Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Най-много еднодневни трудови договори в Павел баня
Павел баня
Най-много еднодневни трудови договори в Павел баня 
3.8.2016
Най-много еднодневни трудови договори в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Най-много еднодневни трудови договори в Павел баня
През второто тримесечие на годината дирекция „Инспекция по труда“ със седалище Стара Загора е регистрирала и предоставила на земеделски стопани 25 757 еднодневни трудови договори. Най-много те са в Община Павел баня – 9200, а най-малко в Община Опан – 100, отчитат от Инспекцията по труда.

По видове култури, предоставените еднодневни трудови договори са за прибиране на реколтата и обработване на насаждения от маслодайна роза и череши.

През второто тримесечие на годината дирекция „Инспекция по труда“ е извършила общо 696 проверки в 668 предприятия. Констатирани са общо 2643 нарушения. Работещите без трудови договори през отчетения период са 65.

Извършени са 40 проверки в предприятия с рискови производства и дейности, като са констатирани 257 нарушения.

zagoranews.bg
view entry ( прегледа: 607 )

​За ден община Павел баня извозва над 12 тона отпадъци​ 
2.8.2016
​За ден община Павел баня извозва над 12 тона отпадъци​ Публикувано в Pavelbanya.eu
​За ден община Павел баня извозва над 12 тона отпадъци​
"До края на месец август община Павел баня ще раздаде на жителите на общината 600 кофи за смет и 60 контейнера на стойност 55 000 лева". Това съобщава заместник-кметът на общината Йордана Енева.

"Към 31 юли 2016 година събраната Такса битови отпадъци за 2016 година за община Павел баня е 292 354,00 лева или 59,21% от облога за 2016 година. С най-висока събираемост по населени места са с. Скобелево /79,8%/, град Павел баня /64%/ и с. Тъжа и с. Осетеново /59,3%/. Най-ниска е събираемостта в с. Александрово /44%/ и в с. Асен / 45%/", посочва още Енева.

"Като абсолютна сума най-големият приход досега за 2016 г. е в град Павел баня – 148 724,74 лева.

Недоборът за община Павел баня за минали години е общо 216 000,00 лева, като досега са събрани 20%. Още от 2011 година община Павел баня събира данъците си с частен съдебен изпълнител", пише Енева.
"За дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване за 2016 г. община Павел баня е предвидила 525 000 лева. 193 000 лева от тях се внасят директно в сметките на община Павел баня в РИОСВ за т.н. отчисления, като само останалата част от сумата се използва за финансиране на сметосъбирането.

Само за „излизането“ на един тон отпадъци от община Павел баня до сметището в град Казанлък / Претоварна станция / се заплащат отчисления над 60 лева. За един ден община Павел баня извозва над 12 тона отпадъци", коментира Енева.

"Изходът е да се намалят количествата отпадъци, а това става единствено чрез разделно сметосъбиране и системи за компостиране на растителните отпадъци и домашно компостиране / . Това е единственият изход да се спре плащането на отчисления и да не се повишава драстично през следващите години Такса битови отпадъци", завършва своята публикация заместник-кметът на общината.


view entry ( прегледа: 630 )

7 проекта за над 25 млн. лв. ще внесе Община Павел баня 
1.8.2016
Община Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Община Павел баня
Общинска администрация на община Павел баня от началото на 2016г. е подготвила за финансиране 7 проекта на стойност 25 535 000 лева. Сред тях са 4 проекта, които кметът на общината Станимир Радевски ще внесе за финансиране в Държавен фонд „Земеделие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., информират от Община Павел баня. Приемът на проектни предложения по Подмярка 7.2 на Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ ще стартира в средата на м. септември и ще продължи един месец. Готови са инвестиционните проекти:

– „Реконструкция на водопроводната мрежа на селата Скобелево, Асен, Горно Сахране и Долно Сахране“;

– „Реконструкция на улична мрежа в град Павел баня“;

– „Рехабилитация на четвъртокласен общински път SZR 1131 / ІІ-56, Шипка – Павел баня / – Асен – Скобелево“;

– „Внедряване на мерки за енергийна ефективност и съпътстващи СМР в общинска образователна инфраструктура – ЦДГ „Синчец“, град Павел баня и ЦДГ „Радост“, с Осетеново, община Павел баня“.

Проектът Доизграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа на град Павел баня“ на стойност 4,5млн. лева е внесен за одобрение в ПУДООС на МОСВ. Готов е и инвестиционният проект „Рехабилитация и реконструкция на ул. Роза в град Павел баня на стойност 4,8 млн. лева.

ПРЕСС ТВ Казанлък

view entry ( прегледа: 577 )

Задържаха 58 кубика незаконни дърва 
29.7.2016
Установиха незаконни дърва край Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Установиха незаконни дърва край Павел баня
58 кубика незаконна дървесина задържаха експерти от мобилните групи на Югоизточно държавно предприятие – Сливен, съобщиха от предприятието. При рутинна проверка в близост до склад за преработка на дървесина в село Александрово, Oбщина Павел баня, екип установил незаконна дървесина, превозвана без документи и без каквато и да е контролна или общинска марка.

Задържани са един ТИР и два товарни автомобила. Дървесината е конфискувана.

На земята, в близост до товарните автомобили, са открити три кубика дърва за огрев, за които всички лица са отрекли да са техни. На шофьорите на превозните средства са съставени констативни протоколи и актове за административно нарушение.

Работата по случая продължава. Уведомени са компетентните органи.

www.novini.bg
view entry ( прегледа: 640 )

Хванаха шофьор да кара с отнета книжка 
28.7.2016
Задържан от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 27 юли е започнато бързо производство по описа на РУ-гр. Казанлък срещу З.С.,на 39г. от с. Горно Сахране, общ. Павел Баня, затова че на 27 юли около 12.15 ч. в с. Горно Сахране, общ. Павел Баня, е управлявал л.а. "Пежо" в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без свидетелство за управление.

Образувано е бързо производство по описа на Ру- Казанлък. З.С., е задържан в РУ- Казанлък за срок до 24 ч. Работата по случая продължава.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 623 )

Недялко Несторов защити най-високата образователна и първата научна степен 
21.7.2016
Недялко Несторов защити  най-високата образователна и първата научна степен Публикувано в Pavelbanya.eu
Недялко Несторов защити най-високата образователна и първата научна степен
Днес главният редактор на Pavelbanya.eu Недялко Несторов защити своята дисертация. С това той придоби най-високата образователна и първата научна степен – „Доктор по икономика”.

Недялко е разработил своя дисертационен труд през последните четири години в Института за икономически изследвания (ИИИ) към Българска академия на науките (БАН). Високото признание е за работата му по статистика на външната търговия и значението и българската икономика.

Научната степен осигурява възможност за развитие в академичните среди.
Eкипът на Pavelbanya.eu пожелава успехи на младия учен!

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 637 )

Арестуваха 22 годишен заради съжителство с малoлетна 
15.7.2016
На 13 юли, в Участък - Павел Баня, е започнато досъдебно производство срещу 22 годишния А.М. от с. Горно Сахране, общ. Павел Баня , затова че без да е сключил брак е заживял съпружески с непълнолетно момиче, ненавършило 16 годишна възраст.

ОД на МВР

view entry ( прегледа: 582 )

Експерти съгласуваха общия устройствен план на Павел баня 
13.7.2016
Експерти съгласуваха общия устройствен план на Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Експерти съгласуваха общия устройствен план на Павел баня
Приключи етап от процедурата за утвърждаване на общия устройствен план на община Павел баня. Преди дни в Павел баня се е състоял експертен съвет с над 30 специалсти по архитектура и урбанистика. Всички експерти са изразили мнения по представяние проект от към проектанския екип.

Общия устройствен план задава дългосрочната перспектива за създаване на оптимална среда. Той е основата, върху която по-нататък се градят подоробните устройствени планове.

С планът се обособяват жилищни, прозивдоствени зони и зони за отдих. Чрез него се определя какво могат да правят собствениците със своите имоти в бъдещето развитие на града. За вски район на общината са определени зони със съответните характеристики за използване и застрояване. Заложени са Ел, Вик мрежи, схеми за пътищата, специална схема от паметниците на културата, екологична (натура 2000) схема и други.

На следващия етап предстои насрочване на обществено обсъждане, за което населението предварително ще бъде уведомено.

Материалите по плана можете да разгелдате тук
По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 649 )

1600 кг розово масло са произведени в Казанлъшко  
12.7.2016
Роза Дамасцена от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Роза Дамасцена от Павел баня
Около 1600 кг розово масло са произведени в Казанлъшко от тазгодишната реколта. Това съобщи директорът на Института по розата и етеричномаслените култури доц. Георги Чаушев. По думите му т.г. цената на розовото масло ще бъде значително по-висока от миналата.

Въпреки неблагоприятното време, в района на Казанлък, Гурково и Павел баня са добити близо 8 000 тона розов цвят. През 2016 г. за производството на килограм розово масло са били нужни 3 600 кг розов цвят, докато през предишни години са трябвали 2800-3000 килограма.

Според розопроизводители т.г. цената на розовото масло е скочило рекордно. По 13 500 евро върви килото на световните пазари. Те припомнят, че само преди няколко години розовото масло се търгуваше по 4000 евро за килограм. Заради слабия добив м.г. цената стигна до 8000 евро/кг, а т. г. е още по-висока.

Дали обаче сделките ще се сключват на тази висока цена, ще покаже предлагането. Предполага се, че основната част ще са на цени до 10-12 хиляди евро за килограм.

topnovini.bg
view entry ( прегледа: 665 )

Наградиха началника на полицията в Павел баня 
11.7.2016
Наградиха началника на полицията в Павел баня - ст. инсп. Данаил Радианов Дамянов  Публикувано в Pavelbanya.eu
Наградиха началника на полицията в Павел баня - ст. инсп. Данаил Радианов Дамянов
Началника на полицейския участък в Павел баня, ст. инсп. Данаил Радианов Дамянов е награден с грамота и отличие „Писмена похвала” за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи.

Отличието му е връчено от Директора на ОДМВР – Стара Загора, старши комисар Кирков. Награждаването е блио по повод професионалния празник на полицията.

По информация на ОД на МВР
view entry ( прегледа: 635 )


<< <Предишна | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Следваща> >>