Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - с. Габарево ще участва в пробното преброяване на населението
Павел баня
с. Габарево ще участва в пробното преброяване на населението 
15.08.2010
На 1 септември стартира пробното преброяване на населението и жилищния фонд. То ще се проведе в три области на страната - Стара Загора, Плевен и Велико Търново. Това съобщи изпълняващият длъжността главен секретар на Националния статистически институт Цветан Нанов.

В община Павел баня, преброяване ще се извърши в село Габарево.

Преброяването ще се извърши по класическия начин с преброители и книжни преброителни карти. За първи път в страната ще бъде направен и опит да се въведе електронното преброяване чрез сайта на Националния статистически институт.

„Електронната система ще заработи за цялата страна на 1 септември. Целта ни е да я тестваме при максимално натоварване преди основното национално преброяване, което ще се проведе през март 2011 година", обясни Цветан Нанов. Той допълни, че пробното преброяване се прави с цел проверка на разработения инструментариум - преброителни карти, инструкции, номенклатури и класификатори.

Председател на Общинската комисия за пробното преброяване в Стара Загора е секретарят на общината Николина Горова.

Пробното преброяване ще се проведе в периода от 1 до 14 септември.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 798 )

Прокуратурата оневини протестиращите от Павелбанско 
11.08.2010
Прокуратурата оневини протестиращите от Павелбанско. Това е водещата новина в днешния брой на вестник "Старозагорски новини".

Районна прокуратура - Казанлък, отказа да образува досъдебно производство и прекрати преписката за протеста от 28 юни т.г., когато жителите на четирите павелбански села - Скобелево, Долно и Горно Сахране и Асен, блокираха част от първокласния път Казанлък-София в отсечката между с.Долно Сахране и отбивката за Павел баня.

Същинската блокада тогава продължи около 10 минути, след което протестиращите бяха разпръснати от полицията. Жителите на четирите павелбански села предприеха гражданско неподчинение заради изключително лошото състояние на около 6 км отсечка в района между селата Скобелево, Долно и Горно Сахране, както и до изхода на първокласен път I-6.

Заради разбитата пътна настилка са спрени автобусите между Долно и Горно Сахране, а пътуващите за Скобелево са принудени да минават по черни селски пътища.

ИА Фокус
view entry ( прегледа: 820 )

Мъж се бори за живота си след битов скандал 
5.08.2010
40-годишен мъж е с опасност за живота след битов скандал. В Районно управление "Полиция" - Казанлък е получено съобщение за пострадал мъж в село Тъжа, община Павел баня.

При извършената проверка на място е установено, че при възникнал битов скандал 28-годишен мъж ударил с тояга в главата 40-годишния си брат. Потърпевшият е откаран в Спешния център в Казанлък и оттам е транспортиран в Многопрофилната болница в Стара Загора, с мозъчен кръвоизлив и комоцио, с опасност за живота.

Извършителят на деянието е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 803 )

26-годишен мъж е пострадал при сбиване 
4.8.2010
26-годишен мъж е пострадал при сбиване в казанлъшко село, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. В 3.30 часа тази нощ в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение от участък “Полиция” - Павел баня че към Филиала за спешна медицинска помощ (ФСМП) – Казанлък е транспортиран мъж, пострадал при сбиване в с. Осетеново.

Изпратеният на място полицейски екип установил, че около половин час по-рано е възникнал скандал в питейно заведение намиращо се в района на автобусната спирка в селото. В хода на конфликта 21-годишният О.С. от с. Осетеново ударил с тояга по главата 26-годишен съселянин.

Пострадалият е оставен за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота.

По случая работи РУ “Полиция” –Казанлък.

ИА Фокус
view entry ( прегледа: 801 )

Лятно планинско обучение за децата на Павел баня 
23.07.2010
Въпреки че измина повече от месец от лятната ваканция на учениците, децата на СОУ „Христо Ботев” гр. Павел баня са ангажирани с извънкласни дейности.

Благодарение на Община Павел баня и училищното ръководство те посетиха хижа „Русалка”, намираща се само на няколко километра от курортния град, в Стара планина, в самото начало на Национален парк „Централен Балкан”.

Тридневното пребиваване на ученическата група, която в голяма степен се състоеше от танцьори от ансамбъл „Детелини”, и чиито водач бе Кольо Кавръков, се отнасяше до опознаване на флората и фауната на защитената местност, посещение на екомаршрутите „Бабско” и Кадемлийско” пръскало, както и възпитаване у децата чувство на отговорност екипност и любов към природните красоти.

Идеята се състоеше в това, учениците поне за няколко дни да се откъснат от модернизирания свят, предлагащ им всички удобства на съвремието, и да прекарат известно време в грижа за себе си, сред хармонията и спокойствието на планината.

Децата споделиха, че се завръщат заредени с положителни емоции, а някои от тях желаят да станат и опитни алпинисти.

Това е част от общинската Програма за лятната работа с деца и ученици, която включва периодични летни лагери чиито домакин е общинската хижа "Русалка".

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 803 )

Провали се блокадата на пътя за София 
18.07.2010
Не се състоя обявеният за днес втори протест на жителите на три села от община Павел баня- Горно и Долно Сахарне и Скобелево.
Протесът бе насрочен за 10 часа и целеше временно спиране на движените по главния път за София в района на отсечката между Горно Сахране и Павел баня. Протестиращите имат едно основно искане- да продължи спреният преди повече от година ремонт на пътя между селата,който ечаст от републикански път.
Преди две седмици жителите на трите села успяха да протестират временно за около пет минути.

Кметът на Скобелево Георги Петров каза за "Дарик", че днес полицията е сваляла всеки един от протестиращите от специално наетия за целта автобус.

Хората са били предупреждавани, че ще им бъде търсена наказателна отговорност, ако блокират движението. "Въобще не бяхме допуснати до двете цели на протеста-на разклона за Павел баня и този за Горно Сахране", каза Петров.

Според него протестът им е напълно основателен и на практика няма забранителен режим.

Зарази липсата на чуваемост от страна на институциите, в началото на идната седмица кметовете на засегнатите селата, заедно с общинския кмет на Павел баня Станимир Радевски ще планират срещи с представители на различни министерства.

До момента недоволството на скобелевци и горносахранци не е чуто и от представителите на държавната законодателна власт в района.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 828 )

Боен арсенал иззеха от частна къща в Павел Баня 
16.07.2010
Боен арсенал иззеха от частна къща в Павел Баня, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Вчера служители от Полицейски участък - Павел Баня са извършили претърсване в частен дом, обитаван от 59-годишния Т.З. от с. Тъжа, откъдето са иззети: газов пистолет, преправен в боен, 10 бойни патрона за пистолет кал. 9 х 19 мм, 17 бойни патрона за карабина кал. 7,62 х 54 мм и 1 боен патрон, кал. 7,65 х 64 с оловен връх. Работата по изясняване на случая продължава.

Агенция "Фокус"
view entry ( прегледа: 835 ) https://www.focus-news.net/?id=n1419825свързан линк

Община Павел баня подкрепя младежите за първо работно място 
7.7.2010
Община Павел баня обяви, че е спечелен проект „Старт на кариерата – Компонент 1”. Чрез финансирането от министерство на труда и социалната политика, ще се осигури едно работно място в центъра за административно обслужване.

Подкрепят се кандидатите - младежи за които да се осигури старт в кариерата.

Повече информация...


view entry ( прегледа: 826 )

Иззеха цигари без бандерол 
04.07.2010
319 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол са иззети от магазин за хранителни стоки на ул."Христо Ботев" в Павел баня. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 901 ) https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=554684свързан линк

Интервю с Царица Роза- Павел баня 2010- Ния Бошнакова 
01.07.2010
Царица Роза 2010 - Павел баня – Ния Бошнакова
След като изминаха няколко седмици от спектакъла „Избор на Царица Роза- Павел баня 2010” и страстите от събитието утихнаха, на Вашето внимание представяме за пръв път интервю с носителката на царската корона- Ния Бошнакова.
Как се чувстваш след това, което ти се случи?
В началото бях много изненадана, но след това свикнах с мисълта, че избраха точно мен. Радвам се.

Как се реши да участваш в конкурса?
Двоумях се, но реших, че ще бъде забавна и незабравима емоция. Желаех нещо да внесе новост в ежедневието ми.

Кое твое качество мислиш, че ти помогна да спечелиш?
Естествеността.

Как изглежда родния град през твоите очи? Намираш ли го променен по един или друг начин?
Където и да съм ходила, когато се прибера тук се чувствам на точното си място.
Естествено, че промяната е видима. Ние живеем в малък град, но имаме природни дадености, които благодарение на общинското ръководство усвояваме добре. Надявам се да продължаваме напред в същия дух и така да превърнем Павел баня в модерен и красив европейски курорт.

Какво за теб е ансамбъл „Детелини”? Какво ти даде той и как оценяш годините прекарани в него?
Много важна част от моя живот. Ръководителите изградиха в мен почит и уважение към българския фолклор; трудолюбие, отговорност и работа в екип, за което ще им бъда вечно благодарна. Танцувам вече 12 години, изпълнени с толкова незабравими мигове, най- вече защото съм с приятелите ми.
В спомените ми винаги ще живее музиката, сцената и публиката.

По време на конкурса сподели, че искаш да се видиш преуспял човек. Към какво се стремиш и какво очакваш от живота?
Стремя се към професия, която да работя с удоволствие и която ще ми позволява да се развивам постоянно. Надявам се съдбата да ми предостави тази възможност, а аз ще се постарая да реализирам целите си.

Вярна ли си на максимата, че човекът е толкова голям, колкото са големи мечтите му?
Не! Бих казала обаче, че е хубаво да мечтаещ, но за осъществими неща. Всеки може да има големи мечти, но според мен, смисълът е в това дали се стремиш, да ги постигнеш.

И за финал, няколко думи към родители, приятели
и жителите на Павел баня.

Благодаря на семейството и приятелите ми , че са зад мен.
Желая на всички жители на Павел баня здраве и едно топло, и успешно лято.


Репортер: Румен Скрински

view entry ( прегледа: 887 )


<< <Предишна | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | Следваща> >>