Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Предлагат нови срещу стари тетрадки
Павел баня
Предлагат нови срещу стари тетрадки 
“Стари срещу нови тетрадки“ е мотото на инициатива в
община Павел баня. Целта й е да се научат учениците на разделно събиране на отпадъците, каза за БТА заместник-кметът на общината Йорданка Енева.
На 14 септември в центъра на Павел баня ще има детска
площадка и два контейнера за разделно събиране на отпадъци. На
площадката ще е щандът, на който ще се предлагат нови срещу
стари тетрадки, съобщи Йорданка Енева.
Предвидено е отпечатване на 500 000 броя тетрадки със
специално оформление на корицата и притурка, в която ще се
обяснява ползата от разделното събиране на отпадъците.
През миналата година община Павел баня
подписа договор с ЕКОБУЛПАК и от фирмата осигуриха 100 броя
съдове за събиране на хартия, стъкло и пластмаса. До края на
годината ще бъдат доставени още 100, уточни заместник-кметът
на община Павел баня. Инициативата “Стари срещу нови тетрадки“ е
в рамките на сътрудничеството на общината и фирмата.


view entry ( прегледа: 1838 ) https://novini.dir.bg/2007/08/22/news2022398.htmlсвързан линк

Деца от Ханта ще гостуват в Павел баня 
Няколко деца от град Ханта ще посетят град Павел баня, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново . Младежите пристигат на 16 август, по покана на кмета на Павел баня Станимир Радевски. Целта на визитата е представяне на руското певческо и хореографско изкуство. Утре жителите и гостите на града ще имат възможността да чуят и македонски песни в изпълнение на Райко Кирилов.
По време на така нареченото “Павелбанско” лято посетителите на курортния град се насладиха на български народни песни в изпълнение на местния оркестър “Минерален извор”. Както тогава, така и този четвъртък жителите и гостите на Павел баня ще имат възможността да се хванат заедно на голямо българско хоро.
Деница ГЕОРГИЕВА


Информационна агенция "Фокус"
view entry ( прегледа: 1948 ) https://www.focus-radio.net/?s=5&do=n64014&PHPSESSID=mm5noh9erja332v94cvdmer7u3свързан линк

Заблуждават туристи с непостроен хотел 
Хотел Княз Павел 4*


Балнеохотелът разполага с 160 легла в 70 двойни стаи и 10 апартамента. Всички помещения са оборудвани с телефон, телевизор и минибар. На разположение на гостите са основен ресторант (160 места), ресторант а ла карт (80 места) и лоби бар с 50 места.

Балнеохотелът разполага със спортен център, който предлага следните услуги:
- басейн с минерална вода /лекува болести на опорно-двигателната система/ с открита и закрита част
- фитнес зала
- сауна
- джакузи
- масаж
- солариум

Това гласи обява в Интернет. Но истината е съвсем различна. Преди четири години хотелът е затворен за ремонт, при това той никога не е изглеждал по начина, по който е представен на снимките. Строителството на басейни и ремонта му спират преди три години.
Умоляват се туристите да проверяват публикуваната в интернет информaция поне от два източника, преди да решат къде ще отседнат.
view entry ( прегледа: 1977 ) https://toursbg.info/bulgaria/spa/pavel-banya/pavel-banya-hotel-knyaz-pavel/свързан линк

Нова църква във Виден 
Нова църква се строи в село Виден, община Павел баня, предаде кореспондентът на радио “Фокус” -Велико Търново. Първата копка на новостроящия се храм беше направена през миналата година от кмета на община Павел баня Станимир Радевски. Средствата за започване на строежа на църквата са предоставени от дарители, като набирането на дарения продължава.
“Наши потомци, гордейте се, че сте българи и християни, пазете паметта на предците си, които съградиха този храм! Пазете вярата в Бога, доброто и човечността и я предавайте на идните поколения”- това гласи посланието, което кметът на община Павел баня Станимир Радевски постави в основите на новостроящия се храм в с.Виден.
Във връзка с изливане основите на храма отец Иван Тотунов отслужи водосвет в присъствието на жители на селото и дарители.
Проектът за църквата, която ще запази името на старата, разрушена от водите на язовир Копринка църква “Свети Атанасий”, е осигурен с помощта на Община Павел баня. Проектът е дарение от архитект Борис Георгиев. Храмът се изгражда от работници по програма “От социални помощи към заетост”, с технически ръководител Дечко Лалев.
Деница ГЕОРГИЕВА

Информационна агенция "Фокус"
view entry ( прегледа: 1927 ) https://www.focus-news.net/index.php?id=n758974свързан линк

Ограбиха пункт на "Еврофутбол" в Павел баня 

На 06.08.2007г. в 01.40 ч. в Полицейскичт участък на Павел баня е получен сигнал за задействана сигнално-охранителна техника на пункт на Еврофутбол, намиращ се на ул."Освобождение", съобщиха от пресцентъра на МВР.
При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, след като взломило входната врата на пункта, извършило кражба на метална каса с размери 20/30см. със сумата от 900 лв. Работата по случая продължава./БГНЕС


view entry ( прегледа: 1942 ) radar.bgсвързан линк

Полицаи от Павел баня задържаха мъж, запалил умишлено пожар 
Полицаи от Павел баня са задържали 51-годишен мъж от с. Горно Сахране, съобщи пресцентърът на МВР. На 27 юли 2007 около 21.20 часа в дежурната част на РЗПБЗН- Павел баня е получен сигнал за възникнал пожар в района на ж.п -гара - с. Горно Сахране, общ. Павел баня. След локализиране и неутрализиране на пожара е установено, че е изгоряла около 1 декар суха трева и е предотвратено разрастването на пожара в близост до масив с розови насаждения. При проведените оперативно-издирвателни действия полицаите установили, че причинител на пожара е И.В. (51г.) от Горно Сахране. Същият е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

Информационна агенция "Фокус"
view entry ( прегледа: 1916 ) https://www.focus-news.net/?id=n752480свързан линк

“Община Павел баня има потенциал да стане икономически тигър в Розовата долина"  
“Община Павел баня има потенциал да стане икономически тигър в Розовата долина"
твърди Д-р Ботю Борисов - Президент на Европейската академия за приложни науки Леонардо да Винчи
Можем да вярваме на този български учен с европейска известност. Доктор по икономика и сертифициран консултант от Лондонския институт по мениджмънт консултиране, той има зад гърба си над 250 труда по икономическо развитие. По инициатива на кмета на община Павел баня г-н Станимир Радевски, в продължение на две години екип от 12 експерти от два института на Европейската академия за приложни науки Леонардо да Винчи разработи под ръководството на Д-р Борисов „Стратегия за устойчиво икономическо развитие на Община Павел баня за периода до 2025 г. и определяне на основни приоритети до 2010 г., повишаващи трайната заетост на работната сила". Стратегията бе завършена и приета от Общинския съвет през м. декември миналата година, а на 10 май т.г. бе направена достояние на павелбанската общественост на разширено заседание, организирано от Гражданския консултативен съвет при Сдружение „За Павел баня", чиито решения несъмнено ще дадат тласък за успешен старт при реализирането на Стратегията. В заседанието участваха преседателката на Общ. съвет М. Захариева и зам. кметовете Й. Енева и А. Ибиш, председателят на Сдружението д-р, инж. П. Несторов и на Консултативния съвет - инж. Т. Бошнаков. Експозе за целите, същността и очакваните резултати от стратегията направи Д-р Ботю Борисов, който бе любезен да отговори на нашите въпроси.

Цялата статия...

view entry ( прегледа: 1990 ) https://dolina.kazanlak.comсвързан линк

Интерес... 

75 процента е очакваното увеличение в броя на туристите, които ще ползват СПА и балнео услуги в българските курорти през следващите 3-4 години, прогнозират от Държавната агенция по туризъм.
view entry ( прегледа: 2037 )


<< <Предишна | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 |