Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Продължават проверките за незаконни дърва
Павел баня
Продължават проверките за незаконни дърва 
На 26.09.2009 г. около 7.20 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че в частен дом в Павел баня се съхраняват дърва за огрев с неустановен произход. При извършената проверка на място е установено, че 66-годишната А.И. е съхранявала в двора си на ул. “Синчец” около 4 куб.м дърва за огрев, без необходимите документи и контролни горски марки.

По случая е образувано досъдебно производство.
view entry ( прегледа: 1056 )

Серия от кражби с взлом 
За серия от кражби с взлом в района на Павел баня, съобщават от полицията.

На 25.09.2009 г. около 07.30 ч. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване катинар на входна врата, проникнало в магазин за хранителни стоки в с. Тъжа и извършило кражба на четири стека с цигари, 15 ваучера на М-тел и 15 лв.

Около 08.00 ч. е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване входната врата, проникнало в кафе - аперитив в с.Осетеново и извършило кражба на 110 лв.

Около 08.10 ч. в Полицейският участък е получено съобщение, че за времето от 20.30 ч. на 24.09. до 6.00 ч. на 25.09.2009 г. неизвестно лице, чрез взломяване входната врата, проникнало в кафе - сладкарница в с.Търничене и извършило кражба на 20 лв. и неустановена сума в монети от кафе-автомат.

По случаите са образувани досъдебни производства.
view entry ( прегледа: 1008 )

Полицейска сводка 
На 23.09.2009 г. в 8.10 ч. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение, че за времето от 18.00 ч. на 22.09. до 8.10 ч. на 23.09.2009 г. в с.Горно Сахране, че неизвестно лице, чрез взломяване на монолитна ограда и катинар на входна врата, проникнало в хале в бившия стопански двор и извършило кражба на 1 200 кг орехи на стойност 1500 лв. По случая работи РПУ – Казанлък.

Същия ден в Павел баня полицейски екип е заловил С.М. на 36год. от с. Диманово, обл. Смолян да управлява товарен автомобил “Мерцедес” след употреба на алкохол, с концентрация - 2.08 промила. Водачът е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б от НК.
view entry ( прегледа: 997 )

Задържани са извършителки на кражба  
На 20.09.2009 г. в 15.30 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение от 75-годишна казанлъчанка, че две непознати жени я заговорили на ул. “Славянска”, поискали й стотинки и догато разговаряли с нея, й отнели златен пръстен. При проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия в 16.05 ч. в гр. Павел баня екип на полицейския участък в града е заловил в междуградски автоус извършителките на деянието - 23-годишната В.К. от с.Каменец, общ.Пордим и връстницата й Г.С. от гр. Кнежа. От В.К. е иззета вещта, предмет на престъплението. Двете жени са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава РПУ – Казанлък.
view entry ( прегледа: 978 )

Община Братя Даскалови ще връща пари по САПАРД 
Европейската комисия регистрира община Братя Даскалови в книгата на държавните длъжници по програма СAПАРД - съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. От Държавен фонд "Земеделие" следва да изпратят нотариална покана за доброволно възстановяване на получената субсидия.

Община Братя Даскалови е подала само един проект по програмата на стойност 1 636 957 лева. С постановление на Министерския съвет No 40/2005 г. й е отпуснат безлихвен заем за изпълнение на проекта. Заради установени нарушения от Изпълнителна агенция "Одит на средствата от ЕС", общината е вписана в Книгата на длъжниците по САПАРД. По данни на Министерството на земеделието и храните "главницата за нередния разход", който трябва да бъде върнат, е в размер на 24 000 лева.

За останалите общини от Старозагорска област, кандидатствали по програмата, не са установени нарушения.
Единственият платен проект по програма САПАРД на община от областта е този на Павел баня на стойност 830 932 лева. Общината е кандидатствала и с втори проект на стойност 98 500 лева, но все още не е получила пари за него.

Проектите на Гурково (889 602 лева) и на Опан (1 521 295 лева) са анулирани. Община Опан кандидатства с втори проект на стойност 99 788 лева, който не е платен.

Неплатени проекти имат и общините Раднево (3 143 590 лева), Николаево (96 202 лева), Чирпан (99 998 лева), Мъглиж (98 036 лева) и Гълъбово (99 728 лева). Община Стара Загора не е кандидатствала по програма САПАРД.
view entry ( прегледа: 1041 ) https://news.stara-zagora.org/index.php?page=news&c1=4&newsid=8278свързан линк

Проверка показа незаконни дърва 
На 16.09.2009 г. в 11.30 ч. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение от служител на Горска стража - Стара Загора, че в частен дом в с. Алексаднрово се съхраняват дърва за огрев - без съответните документи за придобиване и горска марка. При извършената проверка, в дома на 24-годишния А.А. в селото са открити 4,3 кубика дъбови дърва за огрев.

По случая е образувано досъдебно производство.
view entry ( прегледа: 986 )

Честит първи учебен ден! Честит Първи учебен ден!

И тази година в Павел баня овориха врати СОУ Христо Ботев и гиманазията за професионални хотелиери и ресторантьори.

Ганка Гогова директорка на най-старото училище в района, припомни, че тази година, то навършва 130 години от приемането на първия си випуск.

Първокласниците получиха поздравления и напътствия и от кмета на общината.
view entry ( прегледа: 962 )

Връщат ни розово масло заради пестициди  
За първи път тази година имаме върнато българско розово масло заради съдържание на пестициди. Това призна шефът на Института по розата проф. Недко Недков на кръгла маса по проблемите на розопроизводството в Казанлък.

Розопроизводството у нас е на автопилот, подкрепи го един от дългогодишните розопроизводители в района на Павел баня Георги Шивачев. В дискусията стана ясно, че като член на ЕС България вече подлежи на драконовски мерки по отношението на торенето и използването на препарати при розопроизводството.

Стана ясно, че от обработваните у нас 36 000 декара розови градини тази година са получени малко над 10 тона розов цвят. Той обаче бил с много по-нисък рандеман и на пазара са били изкарани около 2 тона розово масло.

Първите продадени количества били на добра цена - между 4800 и 5000 евро. Прогнозата е обаче, че тази цена може да падне, тъй като все още имало непродадени количества розово масло от миналата година.
view entry ( прегледа: 949 )

Павел Баня празнува 
Със Света литургия започват тържествата, посветени на град Павел Баня.

След Литийното шествие от Храм "Рождество Богородично" до площад „Освобождение" ще бъде отслужен Водосвет за здраве на жителите и гостите на Павел Баня и ще бъде осветен празничния курбан.

По-късно кметът Станимир Радевски ще отправи приветствие и ще бъде обявен носителят на Годишната награда на кмета на общината "Павел Баня 2009".

От 12 часа на площад "Освобождение" ще бъдат открити обновените по програма "Красива България" център и читалищна сграда.

Празничната програма, посветена на празника на Павел Баня ще продължи и в късния следобед с парад на хвърчилата и фолклорен концерт.

Павел Баня е възниква като селище непосредствено след Освобождението. Интересът към минералните извори датира още от Древонстта, но едва през 1923г. са построяват топли и хладки бани.
Първото курортно лечебно заведение е откритата през 1951г. курортна поликлиника.

Празникът на Павел баня се отъждествява с празника на църквата в града. След като основават селището, павелбанци бързат да построят висока църква, която отдалеч да показва на изгонените поробители, че вече нямат работа по тези места.

Над 20 000 туристи от страната и чужбина посещават годишно Павел Баня и откриват подходящото съчетание от лечение, отдих и почивка.
view entry ( прегледа: 964 )

Отменят се тържествата на 7-ми 
Отмненят се предвидените за 7-ми тържества, във връзка с празника на Павел баня.


Програма за 8-ми Септември - Празник на Павел баня

9.00 ч. Храм “Рождество Богородично” - Тържествена Света литургия

11.00 ч. Литийно шествие от Храм “Рождество Богородично” до Площад „Освобождение”

11.15 ч. Площад Освобождение - Водосвет за здраве на жителите и гостите на гр.Павел баня и освещаване на празничния курбан.
Приветствие на Кмета на Община Павел баня и официалните гости по случай Празника
Обявяване носителя на Годишната награда на Кмета на общината “Павел баня 2009”

12.00 ч. Площад Освобождение - Откриване на обновените център и читалищна сграда по програма „Красива България”

12.30 ч. Площад Освобождение - Празнично хоро


17.00 ч. Лятна сцена на площад Освобождение - Парад на хвърчилата – секция по изобразително изкуство към
Школата по изкуства гр. Павел баня, клоунади и забавни игри

19.30 ч. Лятна сцена на площад Освобождение - Концерт на Ансамбъл „Детелини” гр.Павел баня

20.30 ч. Лятна сцена на площад Освобождение - Концерт на Райко Кирилов

view entry ( прегледа: 969 )


<< <Предишна | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | Следваща> >>