Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - "На Хоро в Розовата Долина 2014" - снимки
Павел баня
"На Хоро в Розовата Долина 2014" - снимки 
7.9.2014
На хоро в Розовата долина
На хоро в Розовата долина

www.Pavelbanya.eu добави 70 нови снимки в албума "На Хоро в Розовата Долина 2014".
view entry ( прегледа: 931 )

ВИЕ СЕ ЧЕТВЪРТОТО "ХОРО В РОЗОВАТА ДОЛИНА" 
6.9.2014
На хоро в Розовата долина
На хоро в Розовата долина
За четвърти пореден път на централния площад в Павел баня се проведе фолклорният празник "На хоро в Розовата долина". В събитието се включиха 12 клубове за народни хора от цялата страна.

Празникът по традиция бе организиран от танцов клуб "Павелбанци",
Община Павел баня, читалище "Напред - 1903". Ритъм и настроение се носеше от градовете Велико Търново, Калофер, Казанлък, Стара Загора, Плачковци, Крън, Хасково, Горна Оряховица, Павел баня и селата Копринка и Енина.

Близо 200 души бяха участниците в празничното мероприятие, което продължи над три часа.

Клубовете за народни хора получиха грамоти и награди за цялостно представяне.

Румен Скрински


view entry ( прегледа: 920 )

В село Турия реката е повишила значително нивото си 
6.9.2014

Заради появилите се информации, че река "Турийска" е достигнала критични нива, екип на Pavelbanya.eu посети селото, за да се увери на място каква е ситуацията.

Към момента реката е повишила значително нивото на водите си, но според местните жители няма опасност от ново преливане.

Турийци казват, че тази сутрин реката е била много бурна, но сега те са по-спокойни, защото равнището на водата е започнало да спада. Дъждът в селото е спрял, а облачността се разкъсва и намалява до слънчево време.

Румен Скрински, Недялко Несторов

view entry ( прегледа: 907 )

129 години съединена България 
6.09.2014
МАНИФЕСТ НА КНЯЗ АЛЕКСАНДЪР ПЪРВИ БАТЕНБЕРГ

С БОЖИЯТА МИЛОСТ И НАРОДНАТА ВОЛЯ,
АЗ, АЛЕКСАНДЪР ПЪРВИ, КНЯЗ НА СЕВЕРНА И ЮЖНА БЪЛГАРИЯ
Да бъде известно на моя любезен народ, че на 6-и жителите на така наречената Източна Румелия, след свалянето на тамошното досегашно правителство и избирането на друго привременно, обявиха Съединението на Източна Румелия с Княжеството и единодушно ме прогласиха за Княз и на тая област.
Като имам предвид благото на българския народ, неговото горещо желание да се слеят двете български държави в една, и постигането на историческата му задача, аз признавам съединението за станало и приемам отсега нататък да бъда и се именувам Княз на Северна и Южна България.
Като приемам управлението на тая област, аз обявявам, че живота, имота и честта на всички мирни жители, без разлика на вяра и народност, ще бъдат запазени и гарантирани. За запазването на реда и тишината са взети всички потребни мерки и с нарушителите им ще се постъпва с всичката строгост на закона.
Надявам се, че любезний ми народ и от двете страни на Балкана, който с такава радост и ентусиазъм посрещна това велико събитие, ще ми подаде своето съдействие за заякчаването на святото дело – СЪЕДИНЕНИЕТО НА ДВЕТЕ БЪЛГАРСКИ ОБЛАСТИ В ЕДНА ДЪРЖАВА – и ще бъде готов да направи всичките жертви и усилия за запазването на единството и независимостта на милото ни отечество.
НЕКА БОГ НИ БЪДЕ НА ПОМОЩ В ТОВА НУЖНО И ВЕЛИКО ПРЕДПРИЯТИЕ.
ИЗДАДЕН В СТАРАТА БЪЛГАРСКА СТОЛИЦА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДНЕС НА ОСМИ СЕПТЕМВРИ ХИЛЯДА И ОСЕМСТОТИН И ОСЕМДЕСЕТ И ПЕТА ГОДИНА.


Съединението е естественият резултат от ентусиазма и жертвоготовността, таени дъблоко в душата на българина близо 500 години! Съединението ни е един от малко постигнатите национални идеали! Дано той не ни прави силни само на думи!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ЧЕСТИТИ 129 ГОДИНИ СЪЕДИНЕНИЕ!
Екипът на Pavelbanya.eu

Изображение: ДА "Архиви"view entry ( прегледа: 987 )

Празничен концерт "Съединение" 
5.9.2014

view entry ( прегледа: 930 )

Станимир Радевски: Изградихме уличното осветление в цялата община 
5.9.2014
Станимир Радевски - Кмет на община Павел баня
Станимир Радевски - Кмет на община Павел баня
Това каза кмета на община Павел баня, Станимир Радевски, на традиционната среща с граждани от общината. "Няма село в общината, в което да не сме направили ремонт или цялостно изграждане на уличното осветление", допълни още Радевски.

Събитието започна с видеофилм, в който бяха показани различни типове обекти, по които община Павел баня е работила, в отделните населени места на селищната система.

В подготвения материал кмета на общината акцентира върху рехабилитацията на пътната инфраструктура, ремонта на училища и детски градини.

Станимир Радевски посочи, че към момента текат довършителни работи по изграждането на три православни храма - в селата Манолово, Виден и Скобелево.

Павел баня - традиционна среща с кмета на общината
"Най-хубавите ни обществени сгради са Средно общообразователно училище "Христо Ботев" и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в град Павел баня", това каза кмета във връзка с изпълнението на проекта по енергийна ефективност, благодарение на който двете образователни институции са санирани и с подобрена инфраструктура.

"Близо 58 000 лева струва ремонта на детската ясла в Павел баня, а детската кухня е на много високо ниво", допълни още той.

Кметът обърна внимание и на културата, като подчерта, че въпреки липсата на средства, местната културна общественост успява да развива своята дейност.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 934 )

ДА ПОГОВОРИМ ЗА СЪЕДИНЕНИЕТО...СИ! 
5.9.2014

За 129-та годишнина от Съединението на България, камбаните на всички православни храмове в град Казанлък ще забият едновременно в празничен звън...

Имаме нужда. Точно от това имаме нужда - чрез вярата да си припомним едно позакътано из прашните томове на историята събитие.
Съединението на някогашното Княжество с така наречената Източна Румелия е актът на фактическото обединение на сънародниците ни под скиптъра на свободната и независима държава.

След жестокостите и откровените несправедливости на Берлинския договор, ние, българите, успяваме да реализираме един от малко постигнатите национални идеали... Сами. С наша си помощ. Сами срещу другите. Сами с вярата си! Тя е била онзи крепител на нашего брата през времената на различни изпитания, ето защо има централно място в ден като 6-и септември.

Камбанен звън преди 129 години възвестява на сънародниците ни от всички краища на страната, че вярата им в тази кауза на обединението бере плодовете на търпението и усилията им. Камбанен звън днес в центъра на Розовата долина ще припомни позавехналата вяра на българина, ще го подсети за поразсъхналите се в душата му идеали. Камбанен звън, ще подсети онзи, който иска да чуе, че Съединението ни прави силни не само на думи!.. С камбанен звън и вяра, че днес повече отвсякога трябва да се борим.. за себе си! За Съединението...си!

А и княз Александър Първи Батенберг го е казал в своя Манифест, с който обявява Съединението за станало: "Нека бог ни бъде на помощ в това велико предприятие.."!

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 918 )

Спират автобусите от Павел баня до Казанлък 
4.9.2014
Днес минути стана ясно, че управителят на „Автобусни превози – Павел баня” ООД, Емин Иса Бесоолу, e отправил уведомление до Кмета на община Павел баня и до Общински съвет за едностранно прекратяване от 15-ти септември 2014 година на двата договора за обществен превоз по линиите на общинската транспортна схема и областната транспортна схема – квота община Павел баня, които са подписани през 2012 година със срок 10 години, заради неразплатени суми.

Кметът на община Павел баня Станимир Радевски в отговор до превозвача е възразил и е отказал прекратяването на договорите за обществен превоз, с предупреждението, че развалянето на договора от първия учебен ден се определя като провокативно и направено единствено с цел да бъде уронен авторитета на местната изпълнителна власт, но не и да бъде защитен обществения интерес.

От Община Павел баня успокояват, че ще се организират превозите на жителите и гостите на общината по друг законов ред, в случай, че на 15-ти септември бъдат преустановени превозите по автобусните линии.

По информация на пресцентъра на община Павел баня
view entry ( прегледа: 915 )

Кражба в Павел баня 
4.9.2014
Вчера /3 септември/ в Районно управление Полиция– Казанлък е получен сигнал от 41-годишен мъж от Сливен, който заявил, че от автомобила му е извършена кражба.

Установено е, че неизвестно лице е отнело от автомобила му „Мерцедес” навигация, контролен панел за CD и портфейл с 300 лв. Колата е била паркирана на неохраняем паркинг в Павел Баня.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР – Стара Загора.

Kazanlak.com

view entry ( прегледа: 895 )

Близо 14 000 са избирателите в община Павел баня 
4.9.2014
Общо 13 732 са избирателите на територията на община Павел баня, които имат право да упражнят своя вот на предстоящите избори на 5-ти октомври 2014 година. На територията на общината са разкрити 17 избирателни секции.

От Общинска администрация Павел баня напомнят, че на 20. септември изтича срокът, в който жителите могат да подадат заявление до кмета на общината, за да гласуват на място, различно от постоянната адресна регистрация. Седмица преди това е краят на срока, в който лицата в неравностойно положение могат да подадат своето заявление, за да гласуват за предстоящия парламентарен вот в подвижна урна.

От Общинска администрация допълниха също, че до 27-ми септември трябва да бъдат отстранени неточностите и грешките в избирателните списъци на територията на Община Павел баня.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 896 )


<< <Предишна | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | Следваща> >>