Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - "Долината на розите и тракийските царе " вече е познат бранд
Павел баня
"Долината на розите и тракийските царе " вече е познат бранд 
21.7.2014
Туроператорите вече могат да избират и да създават конкретни туристически пакети в 7 тематични области


Туристическият бранд "Долината на розите и тракийските царе" е вече създаден и предизвиква интерес от страна на туроператорите от България и чужбина. Седем комплексни тематични туристически маршрута, преминаващи през поне 3 от 5-те общини участници в проекта, финансиран по ОПРР са вече разработени и рекламирани по борси, в интернет и с рекламни материали.

Това отчетоха на пресконференция днес в Казанлък проф. Мария Воденска, ръководител на проекта, заедно със зам. кметът Лилия Цонкова, представител на водещата община-бенефициент по този проект – Община Казанлък и представители на останалите 4 общини партньори – Карлово, Павел баня, Сопот и Мъглиж.

Маркетинговите дейности на обща стойност от близо 500 000 лева се осъществиха за 2 години – от 13 август 2012 до лятотот на 2014 година, като предстои още една година устойчивост, в която Община Казанлък като бенефициент ще продължи да представя Долината по предвидените маркетингови канали – чрез борси и реклама.

До момента Долината на розите и тракийските царе е представена като разработен туристически бранд в 10 чуждестранни борси, като участията зад граница са общо 16, както и в 5 национални туристически борси. Предстои да се обобщят данните от маркетинговото проучване за ефекта от проведените дейности – борси, бизнес срещи, реклама, популяризация чрез експедиентски журналистически турове, интернет реклама и PR и др. Очакваните резултати по проекта са за нарастване на броя на туристите в Розовата долина с около 20% догодина – в Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Карлово и Сопот.

В момента в МИЕТ се разработва туристическата карта на България, в която Розовата долина се предвижда да бъде отделен от общо едва 9 туристически бранда за цяла България .

Маршрутите в Долината на росите и тракийските царе, измежду които туроператорите вече могат да избират и комбинират, за да създават конкретните си туристически пакети и цени са в 7 тематични области: Маслодайна роза, Тракийско наследство, СПА и балнеолечение, Еко и био разнообразие, Въздушни спортове, Фолклор и селски туризъм, Възрожденска култура. По всяка една от темите са създадени рекламни и презентационни материали на 5 езика – филми, пътеводители, брошури, туристически паспорти и други.
view entry ( прегледа: 1147 )

Книга за левче 
18.7.2014
Читалище "Напред - 1903", град Павел баня, за поредна година организира инициатива, чрез която всеки желаещ може да закупи стара книга от библиотеката, с което и да подпомогне снабдяването с нов книжен фонд читалищната институция.

Всеки вториник и четвъртък от 08.30 до 12.00 часа и от 14.30 до 17.00 часа пред зала "Младост" на читалището ви очакват класически заглавия от българската и световната литература. Цените са символични - 1 и 2 лева за книга.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 1108 )

Розовата долина и тази година е лавандуловият лидер на Света 
17.7.2014

Това признание идва днес от Франция, след публикация в телевизионния канал на авторитетното издание Le Figaro.
България успя да измести само за няколко години Франция от позицията на световен лидер по добива на лавандула и производство на лавандулово масло. А Франция беше исторически лидер в тази насока, съобщава в. "Фигаро" в репортаж, излъчен в неговия видеоканал.

В Розовата долина в България се намират и българските лавандулови полета. Работниците са сезонни, често пъти са безработни хора, методите на работа не са модерни, но работниците мога да наберат на ден до 300 кг. цвят, които след това се дестилират.
Унгария, Молдова, бившите югославски републики, Украйна, едно от сърцата на производство на лавандулово масло - Кримският полуостров, Китай преустановиха производството в последните 30 години и оставиха всичко на България, посочва Николай Ненов, експерт в Държавната лаборатория за етерични масла.

Българските производители на лавандулово масло изнасят 60-70% от продукцията си във Франция, като я продават не само на френски козметични компании, но и на френски производители на лавандулово масло, посочва Филип Лисичаров, производител на розово и лавандулово масло край Търничени.

През 2011 г. България произведе 60 тона лавандулово масло, а сега производителите се надяват да дестилират 120 тона, добавя Le Figaro.

"Това е скандално!" - възмущават се французи в коментари след публикацията. "Това е добра новина за Франция и французите. По-добре бедните българи да се вземат в ръцете, вместо с тях да просят от богатата Франция. Явно могат да правят и много други неща, като лавандула и лавандулово етерично масло," гласи пък друго от мненията в интернет изданието.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 1146 )

Край Павел баня ще се проучват възможностите за добив на строителни материали 
17.7.2014
Правителството одобри издаването на разрешение на “Бригада“ ЕООД за проучване на строителни материали в площта“Сепеджик“,разположена в землищата на с. Виден и гр. Павел баня.

За 12-месечния срок на разрешението дружеството ще инвестира близо 30 хил. лв. в проучвателните дейности и почти 3000 лв. в мероприятия по опазване на околната среда.

БГНЕС Дир бг
view entry ( прегледа: 1124 )

До есента във фабриката в Г.Сахране трябва да има площадка за утайки 
17.7.2014
До 4 септември «Кастамону България » АД, в село Горно Сахране трябва да изгради площадка за съхранение на утайките, образувани от дейността на мокрия електрофилтър и да се обособят сектори за съхранение на различните видове отпадъчни материали.

Предписанието е дадено от РИОСВ, Стара Загора, след проверка във фирмата през юни.

Комплексната проверка във фабриката е установила, че от работата на монтирания мокър електрофилтър се образува утайка след декантатора и към момента на проверката се събира в ремарке.

В „Костамону” е монтирана инсталация за производство на дървесни пелети. Готовите пелети се охлаждат, очистват се от праха с вибросито и се дозират и пакетират в найлонови чували. Праха от виброситото се връща с вакуумна система обратно във входящия силоз. Към момента на проверката са се извършвали пробни пускове за уточняване на технологичния режим, уточнява от РИОСВ.

При извършената проверка РИОСВ констатира още, че двете Сушилни инсталации не работят, поради на профилактични ремонтни дейности и повреда на двигателя задвижващ лентата за подаване на дървесни частици за изсушаване.

През юни експертите на Инспекцията са установили, че се извършва подготовка за емисионни измервания на отпадъчните димни газове от инсталираните сушилни инсталации за доказване пречиствателния ефект от исталирания воден електрофилтър.

Пресс ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1308 )

ОТБЕЛЯЗВАМЕ РОЖДЕНИЕТО НА ЛЕВСКИ 
15.7.2014
На 18 юли 2014 година от 10.30 часа в „Джанановата къща” в село Габарево ще бъде отбелязана годишнина от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски. Роденият през 1837 година в Карлово ревностен български патриот загива на 18 февруари 1873 край София. По повод 177 години от рождението му в Габарево ще бъде изнесена литературно-музикална програма.

Васил Левски, Апостолът на свободата е идеолог и организатор на
българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет(БРЦК), български национален герой. Той е борец за равноправието между народите, за политически и граждански права на етносите и малцинствата, за демократично устройство на обществото. Наред с историческите си заслуги, Левски е неизменен “Апостол на българската свобода” и синоним на политическия и нравствен идеал на българина.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1087 )

Закопчаха крадец на пари в Скобелево 
15.7.2014
На 14 юли в УП – Павел Баня са получени три сигнала, че за времето от 7 до 14 юли неизвестно лице е извършило кражба на различни суми пари от къщи в с. Скобелево. В резултат на проведените бързи оперативни мероприятия извършителят е задържан.

Това е Й.Ш. на 24 години от с. Скобелево.

Същият е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Пресс ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 1096 )

Шефът на СБР-НК уволнен за източване на пари от НЗОК. Министърката подарила санаториуми на общините 
14.7.2014
Съветът на директорите на Национален комплекс Специализирани болници за рехабилитация (НК СБР) е отстранена заради сериозни нарушения, за които е станало ясно през юни при одита на дружеството.

Това обяви здравният министър Таня Андреева в интервю за Нова тв тази сутрин.

Директорът му например е източвал НЗОК, като е работел и в частен център, без да има право на това. Той е пренасочвал пациенти към частния център, в който е извършвал и медицинска дейност, каза Андреева. Според нея загубите са в размер на стотици хиляди лева.

Заповедта за освобождаването на ръководството на националния комплекс бе издадена на 11 юли от министър Андреева. На мястото на изпълнителния директор д-р Ченко Чалъков е назначена медицинската сестра Плумелина Мичева, която е била директор на Специализираната болница за рехабилитация – клон Поморие.

В свое интервю уволненият директор - д-р Ченко Чалъков се аргументира, че според него се готви приватизация на санаториумите. "В момента е в ход процедура на безвъзмездно прехвърляне на старото калолечение на СБР - клон Поморие на общината." Министър Андреева вече "подарила" калните бани на община Поморие, базата в курорт Шипково на община Троян, санаториум „Вили Костенец" на община Костенец без пари.

Днес пред Министерство на здравеопазването ще има протест на служители от СБР-НК срещу уволненията.

По информация на offnews.bg, actualno.com, novanews.bg

view entry ( прегледа: 1131 )

Ансамбъл "Детелини" в Македония - филм 
13.7.2014
Готов е краткият филм за гостуването на малките "Детелини" в Скопие. Видеото подготви Кольо Кавръков.
view entry ( прегледа: 1190 )

Доброволци помогнаха на баба Стефанка от Турия 
12.7.2014


Доброволци от Стара Загора и Казанлък организираха днес акция по почистването на засегнатите къщи от наводнението в село Турия, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

На 15 юни 2-метрова приливна вълна на река Турийска заля селото. Бяха наводнени над 60 къщи.

Днес младите хора решиха да помогнат на пострадалите жители. Доброволците посетиха първо къщата на баба Стефанка, която е най-засегната от наводнението. Младите хора й помогнаха да нареди двора си както и дървата за огрев, които бяха разпръснати по целия двор. Възрастната жена получи и подарък от областния управител на Стара Загора Живка Аладжова - телевизор, тъй като нейният е повреден от водата.

От Горско стопанство Казанлък осигуриха дърва за огрев на пострадалите жители. Десет семейства от Турия ще получат еднократна помощ от държавата в размер на 325 лева.

БГНЕС
view entry ( прегледа: 1124 )


<< <Предишна | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | Следваща> >>