Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Детски спектакъл се проведе в навечерието на празника на Павел баня
Павел баня
Детски спектакъл се проведе в навечерието на празника на Павел баня 
7.9.2016
Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня
Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня
Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня

В навечерието на Празника на Павел баня се проведе детски шоу спектакъл.

Забавата включваше песни, фокуси, забавни игри, смешки, весела детскотека и най-новото от света на магията.

Във веселите игра бяха раздадени награди на малчуганите от национален парк "Централен Балкан". По този начин те отбелязаха 25-годишнината на парка.

Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 1619 )

Откриха нов офис на парк "Централен Балкан" в Павел баня 
7.9.2016
Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня
Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня
Откриха нов офис на национален парк Централен Балкан в Павел баня

Със специална церемония, днес в Павел баня бе открит офис на национален парк "Централен Балкан". Лентата на новия обект прерязаха кметът на Община Павел баня - Станимир Радевски и директорът на дирекция национален парк Централен Балкан - Генчо Илиев.

Празникът уважиха и заместник-кметовете на общината, главния архитект, началника на полицията, ръководители и служители на общината и на националния парк и граждани. Деца от Павел баня рецитираха специално научени стихотворения за животни от парка.

Директорът на парка - Генчо Илиев, с благодарност подчерта усилията и подкрепата на администрацията на Павел баня за бързото реализиране на строежа. Той подчерта още, че откриването днес е част от празниците за отбелязване 25 годишнината на парка.

В новооткрития офис ще се предоставят административни услуги на гражданите свързани с ползването на парка - високопланинско животновъдство, събиране на билки и плодове от парка. Офисът разполага и с множество образователни материали за животинското и растителното разнообразие, което предоставя възможност на деца да провеждат часовете си по биология. Офисът ще продължи да поддържа и функция на информационен център.

Национален парк Централен Балкан е един от трите национални парка в Република България. Той е разположен в Средна Стара планина. Площта му е над 700 кв. км. От 2009г. Паркът притежава Диплома за защитена територия под патронажа на Европейския съвет. В момента тече процедура буковите гори в парка да бъдат включени в Европейски сериен обект под защитата на Юнеско.

Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 1616 )

ЧЕСТВАМЕ 131 ГОДИНИ СЪЕДИНЕНИЕ 
6.9.2016
ЧЕСТВАМЕ 131 ГОДИНИ СЪЕДИНЕНИЕ Публикувано в Pavelbanya.eu
ЧЕСТВАМЕ 131 ГОДИНИ СЪЕДИНЕНИЕ
"..Надявам се, че любезний ми народ и от двете страни на Балкана, който с такава радост и ентусиазъм посрещна това велико събитие, ще ми подаде своето съдействие за заякчаването на святото дело – Съединението на двете български области в една държава – и ще бъде готов да направи всичките жертви и усилия за запазването на единството и независимостта на милото ни отечество. Нека Бог ни бъде на помощ в това нужно и велико предприятие!"

Из Манифест на Княз Алексанъдър първи Батемберг


Делото на Съединението е актът на фактическото обединение на българите под скиптъра на свободната и независима държава.

Постигайки националния идеал на Освобождението от 1878 година, сънародниците ни изживяват кошмара по задоволяването на геополитически интереси чрез Берлинския договор, който всява разделение и разпокъсаност в още неукрепналата българска държава.

Живеейки с усещането, че няма да позволят на никого никога повече да определя съдбата им, сънародниците ни се вдигат на въоръжена борба, за да си вземат това, за което загинаха Ботев и Левски – святата република! И така идва освобождението ни.

А Съединението на двете български области получава и международно признание. Това става с два важни дипломатически момента: подписването на българо-турската спогодба от 20 януари 1886 г. и Топханенския акт на Великите сили от 24 март същата година. Ако бъдат изключени и някои изолирани случай, нашите предци осъществяват обединението на Княжеството с Източна Румелия без големи кръвопролития.

Съединението е естественият резултат от ентусиазма и жертвоготовността, таени дълбоко в душата на българина близо 500 години!

Уважаеми читатели, Съединението ни е един от малко постигнатите национални идеали! Дано той не ни прави силни само на думи!

​Румен Скрински, Недялко Несторов
www.Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 1574 )

Откраднаха велосипеди в Скобелево 
5.9.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 04.09.2016 г., в 08.23 ч., в РУ – Казанлък е получено съобщение, че около 17.00 ч. от района на етнографски комплекс, намиращ се в с. Скобелево, общ. Павел баня, е извършена кражба на два велосипеда „Бачини“, собственост на двама мъже от с. Горно Сахране.

В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 1549 )

Шести фолклорен празник "На хоро в Розовата долина"  
3.9.2016
На хоро в Розовата долина - Павел баня На хоро в Розовата долина - Павел баня На хоро в Розовата долина - Павел баня
На хоро в Розовата долина - Павел баня На хоро в Розовата долина - Павел баня
На хоро в Розовата долина - Павел баня

В Павел баня тази вечер завърши шестият поред фолклорен празник "На хоро в Розовата долина" с участието на клубове за народни хора от цялата страна.

Спектакълът бе организиран от Община Павел баня, танцов клуб "Павелбанци" с ръководител Злати Златев, и се проведе със съдействието на читалище "Напред - 1903".
view entry ( прегледа: 1582 )

Да почистим в Павел баня 
2.9.2016
Да почистим в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Да почистим в Павел баня
В навечерието на празниците гражданска инициативна група приканва павелбанци да се включат в почистване на обществените места в града.

Общинска администрация се включва с почистване на парковото пространство в петък от 13.00 ч. Нека бъдем съпричастни и отговорни към нашият дом, апелират инициаторите на акцията по почистване.
view entry ( прегледа: 1530 )

Oтново ще има Ендуро сбирка в Павел баня 
25.8.2016
Oтново ще има Ендуро сбирка в Павел баня  Публикувано в Pavelbanya.eu
Oтново ще има Ендуро сбирка в Павел баня 
На 05.09.2016 г. /понеделник/ от 11.00 ч. ще се проведе традиционната вече Ендуро сбирка за любителите на високите скорости. Организаторите съобщават, че този път трасето на състезанието ще бъде от затворен тип. Те канят и всеки, който желае, да се включи в надпреварата.
view entry ( прегледа: 1557 )

Заловиха крадецът на автомобилa от Горно Сахране 
22.8.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Криминалисти на ОДМВР-Стара Загора задържаха рецидивист, извършил множество кражби на моторни превозни средства

Целенасочените оперативно-издирвателни действия на криминалистите стартирали след регистрирани през месец август т.г. множество кражби на моторни превозни средства на територията на Старозагорска област.

В хода на разследването днес, в землището на с. Шейново, е задържан И.А. /24г./ - криминално проявен и осъждан. Той бил обявен за общодържавно издирване, след като на 04 август т.г. е избягал от затворническо общежитие, където е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“. И.А. се придвижвал с л.а. „Фолксваген поло“ - противозаконно отнет от с. Хаджидимитрово, а близо до мястото на задържането му е установен и л.а. „ВАЗ 2101“, откраднат от с. Горно Сахране, община Павел баня.

До момента е установено, че от 04 до 21 август И.А. е съпричастен към общо пет случая на противозаконни отнемания на моторни превозни средства и две домови кражби в малки населени места от областта, за които са образувани и се водят досъдебни производства. В част от случаите извършителят е прониквал в чуждите домове през незаключени врати и отворени прозорци и отмъквал ключовете на леките автомобили. От жилищата той си е тръгвал и с парични суми, мобилни телефон и други вещи.

И.А. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

ОД на МВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 1556 )

Подадени са 71 молби за еднократна помощ за първокласници 
18.8.2016
Подадени са 71 молби за еднократна помощ за първокласници в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Подадени са 71 молби за еднократна помощ за първокласници в Павел баня
71 молби от Павел баня за еднократна целева помощ за първокласници са подадени до момента в Дирекция „Социално подпомагане“ - Казанлък, каза за Радио „Фокус“ директорът на социалната институция Мими Орачева.

Орачева припомни, че тази година е по-висок прагът на доходите за семействата, които кандидатстват - 400 лв. „Това дава възможност на повече хора да подадат документи“, коментира тя.

Размерът на еднокртната целева помощ за първокласници е 250 лв. Крайният срок за подаване на документи е 15 октомври.

Радио Фокус - Славяна ГАЙДАРОВА
view entry ( прегледа: 1543 )

Шофьор блъсна възрастен мъж и избяга 
17.8.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 16.08.2016 г., около 08.35 ч., в гр. Казанлък по бул. "23-ти пехотен шипченски полк", в посока изток, се е движил лек автомобил, неустановена марка и модел, който е блъснал пресичащ пътното платно пешеходец на 79 години от с. Александрово, общ. Павел баня. Автомобилът не е спрял, а е продължил движението си и е напуснал местопроизшествието.

В следствие на удара пешеходецът е получил охлузвания на лявата ръка и натъртвания по корема и гърба. Откаран е във ФСМП - Казанлък, където е обслужен амбулаторно и освободен, без опасност за живота.

Работата по издирване на автомобила и водача продължава.

ОД на МВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 1514 )


<< <Предишна | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | Следваща> >>