Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Тръгва проверка на рокери и пешеходци
Павел баня
Тръгва проверка на рокери и пешеходци 
25.8.2011
Полицейска акция срещу високата скорост ще се проведе през следващите няколко дни на територията на старозагорска област, предупредиха от ОД на МВР.

Приоритет ще бъдат водачите на мотори и спортни автомобили и пешеходците. Срециално внимание полицаите ще обърнат и на пешеходците, които пресичат на необозначени за целта места.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 772 )

В името на традицията, танца и отговорността… 
23.8.2011
Сезонът на отпуските и ваканцията е!
Децата на Павел баня се забавляват на откритите басейни в курортния град през слънчевите часове, а вечер релаксират в задушевната и уютна атмосфера на градския парк. Юли и август предлагат наистина много приятни емоции, защото тогава сякаш грижите за училището остават проблеми втора ръка. И независимо от търсените развлечения, малчуганите знаят значението на думичката отговорност. На нея, на танца и на традицията те посветиха изоставянето на футболната топка, захвърлиха колелото, казаха сбогом и на люлките зад читалището, за да покажат на връстниците си от другата страна, че те са достойните носители на призванието да разнасят славата на българския фолклор навсякъде по света.

И ако все още не сте се досетили - да, говоря Ви за малката група на Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, Павел баня. Децата застягаха багажите преди близо една седмица, за да отпътуват в малките часове на утрото за столицата на Република Македония- Скопие. Там те взеха участие в детско-юношески международен фолклорен фестивал. Това стана възможно благодарение на любезната покана на община Гази Баба и общинският ансамбъл.

Още в първия ден малките детелинки показаха, че от отговорното им отношение към репетициите през лятото е имало огромна полза, понеже оставиха зрителите в SOS-детското селище, където се проведе концерта, в пълен възторг.

През втория ден от посещението на Скопие, екскурзия до Къща-музей на Майка Тереза впечатли групата на родния ансамбъл. Децата се втурнаха да купуват сувенири, да си правят снимки за спомен пред святото място, защото денят накъсяваше, а вечерта бе поредният концерт на площад „Автокоманда”. В следващите дни танцьорите ни имаха още участия в различни общини на район Скопие. Те имаха възможност да усетят духа на природата, на историческите забележителности и на богатите архитектурни обекти, с които македонската столица привлича ежегодно своите туристи.

Децата споделиха, че безспорно се чувстват заредени с приятни емоции от преживяното, но като че ли най-запомнящо за тях ще остане участието им на площад „Македония” в последната им вечер зад граница. „Много хора ни гледаха”, „в началото се стъписахме, защото не сме очаквали толкова публика, ала когато започнахме да танцуваме, притеснението изчезна”, това си спомнят по-големите представители на малката група на „Детелини”.

Кольо Кавръков, организатор на ансамбъла, посочва, че интересът към българските ритми от страна на македонците се усещал във всеки поздрав, бурно ръкопляскане и всеобщо одобрение на зрителите, които са все пак най- точният коректив. „Големи надежди влагаме в тази група на състава, защото тя притежава онзи хъс и потенциал, който сме откривали по-рано във вече утвърдилите се танцьори”- допълва той. Това пък е само още едно доказателство за всеотдайността на децата и техните ръководители, които не жалят сили, в името да запазят фолклорната идентичност жива в днешното модерно време.

Малчуганите вече са в Павел баня, ритат топка, връщат се от плуване, играят в парка, ала те носят в себе си гордостта, че са посветили част от свободното си време на традицията, танца и отговорността към любимия ансамбъл.

С участието на малката група в Скопие приключва сезонът на задграничните посещения за ПФТА „Детелини”. Сега предстоят нови изяви в рамките на празниците, посветени на община Павел баня през септември.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 827 )

Разкриха престъпление 
22.08.2011
На 21.08.т.г. служители от Полицейски участък «Павел баня» към Районно управление «Полиция» - Казанлък са извършили проверка в района на обособения пазар в с. Горно Сахране, като в л.а. ВАЗ «21031», с пловдивска регистрация, собственост на 65 годишния М.А. от Пловдив, са намерени и иззети : 4 стика цигари «Corsair» и 4 кутии цигари «Slims Eva», всички без акцизен бандерол.

По случая в Районно управление «Полиция» - Казанлък е образувано досъдебно производство.

ОДМВР
view entry ( прегледа: 801 )

Изгоряха 1 000 бали в Осетеново 
21.8.2011
На 19/20.08.т.г., неизвестно лице е подпалило сеновал и овчарник, разположени в с. Осетеново, общ. Павел баня, при което са изгорели около 1 000 бали сено.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на установяване от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

ОДМВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 788 )

Два корозирали снаряда са открити в нива 
19.8.2011
На 18.08.т.г. около 08.20 ч. в Полицейски участък – Павел баня към Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение от 49 годишен мъж от с. Търничени, за това че на около 2 км. западно / извън селото/ в нива са открити два снаряда / 152 и 122 мм/, силно корозирали и без взриватели.

Районът около снарядите е обезопасен и са информирани компетентните служители за неутрализиране на боеприпасите.

ОДМВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 789 )

Кражба 
15.08.2011
На 14.08.т.г., чрез изкопаване е извършена кражба на около 30 м. телефонен кабел, осъществена от землището на Павел баня. Кабелът е собственост на «БТК» АД. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

ОД на МВР
view entry ( прегледа: 756 )

Слагат чипове на коне и магарета 
14.8.2011
Всички коне, магарета и кръстоските между тях, трябва да имат чипове на ушите и паспорти според европейските изисквания.

До четвъртък следващата седмица всички кметове и наместници по селата в Област Стара Загора трябва да предадат списъци с животните на ветеринарния лекар, за да започне поставянето на идентификационните им знаци, информираха от Регионалната дирекция по безопасност на храните.

За чип стопаните ще плащат по 6,05, лв., а за поставянето му - 20 лв. Паспортът на конете и магаретата са по 12 лв.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 765 )

Обявиха жълт код за утре, очакват се гръмотевични бури 
9.8.2011
Във Старозагорска и още 17 области на страната за утре е обявен жълт код за потенциално опасни метеорологични явления. В 9 области в Северна България за сряда има оранжев код за опасно време. Единствено във Видинска област има зелен код, информират от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

В сряда и четвъртък с усилване на вятъра от северозапад ще нахлува по-хладен въздух и температурите ще се понижат чувствително. Ще има валежи и гръмотевични бури, отначало в Западна, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък - в Централна и Източна България.

Жълт код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Код „Оранжево" предупреждава, че времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.

По информация на
Дарик нюз

view entry ( прегледа: 769 )

Обявен е жълт код 
8.08.2011
Кодът се отнася за областите: Благоевградска, Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Сливенска, Ямболска, Великотърновска, Русенска и Плевенска На 9 август е обявен жълт код за 11 области в страната заради високи температури, съобщиха от НИМХ.

Времето е потенциално опасно.

Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

През целия ден времето ще бъде слънчево, след обяд отново горещо.

ИА Фокус
view entry ( прегледа: 783 )

Коктейлът „Лято в Павел баня”- прохладното решение в жегите… 
6.08.2011
Лятото е в разгара си, но тук, в Павел баня, то е някак си по-специално, по- свежо, по-динамично…
Освен, че курортният град се радва и този сезон на голям интерес и посещаемост от туристи, всички жители и гости на селището имат възможност да отдъхват от жегите на лятната сцена на площад „Освобождение”. Не, там не се раздава безплатна минерална вода, нито се използва шадравана като разхладително средство, ала за сметка на тези алтернативи, общината е подготвила разнообразни културни и концертни програми, които играят ролята на своеобразен заместител. Спасението от палещите слънчеви лъчи се нарича коктейл „Лято в Павел баня”. Консумира се всеки четвъртък от 19.30 часа с участието на местни, гостуващи изпълнители и самодейни състави…

Коктейлът на забавлението първи забърка Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, Павел баня, който направи страхотен концерт в самото начало на лято 2011-то. След което нови нотки на настроение и вкус добави ансамбълът за народни песни и танци „Хоровод” при читалище „Обнова”, с. Габарево, община Павел баня. В поредния четвъртък пък оркестър „Минерален извор”, Павел баня окъпа в блясъка на очарованието си целия площад с обичани български популярни народни песни…

На 04 август Орхан Мурад добави екзотичен привкус на прохладната напитка, като зарадва пълния площад със страхотните си авторски песни, както и изпълнения на известни евъргрийни. Следващата седмица- 11 август, оркестър „Минерален извор” отново ще демонстрира как се приготвя настроение в коктейлът му, запазена марка, на която се радват граждани и посетители на балнео курорта… Райко Кирилов, който е вече голям приятел на Павел баня, ще допринесе с македонските ритми за традиционната седмична прохлада. Неговото творчество радва млади и стари, а какво по-хубаво решение от свежата фолклорна песен в жегите?!?...

Коктейлът на народните ритми се изпива на един дъх с помощта на Райко Кирилов точно на 18 август в познатия час. Към края на отпускарския месец очаквайте рок, рок и още рок от група „Епизод”, която ще вземе участие в традиционния мото-събор край река Тунджа в дните 26- 28 август…

С много настроение и музика продължава да се приготвя коктейлът „Лято в Павел баня”. Той се превърна в предпочитана и търсена напитка през последните няколко туристически сезона. След като лятото ни напусне, следва цяла серия от забавления в рамките на празничните дни, посветени на градчето през септември.

По информация на Община Павел баня
Автор на статията: Румен Скрински

view entry ( прегледа: 782 )


<< <Предишна | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | Следваща> >>