Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 24 общини с финансиране за екологични продукти
Павел баня
24 общини с финансиране за екологични продукти 
2.10.2015
Фермери от всички 24 общини в Западна и Централна Стара планина, които имат територии в зоните по "НАТУРА 2000", могат да получат подкрепа за производството на чисти храни и продажбата им директно на потребителите по линия на българско-швейцарския проект „За Балкана и хората".

Преди три години проектът започна работа в осем общини и вече има дванадесет фермери, регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието и храните за преработка във фермата и директни продажби.

Биволско, овче и краве кисело мляко и сирена, кашкавал, мед и сладка се радват на голям интерес на фермерския пазар в софийския квартал Борово, на изложения и фестивали в цялата страна. Фермерите ги продават от мобилни хладилни витрини.

„С включването в проекта на новите общини фермерите там ще имат възможност да получат експертна помощ от проекта, да започнат производството на фермерски продукти: мед, сирене, мляко и др. и да се регистрират в Областната дирекция по безопасност на храните по Наредба 26. За първите шестима кандидати ще има и малка финансова помощ от проекта." - съобщи д-р Стоилко Апостолов, управител на Фондацията за биологично земеделие „Биоселена" и координатор на проекта „За Балкана и хората".

„По този начин не само ще бъде подпомогнат малкият бизнес и подкрепен поминъкът на местните хора, но ще бъдат опазени редки български породи и уникалното биоразнообразие в районите от Натура 2000 на Балкана," - допълни д-р Апостолов.

Предстои да приключи регистрацията за преработка във фермата и директни продажби и на други осем производители.

24-те общини, които са вече в района на проекта, са: Мъглиж, Казанлък, Павел баня, Карлово, Сопот, Антон, Пирдоп, Тетевен, Троян, Априлци, Севлиево, Габрово, Трявна, Белоградчик, Чупрене, Чипровци, Георги Дамяново, Монтана, Берковица, Вършец, Враца, Своге, Годеч, Костинброд.

Хората вече добре познават млякото и сиренето от редките български породи Каракачанска овца и биволи Българска Мурра на ферма „Под Балкана" в с. Васил Левски, Карловско, където по проекта бе открит Демонстрационен център за производство на млечни продукти, съобщават от проекта.
Сред търсените продукти са кравето мляко „От фермата" в с. Нефела, Врачанско, синьото сирене на ферма „Чемерник" от с. Бов, овчето сирене и кисело мляко на Александър Александров от с. Балювица, Монтанско, сиренето и кашкавала на Славейко Тодоров от с. Благово, Монтанско, млечните продукти на малката ферма кв. Заножене гр. Вършец, сиренето на Стоян Пелтешки от Угърчин.
Популярност придобиха медът на младия пчелар Теодор Пушкаров от с. Меляне, Общ. Георги Дамяново и биологичният мед от пчелините на семейства Начеви и Попови от Калофер, сладката от диви плодове на „Синевка" в с. Превала, Монтанско.

Българско-швейцарският проект „За Балкана и хората" („Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони") е най-мащабният сред финансираните от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.
Общата му стойност е 4 790 000 швейцарски франка, от които 590 000 швейцарски франка е съфинансирането от българските партньори.

Районът на проекта включва девет зони от „Натура 2000" в Западна и Централна Стара планина. По него работят Министерството на земеделието и храните, пет български и четири швейцарски неправителствени организации.

Голямата цел на проекта е изграждането на успешен модел, който да покаже, че връзката между запазването на природата и устойчивото развитие на селските райони в територии с висока природна стойност може да е печеливша - за местните хора, за бизнеса и за околната среда.
Екипът на проекта е убеден, че мрежата „Натура 2000" не е пречка за бизнеса, а реална възможност да се предлагат продукти и услуги с високо качество и екологична стойност, които са все по-търсени от българските и европейските потребители.

News.bg

view entry ( прегледа: 806 )

Партия се отказа от участие в изборите в Павел баня 
28.9.2015
Заличена е регистрацията на Политическа партия „Движение Демократично Действие – Д3” за участие в изборите за общински съветници на 25 октомври 2015 г., извършена с решение от 11 септември 2015 г., съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в Павел баня.

Заличена е и регистрацията на кандидата за общински съветник Юсеин Махмуд Ахмед за участие в изборите за общински съветници на 25 октомври 2015 г., извършена с решение от 22 септември 2015 г. на ОИК, посочва Topnovini.bg.
Издадените удостоверения са анулирани.

Действията на ОИК са в изпълнение на постъпило заявление от Стефан Титков Иванов, чрез Йордан Стоянов Маринов- упълномощен представител на партията, с което е заявил заличаването.


view entry ( прегледа: 779 )

Кандидатът за кмет Атанас Пъдев кани опонентите си на дебат 
25.9.2015
"Атанас Пъдев – кандидат за кмет на община Павел баня от Българска Социалистическа Партия, организира публичен дебат по проблемите и за развитието на община Павел баня и отправя покана към всички кандидати за кмет на общината на 10.10.2015 г., събота от 17:00 ч. в читалище „Напред”, зала „Младост” по темите:

1. Управление на общинската собственост;
2. Създаване и развитие на собствени дейности чрез различни форми на стопански субекти, изцяло или чрез партньорство;
3. Туризъм – състояние, възможности, тенденции;
4. Европейски фондове и мястото им в община Павел баня;
5. Инфраструктура;
6. Инвестиции;
7. Административно обслужване и финансово състояние на община Павел баня;
8. Образование, култура и спорт;

25.09.2015г.
Предизборен щаб на БСП, Атанас Стойнов Пъдев"

Купуването и продаването на гласове е пресъпление!


view entry ( прегледа: 739 )

Откриха незаконно добити дърва за огрев 
25.9.2015
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Ha 23 ceптeмвpи, oĸoлo 16:30 чaca, oт cлyжитeли нa Учacтъĸ – Πaвeл бaня и cлyжитeли нa ДЛC „Maзaлaт“ – ceлo Гopнo Caxpaнe e извъpшeнa пpoвepĸa в чacтeн дoм, нaмиpaщ ce нa yл. „Cпapтaĸ“ в гpaд Πaвeл бaня. B xoдa нa cъщaтa e ycтaнoвeнo, чe 55-гoдишният M. K. cъxpaнявa 4 ĸyб. м. нeзaĸoннo дoбити дъpвa зa oгpeв (aĸaция). Πo cлyчaя e oбpaзyвaнo бъpзo пoлицeйcĸo пpoизвoдcтвo.

Ha 24 ceптeмвpи, oĸoлo 12:15 чaca, oт cлyжитeли нa Учacтъĸ – Πaвeл бaня и cлyжитeли нa „EBH-Бългapия“ e извъpшeнa пpoвepĸa в чacтeн дoм, нaмиpaщ ce нa yл. „Tинтявa“ в ceлo Гaбapeвo, oбщинa Πaвeл бaня, oбитaвaн oт 32-гoдишнaтa H. Ш. B xoдa нa cъщaтa e ycтaнoвeнo нeзaĸoннo пpиĸaчвaнe ĸъм eлeĸтpoпpeнocнaтa мpeжa, c ĸoeтo ca cъздaдeни ycлoвия зa нeпълнo oтчитaнe нa пoтpeбeнa eлeĸтpичecĸa eнepгия. Πo cлyчaя e oбpaзyвaнo бъpзo пoлицeйcĸo пpoизвoдcтвo.
view entry ( прегледа: 774 )

Изтеглиха състезателните номера за местните избори в община Павел баня 
22.9.2015
Избор на състезателни номера за местни избори 2015 Публикувано в Pavelbanya.eu
Избор на състезателни номера за местни избори 2015
Преди броени минути на заседание на Общинската избирателна комисия в Павел баня бе изтеглен жребият с номерацията на партии, коалиции и инициативни комитети, които ще участват на предстоящите на 25 октомври местни избори. На заседанието присъстваха представители на партиите и инициативните комитети, както и журналисти, в чието присъствие бяха изтеглени номерата на политическите формации, под които гласоподавателите ще могат да избират в интегралната бюлетина.

Представяме Ви ги по възходящ ред:

1. Инициативен комитет „Петър Райчинов“
2. ПП БСП
3. ПП Българска социалдемократическа партия
4. Инициативен комитет „Мариан Дойчев“
5. Инициативен комитет “Величка Тодорова“
6. Инициативен комитeт „Христо Христов“
7. Инициативен комитет „Пламена Славова“
8. ПП ДПС
9. Местна коалиция „Обединение“
10. ПП НФСБ
11. Инициативен комитет „Николай Лесов“
12. Движение „Демократично действие Д-3“
13. Коалиция „Народен съюз“
14. ПП ГЕРБ

Съответнo и кандидатите за кметове на община Павел баня:
2. Атанас Пъдев - БСП
5. Величка Тодорова - Инициативен комитет
8. Иса Бесоолу - ДПС
9. Станимир Радевски - Местна коалиция „Обединение“
14. Христо Чаушев - ГЕРБ

Румен Скрински; Недялко Несторов
www.PavelBanya.euview entry ( прегледа: 778 )

Отвори врати новият хотел-ресторант Аризона 
17.9.2015
Хотел-ресторант АРИЗОНА - Павел баня Хотел-ресторант АРИЗОНА - Павел баня Хотел-ресторант АРИЗОНА - Павел баня
Хотел-ресторант АРИЗОНА - Павел баня

След завършване на планираното разширение отвори врати Хотел-ресторант Аризона Павел баня. Хотелът вече разполага с 4 единични, 10 двойни, 2 тройни бутикови стаи и 2 Вип апартамента. Всяка стая е с уникален дизайн и предлага възможности на приятен отдих.

Хотел-ресторант „Аризона“ Павел баня разполага и с просторен ресторант, лятна градина и собствено рибно стопанство.

Повече информация...


view entry ( прегледа: 787 )

Разлепени са избирателните списъци за предстоящите местни избори в Павел баня 
16.9.2015
Разлепени са избирателните списъци в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Разлепени са избирателните списъци в Павел баня
Избирателните списъци в община Павел баня са разлепени на секциите за гласуване и избирателите могат да проверят дали фигурират в тях.

Срокът за поставяне на избирателните списъци бе 14-ти септември, съобщават от Централната избирателна комисия.

До 10-ти октомври гражданите могат да подадат заявление в общината за гласуване по настоящ адрес. Адресът обаче трябва да е бил променен преди 24-ти април тази година, допълват още от ЦИК.

17-ти октомври е крайният срок за подаване на молба до общинския кмет за отстраняване на грешки в избирателните списъци, а на 23-ти октомври приключва предизборната кампания.

На сайта на ГРАО имате възможност да направите справка чрез ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за предстоящите избори за общински съветници и кметове и национален референдум.
view entry ( прегледа: 798 )

Училищният звънец удари 
15.9.2015
Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня
Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня
Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня
Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня
Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня Училищният звънец удари в Павел баня
Училищният звънец удари в Павел баня

В двете най-големи училища в общината - СОУ "Христо Ботев" и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство - започна новата учебна година.

На училищните тържества присъстваха кметът на Община Павел баня Станимир Радевски, председателят на Общинския съвет Христина Петрова, представители на Общинска администрация, бивши учители, родители и ученици!

Екипът на Pavelbanya.eu поздравява всички ученици, учители и родители за първия учебен ден! Пожелаваме Ви здраве и енергия по пътя на знанието!

Предлагаме Ви атмосфера в снимки от 15-ти септември в Павел баня.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 770 )

Поздравителен адрес по случай 15-ти септември 
14.9.2015
Поздравеителелн адрес от кмета на община Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Поздравителен адрес от кмета на община Павел баня


view entry ( прегледа: 734 )

1257 ученици влизат в клас за новата учебна година в общината 
14.9.2015
СОУ 'Христо Ботев' Павел баня  Публикувано в Pavelbanya.eu
СОУ 'Христо Ботев' Павел баня
Новата учебна година в община Павел баня ще започне нормално. Това съобщиха за Pavelbanya.eu от отдел "Образование, извънкласни дейности и спорт" към Община Павел баня.

1257 са учениците, които влизат в клас от утрешния 15 септември, а 145 първолаци от общината за пръв път ще чуят училищния звънец.

Две са подготвителните училищни групи в селата Горно Сахране и Асен с общо 22 деца.

Учебната година и в двете най-големи училища на община Павел баня - СОУ "Христо Ботев" и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство - също започва нормално с извършени освежителни ремонтни дейности.

Стана ясно и че 436 са децата в детските градини от населените места на общината.

От отдел "Образование" допълниха още, че по проекти ще се подновява и покривната конструкция, както и ще се извършва саниране на сградите на ЦДГ "Радост" село Осетеново и ЦДГ "Синчец" град Павел баня.

Ремонтните дейности по училища и детски градини в общината завършват в срок преди утрешния празничен ден.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 764 )


<< <Предишна | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | Следваща> >>