намаляващия скоростта, поради предприемане на десен завой т.а. Пежо «280 Л», със старозагорска регистрация, управляван от 42 год. З.З. от с. Ръжена.

В резултат на удара т.а. «Пежо» се блъснал в паркиран автобус. От ПТП водачът на л.а. «Фолксваген» получил контузна рана на главата, но е без опасност за живота.

ОД на МВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 789 )

Д-р Гечев ще консултира безплатно за репродуктивно и сексуално здраве в София и Варна 
16.10.2011
Доктори ще учат българските мъже как да бъдат здрави и да живеят по-дълго, съобщи за "Неделен Стандарт" д-р Тотко Найденов, председател на клуб "Родопско здраве".

Той изтъкна, че у нас мъжете живеят средно с 2 петилетки по-малко в сравнение с другите страни на ЕС. На него един въпрос не му дава мира: "Защо родните мачовци доживяват средно до 70-годишна възраст, а повечето италиански кавалери например празнуват 80-ия си юбилей?"

Нашенците живеят по-малко и от жените ни, чиято средна продължителност на живота е 77 години и 2 месеца. Какво съсипва българските мъже - стресът, ниското самочувствие, тлъстото коремче, високото кръвно, лошият холестерол, неудачи в семейството, липсата на здравна профилактика, ето над това си блъскал главата д-р Найденов. "Реших, че трябва да има безплатни консултативни кабинети "Силният мъж", където мъжете да разговарят за своите здравни проблеми и да бъдат насочвани към специалист", споделя още ентусиастът. Идеята му прегърнали две университетски болници - в София и във Варна.

Първият кабинет за мъжко репродуктивно и сексуално здраве ще бъде открит на 19 октомври т. г. - ден на св. Иван Рилски Чудотворец. Той се намира в урологичната клиника на столичната Александровска болница. "Ще правя безплатни консултации всеки понеделник и четвъртък от 16 до 18 ч", уточни д-р Найденов. След разговора той ще насочва пациента към едни от най-добрите специалисти у нас.

До момента съгласието си да консултират и лекуват са дали доц. Йордан Гечев - като ръководител на един от балнео санаториумите в Павел баня, проф. Йорданка Узунова - специалист по андрология, известният ендокринолог проф. Сабина Захариева, проф. Донка Байкова - експерт по хранене и диететика, кардиологът проф. Младен Григоров, кардиохирургът проф. Александър Чирков, иглотерапевтът д-р Емил Илиев, хирургът проф. Дамян Дамянов, урологът проф. Чавдар Славов и др.

Вторият кабинет "Силният мъж" ще стартира на 30 ноември т. г., когато се отбелязва Андреев ден, в болница "Св. Марина" във Варна.

Около 30% от българските мъже са с килограми, които надхвърлят медицинските норми. "Именно от наднорменото тегло тръгват редица здравословни проблеми - сърдечно-съдови, диабет, хипертония", дава примери д-р Найденов. Той припомня френската поговорка: "Човек си копае гроба със зъбите". Пушенето допълнително разваля здравната картинка. А за жалост всеки втори мъж у нас пуши. Според доктора обаче това, което най-много тежи на мъжете с посребрени коси, е влошеното качество на секса.
"Освен че дарява хормони на щастието, сексът е отличен антиоксидант и имуностимулатор", припомня д-р Тотко Найденов. Нежното занимание осигурява на мъжа и добра фигура, защото в любовната игра изгарят около 600 калории
С две думи - сексът е удоволствие и здраве. Затова е важно сексуалната младост да се запази за по-дълго време.

Друг важен въпрос са лекарствата. Доказано е, че някои хапове оказват неблагоприятно въздействие върху еректилната функция. В книгата си "Силният мъж", която вече е на пазара, д-р Найденов е изброил някои от медикаментите, които трябва да се пият с повишено внимание: антихипертензивни (бета-блокери), кардиотоници (дигиталис), липидопонижаващи (клофибрат), Н2 - блокери, психофармака, диуретици, антиепилептици, противовъзпалителни (индометацин, салицилати), хормонални препарати (естрогени, гестагени, глюкокортикоиди) и др. "Проблемът с "вдигането на самолета" може да се дължи на тестостеронов дефицит", отбелязва той.

След 45-ия рожден ден мъжкият хормон намалява с процент-процент и половина на година. По преценка на специалист андролог хормоналното равновесие може да се регулира в оптимални стойности с 4 хормонални инжекции годишно. "Най-малко трима от 10 мъже имат проблеми с ерекцията и за жалост тяхната бройка ще се увеличава", изтъква д-р Найденов. При половината от мъжете причината за сексуалната импотентност са психогенни и се дължат на стрес, отчуждение и преумора.

Мъже в разцвета на силите си, които нямат проблеми с потенцията, не могат да станат бащи. "При всяка втора бездетна двойка причината е в мъжа", отбелязва пък проф. Чавдар Славов. "За повечето андрологични проблеми има решение, затова диагностиката и лечението не бива да се отлагат", съветва специалистът.

По информация на Румяна Милева -
Стандарт Нюз

view entry ( прегледа: 829 )

Крън стана град 
13.10.2011
От днес казанлъшкото село Крън става град с решение на Министерски съвет.

Решението е резултат на заявеното желание на жителите, внесено от кмета на селото в Общински съвет Казанлък. Решението е прието по доклад на кмета на Крън Теменужка Люцканова и приложена подписка със 783 подписа на жителите на селото в подкрепа на предложението, припомниха от областна администрация.

Обсъждана е и промяната в адресната регистрация на жителите, която следва от промяната в статута на Крън. Всички трябва да подменят личните си документи, а фирмите да впишат в търговския регистър промяна в обстоятелствата, поради промяна в седалището и адреса на управление.

До юни тази година броят на населението с постоянен адрес в Крън е било 3561 души, което надвишава изисквания минимум от 3500 души.

Крън бе най-голямото село по брой на жители в цялата Старозагорска област. Изградена е социална и техническа инфраструктура - има училище, ОДЗ, читалище, пенсионерски клуб.

Здравното обслужване на населението се осъществява от две медицински практики със своите екипи и стоматолог. На територията на Крън функционират и два големи завода - за производство и продажба на пружини и щанцови изделия и за производство на синтетичен диамантен прах и диамантени инструменти и оптическо стъкло.

По информация на Дарик нюз
Снимка в. Труд

view entry ( прегледа: 764 )

Разкрити престъпления 
12.10.2011
На 10.10.т.г. служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък са извършили проверка на кафе - аперитив «Автогара», радзположено в Павел баня, стопанисвано от 37 годишната Д.Д. от с. Габарево – намерени и иззети са : 215 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

OДМВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 776 )

Специализиран полицейска акция 
8.10.2011
На 06.10.т.г. за времето от 16.00 ч. до 20.00 ч. на територията, обслужвана от Полицейски участък – Павел баня към Районно управление «Полиция» - Казанлък е проведена специализирана полицейска операция по недопускане, пресичане и разкриване извършителите на престъпления, както и установяване на нарушители, извършващи незаконна сеч и бракониерски лов – в операцията са се вклъчели и служители от Териториално подразделение «Държавна лесничейска служба» - Мазалат - с. Горно Сахране.

Проверени са : 14 МПС и 17 лица, като са констатирани две нарушения по Закона за движение по пътищата, две нарушения на Закона за българските документи за самоличност, две нарушения на Закона по горите и едно нарушение на Кодекса за застраховането. Иззети са : две каруци и две амуниции за кон.

На 07.10.т.г. служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък са извършили проверка на частен дом в с. Манолово, общ. Павел баня, обитаван от 24 год. Б.Г., където са намерени и иззети 5 стръка суха зелена тревиста маса / канабис/ с общо тегло около 5 кг. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

ОДМВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 778 )

Кражба 
8.10.2011
На 06.10.т.г., чрез разместване на керемиди на покрива и взломяване на дървен капак на тавана е проникнато в частен дом в с. Осетеново, общ. Павел баня, обитаван от 57 годишен мъж, откъдето е откраднат лаптоп.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

ОДМВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 766 )

Веселин Стоянов с литературна награда „Стефан Фурнаджиев” 
5.10.2011
След като петчленна комисия разгледа постъпилите творби за Литературна награда „Стефан Фурнаджиев”и съпътстващия литературен конкурс, който бе обявен от община Павел баня преди 2 месеца, вече са известни и победителите.

Литературна награда „Стефан Фурнаджиев” за 2011г. се присъжда на Веселин Минчев Стоянов от гр. Казанлък. Победител в съпътстващия литературен конкурс за 2011г.. е Тотка Христова Динева от гр. Павел баня. Четири бяха предложенията за Първата литературна награда „Стефан Фурнаджиев”, но най-много гласове от комисията събра Веселин Стоянов с книгата си „Моделът и неговият художник” издадена от издателство „Захарий Стоянов”.

Връчването на наградите ще се състои на 7 октомври – петък от 18:00 часа в Джанановата къща в с. Габарево, където ще бъде отбелязан и рожденият ден на поета, общественик и вечно търсещ човек Стефан Фурнаджиев.
view entry ( прегледа: 779 )

Област Стара Загора има условия за развитие на комплексен туристически продукт 
1.10.2011
С природните си дадености, условията за балнеолечение и богатото културно-историческо наследство, област Стара Загора притежава база за развитие на комплексен туристически продукт. За създаването му е необходим целия духовен и интелектуален потенциал на региона. Около това мнение се обединиха участниците в семинара „Развитие на балнеологията в България. Японският опит", който се провежда на Старозагорските минерални бани.

Приветствие от името на японския посланик Н.Пр. Макото Ито поднесе неговият заместник Тошио Сугиура, който подчерта, че темата наистина е уникална, а във връзка с трагичните събития в Япония, у нас могат да се създадат подходящи условия за рехабилитация на японски граждани.

Мария Иванова - директор на Дирекция „Туристическа политика" в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма сподели, че чрез увеличение на различните видове туризъм, страната ни има възможност да се утвърди като целогодишна туристическа дестинация. Тя поздрави участниците в семинара от името на зам.министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

В семинара участват д-р Татяна Ангелова - изп. директор на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация, д-р Йордан Йорданов - консултант по икономика на туризма, Хабибе Боготлиева и Стефка Духнева - членове на Джайка Алумни в България и др. Участниците в семинара имат възможност да преживеят чайна церемония, представена от сдружение за японска култура „Урасенке".

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 759 )

Кражба с взлом 
30.09.2011
На 29.09.т.г., чрез демонтиране на предпазна метална решетка и взломяване на стъклото на прозорец, е проникнато в кафе - аперитив, разположено в с. Асен, общ. Павел баня, откъдето е извършена кражба на сумата от 20 лв.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

ОДМВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 777 )

Пещерата "Орлова чука" - единствената която може да се разгледа от човек с инвалидна количка 
27.09.2011
Пещерата "Орлова чука" е единствената в страната която може да се разгледа от хора в инвалидна количка. Природната забележителност се намира в близост до с. Пепелина, община Две могили.

Тя е втората пещера у нас по обща дължина на галериите (13 437 м). Температурата в пещерата е относително постоянна през цялата година +14 градуса.

Във входните си лесно достъпни части е облагородена и удобна за посещение. Туристическият маршрут в пещерата е равен, което позволява движението с инвалиден стол. Проблем създава единствено подстъпа до входа на пещерата, но служителите правят организация за безпрепятствената разходка. Има екскурзовод който развежда туристите из дебрите на пещерата, която е открита за посещение в периода Април - Октомври. През 1962 г. пещерата е обявена за природна забележителност.

Радваме се, че можем да запонаем и хората в инвалидни колички с красотите и формите които е създала природата. споделя главният екскурзовод Иван Иванов.

Повече информация...

Недялко Несторов
Интернет вестник
Павел баня

view entry ( прегледа: 758 )


<< <Предишна | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | Следваща> >>