Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Разписание на транспорта до ЖП спирка Павел баня
Павел баня
Разписание на транспорта до ЖП спирка Павел баня 
21.9.2014
Разписание на транспорта до ЖП спирка Павел баня
Разписание на транспорта до ЖП спирка Павел баня

view entry ( прегледа: 1205 )

Осигурен е транспорт до жп спирка - Павел баня 
21.9.2014
ЖП спирка Павел баня
ЖП спирка Павел баня
От Община Павел баня съобщиха, че вече е осигурен транспорт до жп спирка - Павел баня. Микробус ще извозва пътниците за влаковете 15 минути преди отпътуването на влака от спирката. Микробусът ще тръгва от района на автогарата в Павел баня.

От Общинска администрация допълниха също така, че от понеделник - 22.09. - ще започне частично обслужване на автобусната линия Павел баня - Казанлък и обратно. От вторник - 23.09. - ще бъде възстановено изцяло движението на автобусите по транспортната пътна схема на общината.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1154 )

КРАЙ НА ТРАНСПОРТНАТА КРИЗА В ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ 
19.9.2014
Павел баня Автобус
Преди минути от Общинска администрация - Павел баня съобщиха за Pavelbanya.eu, че предстои сключване на договор с фирма-превозвач, която да започне транспортното обслужване на населението.

Oт Община Павел баня уверяват, че от вторник - 23.09. - ще бъде възстановено движението на почти всички автобуси по транспортната пътна схема. Автобуси ще се движат между населените места на община Павел баня, както и до съседните общини.

В понеделник - 22.09. - се очаква да бъдат публикувани и актуалните маршрутни разписания на автобусите. Те ще бъдат поставени и на видни места по спирките и автогарите на територията на общината за удобство на гражданите.

Pavelbanya.eu

view entry ( прегледа: 1121 )

Общинската администрация запозна Общински съвет Павел баня с възможните решения на транспортния проблем 
18.9.2014
Общински съвет Павел баня
Днес се проведе извънредна сесия на Общински съвет - Павел баня. На нея бе дискутирана и ситуацията около транспортните проблеми в община Павел баня, които продължават вече четвърти ден.

Представители на общинска администрация запознаха общинските съветници с възможностите за справяне с автобусните неуредици. Към момента община Павел баня изпълнява спешната мярка, разпоредена от Областния управител, Димитринка Петрунова.

От администрацията увериха, че са създали необходимата организация за осъществяването на превоз на ученици, учители и граждани. Извозват се учениците към средищните училища на общината. Осигурен е и транспорт на няколко граждани, които са се обърнали към общината за помощ. "В момента се преговоря с превозвачи", каза пред общинските съветници заместник- кметът на Община Павел баня, Йордана Енева, и допълни, че до броени дни ще бъдат осигурени автобуси за част от часовете на транспортната схема, за да не е толкова остра липсата на превоз.

През февруари Съветът гласувал увеличаване на субсидията за превозвача- от 160 000 на 240 000 лева. Тогава и започнала сагата. Бюджетните възможности не позволяват отделянето на допълнителни 80 хил.лева за транспорт, посочва Радевски. Кметът преди четири месеца на своя отговорност спрял изплащането на субсидията към „Автобусни превози“ ЕООД, заяви самият той пред Пресс тв.

От своя страна Иса Бесоолу, собственик на транспортната фирма и общински съветник, се аргументира с намалената държавна субсидия за транспортната услуга и иска компенсацията да бъде осигурена от Общината. „От четири месеца не е изплащана субсидията. Поискаха ми куп документи, включително и балансите на фирмата”, обясни той. „Не мога да превозвам пътници на неизгодна цена. Преди сключвахме договори директно с училищата, които са на делегиран бюджет. В момента изпълняваме само междуфирмените договори и возим пътници до предприятията, с които имаме договорни отношения”, коментира Бесоолу. Той, обаче не отрече, че е склонен на преговори с общината и не е невъзможно при определени условия да възстанови изпълнението на автобусния превоз в района.

Pavelbanya.eu, ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1114 )

Вестник “Долина“ с по-важното и любопитно от Долината излиза всеки четвъртък 
17.9.2014
В утрешния 38 брой на в. “Долина” може да прочетете разширени материали по важни въпроси. Научете за актуални новини, забавни случки, любопитни истории и драматични развръзки.

Кои бяха най-интересните лица от събора на русофилите край яз. “Копринка”.

Какво се случва с читалище “Искра-1860”, общинска библиотека “Искра” и театър “Любомир Кабакчиев”? – различни гледни точки.

Има ли проблеми и какви са те в транспортната схема на Павел баня.

Как обективът на в. “Долина” запечата по нетрадиционен и различен начин етнофестивала в Горно Сахране.

Как Казанлък празнува българската независимост преди 106 години.

Среща с поетесата Ваня Ангелова и нейните по-различни стихове.
Как посрещнаха училищата своите ученици.

Дръпнете завесата на музиката и открийте непознати неща за нея и тайните на нейното въздействие.

Тези и още много новини може да прочетете във в. “Долина” утре, 18 септември, срещу 0.60 ст. - на цена по-ниска и от хляб!
view entry ( прегледа: 1154 )

Строят църква в село Скобелево 
17.9.2014

Църква ще има и село Скобелево. Строежът е в ход, а това ще е първият християнски храм в историята на павелбанското селище. От създаването му досега там има джамия, в която мюсюлманите се молят от години. Предстои и православните да имат техен молитвен дом, когато приключи градежа на черквата с патрон „Свети Великомъченик Георги”.

Инициативен комитет с председател Николай Бояджиев още през 2010 година инициира дарителска акция за събиране на средства за предприемане на строителните дейности на църквата. Днес корабът на храма е в груб строеж, а инициаторите се събраха на една от периодичните си срещи, за да обсъдят хода на делото. Отворена е банкова сметка за дарители, които ще пожелаят да подкрепят построяването на църквата. На срещата през изминалите почивни дни бе събрана поредната сума.

Според краеведско изследване на Чудомир при застрояването на Скобелево в могилата до селото, наречена и сега „Кръстът“, били намерени църковни вещи, кръст, кадилница и друга утвар и оттогава на тази могила сложили кръст, а християните именно там почитали празниците си.

Точно местността „Кръстът” е избрана от инициативния комитет за мястото на бъдещата църква на Скобелево.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1180 )

ПРОБЛЕМИ С ТРАНСПОРТА В ПАВЕЛ БАНЯ - ОБЗОР 
16.9.2014
автобус
Тази сутрин от ръководството на автогара - Павел баня съобщиха за Pavelbanya.eu, че няма да се движат автобусите по всички линии на местните превозвачи по транспортната схема в цялата община Павел баня.

От автогарата допълниха още, че не могат да дадат повече информация кога и дали ще бъде възстановено движението на автобусите.

От автогарата в Казанлък казаха, че аналогично и автобуси към Павел баня и селата от общината не се движат.

Към момента в посока Казанлък - Павел баня и обратно се движат единствено автобусите, които не са от транспортната схема на община Павел баня: Павел баня - Кърджали, Павел баня - Момчилград, Пловдив - Казанлък. София - Казанлък.

В отговор на запитване до Община Павел баня във връзка със създалата се ситуация около транспортните промени, получихме информация, че кмета на общината е взел всички възможни мерки и изпълнява решение на областния управител на област Стара Загора. В решението на областния управител се съдържа следното: "Предприемам спешна мярка, като разрешавам Община Павел баня да извърши пряко възлагане на обществени услуги за извършване на обществен превоз на пътници по утвърдени маршрутни разписания...". В документа от Областна администрация става ясно, че целта на спешната мярка е да се избегне прекъсване на транспортното обслужване.

За четвъртък е насрочена извънредна сесия на Общински съвет - Павел баня, на която ще бъде дискутиран транспортният проблем. От Община Павел баня уверяват, че до броени дни ситуацията с обществения превоз ще се нормализира.

Скандалът се разрази още на 4-ти септември когато стана ясно, че управителят на „Автобусни превози – Павел баня” ООД, Емин Иса Бесоолу, e отправил уведомление до Кмета на община Павел баня и до Общинския съвет за едностранно прекратяване от 15-ти септември 2014 година на двата договора за обществен превоз по линиите на общинската транспортна схема и областната транспортна схема – квота община Павел баня, които са подписани през 2012 година със срок 10 години.

Като транспортна алтернатива остават влаковете на БДЖ. Има два влака преди обяд и четири след обяд. Цената на пътническия влак е 1,50лв, а на бързия 2,40лв. Транспорт от ЖП спирка - Павел баня до града не осигурява.

www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 1139 )

ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ: КМЕТЪТ НА ОБЩИНАТА ПРЕДПРИЕМА СПЕШНИ МЕРКИ 
16.9.2014
Община Павел баня
В отговор на запитване до Община Павел баня във връзка със създалата се ситуация около транспортните промени, получихме информация, че кмета на община Павел баня изпълнява решение на Областния управител на област Стара Загора. Публикуваме без съкращения полученото от Община Павел баня:


"Заповед на Областния управител по проблема с автобусните превози

На 16.09.2014г. „Автобусни превози Павел баня“ ООД самоволно, в нарушение на договорите за обществен превоз, прекрати транспортното обслужване на населението.

В Деловодството на община Павел баня е постъпило Решение №9/15.09.2014г. на Областния управител на област Стара Загора за предприемане на спешна мярка на основание чл.5 параграф 5 от Регламент (ЕО) 1370/2007г. на Европейския парламент и на Съвета от 23 октомври 2007г., относно обществените услуги за пътнически превоз с железопътен и автомобилен транспорт , чл.16д, ал.6 от Наредба 2 от 15.03.2002г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси и искане на Кмета на община Павел баня.

Решението е публикувано в национален и местен ежедневници.

Кметът на община Павел баня предприема спешни мерки, относно изпълнението на Решението на Областния управител.

Възможно е в следващите дни да се получат затруднения в транспортното обслужване на жителите и гостите на община Павел баня." Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1125 )

И АВТОБУСИТЕ ОТ КАЗАНЛЪК КЪМ ПАВЕЛ БАНЯ СПРЯХА 
16.9.2014
Павел баня Автобус
"Няма да има автобуси в днешния ден от Казанлък към Павел баня", това съобщиха за Pavelbanya.eu от ръководството на автогара - Казанлък.

Движат се единствено автобусите, които не са от транспортната схема на община Павел баня - по линиите: Казанлък - Пловдив, Казанлък - София, Момчилград - Павел баня, Кърджали - Павел баня.

От Централна автогара - София съобщиха, че няма промени в разписанието на автобусите, които обслужват линията София - Казанлък и обратно.

От автогара - Павел баня потвърдиха, че автобусите, които обслужват транспортната схема на общината, продължават да не се движат към настоящия момент.

Като транспортна алтернатива остават влаковете на БДЖ. Има два влака преди обяд и четири след обяд. Цаната на пътническия влак е 1,50лв, а на бързия 2,40лв. Не е ясно дали се осигурява транспорт от ЖП спирка Павел баня до града.

Очаквайте подробности!
view entry ( прегледа: 1151 )

ЛИПСВАТ АВТОБУСИ! 
16.9.2014
Тази сутрин от ръководството на автогара - Павел баня съобщиха за Pavelbanya.eu, че към настоящия момент няма да се движат автобусите по всички линии на местните превозвачи по транспортната схема в цялата община Павел баня.

От автогарата допълват, че не могат да дадат повече информация кога и дали ще бъде възстановено движението на автобусите.

Към момента в посока Казанлък се движат автобусите, които не са от транспортната схема на община Павел баня - Павел баня - Кърджали, Павел баня - Момчилград, Пловдив - Казанлък.

Очакаквайте повече подробности!
view entry ( прегледа: 1131 )


<< <Предишна | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | Следваща> >>