Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Задържаха 58 кубика незаконни дърва
Павел баня
Задържаха 58 кубика незаконни дърва 
29.7.2016
Установиха незаконни дърва край Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Установиха незаконни дърва край Павел баня
58 кубика незаконна дървесина задържаха експерти от мобилните групи на Югоизточно държавно предприятие – Сливен, съобщиха от предприятието. При рутинна проверка в близост до склад за преработка на дървесина в село Александрово, Oбщина Павел баня, екип установил незаконна дървесина, превозвана без документи и без каквато и да е контролна или общинска марка.

Задържани са един ТИР и два товарни автомобила. Дървесината е конфискувана.

На земята, в близост до товарните автомобили, са открити три кубика дърва за огрев, за които всички лица са отрекли да са техни. На шофьорите на превозните средства са съставени констативни протоколи и актове за административно нарушение.

Работата по случая продължава. Уведомени са компетентните органи.

www.novini.bg
view entry ( прегледа: 1592 )

Хванаха шофьор да кара с отнета книжка 
28.7.2016
Задържан от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 27 юли е започнато бързо производство по описа на РУ-гр. Казанлък срещу З.С.,на 39г. от с. Горно Сахране, общ. Павел Баня, затова че на 27 юли около 12.15 ч. в с. Горно Сахране, общ. Павел Баня, е управлявал л.а. "Пежо" в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без свидетелство за управление.

Образувано е бързо производство по описа на Ру- Казанлък. З.С., е задържан в РУ- Казанлък за срок до 24 ч. Работата по случая продължава.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 1527 )

Недялко Несторов защити най-високата образователна и първата научна степен 
21.7.2016
Недялко Несторов защити  най-високата образователна и първата научна степен Публикувано в Pavelbanya.eu
Недялко Несторов защити най-високата образователна и първата научна степен
Днес главният редактор на Pavelbanya.eu Недялко Несторов защити своята дисертация. С това той придоби най-високата образователна и първата научна степен – „Доктор по икономика”.

Недялко е разработил своя дисертационен труд през последните четири години в Института за икономически изследвания (ИИИ) към Българска академия на науките (БАН). Високото признание е за работата му по статистика на външната търговия и значението и българската икономика.

Научната степен осигурява възможност за развитие в академичните среди.
Eкипът на Pavelbanya.eu пожелава успехи на младия учен!

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 1554 )

Арестуваха 22 годишен заради съжителство с малoлетна 
15.7.2016
На 13 юли, в Участък - Павел Баня, е започнато досъдебно производство срещу 22 годишния А.М. от с. Горно Сахране, общ. Павел Баня , затова че без да е сключил брак е заживял съпружески с непълнолетно момиче, ненавършило 16 годишна възраст.

ОД на МВР

view entry ( прегледа: 1542 )

Експерти съгласуваха общия устройствен план на Павел баня 
13.7.2016
Експерти съгласуваха общия устройствен план на Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Експерти съгласуваха общия устройствен план на Павел баня
Приключи етап от процедурата за утвърждаване на общия устройствен план на община Павел баня. Преди дни в Павел баня се е състоял експертен съвет с над 30 специалсти по архитектура и урбанистика. Всички експерти са изразили мнения по представяние проект от към проектанския екип.

Общия устройствен план задава дългосрочната перспектива за създаване на оптимална среда. Той е основата, върху която по-нататък се градят подоробните устройствени планове.

С планът се обособяват жилищни, прозивдоствени зони и зони за отдих. Чрез него се определя какво могат да правят собствениците със своите имоти в бъдещето развитие на града. За вски район на общината са определени зони със съответните характеристики за използване и застрояване. Заложени са Ел, Вик мрежи, схеми за пътищата, специална схема от паметниците на културата, екологична (натура 2000) схема и други.

На следващия етап предстои насрочване на обществено обсъждане, за което населението предварително ще бъде уведомено.

Материалите по плана можете да разгелдате тук
По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1629 )

1600 кг розово масло са произведени в Казанлъшко  
12.7.2016
Роза Дамасцена от Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Роза Дамасцена от Павел баня
Около 1600 кг розово масло са произведени в Казанлъшко от тазгодишната реколта. Това съобщи директорът на Института по розата и етеричномаслените култури доц. Георги Чаушев. По думите му т.г. цената на розовото масло ще бъде значително по-висока от миналата.

Въпреки неблагоприятното време, в района на Казанлък, Гурково и Павел баня са добити близо 8 000 тона розов цвят. През 2016 г. за производството на килограм розово масло са били нужни 3 600 кг розов цвят, докато през предишни години са трябвали 2800-3000 килограма.

Според розопроизводители т.г. цената на розовото масло е скочило рекордно. По 13 500 евро върви килото на световните пазари. Те припомнят, че само преди няколко години розовото масло се търгуваше по 4000 евро за килограм. Заради слабия добив м.г. цената стигна до 8000 евро/кг, а т. г. е още по-висока.

Дали обаче сделките ще се сключват на тази висока цена, ще покаже предлагането. Предполага се, че основната част ще са на цени до 10-12 хиляди евро за килограм.

topnovini.bg
view entry ( прегледа: 1592 )

Наградиха началника на полицията в Павел баня 
11.7.2016
Наградиха началника на полицията в Павел баня - ст. инсп. Данаил Радианов Дамянов  Публикувано в Pavelbanya.eu
Наградиха началника на полицията в Павел баня - ст. инсп. Данаил Радианов Дамянов
Началника на полицейския участък в Павел баня, ст. инсп. Данаил Радианов Дамянов е награден с грамота и отличие „Писмена похвала” за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи.

Отличието му е връчено от Директора на ОДМВР – Стара Загора, старши комисар Кирков. Награждаването е блио по повод професионалния празник на полицията.

По информация на ОД на МВР
view entry ( прегледа: 1821 )

Откриха новото Регионално депо за отпадъците 
10.7.2016
Откриха новото Регионално депо за отпадъците Публикувано в Pavelbanya.eu
Откриха новото Регионално депо за отпадъците
Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, областният управител на Стара Загора Георги Ранов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров прерязаха лентата на Регионалния център за управление на отпадъците, който е изграден в землището на село Ракитница.

В него ще се приемат за третиране неопасни твърди битови отпадъци от всички общини в областта плюс община Твърдица, Сливенско.

На територията Регионалния център за управление на отпадъците са изградени клетка за депониране с обслужваща инфраструктура, общински център за рециклиране, инсталация за сепариране и закрито компостиране, система за улавяне на газовете.

Изградени са и 4 пречиствателни съоръжения за пречистване на водите от експлоатацията на регионалния център. Средствата за изграждането му в размер на 52 милиона лева бяха осигурени от оперативна програма „Околна среда 2007-2013“. „Решихме един сериозен проблем за Стара Загора“, сподели при откриването кметът Живко Тодоров.

"Много се радвам за община Стара Загора и за другите 12 общини", заяви премиерът Бойко Борисов.

БНР - Радио Стара Загора
view entry ( прегледа: 1535 )

95 кметове учредиха национално сдружение на кметовете на кметства 
7.7.2016
95 кметове учредиха национално сдружение на малките общини Публикувано в Pavelbanya.eu
95 кметове учредиха национално сдружение на кметовете на кметства
Сдружение на кметовете на кметства в Република България бе учредено в сряда в Карлово. На учредителното събрание присъстваха 95 кмета от цяла България, които избраха управителен съвет от 23 души и председател в лицето на градоначалника на Калофер Румен Стоянов. Той пък ще има и двама заместници, като единият е кметът на карловското село Певците и и бивш изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот Богдан Богданов.

Сред учредителите бяха кметове на населени места от общините Русе, Две могили, Свищов, Видин, Ловеч, Плевен, Павликени, Бяла Слатина, Благоевград, Кюстендил, Перник, Пирдоп, Горна баня, Павел баня, Стара Загора, Садово, Брезово, Лъки и Карлово, а на сбирката присъстваше и омбудсманът Мая Манолова.

Новото сдружение ще бъде регистрирано в Софийски градски съд със седалище - площад "Народно събрание" 9 в столицата.

"Първата ни среща, след като бъдем официално регистрирани в съда, ще бъде с премиера Бойко Борисов, а втората - с председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Днес се обединихме около идеята за решителна промяна в местното самоуправление. Необходим е нов и по-справедлив начин за разпределение на средствата от общинските бюджети и парите на данъкоплатците да стигат дори и до най-малкото населено място. Кметовете на кметства смятат, че трябва да се преосмисли и ролята на общинските съвети, както и да се даде право дори и на най-малките селища сами да си избират кметове, които да им решават проблемите, а не да бъдат назначавани кметски наместници другоселци", коментира Румен Стоянов.

Според омбудсмана на Република България е нужна законодателна промяна, която да осигури самостоятелни бюджети на кметствата, макар и в определени финансови рамки.

Труд
view entry ( прегледа: 1560 )

Съдът решава казуса с бюджета на Павел баня на 13 септември 
5.7.2016
Съдът решава казуса с бюджета на Павел баня на 13 септември Публикувано в Pavelbanya.eu
Съдът решава казуса с бюджета на Павел баня на 13 септември
За 13 септември е насрочено заседанието на Върховния административен съд, на което ще се реши съдбата на бюджета на община Павел баня, съобщи зам.-кметът на общината Йордана Енева. По думите й тогава вече ще бъде твърде късно, защото годината ще е към края си. И досега общината работи без приет годишен бюджет, продължава да тлее и напрежение между кметството и местния Общински съвет, което затруднява допълнително вземането на каквито и да било решения, сочи Радио-Стара Загора.

„Три поредни заседания внасяме актуализация на бюджета, но безуспешно“, обясни зам.-кметът Енева. По думите й Общинският съвет е прехвърлил част от средствата в резерв. В момента сред основните проблеми са неизпълнението на строителната програма на общината, както и липсата на предвидени средства за компенсации на транспортните фирми, за да може ученици и пенсионери да пътуват с намаление.

„Общината подготвя и четири проекта за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони, но конфликтът в Общинския съвет може да се окаже проблемен и за тях“, смята зам.-кметът Йордана Енева.

Параграф 22
view entry ( прегледа: 1570 )


<< <Предишна | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | Следваща> >>