Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Учредиха "Местна иницитиативна група - Павел баня"
Павел баня
Учредиха "Местна иницитиативна група - Павел баня" 
28.09.2010


Днес, по покана на Народно читалище „Напред 1903” се проведе учредително събрание на сдружение МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ПАВЕЛ БАНЯ.

През 2008 година Народно читалище „Напред 1903”, в партньорство с Община Павел баня и частния бизнес, спечелва проект по оперативна програма - „Развитие на селските райони” на стойност 2 млн. евро.

Тази вечер, на събранието имаха възможност да се включат като съучредители, всички граждани с постоянен адрес на територията на Община Павел баня, юридически лица, неправителствени организации и еднолични търговци. Главната цел на местната инициативна група е да се заеме със изпълнението на следващите етапи от проектната програма.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 801 )

Покана 
22.09.2010
Народно читалище „Напред 1903” и Община Павел баня Ви канят на Учредителното събрание на Сдружение МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА (МИГ) ПАВЕЛ БАНЯ.

Учредителното събрание ще се проведе на 28 септември от 17.00 часа в залата на Народно читалище „Напред”.

За включване като съ-учредител е необходимо в деня на Учредителното събрание да бъде представена лична карта, доказваща постоянно местожителство на територията на Община Павел баня, а за юридическите лица с нестопанска цел или търговските дружества и ЕТ – Удостоверение за актуално състояние, доказващо място на регистрация на територията на Община Павел баня.

Встъпителният членски внос за физически лица е 10 лева, за НПО и читалища – 30 лева, а за търговски дружества или ЕТ – 100 лева. Сумите ще бъдат внесени в срок от две седмици след регистрацията на новото НПО.

Допълнителни въпроси можете да зададете при М.Ройлева

Читалище „Напред 1903” Павел баня
view entry ( прегледа: 789 )

Събират пари за къщички на инвалиди в Павел баня 
21.09.2010

"Bailando - сцена на мечтите" стартира по Нова телевизия. Предаването ще събира дарения по арактивен начин.

Една от двойките участници са Богдана Митова и Дидо от D2.

Богдана е 22-годишна певица, която тази година ще завърши висшето си образование. В живота й има много запомнящи се мигове, а най-важният от тях е този, в който решава да се занимава с музика. Богдана участва в Bailando, за да осъществи мечтата на своя приятел Емил, който страда от физическо увреждане.

Тя ще събира средства за построяването на достъпни къщички за хора с увреждания, в близост до рехабилитационния център в град Павел баня.
view entry ( прегледа: 889 ) https://www.bailando.novatv.bg/свързан линк

Поздрави от град Лиски 
19.09.2010
На 18.09.10год. след почти десетдневно пребиваване в Русия се завърнаха танцьорите от общинския фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, гр. Павел баня.

Те, както и делегация от община Павел баня се отзовали на поканата на администрацията на гр. Лиски, Воронежка област да уважат събитията посветени на празника на града. „Детелини” са взели участие във фестивала „Фолклор без граници” и два концерта проведени съответно в местния дом на културата и на градския стадион пред 15 хилядна публика.

Във времето отредено за почивка, разходки и опознаване на богата култура, архитектура и традиция на град Лиски, танцьорите са имали възможност дa отморят с великолепна разходка сред природата с параход по течението на река „Дом”, посещение на културни паметници и исторически мемориали, съхранили духа на времето, визити на спортни школи, училища и други.

Част от по- смелите детелини са премерили сили и във футболен двубой със своите приятели-домакини.

Танцьорите на родния ни ансамбъл, вече на родна земя, споделиха, че са останали наистина дълбоко впечатлени от цялостното посрещане и организация, по време на техния престой на руска територия.

Дружбата между Павел баня и Лиски има десетилетна история и е едно
доказателство, че фолклорът, песните, танците и обичаите са не просто начин за обединяване около културните традиции, ценности и идеали на дадена нация, а средство за създаване и съхранение на здрави и трайни приятелски взаимоотношения.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 795 )

15-ти септември- Първият учебен ден 
15.09.2010
Началото на учебната година кара отиващото си лято да ни остави само спомените за една вълнуваща ваканция. Но както се казва „задължението преди забавлението” и така учениците на Павел баня и региона пристъпиха отново училищния праг точно в 9.00ч. тази сутрин. Официално и за цялата страна това бе часът на първия учебен ден.

Звученето на химна на Р. България, „Мила Родино”, вдигането на националния флаг, както и посрещането на знамето на училището бяха официалните елементи на церемонията, с която се откри новата учебна година за Средно общообразователно училище „Христо Ботев”, гр. Павел баня.

Заместник- кметът на Община Павел баня- г-жа Йордана Енева уважи празника на учителите, децата и техните родители, приветства първокласниците и пожела здраве, успешен старт.
Директорът на СОУ „Христо Ботев”- г-жа Ганка Гогова също произнесе тържествено слово и приветства ученици, учители и родители.

СОУ „Христо Ботев”, гр. Павел баня посрещна след освежителен ремонт и модернизирани класни стаи своите настоящи възпитаници, както и 35 първокласници които поздравиха присъстващите със стихотворения. За тях училището е новото начало по пътя на знанието и успеха.

Екипът на pavelbanya.eu също честити 15-ти септември на всички, които по един или друг начин са свързани с училищната институция и пожелава много здраве късмет, лека и спорна учебна година за учители, ученици и техните родители.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 784 )

"Гореща" линия с пожарната 
14.09.2010
От 13 до 17.09.2010 г. в Районните управления “Пожарна безопасност и спасяване” в областта се откриват приемни с открити телефони за връзка, в които гражданите могат да поставят въпроси и да се допитват по конкретни проблеми, свързани с пожарното обезопасяване на тяхното населено място и район. Специалистите от РУПБС - Павел баня ще отговарят на телефон: 04361/3262

На 15.09.2010 г. (сряда) в Павел баня служителите на РУПБС ще демонстрират професионалните си умения в пожарно-техническо занятие с евакуация на деца в СДГ “Латинка”.

14 септември е професионалият празник на пожарникарите и се отбелязва от 1995 година.

ОДП на МВР
view entry ( прегледа: 776 )

Подаряват клип за празника на Павел баня 

Рекламен клип даряват двама младежи по случай празника на община Павел баня - 8 септември.

Недялко Несторов и Румен Скрински работят от няколко години за по-доброто представяне на родния си град – Павел баня. Те са изработили едноминутен рекламен клип, който представя не само прочутите лечебни свойства на минералната вода, а и културата, традициите на хората от града.

Видеото е подарък по случай деня на Павел баня – 8 септември. Празникът съвпада с големия християнски празник – Рождество богородично. Това е храмовият празник на църквата в Павел баня. Традиционно богусложение и водосвет ще бъдат отслужени от Старозагорският метрополит Глактион. В програмата са още празничен курбан и обявяване носителя на Годишната награда на Кмета на общината.

Клипчето може да се види в сайта на Павел баня – www.Pavelbanya.eu
и на адрес:
www.pavelbanya.eu/Klippb/Pavelbanya.avi
www.pavelbanya.eu/Klippb/Pavelbanya.mpg
view entry ( прегледа: 827 )

8 септември празник на гр. Павел баня 
02.09.2010
Слънчевото и горещо лято, за жалост на всички нас, е към своя край, но лятното настроение, което цари в Павел баня упорито не желае да я напусне. И няма как да е друго яче- предстои серия от свежи и приятни събития, посветени на Храмовия празник на църквата „Рождество Богородично”, който е и празник на
курортния град.

На 24 август, Павел баня бе изненадващо посетена от Руска делегация, която остана 3 дни в селището. Танцьорите на „Детелини” реагираха светкавично на неочакваното пристигане на руснаците и ги настаниха по домовете си.

На 07.09.10г. представителство от Община Павел баня, заедно с група от ансамбъла, ще удостои с 7 дневно посещение побратимения ни град Лиски, Воронежка област, Русия.

Два дни по- рано- на 05.09.10г. се очаква да ни навестят и нашите македонски приятели от ансамбъла за народни песни и танци “Мирче Ацев”, Скопие.

След приключването на традиционния мото-къмпинг „Край реката”, които събра почитатели на високите скорости, екстремното каране, бирата и разбира се рок- музиката, следващото събитие от културния календар на Павел баня е традиционната среща на кмета- Станимир Радевски с местното население, на която той ще направи равносметка на изминалата година и ще отговаря на въпроси от своите съграждани.

Денят на Съединението- 06.09.10г. ще бъде отбелязан с масов лекоатлетически крос „Златна есен”, на който освен деца и юноши ще се състезават пенсионерските клубове на общината. По- късно през деня, на открития басейн на „ПРО- ЕАД” гр. Павел баня, ще бъде закрито и „Плувно лято 2010”, с много състезания, забавни игри, музика и добро настроение. В 19.00ч. кмета на Община Павел баня Станимир Радевски ще произнесе тържествено слово по случей 125-годишнина от Съединението на Княжество България и Източна
Румелия и ще открие празничния концерт на ФТА „Детелини” и ансамбъл „Мирче Ацев”, Македония.

Местните както и техните гости, ще имат възможност да се насладят на хубавите български народни песни и да поиграят хора с обичаната от всички певица- Поли Паскова.

Кулминацията е 8 септември, когато Негово Високопреосвещенство
Старозагорският митрополит Галактион ще отслужи Водосвет и Тържествена Света Литургия за здраве и благоденствие на всички жители и гости на гр. Павел баня. На площад „Освобождение” ще се състои освещаване на празничния курбан под звуците на българската народна музика. Малко по- късно, кметът на Община Павел баня- ще приветства официалните гости на празника и ще обяви носителя на годишната награда на „Павел баня”, след което ще се извие пъстро празнично хоро на площада.

На вашето внимание, предоставяме програма за празника на Павел баня:

Събота - 04.09.2010г. - Откриване на празниците

10:30ч Къща-музей Чудомир с. Турия - „Гърди си с рози накичи” – концерт стари градски песни

17:30ч. с.Габарево - Именуване на площад на името на Васила Саръиванова - Йонова

18:00ч. “Джананова къща” с.Габарево - Шеста Годишна среща на творците от община Павел баня

20:30ч. Лятна сцена на площад “Освобождение” -
Прожекция на филми за община Павел баня


Неделя - 05.09.2010г.

20:30 ч. Лятна сцена на площад “Освобождение” - Празничен хоровод с Румен Родопски и оркестър „Родопски извори”-
Закриване на “Павелбанско лято 2010”


Понеделник - 06.09.2010г. 125 години от Съединението и среща на кмета с граждани

10:00 ч. Градски парк - Масов лекоатлетически крос и колоездене “Златна есен” с участието на пенсионерските клубове от общината


12:00 ч. Плажен комплекс на ПРО ЕАД - Спортен празник и закриване на “Плувно лято 2010”

17:00 ч. Зала “Младост” Читалище “Напред” - Представяне книгата на Нено Колев Петков „Родова памет”

18:00 ч. Читалище “Напред” гр.Павел баня - Традиционна среща на Кмета на Община Павел баня с граждани на общината по случай Празника на Павел баня

19:30 ч. Лятна сцена на площад “Освобождение” - Тържествено слово на кмета на общината по случай 125 год. от Съединението и Празничен концерт на Ансамбъл „Детелини” и ансамбъл „Мирча Ацев” от гр. Скопие - Македония


Вторник - 07.09.2010г.

18:00 ч. Лятна сцена на площад Освобождение - Детско празнично шоу - клоунади и забавни игри

10:30 ч. Лятна сцена на площад Освобождение - Концерт на Поли Паскова


Сряда - 08.09.2010г Храмов Празник на Павел баня

9:00 ч. Храм “Рождество Богородично” - Тържествена Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Галактион

11:00 ч. Литийно шествие от Храм “Рождество Богородично” до Площад „Освобождение”

11:15 ч. Площад Освобождение - Водосвет за здраве на жителите и гостите на гр.Павел баня и освещаване на празничния курбан.
Приветствие на Кмета на Община Павел баня и официалните гости по случай Празника на Община Павел баня.
Обявяване носителя на Годишната награда на Кмета на общината “Павел баня 2010”

12:00 ч. Площад Освобождение - Празнично хоро

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 925 )

Павелбанци покориха връх Ботев 
28.08.2010
На 27 август се отбелязаха 115 години от основаването на организираното туристическо движение в България.

Двамата велики писатели и близки приятели Алеко Константинов и Иван Вазов отправят призив към жителите на София, чрез един столичен вестник, масово да се изкачва Черни връх на 27 август 1895- неделя. Станало чудо: още в тъмни зори, с факли и фенерчета в ръце, около 600 души плъзнали по склоновете на Витоша, към високия 2290 Първенец.

Датата 27 август влиза в спортната ни история като празник на българските туристи.
Оттогава насам, всяка година на този ден, в последната неделя на месеца, любителите на планината изкачват първенците Мусала, Вихрен, Ботев и Черни връх и отдават почит на Алеко и съратниците му.

В 11:30 часа днес, Туристите от дружество „Еделвайс”- Павел баня изкачиха успешно първенеца на Стара планина- връх. „Ботев”.

Експедицията бе в почит на двамата загинали планинари-алпинисти - Стефан Даков от Павел баня и Георги Пешев от село Турия.

view entry ( прегледа: 775 )

Скандал 
17.08.2010
На 16.08.2010 г. в 23.00 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение за възникнал скандал между група лица в с. Габарево.

При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице е счупило 9 от стъклата на къщата. Счупени са и предното панорамно и задно обзорно стъкло, двете леви странични стъкла и предното дясно стъкло на лек автомобил “Фиат Панда”, собственост на 29одишния А.В. от с. Александрово.

От направената справка е констатирано, че регистрационните номера на колата са издадени за друго МПС – “Фиат Уно”. Щети - в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

За изясняване на случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.

ОДП на МВР
view entry ( прегледа: 765 )


<< <Предишна | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | Следваща> >>