Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Жители на село Скобелево събират пари за храм
Павел баня
Жители на село Скобелево събират пари за храм 
14.9.2015

Близо 12 хиляди лева бяха събрани на благотворителна среща, за изграждането на православен храм в село Скобелево, община Павел баня. Това съобщи за БТА Николай Бояджиев - председател на Инициативния комитет за изграждането на православен храм в селото, който ще носи името на Свети Георги Победоносец.

Първата копка за изграждането на храма е направена преди четири години, но същинският градеж е отпреди две. До момента вложените в различни строителни дейности средства са за 280 хиляди лева. Близо 400 хиляди лева ще са нужни на жителите на Скобелево, за да платят изработката на иконостаса и изографисването на православния храм.

От дива череша ще е поръчаният при сливенски майстор църковен иконостас, а с изографисването на храма ще се заемат доц. Красимир Карабаджаков и негови студенти от Великотърновския университет.

За довършването на храма жителите на селото се надяват и на помощ от фонда "Религия".

Скобелево е село, съществуващо близо 11 века. По време на Руско-турската освободителна война там е отсядал генерал Скобелев. До момента 800-те жители на селото, носещо името на руския генерал, нямат православен храм. Надеждата им е, че в следващите две години ще успеят да завършат градежа на черквата си.

/Деляна Бобева, БТА/
view entry ( прегледа: 751 )

В Павел баня отбелязаха годишнина от смъртта на Тодор Мазаров 
13.9.2015
В Павел баня отбелязаха годишнина от смъртта на Тодор Мазаров В Павел баня отбелязаха годишнина от смъртта на Тодор Мазаров В Павел баня отбелязаха годишнина от смъртта на Тодор Мазаров
В Павел баня отбелязаха годишнина от смъртта на Тодор Мазаров


В Павел баня отбелязаха годишнина от смъртта на големия оперен певец - Тодор Мазаров.

По инициатива на читалище "Напред - 1903" и хор за школувано пеене "Тодор Мазаров" бе отбелязана 40-та годишнина от смъртта на световно известния оперен певец Тодор Мазаров, родом от Павел баня.

На възпоминанието присъстваха представители на общинска администрация, хористи, служители на читалището, общественици, граждани и гости на Павел баня, които поднесоха цветя пред паметника на Мазаров на площада в курорта.

Тодорв Мазаров е роден в Павел Баня на 02. януари 1905 г. След като преподава две години във фолклорно училище, той започва кариерата си в Софийската национална опера. Дебютът му там е през 1935г. в Княз Игор на Бородин. През 1937г. Мазаров печели конкурс за оперни певци във Виена. Като награда подписва контракт с Виенската щатсопера.

Дебютът му там е на 09. септември 1937г. като Радамес от операта "Аида" на Джузепе Верди. В началото не знае немски език и първите си спектакли пее на български, докато неговите партньори на сцената пеят на немски. До 1953г. е постоянен участник в постановките на Виенската сцена.


Румен Скрински

view entry ( прегледа: 785 )

Петима са кандидатите за кмет в Павел баня към момента 
13.9.2015
Общински съвет Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Общински съвет Павел баня
ДПС ще издигнат кандидатурата на досегашния общински съветник Иса Бесоолу за кандидат-кмет на община Павел баня в предстоящите местни избори на 25 октомври, научи kazanlak.com Общинският съветник от ДПС е основен опонент на настоящия кмет Радевски, който през октомври ще се бори за четвърти пореден мандат.

Въпреки, че преди 2 седмици в Стара Загора председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че е възможно в Павел баня да подкрепят Радевски, според последните решения на партията ГЕРБ ще издигнат своя собствена кандидатура. За кметското място на курортната община ще се бори Христо Чаушев – общински ръководител на ГЕРБ в града. 36-годишният икономист бе депутат в 41-то Народно събрание.Така към момента кандидатите за кметското място в Община Павел баня са петима:

Управляващия курортния град вече 12 години Станимир Радевски, който отново се явява на изборите като независим, подкрепен от АБВ
Христо Чаушев – общински председател на ГЕРБ и депутат в 41-то НС
Атанас Пъдев – общински председател на БСП и депутат в 42-то НС
Иса Бесоолу – общински съветник от ДПС, бизнесмен
Христина Петрова – председател на Общинския съвет в този мандат, издигната от КП „Народен съюз“

Битката за Павел баня ще бъде люта, тъй като от години там тлее конфликт между Кмета и Общинския съвет. Хвърлят се обвинения чрез медиите, но и в съда.

Последният казус от тази година бе прокламиран по медиите като „държавен прецедент“. Доскоро действащата ОИК „разпусна“ Общинския съвет със свое решение на 22 юни т.г., подписано от кмета Радевски, за което, пък алармира председателят на БСП Атанас Пъдев (сега кандидат за кмет от БСП) В крайна сметка Административният съд в Стара Загора спря решението на ОИК, с което бяха прекратени предсрочно правомощията на целия общински съвет. Делото беше образувано по жалба на председателката на Общинския съвет Христина Петрова (сега също кандидат за кмет). Делото е насрочено за 6 октомври т.г., седмица-две преди новите избори. Разпускането на съвета пък беше обявено от ОИК с мотив, че не е заседавал три месеца, каквото е изискването в Закона за местната власт. За това кметът Станимир Радевски обвини съветника от ДПС Иса Бесоолу. Конкретният спор между двамата бе относно автобусните линии обслужвани от Бесоолу по договор с Общината, който бизнесменът прекрати предсрочно миналия септември, тъй като Общината не му плащаше.

През 2012 Лютви Местан обвини Цветан Цветанов от трибуната на Народното събрание, че подслушва незаконно бизнесмена Иса Бесоолу. Същата година Върховният касационен съд даде на Бесоолу условна присъда по обвинение в предлагане на подкуп. През юни тази година, пък, същият ВКС отмени ефективната присъдата на самия Цветан Цветанов за незаконните подслушвания.

От друга страна, през февруари 2013 г. РЗБОП арестува кмета Станимир Радевски за длъжностно престъпление. Заедно с него бе арестуван и наемателя на плажа в Павел баня - Теньо Паунов, съпруг на заместник кмета на общината Милена Паунова. Окръжният съд в Стара Загора отстрани от длъжност кмета Станимир Радевски по обвинението от спец полицаите, че сделката за Плажа на Павел баня между Радевски и Паунов е ощетила Община Павел баня с 800 000 лева. По-малко от месец след ареста му, придобилият собственост върху плажа Теньо Паунов почина внезапно от инфаркт през март 2013 година. Два месеца по-късно, Окръжният съд в Стара Загора, който бе отстранил през февруари Радевски го върна на кметския стол. Решението е взето на 16 май 2013 г.

Все още, обаче, няма официална информация има ли виновни по сделката за прехвърляне на 5 УПИ-та ведно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи Плажен и увеселителен комплекс в Павел баня. И ощетена ли е Община Павел баня с близо 1 милион лева. Имотите са били прехвърлени от Община Павел баня на бизнесмена Теньо Паунов в периода 2.08.2004 г. до 10.11.2008 г. (от 2003 г. до сега кмет е Станимир Радевски). Засега няма данни разследването на тази сделка да е прекратено.

kazanlak.com
view entry ( прегледа: 753 )

Търниченец хвърли 7 лв. подкуп на полицаи 
11.9.2015
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 10 септември, около 11:35 ч., в гр.Казанлък на ул.“Софроний Врачански“, северно от ЖП гарата, на площад „Европа“, полицейски екип е извършил проверка на паркиран л.а. „Опел Вектра“. До автомобила се е намирал Ф. Ш., на 50 години, от с. Търничени. След проведена беседа с лицето е установено, че същият е водач на автомобила.

Разяснено му е, че е паркирал в зоната на пътен знак „В-27“, забраняващ престоя и паркирането на ППС и че за това нарушение ще му бъде съставен АУАН, при което Ф.Ш. е сложил в джоба на предна лява врата на служебния автомобил две банкноти, едната с номинал от 5 лева и друга с номинал от 2 лева, като заявил „Вземайте парите, не ми пишете акт“.

На лицето е съставен АУАН за нарушението по ЗДвП и е образувано бързо производство за предложения подкуп.

PRESS TV Казанлък
view entry ( прегледа: 759 )

Мъж от Александрово с рекордните 14 кубика незаконни дърва 
10.9.2015
На 08 септември, около 14.30 ч., от служители на Участък-Павел баня и служители на ДЛС "Мазалат", с.Горно Сахране, е извършена съвместна проверка в частен дом в с.Александрово, общ.Павел баня, обитаван от О.П. на 61 години, при която е установено, че същият съхранява без необходимите документи и контролни марки 14 пространствени кубични метра дърва за огрев от дъб, бук и габър.

Образувано е бързо производство.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 795 )

Гостува изложба на картини на художници от страната и чужбина 
9.9.2015
Гостуваща изложба в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Гостуваща изложба в Павел баня
Община Павел баня представя изложба на картини на художници, участвали в международни пленери, провеждани ежегодно в община Мъглиж, от 7 до 11 септември във фоайето на читалище „Напред 1903” гр.Павел баня.

Гражданите и гостите на Павел баня ще имат възможност да видят картини на художници от Мъглиж, страната, Русия и Сърбия. Mожем да се насладим на творби на Атанас Дончев, Румен Рачев, Теодора Малешкова, Росен Бакалов, доц. Цветан Стоянов, Надежка кутева, Владимир Кондарев и др.
view entry ( прегледа: 780 )

Дует "Ритон" предизвика фурор на площада в Павел баня. Атмосфера в снимки! 
8.9.2015
Дует 'Ритон' предизвика фурор - Празник на Павел баня Дует 'Ритон' предизвика фурор - Празник на Павел баня Дует 'Ритон' предизвика фурор - Празник на Павел баня
Дует 'Ритон' предизвика фурор - Празник на Павел баня Дует 'Ритон' предизвика фурор - Празник на Павел баня Дует 'Ритон' предизвика фурор - Празник на Павел баня
Дует 'Ритон' предизвика фурор на празника на Павел баня

view entry ( прегледа: 790 )

Станимир Радевски: Аз съм оптимист за бъдещето на Павел баня 
8.9.2015
8-ти септември - Празник на Павел баня 8-ти септември - Празник на Павел баня 8-ти септември - Празник на Павел баня
8-ти септември - Празник на Павел баня 8-ти септември - Празник на Павел баня 8-ти септември - Празник на Павел баня
8-ти септември - Празник на Павел баня8-ти септември - Празник на Павел баня8-ти септември - Празник на Павел баня
8-ти септември - Празник на Павел баня

На тържество по случай храмовия празник на църквата "Рождество Богородично", който е и празник на община и град Павел баня, кметът Станимир Радевски поздрави жителите и гостите на курорта.

Радевски благодари на всички, които са го подкрепяли през последните 12 години, като изтъкна, че е оптимист за бъдещото развитие на Павел баня и общината.

Гости на празника бяха кметът и заместник-кметът на община Казанлък - Галина Стоянова и Даниела Коева, проф. Иван Върляков - изпълнителен директор на Регионалната асоциация на общините "Тракия", както и кметове на населените места от община Павел баня.

Галина Стоянова поздрави жителите и гостите на курорта, като посочи, че общините Казанлък и Павел баня са пример за съседи, които живеят в разбирателство и се подкрепят.

Водосвет за здраве на жителите и гостите на курорта отслужиха свещеници от старозагорска епархия.

По-рано в днешния ден в църквата "Рождество Богородично" бе отслужена и Тържествена света литургия по повод храмовия празник и честването на рождението на Пресвета Богородица.

Тържеството на площада пред общината продължи с народни хора, поведени от танцьори на Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини".

Тази вечер от 20.00 часа на лятната сцена в Павел баня предстои спектакъл на дует "Ритон".

Днес и пенсионерите от Културен клуб на пенсионера "Напредък" също отбелязаха празника с веселие, стари градски песни и почерпка.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 795 )

Честит празник, Павел баня! 
8.9.2015
Храм 'Рождество Богородично' Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Храм 'Рождество Богородично' Павел баня
Днес честваме рождество на Пресвета Богородица!
Отбелязваме и храмовия празник на църквата "Рождество Богородично", който е и съборен ден на град и община Павел баня!

След Освобождението на България през 1878 г. нашите прадеди, решителни и прозорливи турийци, изоставят своето опожарено село Турия и се заселват около минералните извори. Изграждат за кратко време ново селище на мястото на запуснатото турско Лъджакьой с цели 132 къщи, което нарекли Павел.

И в ден като днешния - празник на града и храмов празник на църквата “Рождество Богородично” - сме длъжни да си спомним и да разкажем за възторга на тези деятелни хора и за усилията им през зимата и пролетта на 1879 г., когато на гола поляна и церова Кория поставят началото на Павел баня.


Честит празник, скъпи съграждани!view entry ( прегледа: 749 )

Атмсфера от 6-ти септември в Павел баня 
6.9.2015
6-ти септември в Павел баня 6-ти септември в Павел баня 6-ти септември в Павел баня
6-ти септември в Павел баня 6-ти септември в Павел баня 6-ти септември в Павел баня
6-ти септември в Павел баня 6-ти септември в Павел баня 6-ти септември в Павел баня
6-ти септември в Павел баня

Празничният ден на Съединението започна с вдигане на националния флаг пред паметника на един от най-младите Ботеви четници - Цанко Минков - Комитата на площада в Павел баня.

Веднага след това по традиция се проведе масовият лекоатлетически крос с участието на деца и възрастни. Събитието бе ознаменувано и от специалното участие на майки с колички, които също активно се включиха в състезанията.

Община Павел баня бе осигурила награди за всички.

Малко по-късно на комплекс "Плажа" се проведе спортен полуден и закриване на "Плувно лято" 2015. Плуване в различни стилове, теглене на въже, атрактивни скокове във вода и футбол бяха част от спортните дисциплини, в които се включиха децата на Павел баня и гости на плувния басейн.

Отново Общината бе осигурила награди за всички победители и отбори.

Паралелно със спортния празник в село Горно Сахране се проведе и поредното издание на фестивала "Културата на моя етнос", в което се включиха представители на различни етнически групи. Те демонстрираха богатството на фолклорните традиции пред многобройната публика.

Вечерта на лятната сцена в Павел баня Теди Кацарова и приятели направиха спектакъл за всички жители и гости на курорта по случай националния празник!

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 754 )


<< <Предишна | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | Следваща> >>