Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 1246 УЧЕНИЦИ ПОСРЕЩАТ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН В ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ
Павел баня
1246 УЧЕНИЦИ ПОСРЕЩАТ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН В ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ 
15.9.2014
Павел баня - Първи учебен ден 15.9.2014
Павел баня - Първи учебен ден 15.9.2014
В 08:00 часа директорът на Средно общообразователно училище "Христо Ботев" в град Павел баня даде старт на новата 2014/2015 учебна година. 36 първокласници прекрачиха за пръв път прага на училището, като преди това преминаха за здраве и успех през шестицата от венци и цветя.

Кметът на община Павел баня поздрави всички присъстващи за първия учебен ден, като пожела много упоритост и търпение по нелекия път на знанието и просветата.
В 09.30 часа удари и първият звънец в Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в курорта. За новата учебна година в профилираното училище разкриват нова паралелка в 9. клас по специалност "Кетъринг" в целодневна форма на обучение, а в СОУ "Христо Ботев" започва работа още една полуинтернатна група за самоподготовка с помощ от учител в следобедните часове.

От Сектор "Образование, извънкласни дейности и спорт" съобщиха, че са приключили изцяло ремонтните работи по проекта „Енергийно ефективна образователна инфраструктура в община Павел баня” в училищата в град Павел баня, селата Горно Сахране, Габарево и Скобелево.

Общият брой на учениците за 13-те населени места на общината е 1246 души. Малчуганите, които ще прекрачат праговете на детските градини в общината, са 452, а от тях 188 са на възраст между 3 и 4 години.

ЕКИПЪТ НА PAVELBANYA.EU ЧЕСТИТИ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ, КАТО ПОЖЕЛАВА МНОГО ВЪЗНАГРАДЕНИ УСПЕХИ И УДОВЛЕТВОРЕНИЕ ОТ ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА! :)

автор: Румен Скрински, снимки: Недялко Несторов, ПГРХ
view entry ( прегледа: 932 )

Поздравителен адрес 
14.9.2014
ДО
УЧЕНИЦИТЕ,
УЧИТЕЛИТЕ
И РОДИТЕЛИТЕ
ОТ ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ

СКЪПИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,
Вие сте най-развълнувани днес. В очите Ви се вижда и трепет, и плахост. Искам да ми повярвате – Вашият първи учебен ден е начало на едно вълнуващо пътешествие. То не винаги ще прилича на приказка и не винаги ще е лесно, но без съмнение ще бъде интересно и много полезно. Отговорната задача да бъде Ваша опора и вдъхновение се пада на един човек, който ще остане завинаги в сърцата и умовете Ви – Вашият първи учител. Доверете му се, той знае посоката и уверено ще Ви води по пътя на познанието, ще Ви подкрепя, когато се чувствате несигурни, и ще Ви окуражава, когато е нужно.

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Пожелавам Ви неуморност и постоянство в науките, не губете устрема и желанието си да научавате повече, защото знанието е сила! То разширява взора и дарява способността на онези, които го притежават, да виждат неща, невидими за очите. Бъдете старателни и упорити, както и убедени, че информираният човек е победител! Обичайте и уважавайте Вашите учители и родители – те са хората, които се грижат за Вас и най-силно желаят да станете добри и образовани хора! Пожелавам Ви здраве, сили и дръзновение за постигане на поставените цели.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

Обръщам се към Вас с целия респект, който изпитвам към учителската професия, и благодаря, че Ви има! Ние Ви поверяваме отново децата на община Павел баня, за да ги напътствате и вдъхновявате. Помагайте им да се изправят, когато паднат духом. Показвайте им правилната посока. Да, тази задача не е лека, но всеки, който е избрал призванието „учител“, е дал обет да не прекланя глава пред трудностите на ежедневието, да се справя с предизвикателствата в името на една по-висша цел – духовното ограмотяване на бъдещето на България – нашите деца.


УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Поощрявайте любопитството на Вашите деца, създавайте им усещането, че знанието е ценност. Опитвайте се да намирате свободни моменти, за да споделяте с тях удоволствието от наученото или радостта от преодоляването на трудна задача. Бъдете до тях по пътя на израстването им като знаещи и мислещи хора.


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ДОБЪР ЧАС ПРЕЗ НОВАТА 2014/2015 ГОДИНА!

СТАНИМИР РАДЕВСКИ
Кмет на община Павел баняview entry ( прегледа: 916 )

Над 12 000 дойдоха на събора на русофилите край язовир Копринка 
13.9.2014
„Национално движение „Русофили" е против санкциите срещу Русия, защото считаме, че не възможна силна Европа, без Русия. Русофилите в България са против използването на български военни бази от САЩ”, гласи декларация на НД Русофили, която днес председателят на движението Николай Малинов прочете пред XI-я Национален събор на приятелите на Русия в България.

Съборът се провежда за 10-ти път до язовир Копринка край Казанлък. Днес съборът беше невиждано мащабен - над около 12 хиляди приятели на Русия, привърженици на леви патриотични формации, представители на 186 организации на русофилите в страната, български строители в страните от бившия СССР и Коми.

Гости на събора бяха културният аташе на България в Русия Любомир Коларов, съветникът по въпросите на културата към посолството на Руската Федерация у нас Кирил Рънза, представители на домакините - община Казанлък. На събора на Русофилите край Казанлък пристигнаха лидерите на партиите БСП - Михаил Миков, „Нова зора"- Минчо Минчев, на АТАКА – Волен Сидеров и на Комунистическата партия Минчо Минчев.

Съборът се организира от НД „Русофили" в България и фондация „Руский мир" - Москва.

Вижте атмосферата и декларацията във видеото.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 948 )

135 са първокласниците в община Павел баня 
12.9.2014
Първокласници от Павел баня
„135 са първокласниците в цялата община Павел баня по данни на директорите на училища за учебната 2014/2015 година”, това каза за Pavelbanya.eu Таня Иванова, ръководител на отдел „Образование, извънкласни дейности и спорт” към Община Павел баня.

Тя подчерта също така, че общият брой на учениците за 13-те населени места на общината е 1246 души. Малчуганите, които ще прекрачат праговете на детските градини в общината, са 452, а от тях 188 са на възраст между 3 и 4 години.

Междувременно стана ясно, че са приключили изцяло ремонтните дейности по проекта „Енергийно ефективна образователна инфраструктура в община Павел баня” в училищата в град Павел баня, селата Горно Сахране, Габарево и Скобелево.

„В Средно общообразователно училище „Христо Ботев” в град Павел баня учебната година ще започне нормално и с 36 първокласници”, каза директорът на училището, Ганка Гогова. „Новото през тази учебна година е, че стартира още една полуинтернатна група за самоподготовка с помощ от учител в следобедните часове, с което броят на групите в нашето училище става осем”, допълни още Гогова.

От Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в Павел баня се похвалиха, че разкриват нова паралелка в 9. клас по специалност „Кетъринг” в целодневна форма на обучение. „Приключваме с освежителните ремонтни дейности и подготвяме класните стаи за началото на учебната година”, допълни още директорът на гимназията, Даниела Андонова.

От сектор „Образование, извънкласни дейности и спорт” допълниха, че в момента текат довършителни ремонти в сградите на по-голямата част от детските градини и училищата на територията на общината, които ще приключат обаче до биенето на първия звънец на 15. септември.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 965 )

ЧЕСТИТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ОГНЕБОРЦИТЕ ОТ ПАВЕЛ БАНЯ 
11.9.2014
Празник пожарна Павел баня

По повод празника на пожарната – 14. септември - Районна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"– Стара Загора организира празнични мероприятия в цялата област.

Днес огнеборците от Павел баня демонстрираха пред деца различни ситуации, който отразяват реалната работна среда на българския пожарникар.

Демонстрацията се проведе на площад „Освобождение” в курорта. Малчуганите бяха впечатлени от техниката в пожарникарските автомобили и се надпреварваха да пръскат с водните оръдия.
Честит празник на огнеборците от Павел баня с пожелание за лека и спокойна служба!

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 902 )

Бум на марсилска треска в областта 
10.9.2014
Eпидемичeн взрив на марсилска треска в областта регистрира Регионалната здравна инспекция. Шест са случаите на заболелите, два от тях са в Казанлък и Николаево.

Болестта е следствие от ухапване на кърлеж.

Ръст бележи и заболеваемостта от ентероколит, 13 са заразените, сред тях по един в Тъжа и в Гурково.

От шигелоза /дизентерия/ са установени трима заболели. И тримата са жители на община Казанлък, единият от болните е от Казанлък, другите двама от Хаджи Димитрово и Горно Черковище.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 926 )

Двама души загинаха при катастрофа /обновена/ 
10.9.2014
Зверска катастрофа стана преди минути на километър преди отбивката за Копринка, съобщи наш репортер от мястото на трагедията. Инцидентът взе два живота-на мъж и на жена.

Камион, натоварен с трактор, се е движил по пътя, когато внезапно се пука предната лява гума на товарния автомобил. Камионът, собственост на старозагорска фирма, рязко се наклонил на ляво в платното за насрещно движение, където в това време се е движел лек автомобил „Жигули“ с пловдивска регистрация. Последвал жесток сблъсък. Шофьорът на камиона опитал да помогне на пътуващите в леката кола, но избухнала газовата уредба на „Жигулито“ и за минути автомобилът изгорял заедно с пътниците.

Пресс ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 922 )

Пожарната в Павел баня празнува с демонстрация 
9.9.2014
По повод празника на пожарната – 14 септември, РДПБЗН – Стара Загора ще организира празничи мероприятия в цялата област.

Програмата предвижда в Павел баня да се проведе демонстриране пред обществото на тактико-техническите способности и силите и средствата за реагиране при пожар, бедствия и извънредни ситуации.

Демонстрацията ще се проведе на площад „Освобождение” в града от 10.00 ч. до 12.00 ч. на 11.09.2014г.

По информация на Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 971 )

ПАВЕЛ БАНЯ ПРАЗНУВА 
8.9.2014

Днес, 8-ми септември, е храмов празник на църквата "Рождество Богородично" в град Павел баня, а с което и съборен ден на курорта.

В празничната утрин Негово Високопреосвещенство, Старозагорски митрополит Галактион, отслужи Тържествена света литургия и водосвет за здраве на жителите и гостите на градчето. По-късно официалното тържество бе пред сградата на Общинска администрация - Павел баня. Гости на събитието бяха Лиляна Павлова - бивш министър на регионалното развитие и благоустройството, подполковник Христо Георгиев - представител на 61-ва Стрямска механизирана бригада, проф. Иван Върляков - изпълнителен директор на Регионалната асоциация на общините "Тракия", Живко Тодоров - кмет на община Стара Загора, Господин Господинов - кмет на община Мъглиж, Галина Стоянова - кмет на община Казанлък, Петър Косев - зам.-кмет на община Казанлък, Петя Найденова - директор на дирекция "Образование", община Карлово, доктор Георги Гечев и Стефан Кирев - почетни граждани на Павел баня.

Поздравителни адреси бяха получени от Росен Плевнелиев - президент на Република България, Димитринка Петрунова - областен управител на област Стара Загора, Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители, кметове на кметства и неправителствени организации.

Митрополит Галактион, заедно с духовници от старозагорска епархия, освети празничния курбан. Негово Високопреосвещенство поздрави всички жители и гости на град Павел баня за светлия християнски празник "Рождество Богородично", като пожела повече вяра и мъдрост в делата на хората.

За поредна година кметът на община Павел баня - Станимир Радевски - връчи традиционната награда на кмета на общината за цялостен принос в развитието на туризма в региона. За 2014-та година носител на престижното отличие стана Христо Стоянов - управител на голям етнографски комплекс в село Скобелево, община Павел баня.

Празничната програма продължи с шоу-спектакъл на 61-ва Стрямска механизирана бригада и празнично хоро, поведено от танцьорите на Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" и гостите на курорта - ансамбъл "Йонче Христовски" - от Скопие, Македония.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 977 )

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ПАВЕЛ БАНЯ! 
8.9.2014
"В 1879 година на 29 юни разсипахме турските къщи и ги принесохме, та си направихме новото село Павел, което е наименовано на свети Апостол Павла и на най-младия син на Царя Oсвободителя - Александър Велики Всеросийский Император Александър II - Велик Княз Павел...".

Това пише в своя личен дневник протойерей Савва Иванов - един от будните радетели за преместването на турийци в турското селище Лъджакьой след опожаряването на село Турия. На мястото на изоставеното турско село, турийци изграждат за кратко време 132 къщи. Новопоявилото се село кръстили Павел. Село Павел става рожба на Освободителната война, но и на мечтата и ентусиазма на шепа хора да се видят свободни и независими. Било 30. юни 1878 година!

Храм 'Рождество Богородично' - Павел баня
Храм 'Рождество Богородично' - Павел баня
Честит 8. септември - храмов празник на църквата "Рождество Богородично" и съборен ден на община и град Павел баня!
Честит празник на всички павелбанци и гости на курорта!

Екипът на Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 922 )


<< <Предишна | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | Следваща> >>