Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Бойко Борисов: Всеки от жителите на общината днес е горд, че живее в този райски кът на България!
Павел баня
Бойко Борисов: Всеки от жителите на общината днес е горд, че живее в този райски кът на България! 
8.9.2016
Павел баня празнува Павел баня празнува Павел баня празнува
Павел баня празнува Павел баня празнува Павел баня празнува
Павел баня празнува Павел баня празнува Павел баня празнува
Павел баня празнува Павел баня празнува Павел баня празнува
Павел баня празнува Павел баня празнува Павел баня празнува
Павел баня празнува

"Споделям радостта ви и се възползвам от повода да ви пожелая да бъдете здрави, позитивно настроени и да постигате с по-голяма лекота и успех начинанията си", това стана ясно от поздравителния адрес, изпратен от Министър-председателя Бойко Борисов по случай празника на град и община Павел баня - 8-ми септември.

"Вярвам, че имате воля и потенциал да продължите развитието на вашата община и да работите за бъдещето , което гарантира условия за реазлизация на младите хора тук!", се посочва още в съобщението на премиера Бойко Борисов.

Поздравителният адрес бе прочетен на тържествена церемония, с която бе отбелязана и "Малка Богородица" - храмов празник на църквата "Рождество Богородично" в курортния град.

На събитието присъстваха духовници от Старозагорска епархия, които отслужиха Тържествена света литургия и водосвет за здраве на жителите и гостите на община Павел баня.

Събитието продължи с връчването на Тринайстата годишна награда на кмета на общината - "Павел баня 2016". Тя се дава за принос в развитието на туристическия бизнес. Неин носител стана доктор Йордан Гечев. Той е дългогодишен ръководител на СБР-НК клон Павел баня, лекар-терапевт и общественик. Станимир Радевски връчи почетен плакет, диплом и картина на местен художник на носителя на награда.

След официалната част празникът продължи с хоро, поведено от танцьорите на фолклорен ансамбъл "Детелини".

Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 312 )

Честит празник, Павел баня! 
8.9.2016
Днес честваме рождество на Пресвета Богородица!
Отбелязваме и храмовия празник на църквата "Рождество Богородично", който е и съборен ден на град и община Павел баня!

След Освобождението на България през 1878 г. нашите прадеди, решителни и прозорливи турийци, изоставят своето опожарено село Турия и се заселват около минералните извори. Изграждат за кратко време ново селище на мястото на запуснатото турско Лъджакьой с цели 132 къщи, което нарекли Павел.

И в ден като днешния - празник на града и храмов празник на църквата “Рождество Богородично” - сме длъжни да си спомним и да разкажем за възторга на тези деятелни хора и за усилията им през зимата и пролетта на 1879 г., когато на гола поляна и церова Кория поставят началото на Павел баня.

Честит празник, скъпи съграждани!
Pavelbanya.eu


view entry ( прегледа: 328 )

Детски спектакъл се проведе в навечерието на празника на Павел баня 
7.9.2016
Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня
Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня
Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня

В навечерието на Празника на Павел баня се проведе детски шоу спектакъл.

Забавата включваше песни, фокуси, забавни игри, смешки, весела детскотека и най-новото от света на магията.

Във веселите игра бяха раздадени награди на малчуганите от национален парк "Централен Балкан". По този начин те отбелязаха 25-годишнината на парка.

Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 335 )

Откриха нов офис на парк "Централен Балкан" в Павел баня 
7.9.2016
Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня
Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня
Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня

Със специална церемония, днес в Павел баня бе открит офис на национален парк "Централен Балкан". Лентата на новия обект прерязаха кметът на Община Павел баня - Станимир Радевски и директорът на дирекция национален парк Централен Балкан - Генчо Илиев.

Празникът уважиха и заместник-кметовете на общината, главния архитект, началника на полицията, ръководители и служители на общината и на националния парк и граждани. Деца от Павел баня рецитираха специално научени стихотворения за животни от парка.

Директорът на парка - Генчо Илиев, с благодарност подчерта усилията и подкрепата на администрацията на Павел баня за бързото реализиране на строежа. Той подчерта още, че откриването днес е част от празниците за отбелязване 25 годишнината на парка.

В новооткрития офис ще се предоставят административни услуги на гражданите свързани с ползването на парка - високопланинско животновъдство, събиране на билки и плодове от парка. Офисът разполага и с множество образователни материали за животинското и растителното разнообразие, което предоставя възможност на деца да провеждат часовете си по биология. Офисът ще продължи да поддържа и функция на информационен център.

Национален парк Централен Балкан е един от трите национални парка в Република България. Той е разположен в Средна Стара планина. Площта му е над 700 кв. км. От 2009г. Паркът притежава Диплома за защитена територия под патронажа на Европейския съвет. В момента тече процедура буковите гори в парка да бъдат включени в Европейски сериен обект под защитата на Юнеско.

Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 338 )

ЧЕСТВАМЕ 131 ГОДИНИ СЪЕДИНЕНИЕ 
6.9.2016
ЧЕСТВАМЕ 131 ГОДИНИ СЪЕДИНЕНИЕ Публикувано в Pavelbanya.eu
ЧЕСТВАМЕ 131 ГОДИНИ СЪЕДИНЕНИЕ
"..Надявам се, че любезний ми народ и от двете страни на Балкана, който с такава радост и ентусиазъм посрещна това велико събитие, ще ми подаде своето съдействие за заякчаването на святото дело – Съединението на двете български области в една държава – и ще бъде готов да направи всичките жертви и усилия за запазването на единството и независимостта на милото ни отечество. Нека Бог ни бъде на помощ в това нужно и велико предприятие!"

Из Манифест на Княз Алексанъдър първи Батемберг


Делото на Съединението е актът на фактическото обединение на българите под скиптъра на свободната и независима държава.

Постигайки националния идеал на Освобождението от 1878 година, сънародниците ни изживяват кошмара по задоволяването на геополитически интереси чрез Берлинския договор, който всява разделение и разпокъсаност в още неукрепналата българска държава.

Живеейки с усещането, че няма да позволят на никого никога повече да определя съдбата им, сънародниците ни се вдигат на въоръжена борба, за да си вземат това, за което загинаха Ботев и Левски – святата република! И така идва освобождението ни.

А Съединението на двете български области получава и международно признание. Това става с два важни дипломатически момента: подписването на българо-турската спогодба от 20 януари 1886 г. и Топханенския акт на Великите сили от 24 март същата година. Ако бъдат изключени и някои изолирани случай, нашите предци осъществяват обединението на Княжеството с Източна Румелия без големи кръвопролития.

Съединението е естественият резултат от ентусиазма и жертвоготовността, таени дълбоко в душата на българина близо 500 години!

Уважаеми читатели, Съединението ни е един от малко постигнатите национални идеали! Дано той не ни прави силни само на думи!

​Румен Скрински, Недялко Несторов
www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 300 )

Откраднаха велосипеди в Скобелево 
5.9.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 04.09.2016 г., в 08.23 ч., в РУ – Казанлък е получено съобщение, че около 17.00 ч. от района на етнографски комплекс, намиращ се в с. Скобелево, общ. Павел баня, е извършена кражба на два велосипеда „Бачини“, собственост на двама мъже от с. Горно Сахране.

В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 289 )

Шести фолклорен празник "На хоро в Розовата долина"  
3.9.2016
На хоро в Розовата долина - Павел баня На хоро в Розовата долина - Павел баня На хоро в Розовата долина - Павел баня
На хоро в Розовата долина - Павел баня На хоро в Розовата долина - Павел баня
На хоро в Розовата долина - Павел баня

В Павел баня тази вечер завърши шестият поред фолклорен празник "На хоро в Розовата долина" с участието на клубове за народни хора от цялата страна.

Спектакълът бе организиран от Община Павел баня, танцов клуб "Павелбанци" с ръководител Злати Златев, и се проведе със съдействието на читалище "Напред - 1903".
view entry ( прегледа: 310 )

Да почистим в Павел баня 
2.9.2016
Да почистим в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Да почистим в Павел баня
В навечерието на празниците гражданска инициативна група приканва павелбанци да се включат в почистване на обществените места в града.

Общинска администрация се включва с почистване на парковото пространство в петък от 13.00 ч. Нека бъдем съпричастни и отговорни към нашият дом, апелират инициаторите на акцията по почистване.
view entry ( прегледа: 290 )

Oтново ще има Ендуро сбирка в Павел баня 
25.8.2016
Oтново ще има Ендуро сбирка в Павел баня  Публикувано в Pavelbanya.eu
Oтново ще има Ендуро сбирка в Павел баня 
На 05.09.2016 г. /понеделник/ от 11.00 ч. ще се проведе традиционната вече Ендуро сбирка за любителите на високите скорости. Организаторите съобщават, че този път трасето на състезанието ще бъде от затворен тип. Те канят и всеки, който желае, да се включи в надпреварата.
view entry ( прегледа: 307 )

Заловиха крадецът на автомобилa от Горно Сахране 
22.8.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Криминалисти на ОДМВР-Стара Загора задържаха рецидивист, извършил множество кражби на моторни превозни средства

Целенасочените оперативно-издирвателни действия на криминалистите стартирали след регистрирани през месец август т.г. множество кражби на моторни превозни средства на територията на Старозагорска област.

В хода на разследването днес, в землището на с. Шейново, е задържан И.А. /24г./ - криминално проявен и осъждан. Той бил обявен за общодържавно издирване, след като на 04 август т.г. е избягал от затворническо общежитие, където е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“. И.А. се придвижвал с л.а. „Фолксваген поло“ - противозаконно отнет от с. Хаджидимитрово, а близо до мястото на задържането му е установен и л.а. „ВАЗ 2101“, откраднат от с. Горно Сахране, община Павел баня.

До момента е установено, че от 04 до 21 август И.А. е съпричастен към общо пет случая на противозаконни отнемания на моторни превозни средства и две домови кражби в малки населени места от областта, за които са образувани и се водят досъдебни производства. В част от случаите извършителят е прониквал в чуждите домове през незаключени врати и отворени прозорци и отмъквал ключовете на леките автомобили. От жилищата той си е тръгвал и с парични суми, мобилни телефон и други вещи.

И.А. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

ОД на МВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 293 )


<< <Предишна | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | Следваща> >>