Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Копиехвъргачът, който мяташе камъни
Павел баня
Копиехвъргачът, който мяташе камъни  
2.10.2015
Всяка победа обикновено е последица от редица поражения. Мисълта е на испанския драматург Александър Касон, но не е известно вдъхновението, довело го до това заключение. За да се убедим в думите на испанеца, неминуемо трябва да се поровим зад кулисите на успеха, като забравим поне за миг бляскавата му страна. Откъде черпят сили ощетените от съдбата? И наистина ли успехът започва винаги с думата решителност? "Стандарт" ще търси отговорите на тези въпроси в рубриката си "Воля", в която ще ви представи параолимпийците, които намират сили да прославят България по света. Днес ще ви разкажем историята на Дечко Овчаров, копиехвъргача, който във вторник донесе бронз на Световните игри в Сочи.

Момчето с протезата, което обичаше да мята камъни в Павел баня, не е допускало, че точно хвърлянето ще промени живота му. Съдбата обаче имала такива планове и станало, както тя решила. Днес мъжът с протезата е един от изявените ни параолимпийци, който носи на България слава и медали с хвърляне копие, тласкане на диск и мятане на гюле. Само преди два дни Дечко Овчаров донесе пореден успех за България. Той спечели бронзов медал при хвърлянето на копие на Световните игри на Международната федерация на спортистите с ампутации и инвалидни колички в Сочи. Признава, че детският спомен за мятането на камъни по време на състезание му дава сила и дори е променял хода на надпреварата. Зад успехите му обаче стои много труд.
Дечко носи надколянна бедрена протеза от дете.

Бях на 8 г., когато семейството ми попадна в катастрофа

Най-много пострадах аз", казва без драматизъм той. Детството му обаче не минало лесно. Не искал да бъде различен и затова се опитвал в игрите да прави всичко като здравите деца. "В един момент обаче си дадох сметка, че умея неща, които са трудни за деца с моя проблем", спомня си Дечко.

За спорта го открива преди 20 г. председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов, който го забелязва, докато плува в басейн в Павел баня. "Преди да се срещнем, не бях спортувал нищо. Можех да плувам и правех всичко, само и само да приличам на здрав човек", връща лентата назад параолимпиецът. В големия спорт обаче го вкарва треньорката Божидара Гулева през 2002 г. Тогава е първото му състезание извън България. На Световното първенство във Франция става 7-ми на хвърлянето на копие. От Олимпиадата в Атина две години по-късно му става ясно какво значи голям спортен форум. "Страхотно беше. Повиших си личния резултат на копие. Класирах се девети на копие и диск, осми бях на гюлето, но конкуренцията беше голяма", казва той.

2005 г. Дечко определя като възход на спортния му живот. Началото дава Европейското първенство и "Оупън турнир" във Финландия, където печели и най-ценните си медали.

Тогава победих олимпийския шампион

от Олимпиадата в Атина. Най-запомнящото ми състезание. До последно ме водеха, а аз победих от последния опит - шестия. Имаше съспенс. Гордея се с този медал. Всъщност дадоха ми два медала за една дисциплина. Единият за "Оупън турнира", а другият - за Европейското", уточнява параолимпиецът с вълнение в гласа и блясък в очите.

От 10 г. почти от всяко международно състезание Дечко се връща с медали. Със световни титли се е връщал от Индия, Нова Зеландия и ОАЕ. На олимпиадите обаче нещата не вървят по план. "На Олимпиадата в Пекин през 2008 г. бях подготвен за златен медал, но ни обединиха в една група с подколенните протези. Останах на 7-о място. Ако бяха само моята група, щях да съм първи. Много бях разочарован", споделя Дечко. "Олимпиадата в Лондон през 2012 г. беше следващото голямо разочарование.

Имам чувството, че съм прокълнат на олимпиади

Тогава можех да стана трети на диск", продължава той. Оттогава Дечко Овчаров тренира при професор Стефан Стойков, на когото казва, че дължи много. Покриването на квота за Олимпиадата в Рио догодина е сред приоритетите му. Въпреки това за състезание Дечко не тръгва с голямата кошница, за да не дърпа дявола за опашката. "Покрия ли квота за олимпиадата обаче, ще се боря за медал", казва той, макар че вече е разочарован от предстоящия спортен форум догодина, тъй като на него хвърляне на диск няма да има. "Трудно понасям несправедливостите. Тренирал съм три години за диска и изведнъж ти казват, че няма да има такава дисциплина", пали се той.

Дечко е посветил живота си изцяло на спорта. В момента учи за треньор по лека атлетика в НСА, но е наясно, че невинаги от добрите състезатели излизат добри треньори. "Времето ще покаже", казва смирено той. Той е с амбицията да помогне на спорта в курортното градче.

Казва, че семейството е неговият допинг

Женен е и има двама синове, за които таи някакви надежди да тръгнат по неговите стъпки. Дори и да не постигна нищо в живота, аз съм постигнал много, като съм създал тези красиви деца. Искам да ги зарадвам на Олимпиадата в Рио", казва той. Дечко признава, че е човек на действието. "Не си ли упорит, няма как да постигнеш целта си. Винаги съм се опитвал да приличам на здравите, защото не съм искал да ме гледат с друго око", добавя той. По думите му българите като че ли не са свикнали още с хората с увреждания. "Заглеждат се повече. Като си различен, те гледат по друг начин. Може би точно затова пък ние, параолимпийците, не се отказваме и искаме да направим нещо, което да остане във времето. Искаме с нашия спорт да покажем, че сме силни хора и да се докажем", обобщава той.

Стандарт Нюз
view entry ( прегледа: 845 )

24 общини с финансиране за екологични продукти 
2.10.2015
Фермери от всички 24 общини в Западна и Централна Стара планина, които имат територии в зоните по "НАТУРА 2000", могат да получат подкрепа за производството на чисти храни и продажбата им директно на потребителите по линия на българско-швейцарския проект „За Балкана и хората".

Преди три години проектът започна работа в осем общини и вече има дванадесет фермери, регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието и храните за преработка във фермата и директни продажби.

Биволско, овче и краве кисело мляко и сирена, кашкавал, мед и сладка се радват на голям интерес на фермерския пазар в софийския квартал Борово, на изложения и фестивали в цялата страна. Фермерите ги продават от мобилни хладилни витрини.

„С включването в проекта на новите общини фермерите там ще имат възможност да получат експертна помощ от проекта, да започнат производството на фермерски продукти: мед, сирене, мляко и др. и да се регистрират в Областната дирекция по безопасност на храните по Наредба 26. За първите шестима кандидати ще има и малка финансова помощ от проекта." - съобщи д-р Стоилко Апостолов, управител на Фондацията за биологично земеделие „Биоселена" и координатор на проекта „За Балкана и хората".

„По този начин не само ще бъде подпомогнат малкият бизнес и подкрепен поминъкът на местните хора, но ще бъдат опазени редки български породи и уникалното биоразнообразие в районите от Натура 2000 на Балкана," - допълни д-р Апостолов.

Предстои да приключи регистрацията за преработка във фермата и директни продажби и на други осем производители.

24-те общини, които са вече в района на проекта, са: Мъглиж, Казанлък, Павел баня, Карлово, Сопот, Антон, Пирдоп, Тетевен, Троян, Априлци, Севлиево, Габрово, Трявна, Белоградчик, Чупрене, Чипровци, Георги Дамяново, Монтана, Берковица, Вършец, Враца, Своге, Годеч, Костинброд.

Хората вече добре познават млякото и сиренето от редките български породи Каракачанска овца и биволи Българска Мурра на ферма „Под Балкана" в с. Васил Левски, Карловско, където по проекта бе открит Демонстрационен център за производство на млечни продукти, съобщават от проекта.
Сред търсените продукти са кравето мляко „От фермата" в с. Нефела, Врачанско, синьото сирене на ферма „Чемерник" от с. Бов, овчето сирене и кисело мляко на Александър Александров от с. Балювица, Монтанско, сиренето и кашкавала на Славейко Тодоров от с. Благово, Монтанско, млечните продукти на малката ферма кв. Заножене гр. Вършец, сиренето на Стоян Пелтешки от Угърчин.
Популярност придобиха медът на младия пчелар Теодор Пушкаров от с. Меляне, Общ. Георги Дамяново и биологичният мед от пчелините на семейства Начеви и Попови от Калофер, сладката от диви плодове на „Синевка" в с. Превала, Монтанско.

Българско-швейцарският проект „За Балкана и хората" („Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони") е най-мащабният сред финансираните от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.
Общата му стойност е 4 790 000 швейцарски франка, от които 590 000 швейцарски франка е съфинансирането от българските партньори.

Районът на проекта включва девет зони от „Натура 2000" в Западна и Централна Стара планина. По него работят Министерството на земеделието и храните, пет български и четири швейцарски неправителствени организации.

Голямата цел на проекта е изграждането на успешен модел, който да покаже, че връзката между запазването на природата и устойчивото развитие на селските райони в територии с висока природна стойност може да е печеливша - за местните хора, за бизнеса и за околната среда.
Екипът на проекта е убеден, че мрежата „Натура 2000" не е пречка за бизнеса, а реална възможност да се предлагат продукти и услуги с високо качество и екологична стойност, които са все по-търсени от българските и европейските потребители.

News.bg

view entry ( прегледа: 834 )

Партия се отказа от участие в изборите в Павел баня 
28.9.2015
Заличена е регистрацията на Политическа партия „Движение Демократично Действие – Д3” за участие в изборите за общински съветници на 25 октомври 2015 г., извършена с решение от 11 септември 2015 г., съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в Павел баня.

Заличена е и регистрацията на кандидата за общински съветник Юсеин Махмуд Ахмед за участие в изборите за общински съветници на 25 октомври 2015 г., извършена с решение от 22 септември 2015 г. на ОИК, посочва Topnovini.bg.
Издадените удостоверения са анулирани.

Действията на ОИК са в изпълнение на постъпило заявление от Стефан Титков Иванов, чрез Йордан Стоянов Маринов- упълномощен представител на партията, с което е заявил заличаването.


view entry ( прегледа: 804 )

Кандидатът за кмет Атанас Пъдев кани опонентите си на дебат 
25.9.2015
"Атанас Пъдев – кандидат за кмет на община Павел баня от Българска Социалистическа Партия, организира публичен дебат по проблемите и за развитието на община Павел баня и отправя покана към всички кандидати за кмет на общината на 10.10.2015 г., събота от 17:00 ч. в читалище „Напред”, зала „Младост” по темите:

1. Управление на общинската собственост;
2. Създаване и развитие на собствени дейности чрез различни форми на стопански субекти, изцяло или чрез партньорство;
3. Туризъм – състояние, възможности, тенденции;
4. Европейски фондове и мястото им в община Павел баня;
5. Инфраструктура;
6. Инвестиции;
7. Административно обслужване и финансово състояние на община Павел баня;
8. Образование, култура и спорт;

25.09.2015г.
Предизборен щаб на БСП, Атанас Стойнов Пъдев"

Купуването и продаването на гласове е пресъпление!


view entry ( прегледа: 767 )

Откриха незаконно добити дърва за огрев 
25.9.2015
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Ha 23 ceптeмвpи, oĸoлo 16:30 чaca, oт cлyжитeли нa Учacтъĸ – Πaвeл бaня и cлyжитeли нa ДЛC „Maзaлaт“ – ceлo Гopнo Caxpaнe e извъpшeнa пpoвepĸa в чacтeн дoм, нaмиpaщ ce нa yл. „Cпapтaĸ“ в гpaд Πaвeл бaня. B xoдa нa cъщaтa e ycтaнoвeнo, чe 55-гoдишният M. K. cъxpaнявa 4 ĸyб. м. нeзaĸoннo дoбити дъpвa зa oгpeв (aĸaция). Πo cлyчaя e oбpaзyвaнo бъpзo пoлицeйcĸo пpoизвoдcтвo.

Ha 24 ceптeмвpи, oĸoлo 12:15 чaca, oт cлyжитeли нa Учacтъĸ – Πaвeл бaня и cлyжитeли нa „EBH-Бългapия“ e извъpшeнa пpoвepĸa в чacтeн дoм, нaмиpaщ ce нa yл. „Tинтявa“ в ceлo Гaбapeвo, oбщинa Πaвeл бaня, oбитaвaн oт 32-гoдишнaтa H. Ш. B xoдa нa cъщaтa e ycтaнoвeнo нeзaĸoннo пpиĸaчвaнe ĸъм eлeĸтpoпpeнocнaтa мpeжa, c ĸoeтo ca cъздaдeни ycлoвия зa нeпълнo oтчитaнe нa пoтpeбeнa eлeĸтpичecĸa eнepгия. Πo cлyчaя e oбpaзyвaнo бъpзo пoлицeйcĸo пpoизвoдcтвo.
view entry ( прегледа: 799 )

Изтеглиха състезателните номера за местните избори в община Павел баня 
22.9.2015
Избор на състезателни номера за местни избори 2015 Публикувано в Pavelbanya.eu
Избор на състезателни номера за местни избори 2015
Преди броени минути на заседание на Общинската избирателна комисия в Павел баня бе изтеглен жребият с номерацията на партии, коалиции и инициативни комитети, които ще участват на предстоящите на 25 октомври местни избори. На заседанието присъстваха представители на партиите и инициативните комитети, както и журналисти, в чието присъствие бяха изтеглени номерата на политическите формации, под които гласоподавателите ще могат да избират в интегралната бюлетина.

Представяме Ви ги по възходящ ред:

1. Инициативен комитет „Петър Райчинов“
2. ПП БСП
3. ПП Българска социалдемократическа партия
4. Инициативен комитет „Мариан Дойчев“
5. Инициативен комитет “Величка Тодорова“
6. Инициативен комитeт „Христо Христов“
7. Инициативен комитет „Пламена Славова“
8. ПП ДПС
9. Местна коалиция „Обединение“
10. ПП НФСБ
11. Инициативен комитет „Николай Лесов“
12. Движение „Демократично действие Д-3“
13. Коалиция „Народен съюз“
14. ПП ГЕРБ

Съответнo и кандидатите за кметове на община Павел баня:
2. Атанас Пъдев - БСП
5. Величка Тодорова - Инициативен комитет
8. Иса Бесоолу - ДПС
9. Станимир Радевски - Местна коалиция „Обединение“
14. Христо Чаушев - ГЕРБ

Румен Скрински; Недялко Несторов
www.PavelBanya.euview entry ( прегледа: 803 )

Отвори врати новият хотел-ресторант Аризона 
17.9.2015
Хотел-ресторант АРИЗОНА - Павел баня Хотел-ресторант АРИЗОНА - Павел баня Хотел-ресторант АРИЗОНА - Павел баня
Хотел-ресторант АРИЗОНА - Павел баня

След завършване на планираното разширение отвори врати Хотел-ресторант Аризона Павел баня. Хотелът вече разполага с 4 единични, 10 двойни, 2 тройни бутикови стаи и 2 Вип апартамента. Всяка стая е с уникален дизайн и предлага възможности на приятен отдих.

Хотел-ресторант „Аризона“ Павел баня разполага и с просторен ресторант, лятна градина и собствено рибно стопанство.

Повече информация...


view entry ( прегледа: 811 )

Разлепени са избирателните списъци за предстоящите местни избори в Павел баня 
16.9.2015
Разлепени са избирателните списъци в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Разлепени са избирателните списъци в Павел баня
Избирателните списъци в община Павел баня са разлепени на секциите за гласуване и избирателите могат да проверят дали фигурират в тях.

Срокът за поставяне на избирателните списъци бе 14-ти септември, съобщават от Централната избирателна комисия.

До 10-ти октомври гражданите могат да подадат заявление в общината за гласуване по настоящ адрес. Адресът обаче трябва да е бил променен преди 24-ти април тази година, допълват още от ЦИК.

17-ти октомври е крайният срок за подаване на молба до общинския кмет за отстраняване на грешки в избирателните списъци, а на 23-ти октомври приключва предизборната кампания.

На сайта на ГРАО имате възможност да направите справка чрез ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за предстоящите избори за общински съветници и кметове и национален референдум.
view entry ( прегледа: 827 )

Училищният звънец удари 
15.9.2015
Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня
Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня
Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня
Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня
Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня
Училищният звънец удари в Павел баня

В двете най-големи училища в общината - СОУ "Христо Ботев" и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство - започна новата учебна година.

На училищните тържества присъстваха кметът на Община Павел баня Станимир Радевски, председателят на Общинския съвет Христина Петрова, представители на Общинска администрация, бивши учители, родители и ученици!

Екипът на Pavelbanya.eu поздравява всички ученици, учители и родители за първия учебен ден! Пожелаваме Ви здраве и енергия по пътя на знанието!

Предлагаме Ви атмосфера в снимки от 15-ти септември в Павел баня.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 794 )

Поздравителен адрес по случай 15-ти септември 
14.9.2015
Поздравеителелн адрес от кмета на община Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Поздравителен адрес от кмета на община Павел баня


view entry ( прегледа: 764 )


<< <Предишна | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | Следваща> >>