Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Павел баня била най-многобройна през 1985г.
Павел баня
Павел баня била най-многобройна през 1985г. 
15.8.2014
През 1985г. в Павел баня са живеели 3307 души, сочи справка в Националния регистър на населените места на Националния статистически институт. Това е максималната стойност на населението на града от 1934г. насам.

В последните две години населението на Павел баня бележи тенденция към намаляване с 50 души годишно. Към 31.12.2013 населението на курорта наброява 2 654 души. Данните включват както ражданията и смъртността, така и миграцията от и към други населени места.

На последните избори - през май, право на глас в града са имали 2522 души.

По данни на Националния статистически институт
view entry ( прегледа: 1052 )

Огън изпепели покрив в Манолово 
15.8.2014
На 14 август в 18:38 ч в РУП – Казанлък е получен сигнал за възникнал пожар в къща в с. Манолово.

При посещение на място е установено, че 22-годишната С.Я., обитаваща къщата е извършвала почистване и е запалила огън близо до нея. В резултат на пожара е изгоряла около 25 кв. м покривна конструкция на две стаи.

Причините и щетите са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

Пресс ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1041 )

Рокери вече бръмчат към събора на „Змейовете“ 
14.8.2014
Първите мераклии започват да прииждат още днес на традиционния мото събор на павелбанския клуб „Змейовете“. Той стартира утре и ще продължи до неделя.

Миналата година съборът бе отменен от „Змейовете“ в знак на траур към нелепо загиналия им приятел и член на клуба Марин Попов. Той намери смъртта си дни преди мото срещата, пометен от пиян шофьор на камион край Стара Загора.

Мястото на събора и тази година е обичайното: местността „Разсадника“.

Организаторите предвиждат освен много игри, забавления и традиционната почетна обиколка на курортния град точно в 12:00 часа на обяд в съботата по улиците на Павел баня. Няма да има, обаче, атрактивно каране на мотори, с което обикновено се слага край на обиколката. Този път след нея, колоната ще тръгне към гробищния парк на село Енина. Там момчетата от мото клуб „Змейовете“ и техните приятели ще отдадат почит на гроба на Марин Попов.

Курбан за здраве ще бъде раздаден в рамките на мотосъбора тази година, съобщиха организаторите от мото клуб „Змейовете“. Входът е само 5 лева.

Пресс ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1030 )

Вечер, посветена на Стефан Фурнаджиев 
13.8.2014
П О К А Н А

На 21.08.2014 г. / четвъртък / от 18.00 часа в Джанановата къща ще се проведе паметна вечер посветена на поета Стефан Фурнаджиев.

Ще бъдат обявени и наградените от проведения летен конкурс „За децата на Габарево”.

Всички творения ще бъдат изложени и достъпни за разглеждане от присъстващите.

З А П О В Я Д А Й Т Е !!!
Читалище "Обнова", с. Габарево
view entry ( прегледа: 1010 )

Детски празник "Моето лято" 
7.8.2014

Днес в Павел баня се проведе лятна работилница - "Моето лято". Деца на различни възрасти имаха възможност да рисуват, да моделират и плетат гривни. В края на празника бяха избрани най-добрите творби в отделните категории.

Специално място в тържеството заеха Царица Роза - 2013, Борислава Кирчева, и Царица Роза - 2014, Слава Георгиева. Те помагаха на децата да реализират идеите си. Празникът бе част от инициативите в рамките на "Павелбанско лято" 2014 и се реализира с подкрепата на Община Павел баня, Туристическия информационен център и читалище "Напред - 1903".
view entry ( прегледа: 1060 )

Предстои пръскане срещу кърлежи и комари 
7.8.2014
През периода от 08 до 15 август 2014 година във всички населени места на територията на Община Павел баня ще бъде извършено поредното периодично пръскане против кърлежи и комари. Фирмата – изпълнител на услугата „Вита Вери” ще извърши пръскане на тревните площи, намиращи си в детските градини, училищата, парковете и площадите, както и влажни зони в населените места, информират специалистите. За целта са уведомени кметовете и кметските наместници, които да уведомят населението да не използват тревните площи за определен период от време.

Специалистите напомнят, че заради ограничаването на разпространението на болестта „син език” по животните също предстои да бъде извършено пръскане на определените за целта територии. Представители на Общинската епизоотична комисия в Павел баня уточниха, че на територията на Общината до момента не е открито находище на болестта и не се налага предприемането на по-драстични мерки. За да се ограничи разпространението на заразата се забранява продажбата на животни на регламентираните тържища.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1032 )

Пенсионерите от Турия и Павел баня си подариха екскурзия 
6.8.2014
Пенсионери от пенсионерските клубове „Нашенци” в село Турия и „Напредък” в Павел баня си подариха съвместна екскурзия по маршрут Рилският манастир – Рупите – Роженски манастир – град Мелник – Солун.

Екскурзията се състоя в края на месец юли, а пенсионерите пазят вълнуващи спомени от това преживяване. Те споделиха, че са посетили къщата на Ванга, видели са най-дълголетната лоза в Роженския манастир, вечеряли са в луксозен ресторант в град Мелник, а в Солун са успели дори да отидат на плаж на Егейско море.

„Беше ни много приятно заедно – павелбанци и турийци в една съвместна екскурзия”, споделя Донка Касева, която се занимава с организацията по текущи дейности и обслужването в пенсионерския клуб в Павел баня. В Солун туристите са се разходили покрай Бялата джамия и паметниците на Филип и Александър Македонски. Пътешествениците обещаха, че от следващата им съвместна екскурзия ще ни изпратят много снимки.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1016 )

Тази година мотосъборът ще е в памет на Марин 
5.8.2014
Традиционният мотосъбор на павелбанския мото клуб „Змейовете“ ще се проведе на 15,16 и 17 август тази година. Миналата година съборът бе отменен от „Змейовете“ в знак на траур към нелепо загиналия им приятел и член на клуба Марин Попов. Той намери смъртта си дни преди мото срещата, пометен от пиян шофьор на камион край Стара Загора.

Мястото на събора и тази година е обичайното: местността „Разсадника“.
Организаторите предвиждат освен много игри, забавления и традиционната почетна обиколка на курортния град точно в 12:00 часа на обяд в съботата по улиците на Павел баня. Няма да има, обаче, атрактивно каране на мотори, с което обикновено се слага край на обиколката. Този път след нея, колоната ще тръгне към гробищния парк на село Енина. Там момчетата от мото клуб „Змейовете“ и техните приятели ще отдадат почит на гроба на Марин Попов.

В последния му земен път Марин беше изпратен от тъжния рев на над 400 мотористи от цяла България миналата година. Марин Попов с други рокери от региона дълги години работеха и помагаха на каузата за безопасност на пътя и многократно се е включваха в различни кампании, организирани от органите на реда за спиране на войната по пътищата, но сам плати дан на продължаващия пътен ужас.

Курбан за здраве ще бъде раздаден в рамките на мотосъбора тази година, съобщиха организаторите от мото клуб „Змейовете“.

ПРЕСС ТВ Казанлък

view entry ( прегледа: 1013 )

Черни числа 
2.8.2014
От началото на 2014 година до 31 юли на територията на ОДМВР – Стара Загора са регистрирани 884 пътни инциденти, от тях тежки – 163, загиналите са 20, а ранените 225. За сравнение със същия период на миналата година тежките пътни инциденти са 196 с 12 загинали и 255 ранени.

Само през юли на територията на обшаст Стара Загора са регистрирани общо 106 пътни инциденти. О тях тежки са 27 с 4 загинали и 46 ранени.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 1040 )

Организира се първият празник на малината и меда 
1.7.2014
На 2. август 2014 година в местността „Аязмото” над ВЕЦ Тъжа, община Павел баня, ще бъде отбелязан първият празник на малината и меда. Организатори на предстоящата поява са представителите на местния инициативен комитет, със съдействието на кметство село Тъжа.

Гости на предстоящата инициатива, която ще започне в 11:00 часа ще бъдат музикантите и танцьорите от фолклорна формация "Български ритми" - Казанлък. За своите гости организаторите споделиха, че са подготвили и доста изненади и допълниха, че всеки един от тях ще бъде посрещнат подобаващо с току-що приготвена палачинка с мед или сладко от малини.

Организаторите на празника уточниха, че идеята за него се заражда преди няколко години, когато в землището на село Тъжа са засети първите 40 декара с малинови насаждения, а само няколко години след това насажденията вече са над 300 декара.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1063 )


<< <Предишна | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | Следваща> >>