Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Фирма отнесе глоба от 1000 лева...
Павел баня
Фирма отнесе глоба от 1000 лева... 
РИОСВ в Стара Загора глоби фирма в село Елхово, общ. Николаево за производство на дървени въглища по открит способ.

При проверка на жижните експертите са установили, че на площадката работят пет съоръжения за производство на дървени въглища по открит способ.

Операторът е нарушил закона за чистотата на атмосферния въздух, изискващ преустановяване работата на обекта и забраняващ изпускане на неорганизирани вредни вещества в атмосферния възудх при производство на дървени въглища.

На дружеството е наложена санкция в размер на 1000 лева.

Припомня се ,че забраната влезе в сила от април тази година.

Експертите на Регионалната екоинспекция са проверили и другия обект на територията на Старозагорска област със същия предмет на дейност - в с. Турия, общ. Павел баня. Те са констатирали ,че там дейността е преустановена.
view entry ( прегледа: 592 ) https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=291345свързан линк

Честит Празник! 
СЛОВО ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА
22 септември

Скъпи съотечественици,

На този ден през 1908 г. при изключително тържествена обстановка в историческата Иван-Асенова църква “Св.Четиридесет мъченици” и на старопрестолния Царевец е обявена независимостта на България.

На този ден преди 100 години пред развълнуваното множество кънтят мощно камбаните и ехти топовният салют.

На този ден е обявена Прокламацията за българската независимост, един естествен успешен завършек на продължителен период на български борби за независимост, за самостоятелно държавно съществуване.

Добре помним голямата цел на българската национална революция от ХIХ век ­ освобождението и обединението на българската нация в единна, независима държава. Руско-турската освободителна война от 1877­-1878 г. дава добър етапен резултат в постигането на тази цел. Но Берлинският конгрес нанася тежък удар върху историческата справедливост, като поставя огромна част от българската нация в изключително трудни условия за живот и развитие, като осуетява реализацията на идеята за самостоятелна единна българска държава, като ограничава голяма част от възможностите за инициатива на българската дипломация и политика в международен план. Все тежки и сериозни препятствия за естественото историческо развитие на българския народ.

С провъзгласената държавна независимост българите показват, че имат ясен стремеж и политическа воля да бъдат не просто обект, а действен субект на европейската история. С акта от септември 1908 г. се отхвърлят всякакви ограничения на международния статут на българската държава и в крайна сметка Европа е принудена да признае пълноправното членство на нашата страна в голямото семейство на тогавашните европейски държави.

Цялата реч...
view entry ( прегледа: 592 ) https://www.president.bg/slovo-39.phpсвързан линк

Рехабилитация на санаториумите 
България няма имидж на страна с развита балнеология независимо от голямото богатство на минерални води (над 600 източника) и натрупаните хилядолетни данни за тяхното използване. От една страна, бившите санаториуми, които от десетина години са преименувани на болници за рехабилитация, не са модернизирани.

Търсенето им обаче е сериозно защото има физиотерапевти, които изправят на крака инвалиди и тежкоболни пациенти. В същото време до старите сгради в курортните селища никнат като гъби нови СПА и уелнес центрове. В тях обаче липсват специалистите, а достъпът за инвалидизираните обикновено е немислим. Експертите в бранша са убедени, че изходът от омагьосания кръг е в публично-частното партньорство, което може бързо да влее свежи пари и да "рехабилитира" санаториумите.

Основната разлика между СПА услугите и балнеологията е в това, че СПА центърът е по-скоро за релаксация и общо укрепване на здравите хора, докато балнеологията е за рехабилитация и лечение, обясни доц. Марин Маринкев, председател на управителния съвет на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация и дългогодишен консултант по физиотерапия към здравното министерство. Според него проблем е, че няма точни стандарти за тези дейности. Освен това не е актуализирана акредитацията на лечебните заведения. Самите процедури са изостанали и неосъвременени. Не може в старите вани и бани да се провежда модерна терапия, каза той и допълни, че специализираните болници по рехабилитация, които са обединени в дружество на подчинение на здравното ведомство, непрекъснато се стараят да обновяват базата, но тя все още не е в добро състояние.

Друг сериозен проблем е липсата на достатъчно клинични пътеки, които плаща здравната каса. В момента от институцията покриват само пет групи заболявания, между които възстановяването след прекарани инфаркт или инсулт, терапията на детска церебрална парализа и болестите на опорно-двигателния апарат. От доста време говорим, че трябва да има пътеки за рехабилитация на белодробни и ендокринни заболявания, на остеопороза, но касата все няма достатъчно средства, каза Маринкев. По думите му курортологията у нас изостава в сравнение с останалите страни в Европа. Не се използват ефективно минералните води и калищата. Освен това болните не получават комплексно лечение. Обикновено им се изписват скъпи лекарства, без да се включва физиотерапията, която при някои болести като леката форма на диабет например може да намали наполовина използваните медикаменти. Здравната каса плаща само 10 дни рехабилитация на пациент с инсулт или инфаркт, като предварително се знае, че той не може да се възстанови за такъв кратък период, подчерта специалистът.

Към всичко това трябва да се добави и недостигът на кадри. В момента у нас има около 350-400 физиотерапевти, а са необходими много повече. Младите хора не избират тази специалност, защото средната заплата е около 500-600 лв. Доц. Маринкев даде пример, че от 15 души, завършили колеж за рехабилитатори, само двама отиват да работят в болниците. Ако не заминат за чужбина, отиват да правят масажи на плажа, допълни експертът.

Цялата статия...
view entry ( прегледа: 679 ) https://www.dnevnik.bg/show/?storyid=550595свързан линк

Детелини в Приморско 
Децата от Фолклорен танцов ансамбъл ДЕТЕЛИНИ - Павел баня взеха участие в Детския и младежки фестивал “Орфей пее с морето“.

В дните от 9-ти до 12-ти септември близо 500 деца вземат участие на сцената на хотел “Хелиос“, в Международен младежки център Приморско, самодейни състави от Родопския регион и други региони на страната показват изворното народно творчество и обработения фолклор на България.

Мотото на фестивала е “Повярвай в таланта си и в България“, а целта е да бъдат стимулирани подрастващите към издирване, съхраняване и популяризиране на фолклора, да подпомага развитието на художествено-творческата им дейност и да възпитава любов към националните история, бит и традиции.

“Орфей пее с морето“ няма състезателен характер и в него участват индивидуални изпълнители, певчески, танцови и инструментални групи, изпълняващи традиционен български фолклор. Проявата се открива от ансамбли и групи на Национално училище за фолклорни изкуства /НУФИ/“Широка лъка“ и се закрива с галаконцерт от изпълнения на участвалите групи.

Участват състави от много региони на България: Кърджали; Котел; Катуница; Болярци; Казанлък; Дорково – Велинград.

Специално участие: състав от с.Твърдица – Молдова.
view entry ( прегледа: 617 ) Detelini.Pavelbanya.EUсвързан линк

Отчет на кмета 
На 5-ти се проведе среща на кмета с населението в зала "Младост", като част от мероприятията покрай празниците на общината.

На нея той направи равносметка на направеното и пропуснатото за последната година. Общо бе становището,че и през този мандат Павел баня се развива устойчиво и с бързи темпове и най-вече в благоустройството и курортното дело.

Кмета не пропусна да подчертае, че има групичка от Общински съветници,които явно му пречат,отнемат му пълномощия и умишлено му създават трудности за да черпят лична изгода. Дори назова имената им.

Той получи явна подкрепа от хората присъстващи на срещата.
view entry ( прегледа: 632 )

Виртуална разходка из Павел Баня предлага от днес интернет порталът на града 
Виртуална разходка из Павел Баня предлага от днес интернет порталът на града www.Pavelbanya.EU .

Освен да изберат стая за своя престой, посетителите ще могат видят къде се намира тя на електронната карта на града. На нея са представени всички туристически забележителности, заведения и интересни за посещение места под формата на интерактивна галерия със снимки. Не са пропуснати и полезни обекти като информациония център, банкомати, здравни и административни институции.

Уеб-разходката е подарък от автора на сайта Недялко Несторов за празника на живописния курорт – 8 септември, който тази година чества двоен юбилей – 130 години от основаването и 30 от обявяването си за град.

“Надяваме се виртуалната разходка да привлече повече гости и така да направим по-популярен нашия град”, споделя той.

view entry ( прегледа: 584 ) https://www.pavelbanya.eu/static.php?page=vtouronlineсвързан линк

ДЕТЕЛИНИ в Гърция 


Преди дни фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" се завърна от едно много успешно турне в съседна Гърция, където изнесе 4 незабравими за публиката самостоятелни концерти на фолклорните празници на балканските народи.

Навсякъде оставиха много добри впечатления както с играта си, така и с поведението си и спечелиха сърцата на публиката, много нови приятели и почитатели за българския фолклор.

Ансамбъла бе придружен и от кмета на община Павел баня Станимир Радевски, който радушно и с почести бе приет от кметовете на градовете домакини на проявата и зам. областния управител на областта Тива.

Младите танцьори с интирес разгледаха историческите абележителности на Атина и останаха силно впечатлени от величието на Акропола.
view entry ( прегледа: 589 ) https://Detelini.Pavelbanya.EUсвързан линк

Oпастност за Тунджа 


Стефан Стефанов:

Казвам се Стефан Стефанов. Роден съм в Павел баня.
Отраснал съм тук и целият ми живот е свързан с Павел баня,
независимо, че понастоящем живея, бих казал за съжаление в София.

Особено място в спомените ми и понастоящем заема река Тунджа. Задължително, прибирайки се от София, се отбивам, спирам на моста, зареждам се с положителна енергия и продължавам нататък. Тъй като съм запален рибар, знам на пръсти поречието на реката от вливането и в язовира до Габарево. Имам невероятни преживявания по реката.

За съжаление в последните 2-3 години наблюдавам някои неприятни
неща, свързани с опазването на реката. Миналата година бях околo
Ганчова могила и внезапно реката с размъти невероятно. Оказа се,
че малко по нагоре един огромен багер копае пясък от реката. Вървейки нагоре по течението попаднах на един не естествен вир,
очевидно резултат от копане на багер. Беше пълен с тиня. Просто едно неприятно и опасно място. Подобна картинка наблюдавах и спускайки се надолу от моста. Разбирам необходимостта от инертни материяли за строителния бум в Павел баня, но едва ли това трябва да става за сметка на реката.

В района на Шейтановия мост пък се виждат огромни камари от строителни отпадъци, което превръща месността в сметище. Пак там
имаше един вир, очевидно отново в резултат на багерите, който в момента е напълно затлачен с тиня и събира жаби и комари.
Не зная до колко цялата тази дейност е законна, но постепенното унищожаване на Тунджа в района на Павел баня за мене е факт.
Обръщам се към Вас с молба моят сигнал да попадне на точния човек в общината за да се предприемат адекватни мерки за опазването на поречието на Тунджа.

Благодаря предварително за положените от Вас усилия.

Още впечатления за Павел баня
view entry ( прегледа: 638 ) https://www.pavelbanya.eu/static.php?page=commentсвързан линк

Програма - Празник на Павел баня 
П Р О Г Р А М А
ЗА ДЕНЯ НА ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ - 8 СЕПТЕМВРИ,
130 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА ПАВЕЛ БАНЯ
30 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО МУ ЗА ГРАД

М.Август и м.Септември - Туристически информационен център
Издателство „Захарий Стоянов” гостува на гр. Павел баня

28, 29 и 30.08.2008г. – Мотосъбор в местността „Разсадника”
Курбан, поднасяне на венци, атрактивно каране, спортни игри и музика

04.09.2008г. - Четвъртък - Откриване на празниците

10.00 ч Къща-музей Чудомир с. Турия
„Гърди си с рози накичи” – концерт стари градски песни

18.00ч. “Джананова къща” с.Габарево
Четвърта Годишна среща на творците от община Павел баня

19.30ч. Лятна сцена на площад “Освобождение”
Концерт на Мъжки камерен хор – гр. Сопот - Закриване на “Павелбанско лято 2008”

20.30ч. Празничен хоровод с оркестър за народна музика

05.09.2008г. – Петък

16.30 ч. Туристически информационен център
Виртуална разходка в гр. Павел баня – 2008 – 2010г.

17.00 ч. Зала “Младост” Читалище “Напред” гр.Павел баня
Представяне Второто издание на книгата на Христо Стоилов „Сълзи и рози”

18.00 ч. Читалище “Напред” гр.Павел баня
Традиционна среща на Кмета на Община Павел баня с граждани на общината по случай Празника на Павел баня

20.00 ч. Лятна сцена на площад “Освобождение”
Концерт на ФТА “Детелини”

06.09.2008г. - Събота 123 години от Съединението

10.00 ч. Градски парк
Масов лекоатлетически крос и колоездене “Златна есен” с участието на пенсионерските клубове от общината

11.00 ч. Плажен комплекс Павел баня
Спортен празник и закриване на “Плувно лято 2008”

19.00 ч. Лятна сцена на площад “Освобождение”
Тържествено слово по случай 123 год. от Съединението и Празничен концерт на хор „Тодор Мазаров” гр.Павел баня

20.00ч. Празничен хоровод с оркестър за народна музика


07.09.2008г. - Неделя Павел баня празнува

17.00 ч. Лятна сцена на площад Освобождение
Детски спектакъл - клоунади и забавни игри

19.30 ч. Лятна сцена на площад „Освобождение „
Концерт на Тони Димитрова

08.09.2008г Понеделник - Храмов Празник на Павел баня

9.00 ч. Храм “Рождество Богородично”.
Тържествена Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Галактион

11.00 ч. Литийно шествие от Храм “Рождество Богородично” до Площад „Освобождение”

11.15 ч. Площад Освобождение
Водосвет за здраве на жителите и гостите на гр.Павел баня и освещаване на празничния курбан
Приветствие на Кмета на Община Павел баня и официалните гости по случай Празника на Община Павел баня
Обявяване носителя на Годишната награда на Кмета на общината “Павел баня 2008”

12.00 ч. Площад Освобождение
Празнично хоро

09.09.2008г. - Вторник - Младежки екологичен пленер

14.00ч. Зала „Нашенци” с. Турия
Младежки екологичен пленер –етап от съвместния Еко проект на РАО „Тракия” с общините Павел баня и Брезово

view entry ( прегледа: 612 )

Огнеборци гасиха пожар в частна постройка 
Двама огнеборци гасиха пожар в частна стопанска постройка в село Асен, община Павел Баня.

При извършения оглед е установено, че са изгорели 100 кв.м. покривна конструкция на стопански постройка, 100 бали сено, 60 бали слама и паркиран под навеса лек автомобил "Опел Астра". Пожарникарите са успели да спасят прилежащата къща.

Според собствениците, огънят е причинен от неизправна ел. инсталация. Няма данни за умишлен палеж. Сигналът за пожара е получен около 14 часа на 28.08 в Районна служба "Пожарна безопасност и спасяване" в града.

По случая работи Полицейският участък в Павел баня.
view entry ( прегледа: 581 ) https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=284002свързан линк


<< <Предишна | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | Следваща> >>